Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zapowiedź Teaserów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175170)

Rybzor 17-05-2008 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Instynkt (Post 2061744)
Spike Sword / Minotaur Mage / Ghoul / inne smieci - na co to komu skoro byle 20 lvl da sobie rade ze wszystkim co moze spotkac na drodze? Rozwiazywanie zagadek? udostepnienie q na SS? Ludzie ... poszukajcie resztek mozgu ... ta gra lata temu stracila caly urok i obecnie kazdy kto gra i bawi sie w PG robi to tylko dla lvli itp.

Dziwisz się? Chyba zapominasz o całej ideologii rookgaardu. To wyspa, na której gracz nabywa podstawowe umiejętności, jest to dobre rozwiązanie aby po jednym "świecie" nie biegali pro oraz totalne newbie. Nic dziwnego zatem, że każdy z 20lvlem może zabić to co napotka na drodze, bo ostatni lvl na rooku powinien być 8. Nikt nie ma obowiązku tworzenia lepszych potworów ze względu na przeznaczenie całej tej malutkiej wyspy, które każdy zna i tylko przypomniałem.

Nataniel 17-05-2008 19:12

Zobaczymy w piątek co dojdzie, jak narazie wydaje się, że upadate wiele nowego nei wniesie, lecz może wynika to z braku informacji nie narzekajcie póki się nie dowiecie faktów.

Czytając posty wyczytałem jeden ciekawy pomysł mianowicie ktoś sobie wymyślił, że można by wprowadzić blokade np na 30 lev, która miała by polegać na tym, że nie da się expić dopóki nie kupi się pierwszego pacc.
To by kilka rzeczy uprosciło (mniej noobów i mniej pk charów - na Morganie powstała zorganizowana grupa "AB PK TEAM" gdzie masa postaci na 45 lev pkują 130+ knightów)

Urzytkownik 17-05-2008 21:35

taki mały offtop
Zobaczcie co znalazlem
http://www.tibia.com/free-mmo-2/free...aying-game.php
i
http://www.tibia.com/free-mmo-1/free...aying-game.php
xD?
Zawsze chcialem zobaczyc, jak wyglada ta nowa strona dla nowych xD!
@topic
W koncu updejt!
Teraz co piatek bedzie next teaser?

Xana36 17-05-2008 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Urzytkownik (Post 2062090)
taki mały offtop
Zobaczcie co znalazlem
http://www.tibia.com/free-mmo-2/free...aying-game.php
i
http://www.tibia.com/free-mmo-1/free...aying-game.php
xD?
Zawsze chcialem zobaczyc, jak wyglada ta nowa strona dla nowych xD!
@topic
W koncu updejt!
Teraz co piatek bedzie next teaser?

Czytaj posty... napisałem to samo... a co do up to żal... może też zrobią, żę FACCa się gra na miesiąc, potem Tibia się odinstalowuje i nie da się zainstalować??? Żal mi Cipów... już pomysłów nie mają...;(;(

Redrio 17-05-2008 23:54

I po co sie podniecać...
Narzekacie przed update'ami [zawsze] a po 3-4 dniach po update gracie normalnie... No ludzie ja pierdziu...
Moja opinia jest taka, że zapewne zmienią wygląd kazzo i rookgardu na jakiś ładny i oryginalny...
Szansa na to, że dodadzą quest na ss są znikome bowiem ss na rooku jest mitem od ładnych paru lat i raczej nie zmienią nic lub dodadzą małą pomoc w zrobieniu tego "questa"...
Dziwne natomiast jest to, że jeżeli patrzeć na to z innego pkt widzenia to zauważmy, że to właśnie w kazz i na rooku są questy/itemy nie do rozwiązania/zdobycia.. może jedno z drugim nie wiele się wiąże ale kto wie...
Czas pokaże, czekamy na teaser :)
@Edit
Hah, ale miniupdate roxował :D Zwłaszcza te nowe coca-cole do picia xD.
Pozdrawiam.

Multikonciarz 18-05-2008 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Redrio (Post 2062412)
I po co sie podniecać...
Narzekacie przed update'ami [zawsze] a po 3-4 dniach po update gracie normalnie... No ludzie ja pierdziu...
Moja opinia jest taka, że zapewne zmienią wygląd kazzo i rookgardu na jakiś ładny i oryginalny...
Szansa na to, że dodadzą quest na ss są znikome bowiem ss na rooku jest mitem od ładnych paru lat i raczej nie zmienią nic lub dodadzą małą pomoc w zrobieniu tego "questa"...
Dziwne natomiast jest to, że jeżeli patrzeć na to z innego pkt widzenia to zauważmy, że to właśnie w kazz i na rooku są questy/itemy nie do rozwiązania/zdobycia.. może jedno z drugim nie wiele się wiąże ale kto wie...
Czas pokaże, czekamy na teaser :)
@Edit
Hah, ale miniupdate roxował :D Zwłaszcza te nowe coca-cole do picia xD.
Pozdrawiam.

zazwyczaj to robią sobie retired, a po 3 dniach wracają do normalnej gry, czytając wasze posty należałoby udupić każdą profesję bo jednemu pal nie pasi, a drugiemu mag... jakby cipsoft nie chciał rookstayerów to by po osiągnięciu 8 lvlu pokazało się nam okienko z wyborem profesji bez możliwości zamknięcia go... a jeśli to jest wyspa początkujących to powinna wyglądać inaczej coś ala arena, dostajesz jakiś tam lvl i masz zabić danego potwora i różne inne training room'y, albo 8 lvl i natychmiastowy teleport na main...

