Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe elementy gry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103526)

Jalokowy_ 24-11-2006 21:13

Z tym bankiem no to ok, jednakze mogli by zrobic bankomat, na ktory naciskasz PPM (analogicznie USE) i wybierasz opcje. jak chca npc postawic to niech bynajmiej zrobia tak jak z tymi statkami ze kilka osob na raz moze gadac ;p domki / rox , bank/rox, poczta/??? , update/ jak narazie spoko ;)

Saviour 24-11-2006 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1096055)
DC się nie liczy, co nie?

Nie, nie liczy się, poneiważ na DC nie ma questów, tylko 1 npc od addona ;)

Pieczar1991 24-11-2006 21:21

No tak wiec znowu szykuje sie sux update-moim zdaniem chyba ze jeszcze nas czyms zaskocza xd ale sadzac po ostatnim update niewiele nas zaskocza znowu tylko jakies blachostki,a na koniec walna sobie kolejnego bota wbudowanego do gry ;p ale co tam miejmy nadzieje ze dodadza jakies nowe spelle lub cos w tym stylu ;d

Black Warior 24-11-2006 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Upierz (Post 1096206)
Nie...
Ja pierdole... za niedługo może kurwa wprowadzą profesje i magie na tą dziure... Rook NIE OD TEGO JEST!! Może za niedługo usuną maina bo rook będzie tak rozbudowany że main nie ma sensu... rook jest po to by wprowadzać do gry...

Okiennice w oknach? To może za niedługo nie będzie można już nic noobowskiego robić... ;s ...

Bank? Na chuj to komu (...)

Używając wulgarnych słów lat sobie nie dodasz ...
TOPIC
a z tym bankiem na rooku to mogę założyć się że będzie na pacc'u

PLague 24-11-2006 21:27

No, nareszcie poprawiono banki, bo wcześniej mnie to normalnie wkurzało, że musiałem biegać z kazo do thais po 1k :/ .
Nareszcie CIEKAWY update dla FACC, a nie poprawione outfity i nowe źródło zarobków w postaci wolf paws, dragon scales i innych dupereli.

Vicious 24-11-2006 21:51

Cytuj:

Okiennice w oknach? To może za niedługo nie będzie można już nic noobowskiego robić... ;s ...

I bardzo dobrze, a skoro cię to denerwuje to znaczy że jesteś właśnie takim noobem

Cytuj:

Bank? Na chuj to komu... no może na rooku ;s

Buahhaha to jest chyba najlepsze usprawnienie gry . Może gdybyś trochę chodził do innych miast żeby coś kupić zamiast stać przed depo zrozumiałbyś jakie jest to upierdliwe jak ci nie starczy na coś forsy

Pawsken 24-11-2006 22:19

Na kiedy planowane jest te update??Na początek grudnia czy w środku??

CzofiaWitch1 24-11-2006 22:42

Szkoda ze nic nie zrobili dla Faccow na mainie :( tylko co zrobili to te banki, a z tymi domkami to jak ktos mieszka w GH to moze zamknac swoje okno czy musi wlasciciel budynku :))?

Tanivupo 24-11-2006 22:48

;o

"Od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update." hmmm czyzby za tym szlo ze licytacja trwa 7 dni.... i dlatego nie mozna bo do 7 dni bedzie update:D? czyli od 5 do 12 grudnia;d?

Hynu 24-11-2006 22:50

Ja bym wolał depo na rooku zamiast banku :( co z tego że kasę włożę do banku jak kolekcje owoców, loota z potworów nadal trzeba będzie na noob charach trzymać. :/
(może się mylę-wtedy był bym szczęśliwy :-)

Alanus Lutinum 24-11-2006 23:01

Aha, należy tam dopisać:
- Należy wpłacić drobną formalność, który umożliwi wam graczow nie tylko opcje wymienione powyżej, ale udostępni wiele innych opcji. (mam na myśli PACC)

Niech CipSoft nie męczy graczy tylko od razu zrobi tibię płatną i będzie spokój :).

