Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ithelios
Z tym,że ten "element zaskoczenia" większość graczy(w tym mnie),cholernie wkur**wia.Jak by na to nie patrzeć,wprowadzenie skillbara nadałoby grze WIĘKSZEGO realizmu.Dlaczego??Przecież,nie jest tak,że trenujesz np.walke mieczem i nagle "BĘC!!!"-oooo dostałem awansa!!!Lepiej się bije!!Postać chyba czuje podczas całego treningu,jak zwiększa swoje umiejętności i obrazujący to skillbar powinien być.
[...]
|
To w sumie nie powinno być skilli takich jak są teraz tylko powinno być doświadczenie walki mieczem dajmy na to, które rosnęłyby nonstop w czasie walki, np. na początku mamy 123232xp sworda, a po zabiciu szczurka w 2hitach 123234xp i już mamy wyzszy skill. To by minimalnie obrazowało doświadczenie jakie zdobywamy w RL. Minimalnie, ale napewno lepiej niż jest dotychczas, bo w rzeczywistości nasze zdolności są niepoliczalne i aby je przybliżyć w grze powinna być znacznie większa skala płynnie rosnąca, czego nie da się zrobić. W rzeczywistości przecież rysując godzinę brzydko nagle doznajesz olśnienia i już ci rysunki wychodzą ładniej. To także zależy od talentu (uczymy się szybciej lub wolniej), w tibii możemy to przyrównać to efektywnego treningu- albo ktoś ma ten "dar" i umie trenować albo nie.
Skillbarowi mówię trzy razy nie!!! I nie piszcie, że mogę go po prostu nie używać. Jestem zbyt ciekawski i na pewno bym zerkał :D
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ithelios
Mój drogi określenie "klimat" to pojęcie względne.Ja mówiąc o klimacie mam na myśli odgrywanie postaci,odpowiedni język i wczucie się w realia.Ty czegoś takiego pewnie nigdy nie doświadczyłeś najwyraźniej.To o czym mówisz(To "COŚ")to po prostu grywalność,którą Tibia ma sporą.Dla przykładu zaznacze,że gram w UT od 3 lat i ta gra ma niewyobrażalną grywalność(e-sports),ale nie posiada klimatu.
|
Zgadzam się, że grywalność i klimat to dwie różne rzeczy, ale trzeba się także liczyć, że są różni i ludzie mający różne gusta. Dla mnie np. najbardziej klimatyczną grą było AvP2. Do najbardziej grywalnych zaliczam boskie UT i trochę gorsze UT2k4, ale także Tibie, która jest bardzo grywalna a zarazem klimatyczna(choć może dla ciebie tylko grywalna). Grając w Tibie czuję sie jakbym był w grze. Czuje strach przed jakimiś nowymi podziemiami, czy gdy np. spotkam PK. Gdyby nie Tibią, którą odkryłem w czerwcu to pewnie nadal grałbym w UT, nie przejmowałbym się paccem i skillami czy lvl, może byłbym w jednym z silniejszych klanów :cup: I właśnie w tibie jest to odwzorowane- nigdy nie wiesz co się zaraz stanie, kogo spotkasz, co zaraz zrobisz i to jest właśnie klimat wg. mnie.
Uff ale coś mnie wena naszła dzisiaj. Aha Ithelios nic do ciebie nie mam chociaż odpowiadałem tylko na twoje posty, po prostu coś mnie od środka zmusiło (hmm alien?) do tego aby coś do nich dopisać od siebie.
|