Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe wyzwania (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=131889)

Michoss 02-06-2007 12:49

@Tyson
No właśnie NIE wyślą a on sobie zabierze ze skrzynki.
@Cooleq
Popieram. Albo niech se każdy zrobi OT*'a superhipermastah klimatycznego, to też nie jest wcale trudne.
@Up
Arena może być też a Ankh, tam była od powstania miasta, tylko nieaktywna.

Sabulus 02-06-2007 14:01

Evul Machine

ooo Jaka mila informacja w koncu ja juz bylem zalamany ze mi sorka zniszcza a tu moze na 10 poziomie trudnosci spotkam jakiegos Orsha.. xD joke pewnie demoniec bedzie tylko ;/

Robert Lublin 02-06-2007 16:08

Heh narazie jak na dotychczasowe info o update to ta arena wydaje mi sie najciekawszym pomysłem ale mam nadzieje ze nie będzie łatwa zeby te rary nie stały sie pospolitymi śmiecami... :p
Pomyśł wydaje mi sie lepszy od zajączków i pingwinów :P

Works__1985 02-06-2007 16:34

Ok, mówicie, że gówno łe jedy weź mi to, znow ots. Teraz tak mówicie ale ci co mają PACC i mówią, że to syf na 100% pierwsi będą się pchali, aby to wykonać... Te potwory (BOSS) to napewno będą jakieś nowe stworki, tak sądze :)

Apaventen 02-06-2007 16:47

No nie! Oni robią z tej gry ots'a ;/ I co ta ma być? Helmet of the stars albo Mls będzie się dostawało za ubicie jakiegoś tam potwora i już wogóle nie będzie fajnych trudnych questów ;/

Eatil 02-06-2007 16:58

Myślę, że to fajny pomysł. B)

elfo.del.bien 02-06-2007 17:13

Super ta arene, mam nadzieje ze wszyscy pojda ja wyprobowac i bede miec tomby tylko dla siebie.

Works__1985 02-06-2007 17:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Apaventen (Post 1461817)
No nie! Oni robią z tej gry ots'a ;/ I co ta ma być? Helmet of the stars albo Mls będzie się dostawało za ubicie jakiegoś tam potwora i już wogóle nie będzie fajnych trudnych questów ;/

A GDZIE JEST NAPISANE, ŻE AKURAT TO DOSTANIESZ? MOŻE TO BĘDZIE ZUPEŁNIE NOWA RZECZ...

Johanes19 02-06-2007 17:56

Nie no dla mnie to jest fajoskie ,ale zeby ta arene zrobili we wszystkich miastach zeby chociaz popatrzec mozna bylo
A qrde czemu mialo by byc na innym poziomie ,jezeli drut jest w miescie a jakis jego qmpel siedzi na expie to przeciez moze go sio'hac -.-
Ale fajno by bylo jakby na hardzie ostatnim poziomie hard'u byl taki team potworow: Morgaroth(czy jakos tak),Orsh,Demon
albo wszystkie bossy z PoI znaczy te 4

Morrusek 02-06-2007 18:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tyson (Post 1461375)
Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, że sobie dorobisz skoro i tak źle wyślą...

Hahahahah rozwaliles mnie ;D, skoro ktos wpisze:

Nick blabla
Swargoront

To chyba parcel nie poleci do tego miasta tylko nie wpadnie do mal boxa...

OWN3D!!!

:D

A co do tego newsa... mogli by dac cos o balansowaniu postaci, niz o takich sprawach pisac, co to 30 lvl planuje, ze bedzie mial rara i jest happy, a jak sie okaze, ze padnie tam 1x, 2x, bo potwory beda sprawialy problemy 100+ to bedzie pisal, ze sux update... zal!

Vrith 02-06-2007 19:22

@up rotfl kretyn
o to mu chodzi ze nie wysle parcela i go zabierze

<taza sie ze smiechu> <HAHAHA>

Michoss 02-06-2007 19:26

@up
A co on napisał?

Rater 02-06-2007 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johanes19 (Post 1461953)
A qrde czemu mialo by byc na innym poziomie ,jezeli drut jest w miescie a jakis jego qmpel siedzi na expie to przeciez moze go sio'hac -.-

Niestety muszę cię zmartwić ;< Siochać może elder druid, a nawet jeśli elder jest w mieście, a jego kumpel na expie, to go nie można siochnąć.

