Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   Koniec z Tibia w wielkim stylu :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=169721)

Wigon'Saris 27-03-2008 16:54

jedno słowo p o j e b a ł o??!! nie lepiej bylo zostac reited....

Xovex 27-03-2008 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wigon'Saris (Post 1974578)
jedno słowo p o j e b a ł o??!! nie lepiej bylo zostac reited....

Nie, nie chciałem "zostać retired", ponieważ chciałem KUŹWA skończyć z tą grą raz na zawsze. Acha i poradźcie mi, zrookować chara czy oddać jakiemuś dobremu kumplowi ? (Do wyboru wchodzą tylko te dwie opcje, nie piszcie mi, żebym sprzedał...) :)

Fokusik 27-03-2008 17:09

Oddaj jakiemuś dobremu kumplowi, sprawisz mu tym radość ^^

Xovex 27-03-2008 17:12

@ Up

No tak sobię myślę. A i pozdrawiam fana Arsenalu :D

Emekah 27-03-2008 17:25

Cytuj:

Last login: Mar 27 2008, 17:16:58 CET
Dokładnie 8 minut temu..
Fajne zakończenie <.<

Agnus 27-03-2008 17:58

To jego sprawa, że rozdał te itemy!
Wszyscy piszecie, czemu nie sprzedał na allegro tego hara i item, może nie jest materialistą. I nie pierdolcie, że będzie miał źle w życiu, to 100zł za itemki by mu wiele nie pomogło.
Chociaż wreszcie się uwolnił od tego nałogu, tak bo tibia to nałóg, i nie mówcie, że dla was nie...

Kiedyś też podobnie zrobiłem tylko, że to było 300k i hary rookłem :D

Hara daj kumplowi :)

suryoymobb 27-03-2008 18:04

ja zrookowałem 116ek, z addonami łącznie wartymi 2kk i z pełnym eq;) do dzis screen z eriga na -15kk xp jest dla mnie dumą ;)

jakos bardzo sie nie podniecam tym.

Xefus 27-03-2008 19:14

ja proponowałbym zrookować chara, bo jak kolega wbije 400 lvl tym charem to odzyskasz przez RK i co bedzie? :( Bedziesz robil free itemy z 400 lvla? :confused:

Na prawdę zrookuj chara, żeby nie było z nim żadnych wspomnień =]

Macqren 27-03-2008 19:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bykunn (Post 1974568)
NeSSonka, meaculpa. Faktycznie źle przeczytałem.

Możesz mnie dziecko nazywać jak chcesz, nie przeszkadza mi to, jeśli jednak nie widzisz, że w moim poście inna informacja była najważniejsza, nie te kręgle czy piwo, to mi Cię troche żal. Ale tacy już są ludzie na tym forum - to co w poście ważne pomijają, a to, co jest pisane niejako dodatkowo zawsze "wystawiają" na tapete.
Co to za określenie 'żerując' i 'materialista'... Ja gram, ja się staram, moja postać, chce zarobić pieniądze za czas który włożyłem w grę (nie sprzedaje konta, bo jest ono własnością Cipsoftu, sprzedaje czas poświęcony na gre)... A co jak rozkładasz stragan i sprzedajesz dajmy na to buty ? Mam powiedzieć, że jesteś materialistą, żerującym na wszystkim co da się sprzedać ?
Jeśli ktoś ma ochotę kupić to co mam do zaoferowania, to to sprzedaje... - "Winy za śmierć w atakach bombowych nie ponosi wynalazca dynamitu, tylko ten który tego dynamitu urzywa".
Pozdrawiam

Sorry, ale z Twojego teksty wyłapałem tylko jedno - piszę się używa.

Pirk 27-03-2008 19:34

Mogles zostawic sobie wszystko moze jeszcze kiedys bys wrocil do gry a tak to juz nic nie bedziesz mial ;(

Misza 27-03-2008 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bykunn (Post 1974568)
Możesz mnie dziecko nazywać jak chcesz,

Ha, teraz to dopiero dorośle zabrzmiało!
Btw, napisałem 'pan Kręgiel', bo powtarzałeś to tyle razy jak jakąś mantrę, a nie pamiętałem, jaki miałeś nick. A nie chciało mi się sprawdzać. Zresztą, nevermind.
Cytuj:

nie przeszkadza mi to, jeśli jednak nie widzisz, że w moim poście inna informacja była najważniejsza, nie te kręgle czy piwo, to mi Cię troche żal. Ale tacy już są ludzie na tym forum - to co w poście ważne pomijają, a to, co jest pisane niejako dodatkowo zawsze "wystawiają" na tapete.
Cytuj:

Co to za określenie 'żerując' i 'materialista'... Ja gram, ja się staram, moja postać, chce zarobić pieniądze za czas który włożyłem w grę
No to to rób. Ale nie narzucaj tego innym, nie pyskuj, gdy zrobią inaczej, nie nazywaj ich wtedy idiotami.
Cytuj:

(nie sprzedaje konta, bo jest ono własnością Cipsoftu, sprzedaje czas poświęcony na gre)...
A ja, kiedy kradnę ci samochód, to wcale go nie kradnę, ale dokonuję nieautoryzowanego transferu własności prywatnej. Taka sama zasada, chociaż to i tak dwie różne sprawy.
Cytuj:

A co jak rozkładasz stragan i sprzedajesz dajmy na to buty ? Mam powiedzieć, że jesteś materialistą, żerującym na wszystkim co da się sprzedać ?
To dwie różne rzeczy. Zanim zarzucisz komuś brak myślenia/głupotę/idiotyzm, sam naucz się czytania ze zrozumieniem. To tak na przyszłość.
Cytuj:

Jeśli ktoś ma ochotę kupić to co mam do zaoferowania, to to sprzedaje... - "Winy za śmierć w atakach bombowych nie ponosi wynalazca dynamitu, tylko ten który tego dynamitu urzywa".
Zły cytat podałeś. Bo dynamit ma większą szansę na bycie użytym w nie-bojowych celach (przynajmniej teraz), za to oprócz kilku przypadków, kiedy to kupiona postać/złoto jest tylko do zabawy w stylu czyste PK/porobienie niezobowiązujących filmików/whatever, większość kupionego golda służy do 'normalnej' gry, która może popsuć rozrywkę innym graczom. Nie mówiąc o niszczeniu gospodarki wyfarmioną/nieodpowiednio zdobytą kasą.

