Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Koszyk 22-09-2009 18:22

@Up

Rotfl ;d

hmm, nie wiem co będę robił za 3-4 lata więc takie decyzje czy jade czy nie to raczej nie są na miejscu.

Rayza 22-09-2009 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2652463)
hmm, nie wiem co będę robił za 3-4 lata w

nie wiesz? popatrz na Frizza ^^ ...

@anime
shikabane hime aka - przebija anime fsn ;p
tayutama - 1wsza ecchi komedia bez ecchi innego nie żarty słowne ^^.
gintama - gintoki nie chciał uratować swoich kumpli,on serio tylko szukał jumpa XD
Shinkyoku Soukai Polyphonica Crimson S - super hero muzyki !
kiss x sis - 2 odc. a przebija 3/4 ecchi co widziałem..
no to tyle.

CNRDG 22-09-2009 21:23

Toradora! almost done >.> Znacie cuś dobrego w stylu dramat/romans bez super hiper mocy w tle? Najlepiej żeby miało kopa ; d tak jak Kimi ga Nozomu Eien i Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora.

Nari 22-09-2009 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2652123)
SE strasznie zniszczyli gdy przezucili sie na fillery. Nie mowiac juz o tym ze koniec koncow i tak nie czekali na mange i wymyslili sobie zakonczenie, kiepskie do tego. Anime SE warte jest tego tytulu do 33epa, dalej lepiej czytac mange, ktora de facto nadal wychodzi. (I jak dotad mnie nie zawiodla).

Czytałem w którymś z otaku, że ma powstać kontynuacja. Ciekawe jak to zrobią.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CNRDG (Post 2652652)
Toradora! almost done >.> Znacie cuś dobrego w stylu dramat/romans bez super hiper mocy w tle? Najlepiej żeby miało kopa ; d tak jak Kimi ga Nozomu Eien i Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora.

Zależy co oglądałeś =). Polecam Nanę.

Koszyk 22-09-2009 22:03

Potrzebuje nazw kilku romansideł w którym jest krew, pot, sperma i łzy (czyli związek przechodzi przez wszystkie możliwe katastrofy), ale takie które na długo zostaną mi w pamięci (coś al'a SD)

Rayza 22-09-2009 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2652698)
Potrzebuje nazw kilku romansideł w którym jest krew, pot, sperma i łzy (czyli związek przechodzi przez wszystkie możliwe katastrofy), ale takie które na długo zostaną mi w pamięci (coś al'a SD)

spermy niema w tym,ale reszta jest jak sie fabuła rozkręci,imo jak sie rozkręciło było zaje.. "Shuffle!" [nie ocenia sie ks. po okładce~~]

Koszyk 22-09-2009 23:45

Kurde, zadnego torrenta nie moge dorwac ;< same 0 :<

Ale dodalem Claymora, Paranoia Agent i Najica Blitz Tactics

Nari 23-09-2009 00:10

Opłaca się ściągać Becka i Skip Beat? Z opisu fajne, ale już się parę razy przejechałem na recenzjach, a mam ochotę na fajne anime.

Quezacoatl 23-09-2009 01:14

Cytuj:

Czytałem w którymś z otaku, że ma powstać kontynuacja. Ciekawe jak to zrobią.
Zesraja sie, tak to zrobia...

O kontynuacji akcji moga zapomniec, mogliby zaczac od nowa, lub zrobic druga wersje tego co sknocili, a nie dalej ten szajs ciagnac.

Cytuj:

w którym jest krew, pot, sperma i łzy
Nie wiem dlaczego, ale po tych slowach od razu pomyslalem o Scrubs :p

CNRDG 23-09-2009 11:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2652811)
Opłaca się ściągać Becka i Skip Beat? Z opisu fajne, ale już się parę razy przejechałem na recenzjach, a mam ochotę na fajne anime.