Axx 02-06-2007 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1461246)
Wybacz, ale ma rację...
Update nawet się nie pojawił, a już 1/2 forum narzeka, że będzie do dupy, że rozwalą grę, że update kierowany jest tylko do lowlew/veryhig lev*, że tylko dla pacców, że będę miał większe lagi, że zupa była zbyt słona, że spodziewałem się czegoś lepszego, że... skończyły mi się pomysły ;(

LUDZIE! Przestańcie narzekać, cieszcie się, że ktoś w ogóle tą grę rozwija bo tak to byście nadal mieli 64kratki do zwiedzania i Pajączka, Trolla oraz dla higlev Cyklopa do zabicia.... -.-"

Może będzie w koncu to wyrownanie profesji , nie wiem, ale to co narazie zostalo zaprezentowane jakos do mnie specjalnie nie przemawia....kilka nowych potworkow, nowy plecaczek z nowego wesolego miasteczka i jakas smieszna zapasnicza arena, gdzie bedziemy toczyc walki o zlote gacie

A rycerze nadal pojda meczyc smoki ,w czasie gdy sorce expia samodzielnie na warlockach i hydrach

Tyson 02-06-2007 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morrusek (Post 1462043)
Hahahahah rozwaliles mnie ;D, skoro ktos wpisze:

Nick blabla
Swargoront

To chyba parcel nie poleci do tego miasta tylko nie wpadnie do mal boxa...

No to zajebiste będzie miał zajęcie, stać przy skrzynce na bramce i gotowy do skoku by zaj... komuś parcel. Boże kiedy ta Polska się zmieni. Tylko aby komuś naj... albo coś zaj... na co ktoś ciężko pracował. Później pójdzie jeden z drugim na miasto zarysują komuś samochód na który ten ktoś pracował ciężko kilka lat i będa mieli radoche. Żal...

Duch Niespokojny 02-06-2007 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rater (Post 1462154)
Niestety muszę cię zmartwić ;< Siochać może elder druid

Zwykły druid też może.

hide 02-06-2007 20:37

@ up
No tak, przecież sorce powinni się różnić od innych profesji tylko tym że mają mniej hp i capa...
Knight który będzie miał swój odpowiednik SD [ale darmowy, bo to cios fizyczny] i visa [też bez płacenia maną] + jego hp i cap na milion run to już jakieś wyrównanie co?
Oczywiście sorc którego hydra może zabić na kombo może sobie tam dalej polować ale płaci za każdy cios i ma capa na ~20 bp MF max...

/\ niestety tak to sobie wyobraża większość knightów ~.~

Jeśli knighci mają expić tak szybko jak sorce muszą zadawać więcej obrażeń -> ale nadal maja parę razy więcej hp i capa -> nirvana

Niestety wyrównanie tempa expienia sorca i knighta nie jest wyrównaniem profesji, ale knightom by to raczej nie przeszkadzało więc się drą...

@ temat
Arena to nie wynalazek OTSów ani nawet innych gier RPG, takie rozrywki [nie dla walczących może] istniały już w starożytnym Rzymie... [gladiatorzy kontra inni gladiatorzy albo gladiatorzy kontra zwierzęta]

@ ktokolwiek
- Tibia się nie zmienia w ręcznościówkę - Tibia już jest jedną z najbardziej zręcznościowych MMORPG [a dawniej była jeszcze bardziej zręcznościowa - teraz mamy hotkeye do run]
- klimat/RPG nie zależy od tego co wprowadzi CipSoft - to czy będziesz PG czy odgrywał wybraną przez siebię rolę zależy tylko od Ciebie. To że pojawił się aimbot nie miało wpływu na RPG, Tiquand nie zepsuła klimatu - to gracze którzy chcą tylko expić i nic innego ich nie obchodzi usuwają klimat [nie mówię że sam jestem roleplayerem, lubię expić i polować ale bezmyślne PG bez celu też mnie nie bawi]

Saviour 02-06-2007 20:48

Druid też może, racja, ale pacc wymagany ;) Mi tam ta arena się podoba, spróbować na najniższym lvlu nie zaszkodzi, to tylko gra jak jeden raz padnę to nie wezme krzesła i nie zaczne bić nim mamy :P

Black Warior 02-06-2007 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Apaventen (Post 1461817)

człowieku na pewno to nie będzie HOTS ! mogę się założyć że będą to drobne przedmioty typu Silver Necklace czy yellow rose

Duch Niespokojny 02-06-2007 21:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hide (Post 1462249)
- klimat/RPG nie zależy od tego co wprowadzi CipSoft - to czy będziesz PG czy odgrywał wybraną przez siebię rolę zależy tylko od Ciebie. To że pojawił się aimbot nie miało wpływu na RPG, Tiquand nie zepsuła klimatu - to gracze którzy chcą tylko expić i nic innego ich nie obchodzi usuwają klimat [nie mówię że sam jestem roleplayerem, lubię expić i polować ale bezmyślne PG bez celu też mnie nie bawi]

Masz rację, ale to Cipsoft decyduje, czy Tibia ma przyciągać roleplayerów czy też dzieciarnię, dla której liczą się tylko "nowe qool podfory i sóper itemqi", a pomysły takie jak ww. arena chyba wyraźnie wskazują w którą stronę Tibia zmierza...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08.