![]() |
Cytuj:
@Gimlos: Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Wiem, że teraz to już praktycznie offtopic ale:
Komentrz Raczkowskiego do decyzji KRRiT http://img410.imageshack.us/img410/5...1abkupavn9.jpg |
Co do Wojewódzkiego to powiem tylko tyle, że pokazał, jak niektórzy traktują polskie znaki narodowe. Co do jego zachowania to nie mam mu tego za złe, zresztą to nie są czasu PRL-u, gdy za wywieszenie Polskiej flagi w złym dniu szło się na xx lat do więzienia. Na tym polega kontrowersja kultury pop-artu, która ukazuje prawdę dosłownie. Chociaż nasi "patriotyczni'' panowie politycy co mogą o tym wiedzieć jak założę się, że nie znają więcej niż 2 zwrotki Mazurka Dąbrowskiego.
|
@Matheavyk
Z tepieniem "psich gowien" ja sie jak najbardziej zgadzam. Bylem w Londynie o ktorym wspominasz - i rzeczywiscie, przejscie po trawniku nie przypomina tam spaceru sapera. Wiecej, uwazam ze sprzatanie po swoim zwierzaku to dbanie o czystosc i wizerunek kraju, co IMO podchodzi pod "nowoczesny patriotyzm". Uwazam tylko ze Wojewodzki nie powinien mieszac w to polskiej flagi - raz ze oburzyl tym duza rzesze osob, dwa ze duza czesc modnych ostatnio "anty-patriotow" z radoscia odbiera to jako gest antynarodowy. W spoleczenstwie o tak niskiej kulturze politycznej, taki gest wywiera odwrotne skutki od zamierzonych. @Wieszok Uwazasz ze rzad PO ma moherowe poglady? Co do ustaw przez Ciebie wspomnianych - masz jakis pomysl na lepsze wyjscie z tej sytuacji, czy opierasz sie tylko na opinii "ze teraz jest zle"? @Voon Zgadzam sie - politycy, ktorzy chca sie "nachapac" sa zmora chyba kazdego kraju na swiecie. Wg. mnie problem wynika jednak w wiekszej mierze z wiedzy i zainteresowania Polaków polityką. Bo media sa w stanie "oglupialemu" spoleczenstwu wcisnac co chca - i to, ze zla decyzja rzadu jest dobra, i to, ze dobra decyzja rzadu jest zla. To samo wciskaja nam politycy. Ale patrzac na moich rowiesnikow - ludzi badz co badz pelnoletnich - ktorzy nie wiedza np. kto jest w polsce MSZ ( i zupelnie ich to nie interesuje - ale narzekac na rzad, o ktorym w rzeczywistosci nie maja pojecia - potrafia godzinami ), trudno mi wierzyc zeby sie to w najblizszym pokoleniu czy dwoch zmienilo. |
Cytuj:
a tak swoja droga temat mnie rozlozyl na lopatki XD "ZBRODNIA Wojewodzkiego" buahahaha WAJT PAŁER OI OI OI !!!!!!! |
Wojewodzki jest fajny, przynajmniej dzieki niemu okazalo sie, ze Polska ma pseódo patritóf ^.- dajcie wy mu spokój, zrobilbym to samo tylko, ze zamiast polskiej flagi zdjecie prezydenta? co tez by sie tylu patriotóf odesfalO? albo gdybym se wsadzil do gowna na podworko i umiescil filmik na youtube? GOWNO ! czepiacie sie ;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
I znowu po raz kolejny. Dobry pomysł, odpowiednio wykonany, wycelowany w sedno problemu. Tylko jak zwykle okazuje się, że za dużo jest debili i półmózgów w naszym kraju, żeby to się mogło udać, lub chociaż zwrócić uwagę większości na problem. Bo zamiast dysktuować "dlaczego to zrobił?" i "co powinienem w związku z tym zrobić?" gówniarze krzyczą "zbrodniarz!" i "ma małego fiuta!".
|
Cytuj:
Co do ustaw, czy mam jakiś pomysł? Nic konkretnego, nie wiem zbytnio na jakiej konkretnie zasadzie działa NFZ i ZUS więc trudno mi bawić się w pisanie reform. Tego co jestem pewny to obcięcie kosztów administracyjnych tych spółek, uważam, że ZUS to nie bank i nie musi mieć siedzib wykładanych alabastrami i marmurami :< Thero dla mnie dobrze godo ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Up
Sam go nie chciał założyć? IMHO właściciel powinien ponosić konsekwencje (do piachu?). Cytuj:
Cytuj:
Btw. Dobrych rad nie daje się karząc ostrzeżeniami. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jak zniewazyl flage to niech teraz placi za swoje czyny !
|
@Up: Głupota nie zna granic, naiwność i łatwowierność też.
Ehm, co do piesków. To chyba jasne, że powinien iść do piachu. Jak napadniesz człowieka z nożem i policja Cię złapie to (przynajmniej teoretycznie) nie idziesz do więzienia? Idziesz, albo przynajmniej solidna kara. Teraz zobacz, to samo zrobił pies, i przepraszam Cię, ale to JA mam płacić ze swojego podatku na jakiegoś zwierzaka teraz bo on w społeczeństwie ludzi nie umie żyć? Mam głodować, żeby on sobie konsumował steki w 'pieskim więzieniu'? Społeczeństwo i w ogóle wszelkie populacje różnych gatunków są tak zrobione, że osobnik nieodpowiedni jest izolowany/wyrzucany z grupy. Psów też to dotyczy. Nie chciał założyć kagańca?! Nawet nie wiem jakim przymiotnikiem opisać moją reakcję/odczucia. Nie mówiąc o tym, że to ty nim powinieneś rządzić, być jego panem, a nie na odwrót. To wyobraź sobie sytuację, która czasem się zdarza, bo słyszałem parę przypadków. Jakieś dziecko bawiło się na podwórku, normalna zabawa jak każdy się kiedyś bawił. Przybiegł pies i pogryzł dziecko, wylądowało w szpitalu, w stanie ciężkim. A potem długa rehabilitacja i leki nie za parę groszy. Z nadzieją, że może odzyska pełną sprawność kiedyś... Bo pies nie chciał kagańca założyć?! To jest absurd. @Zastanawiam się, co jeszcze mógł wojewódzki włożyć jak nie flagę? Przecież on chciał zasymbolizować Polskę. Jak dla mnie dobrze postąpił wkładając flagę, a nie wizerunek prezydenta, bo to by było bynajmniej niegrzeczne i bezcelowe, no z wyjątkiem obrażenia głowy państwa. @PO jako jedyne chce znieść dofinansowania partii z budżetu państwa, czyli podatków, czyli kasy Jana Kowalskiego, dla której siedział te 12h w robocie. A są to spore sumki i można by za nie wyczyścić kupki, czy dać głodnemu zupy, zbudować place zabaw, albo wiele innych rzeczy. Na razie idą w badziewne kampanie reklamowe, co nikomu pożytku nie dają, a przeszkadzają w filmach ;) . @Najśmieszniejsze jest to, że Ci politycy, którzy rządząc tylko po to, by mieć kasę i okradają ojczyznę i rodaków, mówią potem o patriotyźmie i chcą uczyć tego 'złą' młodzież. |
Cytuj:
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja temat psów-morderców potraktowałem dość lekko. Nie uważam, żeby właściciel miał iść do piachu za złe zachowanie swojego pupilka. Żeby była jasność. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Aha, mam wrażenie, że nie do końca zrozumiałeś to, co napisałem w poprzednim poście. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:49. |