Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ogólna sytuacja na świecie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=112141)

Chessterr 25-01-2007 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1222127)
USA nigdy nie wypieraly sie posiadania broni atomowej. Poza tym wiesz czym byla Zimna Wojna? USA i ZSRR w kazdej chwili mogly rozpoczac nuklearna wojne. I ta bron caly czas jest w posiadaniu USA i Rosji. Nie znikla i nie rozplynela sie >.>
Sorry ale to wyglada smiesznie, jak ktos usiluje przekonywac, ze USA nie ma broni atomowej -.-" Najpierw wypada choc troche obeznac sie w temacie zeby nie wypisywac takich bzdur.

Widziałeś tą broń albo słyszałeś jak ktoś z rządu USA powiedział::"JESTEŚMY W POSIADANIU BOMBY ATOMOWEJ".?

Caer 25-01-2007 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr
Widziałeś tą broń albo słyszałeś jak ktoś z rządu USA powiedział::"JESTEŚMY W POSIADANIU BOMBY ATOMOWEJ".?

Tak! Do cholery jasnej, tak! USA posiada OFICJALNIE broń atomową, nie kryje się z tym i wszyscy o tym wiedzą (oprócz ciebie).

!Edit:
Znalazłem dokładniejsze dane. Liczba posiadanych głowic atomowych posiadanych przez dane kraje:
USA 5,735/9,960
Rosja 5,830/16,000
UK <200
Francja 350
Chiny 130
Wzięte z wikipedii.

Quezacoatl 25-01-2007 20:49

Cytuj:

Twój tok rozumowania jest dla mnie nie do pojęcia. Czy ty myślisz, że jak ktoś czegoś nie powie to tego nie ma? To jest oczywista relatywistyka, ja mogę powiedzieć skąd wiesz, że masz komputer? Może siedzisz teraz w jakiejś komorze w matrixsie (?) Jasne, że praktycznie nikt się nie przyznał do posiadania tej broni, ponieważ nie wiem jak to wygląda, ale wątpię, że ktoś się oficjalnie i publicznie przyznał. Tak czy inaczej wszyscy wiedzą, że USA ma takie bomby, nie rozumiem dlaczego starasz się podważyć prawdziwość rzeczy, które są ogólnie uznane za prawdę. Mogę cię zapytać skąd wiesz, że jest coś takiego jak promienie ultrafioletowe, widziałeś je? A może się "oficjalnie przyznały" do istnienia?
Co do samego faktu PRZYZNANIA SIĘ do posiadania takiej broni, to MOŻESZ mieć rację, ponieważ nie mam pojęcia czy ktoś się faktycznie publicznie i oficjalnie przyznał. Co nie zmienia faktu, że jak się nie przyznają to nie znaczy, że jej nie mają.

spider-bialystok 25-01-2007 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr (Post 1222183)

TAK (bardziej podkreslic tego nie umiem). USA oficjalnie posiada bron atomowa i sie do tego przyznaja. Co wiecej UZYLI juz jej. Wszyscy to wiedza ale nie ty -.-"
Na przyszlosc nie wmawiaj ludziom, ze czarne jest biale, a biale jest czarne bo sie osmieszasz -.-"

Khalak 25-01-2007 22:18

Spider, ten caly Chesster to troll, ktoremu nawet takie argumety jak encyklopedia nie potrafia wytlumaczyc, ze USA oficjalnie POSIADA BRON ATOMOWA, NIE KTYJE SIE Z TYM I CALY SWIAT O TYM WIE X( Dlatego proponuje go ignorowac, bo widac, ze kolo probuje zrobic z tematu awanture.

Badzo 25-01-2007 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr (Post 1222183)

rotfl! hhehehehehe

Zotemut 25-01-2007 22:43

Oczywiście, że kto ma bombę atomową to się z nią nie kryje, bo to fajna rzecz.
Jak ma się tego najwięcej, fajnie się z innymi państwami gada. ^^

Chessterr 25-01-2007 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khalak (Post 1222478)
Spider, ten caly Chesster to troll, ktoremu nawet takie argumety jak encyklopedia nie potrafia wytlumaczyc, ze USA oficjalnie POSIADA BRON ATOMOWA, NIE KTYJE SIE Z TYM I CALY SWIAT O TYM WIE X( Dlatego proponuje go ignorowac, bo widac, ze kolo probuje zrobic z tematu awanture.

A ja ci proponuje korki z języka polskiego.

Każdy ma swoją opinię, i nie narzucajcie innym swoich poglądów. Uważam ze swojej strony dyskusje za zakończoną:/

@down
Jakoś dużo tych literówek, i proszę nie ubliżaj mi.

Ddevil 25-01-2007 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr (Post 1222590)

Każdy ma swoją opinię, i nie narzucajcie innym swoich poglądów. Uważam ze swojej strony dyskusje za zakończoną:/

Czy ty naprawdę jesteś tak zacofany, czy tylko udajesz? ;/
Poza tym w potach Khalaka nie ma błędów (poza literówkami i brakiem polskich fontów), więc nie próbuj zasłaniać swojej głupoty zarzucając innym błędy, których nie popełniają.

Arrivald 25-01-2007 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr (Post 1222590)

@down
Jakoś dużo tych literówek, i proszę nie ubliżaj mi.

Oszczedz wstydu, prosze. Pewnie ze kazdy moze miec swoja opinie ale musi liczyc sie z tym ze jesli jest kretynska to zostanie zmieszany z blotem. Na tej zasadzie ktora sie kierowales w dyskusji moglbym stwierdzic ze Rosja nie istnieje bo w niej nie bylem.

