Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Nudny sorcek ;/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=11969)

Vil 15-11-2005 21:54

@up:

1.naucz sie pisac w ojczystym jezyku
2. gotow jestem sie zalozyc ze expie i zarabiam znacznie szybciej niz ty, knightem, lvl podobny
3. prawie nie trenowalem bo nie potrzebuje

@upup:

Mi tez max 2 uhy na draga, tyle ze nie uzywam hmm. Nie expie na nich bo mi sie nie oplaca...

FTTRobin 19-11-2005 13:10

jesli Ci sie nudzi wystarczy wbic 20 lv znalezc kolege z 20 lv tez blokera i na gsy... 4 mino archery spokojnie sobie poradza z gsem ewentualnie mozna wziac jakiegos palka, a jedynymi runami, ktore stracimy sa uhy (bloker +ewentualne uhanie/ihanie summonow gdy gs zatruje je)

Trenei 19-11-2005 14:24

Sorca lubie ale jest dobry jedynie jesli masz pacca.Teraz sa jeszcze soule czyli jeszcze gorzej .Knight i Pall to postacie głownie dla facców. Grałem osobiscie knightem ale zamienilbym sie nawet za 25 sorca tylko z pacc.

Paciorek_Paladyn 24-11-2005 09:54

Ehh..

Ja gralem sorckiem do 20lvl i mi sie znudzil! Jak widzialem rotworma to mi sie sniadanie obiad i kolacja cofala! :)

Paladin ROX

Burakou 24-11-2005 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paciorek_Paladyn
Ja gralem sorckiem do 20lvl i mi sie znudzil! Jak widzialem rotworma to mi sie sniadanie obiad i kolacja cofala! :)

Paladin ROX

A tymi rotami to byś jeszcze rzygał do 30 levelu, bo nie jest tak jak każdy mówi, że 27 level i na guardy. Na rotach/larvach możesz bez problemu wbić 40 level, w tym czasie robic runki, a potem exp na tombach, dragach to exp jak ta lala:P.
@topic
Sorc nie jest nudny. Może wam się znudzić bo do 30 levelu ma on gorzej od innych profesji, ale potem różnorodność miejsc do expienia wynagrodzi wam nudę na początku.

Sir legolas Palladyn 24-11-2005 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elite Pietras
Cała prawda jest taka. Sorce moze sa uwazane za "wymiataczy". Moi kumple mowia ze Setzer Gambler rozwaliłby Buble jesli odbyla by sie taka walka. No i h** z tym ze by wygrał. Ale do 50 lvlu siedzial jak jakis wapniak po depo i robil runy albo w kopalniach meczyl roty nie pozwalajac innym ich zabic. Sorc jest do bani. Musisz zawsze wybierac - exp albo kasa. Knightem i palkiem jest inaczej. Co poziom chodzisz na lepsze potworki, zarabiasz naprawde duza kase i masz super obrazenia i stuff. Ja na 15 lvlu knightem mialem lepsze uzbrojenie niz moj kumpel sorc na 22 lvlu, ktory gra w tibie wiecej o 1,5 miesiaca ode mnie i siedzi bez przerwy pod depo i runki robi :D a wiec jeszcze raz - sorce to pier****** cieniaze i sa do d***. Biezcie knighta i sie nie zastanawiajcie :D

No ico?
A nawet jeśli, to nie hodzio to żebygra była jak najłatwiejsza, tylko oto żeby była fajna.
A takpo za tym, moim zdaniem możesz sobie robić nową postaćna forum, bo jak modek zobaczy twoje "piękne" słownictwo, no to niezbyt z tobą...

Paciorek_Paladyn 24-11-2005 14:26

Ta..

Zgadzam sie z toba sir legolasie ale jak dla mnie to sorcc zrobil sie bardzo nudmny a co za tym idzie bardzo nie fajny!

Gejko 24-11-2005 15:57

Sorc Is The Best!!!!!!!

sorc jest zaj****ty :evul: . ja gram i jest ok!! :p
pierw lipa na tych rotach ( najlepiej w venore ) pelno pkerow ;( ale jak dobijesz do 20+ to robisz HMM.
DUZO HMM !! i idzesz na poh, na cyclopy :) (mozna dodatkowo z archerami ale nie oplaca sie bo one szybko gina X( ) a exp naprawde szybko idze.
i tak na poh do 27lvl. jak juz mamy 27 to idzemy na poh albo na kopalnie z guardami choc tam tez sa pk X( z monkami (2 najlepiej bo i tak dostajesz 50% expa) to samo tylko juz bez hmm :]. na 28 mozna ewentualnie isc na dragi ale :baby: nie radze isc bo zgniecie. na wzyrzysz lvl 30+++++ mozna isc na DL solo ;) z 2 DS i bic z SD.

