Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Multimedia, problemy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153230)

sueroski 19-10-2008 15:50

ja mam MM i nie mam problemów z tibią jednak faktycznie wyskakują mi takie rzeczy jak kolega up napisał

Cyber Mech 31-10-2008 20:30

Multimedia, problemy?

No i powracam z problemem, a dokładnie z lagami. Co dziwne, jeszcze jakiś czas temu, i to przez spory czas (jak dobrze pamiętam z około pół roku) nie miałem lagów. Nagle się loguje, i co widzę? Lagi, może to jest spowodowane tym, że dzisiaj Halloween i wszyscy wbijają, ale nie jestem pewien. Inne gry, jak CS, chodzą wyśmienicie, więc nie ma problemów. Może ma ktoś racjonalne wyjaśnienie czym to może być spowodowane. W tamtym roku, dokładnie na sylwka pamiętam, jak mi chodziła Tibia, nawet po 12 w nocy, kiedy to już był 1 stycznia miałem lagi. Dziwne.

Czekam na rady, im więcej nas i więcej rad, tym mniej pytań i nieścisłości.

Litin_Kaire 02-11-2008 18:27

Taki problem mam już od około 2 miesięcy. Dzwoniłem do nich 7 razy, oczywiście nic z tym nie zrobili. Problem mam w połowie gier, w cs'ie pingi 800-2000 na niektórych serwerach. Z tego co mi wiadomo, ma już tak coraz więcej osób.. Nic nam nie pozostaje jak dzwonić do nich i ich nękać żeby wkońcu wzięli się do roboty i naprawili :D

sueroski 02-11-2008 18:30

a mi ciągle teraz odłączają neta
a teraz na dobitkę przed chwilą zaczęły się lagi!!! X(

Litin_Kaire 02-11-2008 18:31

No to nic nowego. Z tego co wiem, tutaj gdzie mieszkam (Gorzów Wlkp) taki problem trwa już od września jak nie lepiej. :D

Bristan 06-11-2008 15:14

hello, u mnie w miescie tez sie zaczely lagi, na poczatku nagle net sie urwal na 10 godzin wlaczyli go o 24:00 tak o 24! i od teg oczasu zaczely sie gigantyczne lagi i frezy. Ehh ta Multimedia...

Zyziek 07-11-2008 20:21

No i widzę temat sprzed roku : D. Mogę tylko powiedzieć to samo co rok temu. Od 3 lat, rok w rok zawsze w tym samym okresie (tzn. ~listopad, grudzień) mam lagi. Już się przyzwyczaiłem. Wszystko wraca do normy na kilka dni po update. Nie wiem czy to wina Multimedii czy Cipsoftu.

Cyber Mech 07-11-2008 21:14

Żle.

Teraz to jest tragedia, lagi jak nie wiem, może jest to spowodowane test serverem, a może problem tkwi gdzie indziej. Z zalogowaniem się są problemy od jakiś kilkunastu minut temu, gdzieś po godzinie 15 nie miałem problemu, natomiast lagi były. Pozostaje tylko czekać. Moim zdaniem nie jest to wina multimedii, a tibii.

Shea 08-11-2008 11:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cyber Mech (Post 1729687)
Właśnie sęk w tym, że przeglądarki, ściąganie plików, ogólnie otwieranie stron jest w porządku, naprawde takie jak powinno być.

Mam 1Mb/s i ściągam po 115,110, 122, różnie i naprawdę jest dobrze, strony się otwierają normalnie, bezproblemowo.

Nie wiem, ale chyba jutro będe musiał zadzwonić do nich i spytać się czy nie prowadzą jakiś prac konserwacyjnych, bo jak chce człowiek pograć sobie w spokoju w tibie to normalnie nie może X(

