Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wyłudzali pieniądze od grających w Tibię. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144914)

Y@hu^^ 23-08-2007 19:57

Pjontka

Pozdrawiam ze slonecznego Braniewa !

Pjotnka :^)

igoman 23-08-2007 20:27

Przecież ci 'hakerzy'(choć na takie miano w.g mnie nie zasługują) dzięki ich przkrętach mają nabrechtane do końca ich życia. Jak będą szukali pracy z wpisanym w rubryce "karany" to życzę im szerokiej drogi. Chociarz tak dziwne, że w naszym kraju tak szybko ich złapali. Oczywiście taki przekręt zdecydowali się ludzie o narodowości POLSKIEJ. I w tym momencie posłużę się cytatami z piosenki 52 dębiec "to my" "Pospolity cwaniak robi gnój w c**j. " "Głos kraju mataczy - to my Polacy "

DEBILE

--Cienius-- 23-08-2007 20:39

to sa niby hackerzy? sciagneli 1 lepszy program i mysla ze sa pr0

Ciekawe ile dostana obstawiam poprawczak do 18 roku zycia :D

igoman 23-08-2007 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1619277)

jak by mieli wysoko postawionych starych to wątpię, żeby coś w ogóle odsiedzieli, aczkolwiek jest to mało prawdopodobne do 18 niech posiedzą

Thero 23-08-2007 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 1616401)
Jak informuje portal www.di.com.pl policja zatrzymała 3 gimnazjalistów z Braniewa podejrzanych o wyłudzanie pieniędzy na Allegro.

Zatrzymani oferowali na aukcjach Tibijskie pieniądze, których nigdy nie dostarczali do odbiorców. Odpowiedzą oni teraz przed Sądem Rodzinnym i Nieletnich.

Cały artykuł można przeczytać tutaj.

Oficjalną informacje o tym, można przeczytać na portalu Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie

Niech to będzie przestroga dla wszystkich, którzy myślą, że nikt ich w internecie nie znajdzie i mogą oszukiwać ludzi. Reakcja rodziców tamtej trójki była zapewne bardzo ciekawa i nie myśl o tym jak Twoi rodzice zareagowali by po tym gdy policja zapuka do Twoich drzwi z nakazem aresztowania za oszustwa na Allegro, bądź też używanie keyloggerów do kradzieży kont graczy.

Prosimy też wszystkich graczy o uważanie co się kupuje na Allegro i czy na prawdę warto stracić prawdziwe pieniądze dla paru gp-ków. :)

Pamiętasz topic "Uwaga!! Niezbezpieczny Priv Msg!!"? Mniej więcej, takie coś miałem na myśli, jak tego typu newsy.

matizab5 23-08-2007 21:03

Mnie oszukali na 65 zł ;] A z tego co widziałem koleś miał aukcje na prawie wszystkich worldach i na każdej aukcji po kilka milionów na sprzedaż

P.S. Wie ktoś czy mogę liczyć na zwrot pieniędzy lub na jakieś odszkodowanie? B)

Sumex 23-08-2007 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1619277)

Wystarczy ściągnąć emule to żadne pro ;P

@down
HAHAHAHAHHAAHHAAHHAAHAAAAAAAAAAAAA

PLague 23-08-2007 21:15

I bardzo dobrze, że zamknęli ten "element". Ku przestrodze tym, którzy myślą, że bezkarnie mogą oszukiwać!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kyrfal (Post 1616535)
mam tylko tyle do powiedzenia
brawura akcja polskiej policji :D

Trójka opryszczonych nastolatków siedzi zgarbiona przed monitorem w ciemnym pokoju. Żaluzje zasłonięte... Z głośników wydobywają się twarde dźwięki techno, przy których wprowadzają swoje matactwa w życie.
Oszukując innych.
Nagle idealną harmonię dźwięków muzyki przerywa natarczywe pukanie do drzwi i niski, głęboki głos:
- Obywatelu, otwierać! Wiemy, że tam jesteście!
Trójka zbrodniarzy wymienia przerażone spojrzenia. Policja. Znalazła ich! To koniec, są skończeni.
Co robić? Uciekać? Oddać się w ręce policji? Siedzieli tak nerwowo mnąc swoje dżokejki w rękach. Za długo.
- Otwierać, albo drzwi wywalimy! - Ryknął ktoś zza drzwi. To nie żarty dresa Bucefała, który rządził na osiedlu. To naprawdę policja, przybyła ich zabrać.
Zimny pot natychmiast wyskoczył na czoła trzech nastoletnich przestępców. Komputer pod pachę i przez okno? Nie da rady, to siódme piętro.
- Co się stało Jasiu? To kolejny przelew? - Dobiegł słodki głos mamusi właściciela komputera z kuchni.
Czas skończony.
Drzwi lecą w drzazgi pod naporem ciężkiego buta antyterrorysty. Nastolatki rzucają się pod ścianę szukając schronienia. Przez powstałe wejście wbiega para głównych bohaterów "W11" i "Detektywów" z TVN, a za nimi cała grupa antyterrorytów.
Ofiara została otoczona pod ścianą przez uzbrojony po zęby organ sprawiedliwości.
- Ha, ha! Wreszcie dotarliśmy do waszej przestępczej organizacji! - Zawyli z uciechy bohaterzy "Detektywów" i "W11". - Zaraz was zaprowadzimy do Pani Sędziny Wesołowskiej, czy jak jej tam... - Przerwali. Wszyscy rozejrzeli się po pokoju.
- Zaraz... A gdzie reszta?
- Jak reszta...? - Wydukał jeden z nastolatków.
- No, ch****a... Myśleliśmy, że was nonajmniej dwudziestu! - Jęknął zawiedziony antyterrorysta.
- Nie dostaniecie nas! - Ryknął jeden z zatrzymanych i porwał krzesło, które stało obok. Rzucił w policjanta, który przed chwilą się odezwał. Za wolno... Policjant szybko ustrzelił obiekt zabytkowym rosyjskim Nagatem, ostatnim nabytkiem naszej policji.