SAM MAM SORCA

SWIAT : ELYSIA :cup:

VOCC : MASTER SORCERER

LVL : 28 ROSNIE :p

MLVL : 38 X( TEZ ROSNIE

K.Banan 26-11-2005 20:38

niemasz racji

nieprawda granie knightem jest jeszcze nudniejsze:( ; mialem 21 lvl :] i zrozumialem ze te zycie i granie knightem jest nudne, nieoplaca sie i wielu Pk moze cie kllnonć :( wiec teraz gram sorkiem i narazie mam 5 lvl w 1 dzien niecaly :P

Vil 26-11-2005 22:58

chyba jednak cos napisze ..
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gejko
na 28 mozna ewentualnie isc na dragi ale nie radze isc bo zgniecie. na wzyrzysz lvl 30+++++ mozna isc na DL solo z 2 DS i bic z SD.

Dam ci medal, jesli wejdziesz do dla na wiezy i przezyjesz tyle zeby zrobic screena..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Banan
nieprawda granie knightem jest jeszcze nudniejsze ; mialem 21 lvl i zrozumialem ze te zycie i granie knightem jest nudne, nieoplaca sie i wielu Pk moze cie kllnonć wiec teraz gram sorkiem i narazie mam 5 lvl w 1 dzien niecaly

21 lev to jest kwestia 1-2 dni od wyjscia z maina. Doswiadczony z ciebie gracz.

A z tymi pk to chyba juz obsesja. Moze jestem dziwny, ale od 1,5 roku nikt mnie nie zabil, a od ponad 4 miesiecy nie widzialem zadnego pekera...

Finder Evil 02-12-2005 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elite Pietras
Cała prawda jest taka. Sorce moze sa uwazane za "wymiataczy". Moi kumple mowia ze Setzer Gambler rozwaliłby Buble jesli odbyla by sie taka walka. No i h** z tym ze by wygrał. Ale do 50 lvlu siedzial jak jakis wapniak po depo i robil runy albo w kopalniach meczyl roty nie pozwalajac innym ich zabic. Sorc jest do bani. Musisz zawsze wybierac - exp albo kasa. Knightem i palkiem jest inaczej. Co poziom chodzisz na lepsze potworki, zarabiasz naprawde duza kase i masz super obrazenia i stuff. Ja na 15 lvlu knightem mialem lepsze uzbrojenie niz moj kumpel sorc na 22 lvlu, ktory gra w tibie wiecej o 1,5 miesiaca ode mnie i siedzi bez przerwy pod depo i runki robi :D a wiec jeszcze raz - sorce to pier****** cieniaze i sa do d***. Biezcie knighta i sie nie zastanawiajcie :D

Ey Mam Pytanie dawno nie jechales do lasu na szyszki w bagazniku ??
Mow za siebie to bylo twoje zdanie ja tam sie od nie dawna przezucilem na sorca i jsetem zadowolony ... i Duzo osub ma problem z Soulami mi to nie przeszkadzA :D Ja tAm .... Wiecie na 20-30 levelu sorc moze i jest do ... waszym zdaniem , ale pograjcie dluzej zrobcie 40-50 level i zobaczycie... wtedy roznice ... bo najprawdopodbniej polowa gada w ciemno :/ .. a to mnei strasznie denerwoje
|jezeli robie bledy nie zwracajcie zbytnio uwagi (D)

Mofi 27-12-2005 10:59

ja odpowiadam po update, iwec mam druta i moge isc na gl bo z rodem spoko a i exp szybki

S'hAr'K 27-12-2005 16:24

Ludzie Patrzcie Tu

Mam sorca i..........siedze na rotach:p ale raz mi sie nudzilo na 14 lvl i poszedlem na berserkery, ale byl fajnie przy greenshore jest taka gorka a za nia rozne orci lurowalem se berserki i raidery wlazilem na gorke i puszczalem gfbkasa se zchodzi na runy ale exp jest:D

Sorc WYMIATA
Teraz siedze na mino na darashi

ShArK ;)

Kruq 30-12-2005 23:40

Sraj sorca rób knighta xD

Celoz 31-12-2005 06:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez S'hAr'K
(...)->->-> poszedlem na berserkery, ale byl fajnie przy greenshore jest taka gorka a za nia rozne orci lurowalem se berserki i raidery wlazilem na gorke i puszczalem gfbkasa se zchodzi na runy ale exp jest:D <-<-<-
(...)