PLague 24-11-2006 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shiedel (Post 1096016)
O bochen.... komplikujo to tibie jak tylko mogo...

Jeśli dla ciebie parę nowości wymagających jedynie wpisania paru słów po angielsku na klawiaturze jest dla ciebie skomplikowane... Bez komentarza, bez komentarza...

Hynu: Prawda, szkoda, że cały czas loota trzeba będzie chomiczyć na noob charach. Lepiej, żeby już całe depo wsadzili.

First Doom 25-11-2006 00:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tanivupo (Post 1096465)
"Od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update." hmmm czyzby za tym szlo ze licytacja trwa 7 dni.... i dlatego nie mozna bo do 7 dni bedzie update:D? czyli od 5 do 12 grudnia;d?

oby byl po 15 grudnia to akurat mi sie ban skonczy ;)

Quezacoatl 25-11-2006 00:22

Już widzę te tłumy karierowiczów bez grosza przy duszy żebrających każdego kto wychodzi z banku... -.-
Albo lepiej, te grupy uzbrojonych w runy noobcharów, czatujący aż tylko ktoś wypłaci okrągłą sumkę i będzie próbował zrobić te 3 kroki do depo...

Co ciekawsze, pojedyńcze noobki zaczną się pałętać ulicami, nie mając komu zaśmiecać domku, zaczną zaśmiecać ludziom życie.

PS
Wyobrażacie sobie to targanie pieca ze sklepu do domku? Weźcie ze sobą SD...

Edit:
Aha... i pożyczki czy procenty wybijcie sobie z głowy... może jeszcze lokata trzyletnia, czy Kredyt na nowy dom?

Tak, tak, kolejny update... jak zwykle zaloguje się żeby obejrzeć ten chaos i zamieszanie... zniszczenia i masowy obłęd...
Dobrych stron update nie wypiszę, bo przy CipSofcie trzeba się nastawiać pesymistycznie.

@Down
Wpadam przecież. Tylko nie chce mi się spamować razem z wami ;)

Michoss 25-11-2006 00:47

@up
O.o
Jak dobrze że jestem low-lvlowym nonpvpowcem

PS
Quez, wpadłbyś na Be**ts i pomógł nam xP

sparkman 25-11-2006 01:06

Banki będą miały możliwość przelewania kasy z jednej postaci na drugą? Jak tak to przewiduję mały wzrost aktywnosci Rookstayerów i przelewania grubej kasy na main chary :)

-Rafix vel Banitu- 25-11-2006 01:28

no, no
zapowiada sie ciekawie
ciekawe co jeszcze dodadza dla PACCa ;p
moze byc ciekawie... :)

Elder Nagan 25-11-2006 08:57

z tymi domkami zajebiscie :) wrescie nie bedzie tej jebanej kuchenki

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 1096617)
Już widzę te tłumy karierowiczów bez grosza przy duszy żebrających każdego kto wychodzi z banku... -.-
Albo lepiej, te grupy uzbrojonych w runy noobcharów, czatujący aż tylko ktoś wypłaci okrągłą sumkę i będzie próbował zrobić te 3 kroki do depo...

Co ciekawsze, pojedyńcze noobki zaczną się pałętać ulicami, nie mając komu zaśmiecać domku, zaczną zaśmiecać ludziom życie.

PS
Wyobrażacie sobie to targanie pieca ze sklepu do domku? Weźcie ze sobą SD...

Edit:
Aha... i pożyczki czy procenty wybijcie sobie z głowy... może jeszcze lokata trzyletnia, czy Kredyt na nowy dom?

Tak, tak, kolejny update... jak zwykle zaloguje się żeby obejrzeć ten chaos i zamieszanie... zniszczenia i masowy obłęd...
Dobrych stron update nie wypiszę, bo przy CipSofcie trzeba się nastawiać pesymistycznie.

