Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wasze pomysły na letni update 2008 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170821)

Unholy_Elder 04-05-2008 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marecki666 (Post 2028395)
- desintegrate rune działające na odległość :)

Jak ty sobie to wyobrazasz? Po to desintegrate dziala na 1 kratke obok ciebie zeby jakis naab nie zniszczyl ci przedmiotu np wyrzuconego na dp. Pomyslales o tym?

Sehrman 04-05-2008 19:53

-wiecej summonów dla sorka lub czary ofensywne od smierci
- WoI zmieniłbym na rożdżke walaca z energii
- 3 z trójcy terroru bo jest głupio jak sa 2 potwory z nich a nie 3
- no iiii dla mega high levelów głeboko pod PoH w PoI dałbym Ruthless Seven - byłoby ciekawie jak 70 ludzi z 200 levelem idzie na questa z nimi

może brzmi głupio to 2 ostatnie ale ja nikogo nie zmuszam żeby to zrobił a jak ktoś by niechciał iść to nie

Vil 05-05-2008 12:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sehrman (Post 2038883)
- no iiii dla mega high levelów głeboko pod PoH w PoI dałbym Ruthless Seven - byłoby ciekawie jak 70 ludzi z 200 levelem idzie na questa z nimi

no i poczekasz sobie jeszcze z 3 lata zanim zrobi sie odpowiednia ilosc 200+ zeby wogole tam wejsc, i zanim pojawi sie wiecej knightow na 300+ levelu zeby takiego np Infernatila ( ktory uwierz mi, bije mocno ) moc zablokowac.

Neff 05-05-2008 17:31

Knighci sie żalą na pvp, watpie ze wroci stary system uh... Hmm jedyne rozwiazanie ktore przyszlo mi na mysl to zabranie sorcom/druidom great mana potion... Achh Koffane nóópki jeszcze sie nazmieniaja voc.

Lynx 05-05-2008 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Unholy_Elder (Post 2038318)
Jak ty sobie to wyobrazasz? Po to desintegrate dziala na 1 kratke obok ciebie zeby jakis naab nie zniszczyl ci przedmiotu np wyrzuconego na dp. Pomyslales o tym?

w pz nie można używać desintegrate :| a jakby desintegrate działało na odległość to dużo łatwiej było by wyjść z trapa :)

Askaral 05-05-2008 20:49

I wlasnie dlatego uwazam ze pomysl z tym desintegrate jest do bani.

Lynx 05-05-2008 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 2041012)
I wlasnie dlatego uwazam ze pomysl z tym desintegrate jest do bani.

teraz ta runka jest kompletnie bezużyteczna :|

Piromanoss 05-05-2008 22:35

Potrzebne są nowe expowiska dla knighta, to napewno, ale również nowy system leczenia dla knighta i palla, teraz gram knightem sama gra jest bardzo przyjemna, aczkolwiek dopiero wbiłem 71 level w bardzo krótkim czasie. Zobaczymy co będzie dalej

Fooresh 08-05-2008 22:02

I tak zamiast pisać o update to sie wyzywacie i obrażacie reszte jak by to kur.. cos zmienilo. Nie podoba sie do wyjazd i nie piście jak coś do tego macie temat jest o LETNIM UPDATE 2008 !!!

mana'potion 10-05-2008 10:22

Cytuj:

-wiecej summonów dla sorka lub czary ofensywne od smierci
Na cholerę Ci więcej? Co chcesz z dragiem łazić?

¤Topic
Mam pomysł dotyczący obisidian knife. A mianowicie by osoba która zdobędzie np. na Minosie najwięcej expa nie musiała czekać 10 sekund by mu wyciąć skore.

Elleshar997 10-05-2008 11:08

@ topic
Moim zdaniem powinni przywrócic siłę uhów dla knightów i palków

A teraz moje pytanie

Czy ktoś wie kiedy bedzie 1 teaser do letniego update bo niemoge sie juz doczekac:evul:?