mój sposób!!!
to ja wymyśliłem żeby iść na góre na silnego stwora, zawalić go z runy zanim sie skapnie i zejść!!
MÓJ POMYSŁ, THIEFIE *****Y!!!!!!!!!
A MYŚLISZ, ŻE JAK WYWALIŁEM BEHOLDERA I ZMIENIŁEM GO W ZIELONE G***O?!

poisoner 31-12-2005 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz
mój sposób!!!
to ja wymyśliłem żeby iść na góre na silnego stwora, zawalić go z runy zanim sie skapnie i zejść!!
MÓJ POMYSŁ, THIEFIE *****Y!!!!!!!!!
A MYŚLISZ, ŻE JAK WYWALIŁEM BEHOLDERA I ZMIENIŁEM GO W ZIELONE G***O?!

OMG, to sie nazywa "metoda up/down" i jest ona znana od pierwszych dni po powstaniu tibii i szeroko stosowana do solowania mocniejszych potworkow. Sam w ten sposob zabilem gsa drutem na 15 lvlu. Zadna nowosc. :p

Iron Thief 02-01-2006 00:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kruq
Sraj sorca rób knighta xD

Bardzo oryginalne. Ale knightem moze bedziesz fajny, bedziesz miec fajne eq, ale moj kolega a 30lvl knighta a ciagle mowi ze jest zaj****isty itd. Chwali sie lvlem. Ja mam zaraz 20 sorca i mam wiekrza satysfakcje ze zdobylem sorcem taki lvl.Moim zdaniem jest tak.
-Knight:
-8-12lvl-roty, trolle, orc
-12-20-dwarfy, ghule, valkirie
-20-30-Dwarfy guady miosy guardy cyce itd.
Niby fajnie lae monotonia. Idziemy na np. roty nabierac exp, nazbierac loota do miasta aby sprzedac i wracamy. Pozniej 5godz siedziec i skillowac
-Sorcerer:
-8-10-Trole, Orc
-10-15-Orc warraiory valkirie
-15-23-Dwarfy soldiery zwykle i guardy (te ostanie pojedynczo uciekajac)
I tutaj trzeba robic runki czyli mlvl, nasiedziec sie jakis czas aby te runki sprzedac. Na poczatku trudno pozniej lvl schodzi z zaj*****ym tempem.
Wiec masz wybór. Jak dla mnie
SORCERER RULEZ !!!!!!!!!!!!!!! SORC SORC I JESZCZE RAZ SORC

Okrutny 02-01-2006 07:13

Po update wiele sie zmieniło. Sorc&Druid zaczynają sie stawać bogatymi dopiero od ok. 23lv o ile dorbze pamiętam (hmm), a wcześniej zbierają loot tak samo jak knight i pal. Potem już tylko robisz runy skilując (trenując mlvl) i zarabiasz fortune. Koniec soul pointów? Idziesz na roty/guardy z summonami i napierd**asz z wanda/roda. Tak w sumie sorc od 33lv wymiata....
W jednym czasie możezrobić combo:
wand 65 damage
hmm 60 damage
exura gran ~ 60-120 ulecza
HMM i Exurka zależą od mlvl, którego to trenujemy zarabiając runami.
125 damage + [-90 damage od przeciwnika] + 2 fd to niezłą jatka....

Vil 02-01-2006 10:37

@Iron Thief:

Nie wyglada to tak rozowo. Zdobedziesz 30+ lev i zaczniesz stwierdzac ze expisz przerazliwie wolno, podczas gdy knight nabija level za levelem. Bedziesz chcial pojsc na cos silniejszego, ale zacznie ci doskwierac brak gotowki, a sam nie zrobisz wystarczajacej ilosci run zeby isc na porzadnego hunta. A knight sprzeda lootbaga, kupi uhy i wraca do jaskini.

Gra knightem nie jest monotonna. Knight moze swobodnie expic na wiekszosci dostepnych spotow, zwykle mu sie to expienie zwraca, podczas gdy sorc musi wybierac miedzy expieniem szybkim ( i duzymi wydatkami ) a wolnym zarabianiem.

Marczyk19 02-01-2006 10:48

(jeśli bedziesz miał PACC)

idz sobie do ank i exp na larwach!!!!!!! Ja w 1h zrobilem 23k expa. Z dobra rożdzka (nie na posion) możesz też schodzić na scaraby. Expa jest w miare a resp szybki. B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:26.