1a.jak niebedziesz w carlin to takich incydentow nei zobaczysz
1b.mi sie podoba ten pomysl z SD combo :)
2.Wiesz co to jest runa GFB??
3.Piec bedziesz mial w paczce....
reszty niema sensu odpowiadac...ale ten update bedzie lepszy ;] od poprzedniego..

Rycerski Cinek 25-11-2006 10:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek (Post 1095673)
W dzisiejszej zapowiedzi chcielibyśmy przedstawić wam niektóre z nowych elementów gry które uczynią wasze życie w Tibii jeszcze przyjemniejszym.

Zaczyna sie ciekawie..

Cytuj:

Nie możesz sobie przypomnieć czy twój druid ukończył już desert quest? Teraz wystarczyć będzie rzut oka do dziennika zadań! Znajdziesz tu informacje na temat tego jakie questy Twoja postać już rozwiązała lub na jakim ich etapie jest aktualnie.

Super..

Cytuj:

Każda postać otrzyma swoje własne konto w banku! Od teraz możliwe będzie deponowanie, wybieranie i transferowanie całej ciężko zarobionej gotówki w każdym z miast. Czynsz i pieniądze za kupno domku także będą pobierane z konta bankowego, czyniąc zarządzanie finansami Twojej postaci znacznie łatwiejszym. Co za tym idzie, wszystkie postaci posiadające domki muszą wpłacić pieniądze na konto zaraz po update, aby mieć pewność że czynsz za posiadany domek zostanie zapłacony.

Raz pisze: Każda postać;
A raz pisze:Pamiętaj, domki oraz inne atrybuty, jedynie dla PACC.;
Co przez to mam rozumiec, nie powinno pisac odrazu "Kazda postac z Premium Account"?

Cytuj:

Ponadto, jeżeli licytujesz domek, musisz mieć wystarczająco dużo pieniędzy na koncie aby zapłacić wylicytowaną cenę oraz pierwszy czynsz. Te pieniądze będą niedostępne dopóki aukcja nie zakończy się lub ktoś nie przelicytuje Cię, więc psucie aukcji przejdzie do historii! Pamiętaj jednak, że musisz być wylogowany aby zalicytować domek swoich marzeń. Oprócz tego, z powodu zmian, od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update. Oczywiście wszystkie trwające akcje zostaną dokończone normalnie.

Moze komus sie to przyda.. Mi nie :p.

Cytuj:

Mieszkańcy Rookgaardu będą szczęśliwi słysząc że Tibijski bank otworzył filię także na ich wyspie. Oprócz tego, powstanie osobny kanał Trade, poświęcony handlowi na Rookgardzie. Od teraz, wszystkie postaci bez profesji będą miały dostęp jedynie do niego, a postaci na kontynencie będą mogły otworzyć tylko zwykły Trade channel.

To jest Najlepsze :D.

Cytuj:

Postacie z PACC ucieszą się z kilku zmian dotyczących domków. Wreszcie będą mogli oni dekorować swój dom w pełni tak jak im sie to podoba. Wszystkie kuchenki i inne dotychczas 'stałe' meble zostaną usunięte. W zamian za to, będzie można kupić je w sklepie i ustawić zgodnie z życzeniem. Oprócz tego czasy niechcianych śmieci w domach dobiegną końca. Wszystkie domy zostaną wyposażone w okiennice otwierane i zamykane od wewnątrz.

Tak, tak.. znowu te domki ;).

Cytuj:

Wreszcie, Królewska Poczta Tibijska usprawni swoje usługi po raz kolejny. Wszystkie zapisywalne dokumenty będą od teraz posiadały stempel informujący o czasie kiedy ostatni raz były zmieniane.

Na to powiem.. BUTA HUMAK! B).

To takie male podsumowanie z mojej strony :].

dr zlo 25-11-2006 10:41

UP ok

ciekawe ciekawe no fajnie ale nie super

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:27.