KlonAdam 10-05-2008 12:11

[at]up

Nie boj teraz Polska dowie się jako ostatnia ;)

shoq 11-05-2008 16:26

Najlepiej jakby dali drutowi i sorcowi takie mini-ue :)

Modliszka11 12-05-2008 19:33

dużo potworów, Questów i ciekawych itemków

Prezydent_czuwa 12-05-2008 20:38

@up
I jeszcze więcej GMów, exp x 100, żeby się bolty nie kończyły, i runki też, i zmieńcie nazwe na ots.
-.-

@topic
Nic nie zmieniać, outfitów jest sporo, czary dobre, runek nie potrzeba ale oni i tak coś fajnego wymyślą. Mi się update 8.1 podobał ;-)

Galera_Warrior 12-05-2008 21:59

Więcej amunicji dla palków (od 25 lv do 999 biega się z rsami bo są tanie, i nie piszcie ze assaski są lepsze bo znikaja po 2-3 strzalach i poprostu sie nie oplaca)

nowe tereny dla pacc (jakies nowe wyspeki na ktore potrzeba quest, trudnosc porownywalna do bb/gs/hydra island quetsu)

nowe potwory (raczej te silniejsze, czyli ponad 400 expa)

nowe outfy, i trzecie addony

nowe spelle dla pala/kiny/sorca/druta

powrot starego systemu leczenia (nierealne)

druidek123 13-05-2008 09:39

Rookgard

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2040032)
no i poczekasz sobie jeszcze z 3 lata zanim zrobi sie odpowiednia ilosc 200+ zeby wogole tam wejsc, i zanim pojawi sie wiecej knightow na 300+ levelu zeby takiego np Infernatila ( ktory uwierz mi, bije mocno ) moc zablokowac.

Off:zgadzam się z tobą w 100% wystarczy czytać wikipedie;]
[WIKI]Ruthless Seven[/WIKI]
On: powiększyć Rookgard i wstawić nowe potwory!!dla naszych Rookslayerów!!
i wprowadzić nowego potwora :
Tornado
Zdjęcie:zostawiam wam
exp:15
hp:30
Opis: Tornado boss dla 1lvlowca występuje z cave ratami
Loot:12 gp
Występuje: DC , rook z cave ratami , Demony , najazdy z ratami i cave ratami

DDoS 13-05-2008 09:56

1. Zmian na Rook nie będzie to jest tylko teren przejściowy, CIP o jakichś Rookstayerach nie myśli nawet

2. Outfitów więcej raczej na ten update nie licz, a do 3 addon ni głowy nie mają i nie wiedzą jakie zrobić dla każdego outfit.

3. Stare leczenie - CIP nigdy nie wraca do starych rozwiązań.

4. Więcej amunicji dla palków, kpisz sobie? Masa rodzajów strzał / bełtów / noże / gwiazdki.

5. Co będzie jak zawsze masa lamentu to jest 100% pewniak każdego update.

6. Zmiana w Heal friend by się przydała ze 140 do 80 many zejść i tak mało kto używa tego do leczenia siebie gdy exura gran odnawia całe.

DDoS

Ptakuba 13-05-2008 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2054582)
3. Stare leczenie - CIP nigdy nie wraca do starych rozwiązań.

Powiedziałbym raczej, że nie potrafi przyznać się do błędu...

@Topic: Jakieś specjalne, ładujące się podczas walki punkty inaczej działające dla każdej profesji. Np:
Sorc: redukuje manę potrzebną na stworzenie nieumarłych (nekro z niego zróbmy ;<)
Druid: pozwala taniej leczyć
Pall: redukuje otrzymywane obrażenia
Knight: redukuje pancerz przeciwnika (tylko dla rycerza, nie na stałe, po prostu w momencie ataku rycerza, pancerz liczony jest inaczej)

Neff 13-05-2008 13:39

Galera pograj chociaż z tydzień inną profesją, a zobaczysz, że palladin jest dużo silniejszy i już nie potrzebuje ,,ulepszania".

Ja bym proponował wprowadzić:
1. 30 strzałowe ice rapiery wtedy ich cena byłaby porównywalna do ceny assassin starów.
2. Hmm... Skoro nie da sie przywrócić starego systemu leczenia może dałoby radę połączyć go z nowym. xP
3. Jakieś 4 duże expowiska w stylu banuta, dc, barbarian camp, w tym 1 na Facc Area

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:00.