Caer 25-01-2007 23:08

Cytuj:

Każdy ma swoją opinię, i nie narzucajcie innym swoich poglądów.

Omg. Jaki możesz mieć pogląd na sprawę, która jest jasna i oficjalna? Jeśli USA PRZYZNAJĄ się do posiadania do bomby atomowej, jak możesz twierdzić, że jej nie mają?

Poza tym, sam się pytałeś czy są na to jakieś dowody :|

Khalak 25-01-2007 23:18

Cytuj:

Każdy ma swoją opinię
i ma do niej prawo.
Cytuj:

nie narzucajcie innym swoich poglądów
Wiesz, nikt nie próbuje narzucić Ci swoich poglądów, tylko staramy się wytłumaczyć Ci, że Stany Zjednoczone oficjalnie posiadają broń atomową. Gdy my się produkujemy, Ty odwracasz kota ogonem. Dlatego zdecydowałem się napisać, aby już Ci tego nie tłumaczyć, bo zawsze zrobisz swoje - odwrócisz kota ogonem.
Cytuj:

Jakoś dużo tych literówek
Dzięki. Teraz, gdy specjalnie dla Ciebie piszę z polskimi znakami i jestem zmuszony robić to wolniej, nawet literówek nie robię B)
Polecam Ci też lekturę tego podadnika - zobaczysz tekst z prawdziwymi błędami... B)

Chessterr 25-01-2007 23:22

OK, nie popisałem się, ale to nie znaczy, że musicie mnie mieszać z błotem, nie jestem popychadłem.

Ale czegoś tu nie rozumiem, jeśli USA tak się obnosi z tym, że posiada bombę atomową to po cholerę jest w ONZ? Przecież ta organizacja ma temu zapobiegać, aby jakiś wariat nie walną takiej bomby, żeby nie doszło do III WOJNY ŚWIATOWEJ. Po co stwarza pozory państwa które jest strażnikiem pokoju?

spider-bialystok 25-01-2007 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr (Post 1222734)
Ale czegoś tu nie rozumiem, jeśli USA tak się obnosi z tym, że posiada bombę atomową to po cholerę jest w ONZ? Przecież ta organizacja ma temu zapobiegać, aby jakiś wariat nie walną takiej bomby, żeby nie doszło do III WOJNY ŚWIATOWEJ. Po co stwarza pozory państwa które jest strażnikiem pokoju?

A co ma do rzeczy to, ze jest w ONZ? Przeciez zarowno USA jak i pozostale kraje Rady Bezpieczenstwa ONZ (Rosja, Chińska Republika Ludowa, Wielka Brytania, Francja i Stany Zjednoczone) maja bron atomowa.

Caer 25-01-2007 23:29

Ja cię z błotem nie mieszałem. To ty próbowałeś mi wmówić, że nie myślę, ale nieważne ;)

Cytuj:

Po co stwarza pozory państwa które jest strażnikiem pokoju?

Te bomby atomowe pozwalają im na bycie takim "strażnikiem pokoju". Inne państwa boją się, że USA mogłoby ich użyć. Poza tym, to że są w ONZ, nie ma nic do rzeczy.

Chessterr 25-01-2007 23:30

@up
Aha, już załapałem. Sorry miałem cały zły tydzień, chodzi o chorobę mamy, ale to nie istotne.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1222742)
A co ma do rzeczy to, ze jest w ONZ? Przeciez zarowno USA jak i pozostale kraje Rady Bezpieczenstwa ONZ (Rosja, Chińska Republika Ludowa, Wielka Brytania, Francja i Stany Zjednoczone) maja bron atomowa.

A w statucie tej organizacji, jak również NATO, piszę, że mają walczyć o pokój, i po co krytykują IRAN za badania, skoro sami takie badania prowadzą?

Caer 25-01-2007 23:32

USA nie kryje się z tym, że ma broń atomowa. Iran nie kryje się z tym, że chce zmieść Izrael z powierzchni ziemi. To chyba dość drastycznie zmienia postać rzeczy. Tak jak napisałem, te bomby atomowe pozwalają im na utrzymanie pokoju, jako taki straszak.

Chessterr 25-01-2007 23:34

Już zmieniłem swoje poglądu, może to dziecinnie brzmi, sorry, że trochę śmietnik w temacie zrobiłem.

@down
Już wszystko zrozumiałem, sorry i dziękuje.

Khalak 25-01-2007 23:37

Cytuj:

Sorry miałem cały zły tydzień, chodzi o chorobę mamy, ale to nie istotne.

Nic się nie stało.
Z bombami jest tak, że wcześniej wymienione kraje [USA, Wlk. Brytania, Francja, ChRL, Rosja, Indie] mają taką broń, z jednym "ale". Chodzi o to, że cały ONZ może kontrolować zasoby tej broni w tych krajach - coś jak produkcja THC jako lekarstwa B) Produkuje się to, ale produkcja jest ściśle kontrolowana..

Zotemut 25-01-2007 23:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chessterr (Post 1222734)
OK, nie popisałem się, ale to nie znaczy, że musicie mnie mieszać z błotem, nie jestem popychadłem.

Oni nie mają tej bomby po to, żeby ją na kogoś zrzucić, tylko do celów politycznych.
Ale i tak nie zrozumiesz. ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:05.