Kolejny sukces naszej policji :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aneviv (Post 1616728)
hehe, mnie najbardziej ciekawi reakcja ich rodziców O.o

- Co synuś? Ile kosztował twój kompuer, trzeba odkupić. Aha, ile kaucja wynosi, żeby was nie zamknęli, mój pysiaczku?
Tak to się skończy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mati77 (Post 1617471)
Te pały chyba w betoniarce kołysali.

ROFL!

igoman 23-08-2007 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sumex (Post 1619323)
Wystarczy ściągnąć emule to żadne pro ;P

jak se ustawili ze nie moga od nich pobierać plików to nie starczy

piotrek26111 23-08-2007 21:44

Cytuj:

Mnie oszukali na 65 zł ;] A z tego co widziałem koleś miał aukcje na prawie wszystkich worldach i na każdej aukcji po kilka milionów na sprzedaż

P.S. Wie ktoś czy mogę liczyć na zwrot pieniędzy lub na jakieś odszkodowanie?
Nie mozesz liczyc na nic takiego. Za glupote sie niestety płaci, nie ma zmiłuj. Jesli widziales ze cena jest zadziwiajaco niska to od razu powinienes sie domyslic ze "sprzedajacy" oszukuje i go zignorować. A jeśli tego nie widziales to moze warto byloby pojsc do okulisty.
Cytuj:

Z głośników wydobywają się twarde dźwięki techno
Oprócz techno, dla ludzi w tej grupie wiekowej, popularne są jeszcze:
*hiphop
*pop
*rock
*numetal (nie mylić z metalem)

Thero 23-08-2007 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1619383)
*hiphop
*pop
*rock

Spier@#%aj z takimi prowokacjami. Proponuję w pizdu.

piotrek26111 23-08-2007 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 1619394)

O jakich prowokacjach ty mowisz?

matizab5 23-08-2007 22:20

Cytuj:

Nie mozesz liczyc na nic takiego. Za glupote sie niestety płaci, nie ma zmiłuj. Jesli widziales ze cena jest zadziwiajaco niska to od razu powinienes sie domyslic ze "sprzedajacy" oszukuje i go zignorować. A jeśli tego nie widziales to moze warto byloby pojsc do okulisty.

Właśnie cena była normalna, a sprzedający miał ponad 500 pozytywnych komentarzy... poprostu miałem pecha ;]

piotrek26111 23-08-2007 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matizab5 (Post 1619462)
Właśnie cena była normalna, a sprzedający miał ponad 500 pozytywnych komentarzy... poprostu miałem pecha ;]

miał bo sam sobie nabijał tworząc nowe konta

PLague 23-08-2007 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 1619394)

A ja proponuję lekturę "Regulaminu". Nie wiesz co to jest? No to won.

WafelekMaster 24-08-2007 10:28

cicho byc to wporzadku ludzie -.-
nie znacie a gadacie..
ja pierdole.. zall mi was..:baby:

Yugigorre 24-08-2007 10:43

I dobrze im tak. Pójdą do poprawczaka takie dzieci to się czegoś nauczą w końcu, a nie już w tym wieku, żeby ludzi oszukiwać. Po prostu gnoje bez umysłu.

Depeszowiec92 24-08-2007 12:08

Cytuj:

Oprócz techno, dla ludzi w tej grupie wiekowej, popularne są jeszcze:
*hiphop
*pop
*rock

Boże co za zal. To teraz każdy kto słucha wymienione gatunki muzyki ma szanse być łajzą i blokersem itd.

Gwiazdor 24-08-2007 12:36

Kurwa co wy pierdolicie o tym, że pójdą do poprawczaka, a te oszustwa będą w papierach przez całe życię i nie znajdą nigdzie pracy. Starzy zapłacą grzywnę a oni dostaną kuratorów i na tym to się skończy. Komputerów raczej nie odzyskają, bo psy to zabiorą jako narzędzie przestępstwa. Ich wyczyn nie zaszkodzi im w znalezieniu pracy, bo teraz mają 15-16 lat i do ukończenia liceum/ technikum, a potem studiów już dawno będą mieli czyste papiery. Dam taki przykład, że jak osoba pełnoletnia dostaje zawiasy np. 1 rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata to po 3 latach + 0,5 roku ma czyste papiery, chyba, że coś zrobi w ciągu tych 3,5 roku. Dodam, że osoby nieletnie są łagodniej traktowane.

Lecio 24-08-2007 12:44

Nic tylko bić brawo dla tych Panów ; ) Znając Polski wymiar sprawiedliwości rozejdzie sie po kościach.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:38.