Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Homo, Bi ? Normalne? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158836)

Duch Niespokojny 27-12-2007 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raf420 (Post 1811000)
Czy to zle? Zależy jak się na to patrzy... bo i w hetero związkach dzieci mają problemy najczęściej alkochol i nie(?)pochamowanie.

Ale co z tego? Każdy tu jak mantrę powtarza pseudoargument, że i w rodzinach hetero czasami dzieciom źle się dzieje. A czy to oznacza, że na los dziecka pary homoseksualnej, jeśli działo by mu się źle, możemy sobie w takim razie machnąć ręką?
Cytuj:

A jeżeli chodzi o jazdę tych dzieci przez rówieśników, myślę że to by po 1 pokoleniu minęło.

Fajne podejście - poświęćmy to jedno pokolenie, w ogólnych statystykach zniszczenie życia tym paru tysiącom ludzi nie będzie wyglądało tak źle...

Chesterkaa 27-12-2007 23:27

A ja jestem BI, bynajmniej tak czuje. Poza tym to orientacja seksualna rozwija sie do 18 roku zycia chyba : ) i sczerze napisze : TAK PRZESPALABYM SIE Z KOBIETA , ale pomimo wszystko wole facetow =)

Kiedys kumpel napisal mi smsa :

" tak jestem les, fak of homofobiczne mondzioly" cos w tym jest.

Jezeli ktos nie toleruje taki osob to znaczy, ze jest niedoinformowany i niech sobie przeczyta eee "teczowy elementarz" ? a moze "kolorowy elementarz"

http://www.youtube.com/watch?v=XFMZIkfnCxM

najlepsza piosenka dla homofobow :D WLOCHATY RZADZI ! punk rzadzi : )

@ down

zalatw mi jakas niunie: <

ripper 27-12-2007 23:39

Dramatyczne wyznanie, rotfl.

raf420 27-12-2007 23:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1811131)
Ale co z tego? Każdy tu jak mantrę powtarza pseudoargument, że i w rodzinach hetero czasami dzieciom źle się dzieje. A czy to oznacza, że na los dziecka pary homoseksualnej, jeśli działo by mu się źle, możemy sobie w takim razie machnąć ręką?

Fajne podejście - poświęćmy to jedno pokolenie, w ogólnych statystykach zniszczenie życia tym paru tysiącom ludzi nie będzie wyglądało tak źle...

Zgadzam się, możesz mieć rację, ale dla takiego dziecka (bez rodziców) nie ma znaczenia czy przyszli rodzice będą homo czy hetero ono patrzy na to z innej perspektywy. Zrozumiałbyś to gdybyś był w takim domu dziecka.

@to chesterka
Mi się wydaję, że nie jesteś wrodzoną bi. Pamiętam jak mówiłaś o swoich problemach w innym temacie. Nie zrozum mnie zle, ale chyba coś ci się przez nie pokręciło. (często tak bywa, ba ja też nawet tak miałem xd)

Yoh Asakura 27-12-2007 23:53

Jak bym był kobietą, to też mógłbym być bi. ;)

litt 28-12-2007 00:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1809247)

Fetyszyzm? Prawdę mówiąc każdy z nas w pewnym sensie jest fetyszystą ponieważ ma mniejszego bądź większego bzika na punkcie konkretnej części ciała partnera, dla mnie to dewiacją nie jest...

Wypowiedź z pierwszej strony topicu, ale postanowiłem poprawić Wieszoka.
Źle rozumiesz pojęcia 'fetysz' i 'fetyszyzm', cytując wikipedię:

"Fetyszyzm polega na uzyskiwaniu satysfakcji seksualnej głównie lub wyłącznie dzięki obecności obiektu pobudzenia - fetyszu. W sytuacji, gdy dany obiekt jest tylko fakultatywnym dodatkiem, zwiększającym satysfakcję seksualną, nie mamy do czynienia z parafilią".

