![]() |
Cytuj:
Edit: Jeszcze co do tego porównania kata z psychologiem. Nie zdajesz sobie sprawy ile przykrych spraw może nasłuchać się taki szkolny psycholog w czasie swojej pracy. W szkole nie tylko są takie rodziny jak w reklamach. Do psychologa ludzie przychodzą się zwierzać z wieloma problemami. Nawet tymi poważnymi. Jakby taki psycholog nagle zaczął się przejmować tymi wszystkimi sprawami tak na okrągło to też mógłby sobie wyniszczyć psychikę. Dlatego wymieniłem go jako zajęcie które potrzebuje jakiejś metody do radzenia sobie. Prostej ale jednak. |
Cytuj:
@topic: a ta egzekucja nie ma byc w usa? |
Cytuj:
|
Cytuj:
Należy rozgraniczyć życie osobiste od pracy. I z tym się zgadzam, masz rację. Tylko, że widocznie nie rozumiesz porównania kata z psychologiem, którzy to problemy mają kompletnie różnej wagi i przez to psycholog i tak będzie musiał radzić sobie z własną psychiką w kompletnie inny sposób. Pomijam fakt, że psycholog nie ma na sumieniu n zabitych ludzi. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
A ja wam powiem tak. Pewnie zasłużył na śmierć, ale powieszenie to barbarzyństwo. Powinni dać mu chociaż tyle szacunku żeby go rozstrzelać. To według mnie najodpowiedniejsza kara.
|
Cytuj:
Jak dla mnie najlepsza kara byloby zabicie go przez wlasna rodzine, ale wiem iz jest to nierealne. Do wyroku nie mam zastrzezen. |
edit>
sry double post ;/ |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Pozdrawiam, Rabanbar |
@up: nie rozumiem przytoczonego "prawo ni edziała wstecz" w w/w kontekście... przecierz jako dyktator(?) on ustanawiał prawo, więc wykorzystując tą zasadę, nie ma co myśleć o sądzeniu Saddama... trochę nietrafna ta twoja dedukcja...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wyrok jest sprawiedliwy, zamieszek w Iraku nie będzie gdyż to też Irakijczycy wydali ten wyrok, trzeba poszukać trochę więcej informacji o procesie Saddama. Jedyne co mie zaciekawiło, to że wykonują jeszcze śmierć przez powieszenie, myślałem, że dostanie krzesełko, czemu go lepiej nie rozstrzelać.
Edit. Mam znajomego, który był w Iraku, większość ludności cieszy się z odejścia Saddama. Sądzisz, że zabijanie ludzi czego dopuścił się Saddam jest zgodne z prawem u nich?? :D, dowódca ponosi odpowiedzialność za swoje wojska i rozkazy. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Pozdrawiam, Rabanbar |
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:48. |