Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   pall or knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1089)

patrikoz 17-04-2005 04:37

Moim zdaniem w walce pall v knajt wygra ten ktory zaczal walke.
KNIGHT jesli zacznie, podchodzi do palka i go bije, ten albo ma speary albo brak tarczy wiec latwa wygrana ;)

PALEK atakuje z konca ekranu i knight go nie lapie, i knajt ginie ;p

Muriel 17-04-2005 12:04

A co jeśli to bedzie sie rozgrywało jakiś kawałek na prostej zgadnij panie moderatorze kto bedzie pierwszy. :p

xemmoe 17-04-2005 12:10

Na prostej każda profesja na takim samym levelu jest tak samo szybka.

PS. Rozaliło mnie to że pal to pozniej lepszy bloker
Niezły miałem ubaw.

Hitmanu 17-04-2005 13:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deadly-Wasiak
Ja osobiście polecam paladyna
+ paladyna
Jeśli masz frienda knighta to możesz utrzymywa się z dala od wroga i nawalac z łuku lub kuszy a on będzie przyjmował obrażenia :)
Jeśli nie to też tak się da ;)
Paladyni mają więcej czarów plus jeden z najlepszych leczących w Tibii
Paladyni lepiej expią
-paladyna
Jeśli walczysz z Hunterem albo Black Knightem to oni (mają Boots of Haste) dogonią cie i zmuszą do przestawienia się na miecz :(
Jeśli masz frienda knighta i skończą się strzały to masz pecha ;(
Paladyni wydają dużo cash'a na strzały i takie tam
+knighta
Dużo HP, capa B)
Dobrze się blokuje knightem ;)
Dużo kasy się ma :cup:
-knighta
Mało i słabe czary :(
Częsta ofiara PK :(

Heh niewiesz o czym piszesz to nie pisz -.-
Jak sadze sam nawet na oczy BK nie widziałeś skoro twierdzisz że tam jest gdzie wiać, goniący cie hunter to tez dobre.
Poza tym pall niegdy nie przestawia sie na 'miecze' etc.
Tak wogóle co to znaczy "paladyni lepiej expia" ?
Expienie od ciebie zalerzy, od tego ile masz czasu i gdzie expisz.

xemmoe 17-04-2005 14:27

@up

Tak to już jest że spora cześć ludzi tutaj piszących nie osiągneła tymi profesjami 30 lvl+ nie mówiąc już o skilach ponad 70.
Niestety to widać po postach niektórych z nich :)

Muriel 17-04-2005 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xemmoe
Na prostej każda profesja na takim samym levelu jest tak samo szybka.

PS. Rozaliło mnie to że pal to pozniej lepszy bloker
Niezły miałem ubaw.

ale moderator poruwnał pala na 72 z knightem na 46 czy jakoś tak i obaj mieli bohy
A co do twojego PS. palek jest potem lepszym blokerem poniewarz:
a)palek awansute tak samo szybko w shieldingu co knight.
b)Może i ma mniej życia ale ma czar mana shield i przesto na wyrzszych lvlack licząc z maną ma wiecej hp niż bloker.
Ale ty zaraz powiesz, że wobec tego razem z maną druid jest najlepszym blokerem...Ale druidowi nie wzrasta tak samo shielding co palowi i knightowi.

Mar Cin 17-04-2005 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Muriel
b)Może i ma mniej życia ale ma czar mana shield i przesto na wyrzszych lvlack licząc z maną ma wiecej hp niż bloker.

