Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

-=DanieL=- 28-09-2009 02:50

corgar sorry, rzeczywiście cie pomyliłem z tą bestią :(

jak mam to odpokutować?

Quezacoatl 28-09-2009 03:19

Cytuj:

@
a ja mam już 1 tom polskiego wydania bleacha ^^
Nie dosc ze Bleach, to jeszcze polskie wydanie... Moze jeszcze popros zeby fillery z anime tam dodali do chapterow, co?

Cytuj:

Haruhi natomiast jest prawdziwym Bogiem!
Oo... A ja przez chwile myslalem ze to byla Konata.

Zokar 28-09-2009 09:17

@Ryaza
Sorka nie wiedziałem, pierwszy raz tutaj zaglądam ;S Co mam zrobić żeby naprawić ten błąd. (Napewno nie usunę Sygnaturki, ani avka ;<)

@
Przeczytałem pierwszy chapter beserkera, Początek zmusił mnie do przestania przez 20 minut, potem znowu przerwa na 20 minut bo spadłem z krzesła, potem jako tako obejrzałem resztę. Zobaczymy jak będzie dalej.

Rayza 28-09-2009 10:00

@zokar
go kill yourself. lol.

@que
och,tobie nie pasuje to juz tragedia,brawo,widac ze wiesz jak funkcjonuje manga ;p...

@Daniel
zginiesz jeszcze boleśniej za pomyleniem mnie z tym tym...(wpis słowo najlepiej określające frizza )

Quezacoatl 28-09-2009 12:59

Cytuj:

@que
och,tobie nie pasuje to juz tragedia,brawo,widac ze wiesz jak funkcjonuje manga ;p...
Zapomnialem ze ty nie masz na co kasy wydawac... Sorki.

Tak szczerze, gdybym mial kupowac tomy mangi to postaralbym sie aby byla to manga wyzszych lotow niz Bleach. Zas kupowanie mang w polskim wydaniu (tj. zakladam ze z polskim tlumaczeniem) to juz imho raczej strata kasy.

Cytuj:

Będą to ci wytłumaczą, a Que podrzuci ci odrobinę materiałów szkoleniowych dzięki których albo uznasz siebie za strasznego zboczeńca, albo uznasz nas za dewiantów seksualnych.
Gdyby poszukal po moich starych postach w tym temacie znalazl by strony z doujinow ktore wyjasnily by wszystko... No ale skoro nalegasz.

Rayza 28-09-2009 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2655615)
Zapomnialem ze ty nie masz na co kasy wydawac... Sorki.

Tak szczerze, gdybym mial kupowac tomy mangi to postaralbym sie aby byla to manga wyzszych lotow niz Bleach. Zas kupowanie mang w polskim wydaniu (tj. zakladam ze z polskim tlumaczeniem) to juz imho raczej strata kasy.

1.to moje hobby
2.no nie mam ;>
3."Ty gdybyś chciał..."
4.co chcesz osiągnąć taką rozmową ?

Corgar Frizz 28-09-2009 17:00

Ale się spinasz, Sebastianie. Swoją drogą jak w końcu zrobili z imionami zanpaków? Japoński czy polskie? Chyba że w pierwszym tomie nie pojawiają się jeszcze żadne imiona.

Nipah~!
Corgar Frizz

Pacz_knight 28-09-2009 17:39

Mam nadzieje ze imie Ichigo przetlumacza na "Truskaweczke". :p

Corgar Frizz 28-09-2009 17:50

BAKE nam odwołali, ale zostaje jeszcze kilka innych konów. Po krótkiej dyskusji z częścią elyty m&a, doszliśmy do wniosku że jedziemy na Niucon i B-con. Są jacyś chętni?

W tej chwili na Niucon jadą:

-Ja
-Rayza
-Kuma (jeszcze o tym nie wie)
-Pacz (tak samo jak Kuma)

B-con

-Ja
-Rayza
-Grocix
-Kuma i Pacz, ale oni jeszcze o tym nie wiedzą.

Nipah~!
Corgar Frizz

DDoS 28-09-2009 17:53

Musieliby mnie chyba zmusić, żebym przeczytał jeszcze jakąkolwiek mangę w naszym ojczystym języku (totalne odrzucenie po przeczytaniu NGE).

Srał mój net Spice and Wolf (aby 6 GB.) pokazuje mi miech ściągania :(. Pozostaje mi aby oglądanie na bieżąco wychodzących serii, które w miarę się ściągają jeszcze.

Jak można w taki sposób było skończyć Seven Ghost, nawet jeżeli to ending pierwszego sezonu to i tak marny. Mam nadzieję że Valkyria Chronicles i Basquash nie rozczarują.