BECK to najlepsze anime o muzyce... Nawet się nie zastanawiaj tylko sciągaj. Tak wspaniałe że tego nie da się opisać słowami ;)

Corgar Frizz 23-09-2009 11:21

Skip Beat nie widziałem, ale za to Becka widziałem już 2 razy. Kwestią czasu jest kiedy obejrzę go po raz trzeci ^^ Osobiście to jedna z moich ulubionych serii. Świetna oprawa muzyczna, a jeśli interesujesz się gitarami to kilkanaście licencjonowanych, pięknych gitar. Ma w sobie to coś, przez co podczas oglądania masz chęć grania na gitarze.
Jak najbardziej polecam.

Nipah~!
Corgar Frizz

-=DanieL=- 23-09-2009 14:11

siema, możesz mi polecić jakąś wybitną serie? bez konkretnej kategorii, serie którą się pamięta dłuuugo :D większość klasyków obejrzałem a w tutejszych czasach jest tak kurewsko dużo anime, że nic nie potrafie znaleźć co bym nie trafil to jakiś syf :(

Corgar Frizz 23-09-2009 14:15

Tengen Toppa Gurren Lagann? Clannad + Clannad Afterstory? Hajime no Ippo?

Chyba że już je widziałeś... wtedy znajdzie się coś innego ^^

Nipah~!
Corgar Frizz

Rayza 23-09-2009 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -=DanieL=- (Post 2652931)
siema, możesz mi polecić jakąś wybitną serie? bez konkretnej kategorii, serie którą się pamięta dłuuugo :D większość klasyków obejrzałem a w tutejszych czasach jest tak kurewsko dużo anime, że nic nie potrafie znaleźć co bym nie trafil to jakiś syf :(

School Days : DDDDD

A poważniej:
Pale cocon?
Shigofumi?
Higashi no eden?
Great Teacher Onizuka?
Detroid Metal City xD?

kołbaś 23-09-2009 15:12

Clannad rowniez polecam wlasnie zaczelem znowu ogladac po raz 4 chyba, za kazdym razem ta seria jest coraz swietniejsza.

-=DanieL=- 23-09-2009 16:31

clannad odpada, usnalem po 3 odcinkach i tak sie zrazilem ze te wasze tentacle mnie nie przekonają nawet :D

z tego co napisaliscie nie ogladalem:
Pale cocon
Shigofumi
Higashi no eden
Detroid Metal City
Tengen Toppa Gurren Lagann

chyba zaczne od TTGL bo z niczym mi sie nie kojarzy xD

Rayza 23-09-2009 16:42

Pale cocon - 1 odc
Shigofumi - 12 odc
Higashi no eden - 11 odc
Detroid Metal City - 12 odc po 12 min
Tengen Toppa Gurren Lagann - 24 odc

tak zebys wiedział XD

Juzefek 23-09-2009 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz
Skip Beat nie widziałem, ale za to Becka widziałem już 2 razy. Kwestią czasu jest kiedy obejrzę go po raz trzeci ^^ Osobiście to jedna z moich ulubionych serii. Świetna oprawa muzyczna, a jeśli interesujesz się gitarami to kilkanaście licencjonowanych, pięknych gitar. Ma w sobie to coś, przez co podczas oglądania masz chęć grania na gitarze.
Jak najbardziej polecam.

Nipah~!
Corgar Frizz

Nari i gitara to są 2 wyrazy które nie występują (i nie powinny występować) razem, ale skoro mają tam być fane gitary to sobie obejrzę- od wakacji próbuje rodziców na gitarę namówić ;]

-=DanieL=- 23-09-2009 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2653015)
Nari i gitara to są 2 wyrazy które nie występują (i nie powinny występować) razem, ale skoro mają tam być fane gitary to sobie obejrzę- od wakacji próbuje rodziców na gitarę namówić ;]

nie polecam jeśli masz słomiany zapał. Na początku uczysz się samego kostkowania, chwytów (układ kilku palców na strunach) no i ćwiczysz zręczność palców. Zadnego coverowania, brzdakania itp (nic ci nie wyjdzie chyba ze zadowolisz sie trywialnymi kawałkami). Ale po paru miesiacach... nagle twoje brzdęk brzdęk zamiena się w coś fajnego :D

kołbaś 23-09-2009 18:54

daniel zacznij od palecocon, naprawde fajne anime jak nie chcesz clannad,mozesz tez kigeki, tyz fajne, tyz jedno odcinkowe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:46.