Duch Niespokojny 28-12-2007 00:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1811205)
Jak bym był kobietą, to też mógłbym być bi. ;)

Ja bym był lesbijką :p

Kamil/Wielkie oko 28-12-2007 00:51

Normalne

Wedlug mnie to jest normalne... Chce byc ze soba 2 kolesi (jeb** mnie to) 2 panienki (tak samo) ich wybor i oni o tym stanowia...:)

Fredrius 28-12-2007 01:01

Do tej pory nie spotkalem sie z homo wiec trudno mi wyrazic jakis konkretny poglad. Skoro tak im sie podoba to niech tak zyja, ale nie musza tego pokazywac na ulicach, organizujac jakies parady.

Co do adopcji, mysle ze jednak troche by to zadzialalo na psychike. W tych czasach dzieci w szkolach sa dreczone ze to ze sa innej wiary lub sluchaja innej muzyki, wiec gdyby srodowisko dowiedzialo sie ze jakas osoba ma 2 tatusiow/mamusie to dopiero zaczeliby go dreczyc.

Memento Mori 28-12-2007 01:12

Cytuj:

W tych czasach świat już jest tak popierdolony, że niektóre rzeczy trzeba przyjąć. Dla mnie homo(męskie) to choroba genetyczna i nabyta przez zbyt mała styczność z ojcem... Można ją leczyć w niektórych przypadkach i tak powinno być.

Przeczytalem caly temat, ale dopiero przy tym poscie nie wytrzymalem.

Zdecyduj sie: albo choroba genetyczna, albo nabyta.
Jest cos takiego jak homo nabyte, ale wbrew temu co tu napisales (ladnie bym to nazwal "bullshit") jesli chlopak np. nie ma matki lub ma duzo lepsze kontakty z ojcem niz z matka (np. matka pijaczka itp.) to bardziej sie przywiazuje do plci ojca, czyt. plci meskiej, nie ufa plci przeciwnej (bo matka, 'pierwszy przedstawiciel kobiecosci' u dziecka, go skrzywdzila w jakikolwiek sposob). Dziala to w druga (a nawet trzecia i czwarta) strone. Dziewczyna przy wiekszym kontakcie z matka moze zostac les.
ALE
Gdy chlopak ma lepszy kontakt z matka niz z ojcem, latwiej mu sie dogadac z dziewczynami, ma wieksze zaufanie do nich niz do mezczyzn, woli sie obracac w damskim towarzystwie. Najlepszym przykladem tego jestem ja, moj ojciec pracuje za granica i zadko go widuje. I tu pojawia sie paradoks: w pierwszej sytuacji chlopak-gej zostaje okrzykniety odmiencem, w drugiej sytaucji wszyscy 'chlopacy-konkurenci' (rowiesnicy) za 'kasanowe', ktoremu latwiej niz innym dogadac (poderwac, w pozniejszym wieku nawet przeleciec /nie lubie tego slowa/ ^^) z dziewczyna.
Wniosek?
Homoseksualizm nie jest choroba. Rownie dobrze choroba mozna okrzyknac wysokie powodzenie u plci przeciwnej.

O homoseksualizmie wrodzonym sie nie wypowiadam, bo o nim wiem niewiele.

ZAZNACZAM ZE NIC, CO TU NIE NAPISALEM NIE JEST POPARTE ZADNYMI ZNANYMI MI BADANIAMI A WLASNYMI DOSWIADCZENIAMI, WIEC ZASTRZEGAM ZE MOGE SIE MYLIC, ACZKOLWIEK JESTEM PRZEKONANY ZE MOJE TEORIE SA PRAWDZIWE.

EDIT: afff, zapomnialem wyrazic swoje zdanie :P
Adopcje: nie, natura przystosowala psychike malego dziecka do rozwoju w rodzinie hetero i mimo ze dzieci wychowane w rodzinie 'dwoch Adamow' moga byc zdrowe psychicznie i pod kazdym wzgledem 'normalne', zaprzeczaja naturze, co moze miec powazne skutki
Sluby: cywilne zdecydowane tak, koscielne: niech Watykan o tym zadecyduje
Parady: 'geje z zawodu'? Dziekuje, postoje

Nie mam nic przeciwko homo, róbta co chceta ale z ograniczeniami.

Frapper 28-12-2007 07:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1811164)
Dramatyczne wyznanie, rotfl.

Powiedziala, ze przespalaby sie z kobieta. Wreszcie masz u niej szanse.

Slay 28-12-2007 09:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1810952)
Jeśli się ktoś z tobą nie zgadza, to od razu musi być propaganda?