Kolejny post za kolejne miesiące :)

Pacz_knight 28-09-2009 18:24

@Frizz
Czy ja o czyms nie wiem? ;)

@topic
Wiec po obejzeniu K-ON'a czuje niedosyt i chce wiecej takich serji, z ktorych niezle sie usmieje.
Jakies propozycje? ;)

Btw.
Ofc, nie musi byc to w pelni komedia, ale w tym anime ktore chce, musi sie przeplatac dosc czesto humor. ^^

Juzefek 28-09-2009 19:14

Ja pierdziele, bym sobie pojechał na któregoś kona, ale do Krakowa to zdecydowanie mnie rodzice nie puszczą :/

Quezacoatl 28-09-2009 19:55

Cytuj:

1.to moje hobby
Widac.

Cytuj:

2.no nie mam ;>
To daj mi :p

Cytuj:

3."Ty gdybyś chciał..."
Ja bym chcial wiele rzeczy.

Cytuj:

4.co chcesz osiągnąć taką rozmową ?
Wkurzyc cie. :D

Nie, rozumiem popierac rynek mang w polsce jako ze jest kiepski. Ale mangi po polsku to imho porazka. Teraz pozostaje w ogole pytanie czy Tentacl umie czytac, bo jak nie i chodzi tylko o obrazki to wycofuje co zem powiedzial XD

Cytuj:

Musieliby mnie chyba zmusić, żebym przeczytał jeszcze jakąkolwiek mangę w naszym ojczystym języku (totalne odrzucenie po przeczytaniu NGE).
To.

Cytuj:

Ofc, nie musi byc to w pelni komedia, ale w tym anime ktore chce, musi sie przeplatac dosc czesto humor. ^^
Samurai Jack: akcja, komedia, moraly, dramaty, cosplay, zombie, mechy, walki na miecze, sztuki walki, magia, moce zla i tentacle (razem).

http://i41.photobucket.com/albums/e2.../tentacles.jpg

Corgar Frizz 28-09-2009 20:01

Juzia, zabij ich. Wtedy nikt ci nie zabroni :)

Paczuś, ciężko będzie znaleźć coś podobnego do K-ON! Lucky Star jeśli nie widziałeś. Jeśli widziałeś, to nie mam pomysłu.

Nipah~!
Corgar Frizz

Rayza 28-09-2009 20:26

Cytuj:

To daj mi :p
ta,już ci daje ^^
Cytuj:

Wkurzyc cie. :D
widać ze nie masz nic lepszego do roboty.
Cytuj:

teraz pozostaje w ogole pytanie czy Tentacl umie czytac, bo jak nie i chodzi tylko o obrazki to wycofuje co zem powiedzial XD
nie,wiesz.
Syntezator mowy mi to czyta i losowo trafiam w klawiaturę aż napisze jakieś słowo : p

Juzefek 28-09-2009 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2655957)
Juzia, zabij ich. Wtedy nikt ci nie zabroni :)

Paczuś, ciężko będzie znaleźć coś podobnego do K-ON! Lucky Star jeśli nie widziałeś. Jeśli widziałeś, to nie mam pomysłu.

Nipah~!
Corgar Frizz

A skąd kasa? Są jeszcze bardziej subtelne sposoby namawiania i skoro mam te 2 miechy prawie to spróbuje ich namówić :P

CNRDG 29-09-2009 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2655863)
@topic
Wiec po obejzeniu K-ON'a czuje niedosyt i chce wiecej takich serji, z ktorych niezle sie usmieje.
Jakies propozycje? ;)

Btw.

Nie wiem co oglądałeś więc strzelam: Ouran High School Host Club, Azumanga Daioh, Final Approach, School Rumble, Midori no Hibi.

Bueeeeee, troszkje już czasu na anime mi brak : < Ale spróbuje obejrzeć Elfen Lied (po raz n-ty) ^^ Przy okazji speciala wyniucham, bo nie wiem czemu jeszcze go nie oglądałem xD

Pacz_knight 29-09-2009 15:56

@Quezacoatl
Tyle ze ja prosilem o anime, a nie kreskowke z CartoonNetwork...

@Frizz
Tak, LS ogladalem. Najlepsze aniem przy ktorym sie usmialem. ;p

@CNRDG
Azumange i School Rumble widzialem.
O Ouranie slyszalem tyle, ze jest ponoc niezla kreska, ale fabula nie powala. Moze od tego zaczne, a potem wezne sie za Midori no Hibi. ;)

MichalOlkuszanin 29-09-2009 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2655843)
BAKE nam odwołali, ale zostaje jeszcze kilka innych konów. Po krótkiej dyskusji z częścią elyty m&a, doszliśmy do wniosku że jedziemy na Niucon i B-con. Są jacyś chętni?

W tej chwili na Niucon jadą:

-Ja
-Rayza
-Kuma (jeszcze o tym nie wie)
-Pacz (tak samo jak Kuma)

B-con

-Ja
-Rayza
-Grocix
-Kuma i Pacz, ale oni jeszcze o tym nie wiedzą.

Nipah~!
Corgar Frizz

Co do B-kon-u to rzeknij, czy warto jechać, bo mam blisko (35km) do Krk i może się skuszę, aa i jak bilety skołować :)?

Gangrel 29-09-2009 19:03

Jakies szczegoly tego konwentu w Krk? Ja mam blisko, może bym zajrzal.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:11.