Teraz trochę czilujemy, to wtedy pociągnę dyskusję dalej.

Bykunn 27-03-2008 20:12

Dobra ja już kończe pisanie w tym temacie, bo nam się trochę za bardzo rozwinął. Anyway dzięki za dyskusję i merytoryczne argumenty, tym które takowe przedstawiali.

CzareKing 27-03-2008 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xefus (Post 1974908)
ja proponowałbym zrookować chara, bo jak kolega wbije 400 lvl tym charem to odzyskasz przez RK i co bedzie? :( Bedziesz robil free itemy z 400 lvla? :confused:

Na prawdę zrookuj chara, żeby nie było z nim żadnych wspomnień =]

Konczac gre nie powinno go nic zwiazanego z nia obchodzic... a tym bardziej zeby hackowac swojego "dobrego kumpla" nawet gdyby mial 1000000000000000000000000000lvl...

Askaral 27-03-2008 20:41

Nieee, zadnego oddawania chara, bedzie cie korcic zeby go recknac albo wyprosic passy od kumpla. Skoro mowisz ze chcesz skonczyc z tibia NA ZAWSZE to zrookuj chara, zebys jak cos nie mial do czego "wracac"

Valariazz 27-03-2008 20:49

Tak sobie czytam te wasze komentarze na temat postanowienia i czynu owego playera i nasuwa mi sie do łba pewno pytanko "Przeciez wielu wydalo wiecej kasy na addony (czyli w sumie niepotrzebne piksele... ) wiec czy taki np. full barb tez jest dla was czyms .. glupim.. ? Czy wydane na takie addony pieniadze lepiej byloby sprzedac na allegro? A moze sami zrobiliscie kiedys chocby 1 addon ktory kosztowal.. powiedzmy - 400k? Albo wiecej?

Co do czynu tego typa to... jego sprawa, mi to nie przeszkadza i nie widze w tym czegos zlego...

xXxKaiserxXx 27-03-2008 20:53

Rookuj nie ma łatwo ;d

Albo daj MI !

Xefus 27-03-2008 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzareKing (Post 1975122)
Konczac gre nie powinno go nic zwiazanego z nia obchodzic... a tym bardziej zeby hackowac swojego "dobrego kumpla" nawet gdyby mial 1000000000000000000000000000lvl...

Bedzie go korcic, proponuje zrookowac ;)

lukibossik 27-03-2008 20:59

Przecież w filmie niby napisałeś swoje passy :/ więc jak chcesz koledze dać ?? a po za tym to osobiście sprzedał bym te itemy na allegro lub całego chara skończył byś z grą a w dodatku zarobił a jeżeli już chcesz dać postać koledze to nie mogłeś mu dać razem z itemami ?? a tak to dałeś takie niezłe itemy noobom :/

babcia666 27-03-2008 21:10

@Valariazz
Podoba mi się addon - kupuje go. To jest coś innego niż wywalenie all itemów. Tzn. kiedy mam wybór kupić coś w grze/sprzedać items na allegro wole kupić itemki. Ale jeżeli miałbym all itemy wywalić - brrrrr...

I nie mam pojęcia czemu w tym temacie tyle postów; każdy się wypowiedział i tak powinno być. A nie jakieś bezsensowne kłótnie o to, czy lepiej sellnać na allegro czy nie...

Zresztą - sam skończyłem grać (ponad miesiąc?) i obyło się bez rookowania, jak mnie najdzie chcica to zaloguje się, a nie będę new chara robił.

Donas 27-03-2008 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Misza (Post 1974511)
A że nie chciał sprzedać owoców gry, to IMHO dobrze. Ja i tak już dawno nie gram, ale takie coś psuje tylko całą gospodarkę gry. Wszystko tanieje, a ludzie, którzy grają 'uczciwie' (czyt. nie kupują kasy na Allegro, chociaż to nie jest zakazane), mają w grze gorzej od dzieciaków, co kupili mnóstwo kasy na Allegro.
(...)
Handel goldem i postaciami w MMO psuje całą rozgrywkę dla niehandlujących. A jak tak bardzo chcecie zarobić, to ulotki czekają. Jak i wieele innych możliwości zarobku.

Prawdę mówiąc pierdoli mnie to, że psuję "gospodarkę gry" i sprzedaję postać/rzeczy gdy kończę grać. Jeśli ktoś jest zdecydowany by kupować kasę na Allegro, a ja chcę ją sprzedać, to fakt, że potem ktoś będzie w gorszej sytuacji kompletnie mnie nie obchodzi. Ot, chamskie, egoistyczne podejście.

Ulotki powiadasz? Był czas, gdy potrzebowałem (i w zasadzie nadal potrzebuję) zarobić i pchałem się właśnie na ulotki. Niestety, problem w tym, że ciężko jest znaleźć pizzerię, która zapewnia regularną pracę - choćby co tydzień. Przynajmniej ja miałem takiego pecha. I jeśli jesteś < 16 to kilka godzin zapieprzania po blokach też się czasem kończy fiaskiem, bo nie możesz podejmować pracy i właściciel może się równie dobrze na ciebie wypiąć.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:58.