Ale knight uhnie sie za 250, a palek na mana shield sie mf'nie za najwyzej 70 :P

xemmoe 17-04-2005 21:25

Ehhh...
Prawda że pal nigdy jnie bedzie blokował tak jak knight ponieważ musi mieć 1/3 lvl wiekszy aby miec tyle samo życia...
I nie wyskakujcie mi tu z maną shieldem bo knight też może wykorzystac mane do blokowania.
Poza tym many nigdy nie uzupełnisz tak szybko jak życia, tak więc blokowanie z maną shield to ostateczność.
Poza tym pal w większości wypadków nie ma takigo shielda jak knight bo wali na dystans.
Jeszcze jakieś ale co do blokowania?

patrikoz 18-04-2005 00:28

Cytuj:

<przewraca sie ze smiechu>
15 strzal zabiera 40 many ktore zeby odnowic trzeba 4 minuty (zakladajac promocje).
Czyli srednio zrobil bys w ten sposob 4-5k exp na godzine... super exp o ile jestes na Rook, gdzie kolwiek indziej zalosny.
Tak, ale palek moze sobie robic amunicje podczas trenienia spearami i jak juz zrobi z 500 to bic z luku.

Cytuj:

Zycze powodzenia w znalezieniu ekipy na nastepny hunt.
Moj kolega palek, na GS Huncie byl gotowy brac 1/5 loota, podczas, gdy ja bralem reszte (knajt), pall ma tanie koszty, darmowy exp + loot czyli nic do stracenia ;]

Cytuj:

Poprawka, nikt nie ma szansy zabic knighta, tak samo knight nie ma szansy zabic nikogo innego (zawsze skonczy sie ucieczka).
Podobne lvle, nie znaczy tylko 60 - 120 !! Na 10 lvlu z pola walki nikt nie ucieknie, na 20 tez. Pozatym do czasu, kiedy knajtem nie masz UHow, moze Cie zabic paladyn doslownie na KAZDYM levelu.

Cytuj:

Uzywanie SD przez paladyna w PvP to strata SDkow, no chyba ze kogos rajcuja hitty po 50-80 (mowimy o paladynach ~50 lvl).
Zawsze masz ta przewage... Ale i tak trudno trafic w PvP wroga z runek.

Cytuj:

A wiesz ze na follow sie chodzi znacznie szybciej niz strzalkami/klikajac na mapie? Postac na 45 lvl nie ma specjalnych problemow z nadazaniem za postacia na 72 jesli koles z 72 uzywa strzalek a ten z 45 follow (sprawdzone doswiadczalnie, obydwie postaci mialy boh).
Racja, tu sie musze zgodzic. Dodatkowo palek strzela z kuszy, co go tez troche spowalnia :]

Everad 23-04-2005 20:20

Wedłog mnie wygrana zalezy od umiejetnosci gracza a profesja która lepsza? co kto lubi . Jak ktos lubi rozwalone ryje potwrów na scianach to knight a jak ktos woli dziórawic im serca to paladyn ;]

Sozemego 23-04-2005 21:39

Jak macie pytac jaką profesje wybrac to lepiej nie grajcie w tą gre plx!11!

Crasher 24-04-2005 00:39

Knight górą.

Powiem, że knight jest lepszy od paladyna. Dlaczego? Jest kilka takich powodów.
1)Paladyn na początku może i szybciej zdobyea exp ale co troche biega do dp/sklepu po arrows'y które zabieraja duzo cap.
2)Chodzi bez tarczy więc nie daj boze będzie expił na ok. 15 lvl na Cycach i dorwie go lag albo przyjdzie knight i zacznie go blokowac. Wtedy dostaje hity po 50 i marnie kończy.
3)Małe pomieszczenia jaskinie bez blokera paladyn nie ma tam czego szukac gdyż nie ma miejsca do biegania i dostaje ciosy od potwora.
4)Mozolne podnoszenie spear'ów.

Klimmek 24-04-2005 12:44

Knight według mnie jest to profesja dla osob ktore nie mają zbyt wiele czasu na Tibie i są leniwe. Niezbyt ciekawie gra się knightem (z moich obserwacji), wystarczą dobre skile i broń zeby szybko robic levele. Knight ma słabe PvP, ale jako bloker niezawodny.