Mam nadzieję, że koledzy wyżej doradzą co i jak :) na to licze ;)

mam ten sam problem
multi 1mb
wszystko działa jak należy
Inne gry działają poprawnie, strony, pobieranie plików z najwyższą prędkością
I przyszeł ten czas gdzie chciałem wejść na tibie zobaczyć co mam w dp (wujek zaczoł grać chciałem go zfinansować) a tu lipa :/ nie moge nic robić utknełem na guardach ... żebym nie był knightem to by była lipa :P

no ale nie jestem sam :) dobrze wiedzieć

RieL 08-11-2008 15:55

Mieszkam niedaleko Olsztyna i znow lagi jak rok temu, chociaż nie tyle lagi co poprostu Multi blokuje porty (w tym 7171)...
http://www.wykop.pl/ramka/107415/jak...st-ich-niemalo
Dzwonienie ofc nie pomaga bo "to nie ich wina". A tak wogole to teraz fajne transfery sa..Download: 196 kbps (24.5 KB/s)
Upload: 235 kbps (29.4 KB/s)

1mb net.

Litin_Kaire 08-11-2008 20:37

No to powiem wam że ja już ten problem mam nie tylko w tibii. Na ventrilo też mam fajne pingi.. 500, nagle 2000 a nagle 31000 :D Aż zacząłem robić sobie screeny z pingami z nudów. No nic czekamy aż wkońcu naprawią :>

RieL 08-11-2008 22:36

Ja z myszonem narazie reklamacja a jak nic nie zrobią to

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?...ut=4&page=text
:)

sueroski 09-11-2008 12:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RieL (Post 2328033)
Ja z myszonem narazie reklamacja a jak nic nie zrobią to

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?...ut=4&page=text
:)

i dobrze :)
oberwą wreszcie :p

Litin_Kaire 09-11-2008 12:46

Żal.. Dosłownie dziś to już jest przegięcie.. Wiadomości na gg przychodzą z opóźnieniem, ping na ventrilo 600, na tibie nie można się zalogować, a strony ładują się jakby chciały a nie mogły.. :| Od dziś Multimedie pozdrawiam środkowym palcem :D

sueroski 09-11-2008 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2328620)
Żal.. Dosłownie dziś to już jest przegięcie.. Wiadomości na gg przychodzą z opóźnieniem, ping na ventrilo 600, na tibie nie można się zalogować, a strony ładują się jakby chciały a nie mogły.. :| Od dziś Multimedie pozdrawiam środkowym palcem :D

a mój net ma taką szybkość jakbym miał 100 kb/s a mam 512 mb/s :/
spowolił net. ciągle odłanczają. na szczęście niedługo kończy mi się umowa i pozdrowie ich środkowym paluszkiem. i kupie neta innego dostawcy!! ;(

ZapodajMuze 09-11-2008 15:03

Mnie to vvkurvvia mam non stop freezy vv tibi od 3 dni nie vviem ock ale juz mam tego povvoli dosc , nie podlaczajcie se multimedii to govvno.

sueroski 09-11-2008 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2328806)
Mnie to vvkurvvia mam non stop freezy vv tibi od 3 dni nie vviem ock ale juz mam tego povvoli dosc , nie podlaczajcie se multimedii to govvno.

ciężko się czyta :) ale tu jest tyle błędów że muszę to dodać do podpisu xD
ale masz rację

Alexis12213 09-11-2008 19:45

A więc tak powiem mam ten sam problem mam neta z multimedi i jestem z Olsztyna.
A rok temu po jakim czasie przestały istnieć lagi??
Mówicie że nie ma sensu dzwonić do nich bo nic to nie da??
A do nich się dodzwonić to jest coś ;]
Jeszcze nie mam domowego mam tylko internet to dzwonie z komy i tyle k***a kasy naciągają ;]
Najgorsze jest to że podpisałem umowę na rok w październiku.:(

Xr3 09-11-2008 20:06

Jeśli mam być obiektywny, to chyba tylko Dialog jest najlepszym wyjściem dla osób grających w Tibię...

sim09 09-11-2008 20:24

Ja też mam to samo w Łodzi. Wywala mnie z Tibii, lagi niemiłosierne, 4 dedy przez nich! A transfer... 7 kb/s przy łączu 512. Normalnie mam 60 - 65. JA CHCĘ NORMALNY DOSTĘP DO INTERNETU I OFEROWANYCH PRZEZ NIEGO USŁUG! TO MOJE PRAWO WOLNEGO CZŁOWIEKA! Niech każdy, kogo to wk**wia, tak napisze w poście i / lub w podpisie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:49.