A w czym on sie niby ze mna nie zgadza?

Chesterkaa 28-12-2007 12:33

"kochaj blizniego jak siebie samego" tak mowi, ktores z przekazan koscielnych. Jezeli ktos powoluje sie, ze jest wierzacy, a tepi homoseksualistow to jest poprostu smieszny i niesmaczny. W ogole dlaczego mniej brzydza Was lesbijki od gejow ? Przeciez to ta sama "choroba". Poza tym nie ocenia sie ludzi po tym co robia w lozku, tylko po tym jacy sa. Gowno Was to powinno interesowac co kto robi w sypialni : P A tak na amrginesie to ostatnio przeczytalam, ze to wcale nie my jestesmy najbardziej homofobicznym krajem w Europie ; )

Duch Niespokojny 28-12-2007 12:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 1811748)
"W ogole dlaczego mniej brzydza Was lesbijki od gejow ?

To już po prostu leży w naszej naturze i nie ma związku z poglądami, tolerancją itp.

Koronowany rycek 28-12-2007 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1809008)
Dopóki gej nie patrzy na mnie z pożądaniem to nie mam nic przeciwko.

Kto by zechcial k*rwa patrzyc na ciebie ?

Tolerancja

Mumin121 28-12-2007 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
"W ogole dlaczego mniej brzydza Was lesbijki od gejow ?

Może dlatego, że to płeć przeciwna? Nie wiadomo.

Ashlon 28-12-2007 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 1811748)
"kochaj blizniego jak siebie samego" tak mowi, ktores z przekazan koscielnych. Jezeli ktos powoluje sie, ze jest wierzacy, a tepi homoseksualistow to jest poprostu smieszny i niesmaczny. W ogole dlaczego mniej brzydza Was lesbijki od gejow ? Przeciez to ta sama "choroba". Poza tym nie ocenia sie ludzi po tym co robia w lozku, tylko po tym jacy sa. Gowno Was to powinno interesowac co kto robi w sypialni : P A tak na amrginesie to ostatnio przeczytalam, ze to wcale nie my jestesmy najbardziej homofobicznym krajem w Europie ; )

Czy nietolerancja oznacza "tepienie homoseksualistow"? Po prostu wiekszosc tego forum wyraza wlasne zdanie, ze homo jest be i fuj.

Shinjix 28-12-2007 17:14

Toleruje, ale nie akceptuje. Traktuje ich jak zwykłych ludzi.

Natomiast jestem przeciw wychowywania przez pary homoseksualne dzieci. Dla dobra i bezpieczeństwa dziecka. Nie dlatego, bo to złe, bo tym sposobem dają dzieciom zły przykład, bo nie wypada i tym podobne społeczne pieprzenie. Jestem po prostu zdania, że takie dziecko będzie miało przesrane życie w przedszkolu/szkole/na podwórku. Będą się z takiego dziecka smiać, wyzywać, gnębić, nie będzie miało znajomych. Nikomu bym tego nie życzył, więc jestem przeciw adoptowaniu dzieci przez pary homoseksualne.

raf420 28-12-2007 17:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memento Mori (Post 1811345)
Zdecyduj sie: albo choroba genetyczna, albo nabyta.

Narazie nie wiadomo dlatego nie można wykluczać żadnej teorii.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memento Mori (Post 1811345)
Jest cos takiego jak homo nabyte, ale wbrew temu co tu napisales (ladnie bym to nazwal "bullshit") jesli chlopak np. nie ma matki .. itp itd.

Spytaj się psychologa co to jest homoseksualizm nabyty i dopiero wyciągaj takie wnioski albowiem ja interesuję się tym i trochę się dowiedziałem.

Postaram ci to "nabycie" jak najprościej wytłumaczyć:
Dziecko bez ojca > brak doświadczeń "męskich" > dziecku pozostaje "kobiecość" mamy i może ją brać na serio > prawdopodobieństwo, że ów dziecko dostanie homoseks.
Proste

Patton 28-12-2007 18:03

Nima Czegos Takiego Jak Homoseksualizm Nabyty,to Jest Takie Samo Pierdolenie Jak To Ze Dziecko Bez Rodzenstwa To Kaleka Spoleczna.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:39.