Palladny jak dla mnie najciekawsza profesja. Wymaga wiele cierpliwości i umiejętności. Jest to profesja dla osob ktore maja wiele czasu albo nie spieszy sie im z levelami. Z FACC jest ciezko zrobic wysoki level bez duzej dostepności blokera. Bez niego pozostaja cyclopy i dwarf soldiery, na czym expi sie mozolnie i nie wychodzi na + z lootem.

Mimo, iż palladyna miałem jednego a knightów czterech, to palladyn jest najlepszy. Ale to tylko moje zdanie.

Bulboglowy 24-04-2005 19:31

@Klimmek: Nie chcę się kłócić, ale ja moim zdaniem jest całkiem na odwrót.

1. Knight jest dla osób, które maja dużo czasu na gre w tibie i nie są leniwe, bo trening Knightem jest najdłuższy, a wyposażnie najdroższe.
Cytuj:

wystarczą dobre skile i broń zeby szybko robic levele
Oczywiście, że tak, ale trening zajmuje najmniej 200h, a broń to nie jakiś bow za grosze (zaznaczam: żeby szybko robić level)

2.Knight ma słabe tzw. "szybkie" PvP. Jednak w honorowym pojedynku jest jak czołg i powoli pozbawia przeciwnika run UH (jak wiadomo jego 20+ bp UH starczą na bardzo długo).

3.Dla mnie Paladyn jest najłatwiejszą profesją:
- prawie nie musi trenować
- expi szybko już od 20lv/70dist (cyclo, kopalnie, hunty z blokerem)
- wyposażenie go prawie nic nie kosztuje (oby tylko za bolty się zwracało)
- umiejętności gracza sprowadzają się do uciekania od nie za szybkich Cyclopów, czy Guardów

4.Z FACC minimalnie wolniej się expi (wystarczy, że możesz expić w kopalniach). Tak, na Cyclopach trudno o wyjście na + z lootem, ze Soldami już jest lepiej, ale od 30lv to na Guardach zarabiasz krocie.

Xfighterx 24-04-2005 19:48

Ja po tym co tu przeczytałem chyba wybiorę palladyna bo ma lepsze czary
"...ale jeszcze nie wiem, bo na rooku przyzwyczaiłem się do bicia z bliska mieczem i to mi sie podobało..."
pomóżcie mi wybrac

Schihan 24-04-2005 19:52

knight

Ja bym wybral knighta chociaz ma gorsze czary jest moim zdaniem lepszy

bo knightowi brakuje tylko Exury Vity i Invisible ale te czary mozna zastapic.

Krotko mowiac polecam bardziej knighta.

Szulc14 26-04-2005 17:37

Rycek hmmm? ciekawa postać ale niewiem czy każdy lubi ,,BLOKOWAĆ". ja osobiście nieprzepadam wole bardziej extremalną postać, którą oczywiście jest PALLADYN!!!!. Bez 2 zdań wybierz palke B)

Muriel 26-04-2005 20:36

Myśle, że twórca tematu już dawno wybrał postać więc mówienie Wybierz XXX jest moim zdaniem bez sensu.
Oj przepraszam nie zauważyłem 117 postu.

Bulboglowy 27-04-2005 21:57

Jasne, że twórca tematu już dawno zdecydował kim będzie grał, ale powstaje mnóstwo tematów z takim samym pytaniem, więc moderatorzy kasują wszystkie oprócz tego, żeby inny zainteresowany, zamiast zaśmiecać forum, mógł sobie przeczytać 121 postów.

Zainteresowanym, życzę miłej lektury i dużo cierpliwości ;P

Maiky 28-04-2005 16:43

.

Dużo osób z was twierdzi że palkiem się szybciej bije lvl. Skoro tak uważacie to czemu nie ma żandego palka powyżej 200 lvl? a nie długo będize 3 rycków . No nie zapominając o magu :) Tak więc to nie jest prawdą że palkiem się szybciej bije lvl.. Może około 40 lvl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:23.