Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   400lvl? Kwestia czasu, podejścia, gry czy może...? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=171439)

Mezive 14-05-2008 17:07

Teraz wyzszy lvl nic nie daje bo 200 ek i 300 ek wali prawie tyle samo lecza sie po 750 prawie nic sie nie zmienia sorc to samo z sd tez ten sam hit prawie.
Ale mysle ze ludzie typu paulistinha wbija taki 400 lvl
@eshar
jezeli mowisz o sesie to ta gra juz dawno stracila ses ;/

Etan Marth 14-05-2008 17:49

Spojrz na to z innej strony. Na takim 300lvl mozesz sobie lajtowo botowac i jescze masz zyski. A jezeli masz jakies waste to i tak na takim levelu ci to wielkiej roznicy nie robi. Wlaczasz bota, on ci robi 200k expa/h (na srednim expowisku) i bot sobie bedzie expil 8h (zeby akurat stamina sie odnowila). Wbijasz w dzien 1.5kk expa i jest nawet nice. Botowanie Ci sie raczej nie znudzi, bo jezeli i tak jestes w domu i tylko co kilka godzin musisz zmienic supplisy i odniesc loota to czemu ma sie to znudzic? W sumie na non-pvp moze to nie miec przyszlosci. Ale...

Na swiecie PvP zawsze istnieje perspektywa tego, ze ktos jest lepszy. No i chcesz go przegonic, czyli botujesz dalej. A im wiekszy masz level, tym jestes lepiej cisniesz kolezkow z serwera. I tym bardziej jestes niepokonany (no co prawda po update, dla Knightow level duzej roznicy w trapie nie robi :P). A gdy jestes w wojnie, level robi roznice. :D
Taka jest moja opinia na ten temat :D

Esh'ar 14-05-2008 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xaki123 (Post 2042456)
Moim zdaniem Angel of Distans bedzie 1 lvlem 400, albo MDW się zabieże do roboty.

Tu nie chodzi oto, kto wbije prędzej 400lvl, tylko jaki jest sens we wbiciu tego lvla..

Xerionis_Family 15-05-2008 08:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etan Marth (Post 2056695)
Spojrz na to z innej strony. Na takim 300lvl mozesz sobie lajtowo botowac i jescze masz zyski. A jezeli masz jakies waste to i tak na takim levelu ci to wielkiej roznicy nie robi. Wlaczasz bota, on ci robi 200k expa/h (na srednim expowisku) i bot sobie bedzie expil 8h (zeby akurat stamina sie odnowila). Wbijasz w dzien 1.5kk expa i jest nawet nice. Botowanie Ci sie raczej nie znudzi, bo jezeli i tak jestes w domu i tylko co kilka godzin musisz zmienic supplisy i odniesc loota to czemu ma sie to znudzic? W sumie na non-pvp moze to nie miec przyszlosci. Ale...

Na swiecie PvP zawsze istnieje perspektywa tego, ze ktos jest lepszy. No i chcesz go przegonic, czyli botujesz dalej. A im wiekszy masz level, tym jestes lepiej cisniesz kolezkow z serwera. I tym bardziej jestes niepokonany (no co prawda po update, dla Knightow level duzej roznicy w trapie nie robi :P). A gdy jestes w wojnie, level robi roznice. :D
Taka jest moja opinia na ten temat :D

:baby: <-- więcej komentarza potrzeba? :glupek:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M.J. (Post 2056340)
No teraz taki 300 lvl z potworów nic przydatnego nie wylootuje. Ma najlepsze eq, a to co spadnie to albo sellnie, albo jako ozdoba dla jego domku o allegro nie wspominając. Powinny być jakiś rzadki i przydatny w expieniu rare item, a nie kolejny kapelusik o arm:2 lub miś.

A tutaj się zgodzę.

Etan Marth 16-05-2008 06:11

@up
Co dzieciak? Nie napisalem prawdy? Popatrz na Lord'Paulistinha ile sobie botuje. Nie wiem jaki robi exp rate (z wiadomych przyczyn), ale musi byc niezle. A ty to jestes pewnie taki 'pro evul honest player' i botow nie uzywasz. Bo to dla cieniasow, ktorzy zamiast siedziec przy Tibii wola sobie wyjsc na dwor, pouczyc sie itp.

Vil 16-05-2008 07:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etan Marth (Post 2059243)
Bo to dla cieniasow, ktorzy zamiast siedziec przy Tibii wola sobie wyjsc na dwor, pouczyc sie itp.

Ja zamiast siedziec przy Tibii wole wyjsc na dwor albo na browara, wiec wylaczam Tibie nie udajac ze gram i IMHO kazdy normalny gracz tak robi.

Cygan Slejter 16-05-2008 09:51

Co do Lorda'Paulistinha to mysle, że raczej sharuje :)

dark_romano 16-05-2008 18:56

bardzo mozliwe..
jestem ciekawy czy MDW lub Seromontis zrezygnuje kiedys z tibi..
znaczy zrobi to na 100% ale kiedy i co zrobi z kontem..

Etan Marth 16-05-2008 23:11

@Vil
Tylko jesli wychodze na dwor, a komputer i tak jest wlączony (bo u mnie w domu zawsze ktos go uzywa) to czemu ma mi nie porobic runek, wbic troche levela? Robienie run recznie jest strata czasu dla mnie, a jesli chce sobie poexpic wastujac gfb, to robienie run na bocie jest w sam raz idealne dla mnie.

