Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Tworzenie/granie muzyki. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116797)

Fiszbin 20-02-2007 20:22

@up
Problem już rozwiązałem jakiś czas temu, wystarczyło minimalnie podnieść mostek.

Przed podniesieniem dźwięk w z pieca był bez zarzutu, ale to brzęczenie trochę denerwowało.

Mad-Sin 21-02-2007 14:17

Ciekawy pomysł z tą grupą :)

Może wkońcu w ruch pójdzie ten Stagg co w kącie stoi :P

czarnyziutek1337 26-02-2007 21:50

Ja tam gram se na gitarce od dwunastego roku życia. W sumie jakieś półtora roku. Najpierw grałem na klasyku, Buena Vista. Potem kupiłem sobie elektryka, co nie oznaczało, że rzucam klasyka w kąt. Gram sobie na tej i na tej. Chodzę na lekcję do pewnego gościa. Gra po prostu niesamowicie, moim zdaniem. W tym roku sobie pójdę do szkoły muzycznej. Będzie ciężko, ale damy radę. A pomysł z grupą naprawdę mi się spodobał, napiszcie, kiedy będzie założona.

Carl Fry 27-02-2007 14:36

Od 6 klasy szkoly podstawowej zaczalem sie uczyc w szkole muzycznej na klarnecie w miedzyczasie dolaczylem do mlodziezowej orkiestry detej, czasem tez gralem w strazackiej orkistrze. do tejze strazackiej orkiestry pozostal mi sentyment gdyz jako male dziecko gdy mialem okolo 5 lat dziadek zabieral mnie tam na proby (dziadek gral na basie). po tym jak skonczylem szkole muzyczna pogralem jeszcze ponad rok na klarnecie lecz nadszedl czas na zmiany :) zaczalem gac w orkiestrze na saxofonie barytonowym, ktory mi sie niezmiernie podoba. hm... z tego co pamietam jeszcze jako tako umiec cos zagrac na fortepiania... wkoncu 2 lata mialem lekcje fortepianu w szkole muzycznej :D teraz jestem "czlonkiem" 2 jedynych orkiestr detych u mnie w miescie - strazackiej i mlodziezowej.

Super_Stefan_PvP 27-02-2007 14:47

A Ja Jestem Dj'em :]

Ja Jestem Amatorskim Dj'em:D
Tworzę Muzykę Elektroniczną House,HardCore,HardStyle,Techno-Trance I Czasami D'n'B ;)

Słyszał Moze Ktoś Na Necie Dj'a Kotka??? :)
(To Ja B) )

MMUnderground 27-02-2007 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Super_Stefan_PvP (Post 1291680)
Ja Jestem Amatorskim Dj'em:D
Tworzę Muzykę Elektroniczną House,HardCore,HardStyle,Techno-Trance I Czasami D'n'B ;)

Słyszał Moze Ktoś Na Necie Dj'a Kotka??? :)
(To Ja B) )

fruityloops \m/

Czarna_Mamba 27-02-2007 18:53

Blah, ja uwielbiam się drzeć przed lustrem, a grywałam tylko na pianinie ku nieszczęściu domowników.

Super_Stefan_PvP 27-02-2007 20:48

A coś Ty myślał pewnie Ze Na Fl Studio 5 B)

Fl Studio Rox8o

MMUnderground 27-02-2007 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Super_Stefan_PvP (Post 1292539)
A coś Ty myślał pewnie Ze Na Fl Studio 5 B)

Fl Studio Rox8o

chyle czola przed takim djem...

masakra co sie dzieje w tym kraju... na 99% jeszcze na pirackiej licencji jedziesz: |

Mad-Sin 27-02-2007 23:05

Jak tworzysz techno to wystarczy Ci remont u sąsiada :P

PiXik 28-02-2007 12:02

\m/ jeszcze trzeba umieć coś zrobić i się wybić a z resztą bez sensu dyskusja

japa21 28-02-2007 15:44

Na gitarze gram od czwartej klasy podstawówki (teraz jestem w 3 gim) - rok ogniska, pozniej 4 lata szkoly muzycznej. Na elektryku gralem juz gdzies w 5 lub 6 klasie, zespol szkolny oraz wlasny.

czarnyziutek1337 28-02-2007 17:25

A co grasz? W sensie, jaki typ muzyki?

japa21 28-02-2007 23:36

Gram różne typy muzyki. Przez całą muzyczną tłukłem kawałki klasyczne, a w międzyczasie grywałem sporo rocka, metalu, bluesa, czasami troszeczkę country, próbowałem też zachaczyć o jazz, ale dość ciężko mi to idzie. Zespół się rozpadł, więc grywam w domu (ostatnio staram się opanować trochę twórczości Vaia czy Satcha) oraz sam coś tworzę. A mój sprzęt to Ibanez RG270 z super mostkiem typu floyd rose o tępych nożach i świetnie puszczającym stroju (wajcha poszła dawno w kąt), a wzmacniacz to Line6 Spider 50 W combo.

Khan 28-02-2007 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez japa21 (Post 1294613)
Gram różne typy muzyki. Przez całą muzyczną tłukłem kawałki klasyczne, a w międzyczasie grywałem sporo rocka, metalu, bluesa, czasami troszeczkę country, próbowałem też zachaczyć o jazz, ale dość ciężko mi to idzie. Zespół się rozpadł, więc grywam w domu (ostatnio staram się opanować trochę twórczości Vaia czy Satcha) oraz sam coś tworzę. A mój sprzęt to Ibanez RG270 z super mostkiem typu floyd rose o tępych nożach i świetnie puszczającym stroju (wajcha poszła dawno w kąt), a wzmacniacz to Line6 Spider 50 W combo.

Obustronny flyod rose? Kurwde - nienawidze tego u mojego pastora. Jeden fałszywy ruch i traci strój na wszystkich strunach.

ripper 28-02-2007 23:55

Khan, nie przesadzaj. Nie trzeba mieć nie wiadomo jak wielkiego skilla, żeby gitary nie rozstrajać. Odrobina wyczucia wystarczy.

Nosferatu 01-03-2007 00:00

przy obustronnym floydzie i do tego niskiej jakosci to jest imho mozliwe

japa21 01-03-2007 14:45

U mnie do rostrojenia nie trzeba wajchy, przy częstych bendach stroj idzie sie jebac, z tymze gram na tych strunach okolo 2 miesiecy, a plyn Dunlopa sie skonczyl :(.

MMUnderground 01-03-2007 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez japa21 (Post 1295019)
U mnie do rostrojenia nie trzeba wajchy, przy częstych bendach stroj idzie sie jebac, z tymze gram na tych strunach okolo 2 miesiecy, a plyn Dunlopa sie skonczyl :(.

to gratuluje gitary... wstawilem orginalnego floyda wymienilem blokady i jak sie delikatnie rozstroji to cos dziwnego - .-

japa21 01-03-2007 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MMUnderground (Post 1295308)
to gratuluje gitary... wstawilem orginalnego floyda wymienilem blokady i jak sie delikatnie rozstroji to cos dziwnego - .-

Oryginalny floyd to dosc duzy wydatek w porownaniu do akutalnej ceny tego modelu. Kiedys kupie nowe, lepsze wioslo, niekoniecznie z floydem, bo bardziej podoba mi sie vibrato z lapy. Jednak mimo wszystko w pewnych sytuacjach floyd jest niezastapiony. Z gitar z floydem marze o Ibanez JEM7V WH. Kto wie, moze kiedys stane sie jej posiadaczem ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:26.