Slythia 16-05-2008 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etan Marth (Post 2060504)
@Vil
Tylko jesli wychodze na dwor, a komputer i tak jest wlączony (bo u mnie w domu zawsze ktos go uzywa) to czemu ma mi nie porobic runek, wbic troche levela? Robienie run recznie jest strata czasu dla mnie, a jesli chce sobie poexpic wastujac gfb, to robienie run na bocie jest w sam raz idealne dla mnie.

Niedlugo wychodzac na dwor zaczniesz sie martwic swoja postacia... Czy czasem nie padnie, czy na pewno dobrze zostala ustawiona... Zacznie wyc alarm a ty, przerywajac wszelkie zajecia, bedziesz biegal do komputera...

Na poczatku boty sa fajna zabawka. Zaczynasz osiagac duzo wiecej "mniejszym" kosztem. Lecz po jakims czasie zorientujesz sie, ze to tylko iluzja... Nie ma to sensu. Gra powinna byc przyjemnoscia... Moim zdaniem dla wielu graczy Tibia przestala byc tylko gra... Czy naprawde wazne jest posiadanie najwyzszego poziomu?

Lynx 17-05-2008 00:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2060567)
. Czy naprawde wazne jest posiadanie najwyzszego poziomu?

na servach pvp nie ma zabawy bez duzego poziomu :<
edit. duzy poziom dla mnei znaczy 70~+ :))

Slythia 17-05-2008 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lynx (Post 2060613)
na servach pvp nie ma zabawy bez duzego poziomu :<

Owszem, jest. Gralam na pvp-enfo i bardzo dobrze sie bawilam nie bedac nawet na liscie "najlepszych" graczy na serwerze.

Vil 17-05-2008 01:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2060567)
Czy naprawde wazne jest posiadanie najwyzszego poziomu?

W pewnym momencie dojrzewa sie do zauwazenia tego, ze Tibia jest zalosna wlasnie przez ciagla gonitwe za najwyzszym levelem i tak naprawde nie ma nic wiecej do zaoferowania oprocz zabawy w expienie celem wbicia levelu, ktorym mozna zaimponowac co najwyzej kolegom z gimnazjum.

Cytuj:

Tylko jesli wychodze na dwor, a komputer i tak jest wlączony (bo u mnie w domu zawsze ktos go uzywa) to czemu ma mi nie porobic runek, wbic troche levela?
pojdz o krok dalej, niech robi runki w czasie gdy ogladasz telewizje, siedzisz w szkole i wogole niech lepiej samo sie gra bo po co sie masz meczyc z czymkolwiek oprocz tego co cie bawi czyli uzywania run.

Slythia 17-05-2008 01:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2060653)
W pewnym momencie dojrzewa sie do zauwazenia tego, ze Tibia jest zalosna wlasnie przez ciagla gonitwe za najwyzszym levelem i tak naprawde nie ma nic wiecej do zaoferowania oprocz zabawy w expienie celem wbicia levelu, ktorym mozna zaimponowac co najwyzej kolegom z gimnazjum.

Wlasnie. Tibia polega teraz glownie na expeniu. Jej poczatkowy klimat sie zatracil, questy nie spelniaja juz swej roli... Paradoksalnie duza ilosc graczy nie lubi expienia. Wiec po co sie do czegos zmuszac? I, na dodatek, placic za to?

Ci koledzy z gimnazjum zawsze moga nauczyc sie uzywac allegro...

Freezy Eddie 17-05-2008 15:13

Cytuj:

Ja zamiast siedziec przy Tibii wole wyjsc na dwor albo na browara, wiec wylaczam Tibie nie udajac ze gram i IMHO kazdy normalny gracz tak robi.
Tylko, ze caly problem tkwi w tym, ze nie kazdy botuje tylko po to zeby wbijac coraz wyzszy lv, inni robia to na przyklad zeby PKowac wylvlowana postacia i imho nie ma w tym nic nienormalnego.

Slythia 17-05-2008 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freezy Eddie (Post 2061497)
Tylko, ze caly problem tkwi w tym, ze nie kazdy botuje tylko po to zeby wbijac coraz wyzszy lv, inni robia to na przyklad zeby PKowac wylvlowana postacia i imho nie ma w tym nic nienormalnego.

Wylvlowana... Mozna pkowac nawet majac 20 poziom. Czyli nadal sprowadza sie to do ciaglego wbijania coraz to lepszych poziomow...

Lynx 17-05-2008 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2061521)
Wylvlowana... Mozna pkowac nawet majac 20 poziom. Czyli nadal sprowadza sie to do ciaglego wbijania coraz to lepszych poziomow...

porównaj sobie pk 20 lvlem a 80 :<<

Slythia 17-05-2008 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lynx (Post 2061589)
porównaj sobie pk 20 lvlem a 80 :<<

Majac do dospozycji te dwie postacie... Do pk... Mimo wszystko wybralabym 20 lvl ; P.

adamOo 17-05-2008 16:18

Myślę, że delete dla botterów byłby dobrym rozwiązaniem.

Freezy Eddie 22-05-2008 21:19

Cytuj:

Ale w taki sposob mamy jakis cel, dajmy na to wbic 50 lvl, bo na tym poziomie chcemy PKowac, tak wiec wbija nam to bot i mamy przyjemnosc PKowac wylvlowana postacia. Co w tym zlego?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:54.