Elitek70 18-05-2008 09:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vryysas (Post 2060928)
Uwierz mi, bardzo mały procent graczy bez profesji z 50+, chciałaby: spike sword, Ghoula czy Mino maga. Dlaczego? Odpowiedz sobie sam.

Nom, masz racje, nie pomyslalem o tym :P

Elitek70 18-05-2008 09:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez djbuhos (Post 2061124)
Ja najwieksze najdzieje wiąże z questami oby były jakieś opłacalne a rogard jak jest to mógl by zostac jest sporo expowisk a na mainie coraz mniej ;C oby dodali cos dla palka :elf:

Dla palka? Bez zartow... Pallek to najlepsza i najliczniejsza postac w tibi... Chyba wystarczy co?

druidek123 18-05-2008 09:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mapetek (Post 2059948)
Zmieni sie roogaard !!! Woow myslałem ze tego nie dożyje xD
Bardzo Bardzo fajnie ! Aż mi sie miło zrobiło :D

tylko jeśli będzie fajnie wyglądał to dopiero będzie miło xD
topic:
lubię takie updaty dla rooku bo jestem rookstaylerem tylko mnie ciekawi jedno - kazo

Robixen 18-05-2008 10:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sild (Post 2061664)
A kto tu mowi ze w kazdym upie maja jakies expowiska dla FACCa dodac?... Od czasu do czasu a ja juz niepamietam kiedy takie cos doszlo

Właśnie w ostatnim upie dodali expowisko, tam gdzie sa cyce kolo thais pod ziemia jest pelno ghouli, crypt shamblerow, beholderow, mumie i dragi.

Aevolana 18-05-2008 11:16

no to możecie zobaczyć pierwszy post w którym narzekam na cipsoft...

A więc, co mi się nei podoba? To, że letni up to coś dużego, jakaś duża zmiana, a nie naprawianie, od tego są tzw. mini up'y. Chciałbym: jakiś jeden nowy potworek dla FACC i jakas rasa nowa dla PACC. Rasa na nowych terenach (PACC oczywiście) . Z tymi Questami to całkiem nieźle, a rooka się troche boje ale może bedzie dobre więc nie chce źle tego komentować

Neodai 18-05-2008 12:11

Upade

Oby te upade było fajne :cup: . Zimowe mi się podobało tylko szkoda, że broń jest od danego poziomu :(

Xenhil 18-05-2008 13:04

wedlug mnie,powinni troche udupic paladyna,a "podniesc" druida.druid ma "najgorsze zywioly,a paladyna dlatego:
Ze skill 50 wbija w 2dni i hunci ze spearow 80-do 120,a np:knight przy tym skilu o wiele mniej waliX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
i jeszcze 1.czemy przy skilu 50 dystansie 1 rota ubija sie w 1min na full defie ( wali sie small stonsami).
A knightem z np sickle(tyle samo ataku co small stone) starcza na 10 min. i gdzie tu balans postaci???

--Cienius-- 18-05-2008 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xenhil (Post 2063082)
wedlug mnie,powinni troche udupic paladyna,a "podniesc" druida.druid ma "najgorsze zywioly,a paladyna dlatego:
Ze skill 50 wbija w 2dni i hunci ze spearow 80-do 120,a np:knight przy tym skilu o wiele mniej waliX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
i jeszcze 1.czemy przy skilu 50 dystansie 1 rota ubija sie w 1min na full defie ( wali sie small stonsami).
A knightem z np sickle(tyle samo ataku co small stone) starcza na 10 min. i gdzie tu balans postaci???

Pisz o tym do bravo

Vyohman 18-05-2008 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xana36 (Post 2062137)
Czytaj posty... napisałem to samo... a co do up to żal... może też zrobią, żę FACCa się gra na miesiąc, potem Tibia się odinstalowuje i nie da się zainstalować??? Żal mi Cipów... już pomysłów nie mają...;(;(

Przestańcie z tym "żalem", strasznie to denerwujące. -_-
Może w update dodadzą Zoralurk'a? Ostatniego z Triangle of Terror? :)

Styervo 18-05-2008 15:05

W mieście porozrzucają parę dodatkowych pomniczków i innych ozdóbek żeby newbie mogli podziwiać kunszt CipSoftu, Questy będą dla PACCa (otwórz skrzynkę a dostaniesz 10cc i golden legi) Nic tylko dziękować

Cashtan 18-05-2008 15:14

Narzekacie narzekacie, a jak ladnie odnowili mount sternum itp, po prostu w kazz sa jeszcze te stare gory wiec tez pewnie dodadza takie wygibasy jak sa na mount, albo jakies nowe ktore dorysuja :P

Aevolana 18-05-2008 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Styervo (Post 2063282)
W mieście porozrzucają parę dodatkowych pomniczków i innych ozdóbek żeby newbie mogli podziwiać kunszt CipSoftu, Questy będą dla PACCa (otwórz skrzynkę a dostaniesz 10cc i golden legi) Nic tylko dziękować

No patrz... wyjawiłeś co będzie w upie, a przeciez to mieli dodawać co tydzień, popsułeś nam zabawę...

abdull1 18-05-2008 17:18

Można spytać czy znana jest data test serwera ?
Kiedy można spodziewać sie TS ? wstyd sie przyznać ale nigdy nietrafiłem na test serwer :/

23 dni do końca pacc. niewiem czy to wystarczy a chciałbym skorzystać z przywileju wchodzenia bez kolejki bo te będą straszne z tego co mi wiadomo

Xana36 18-05-2008 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez abdull1 (Post 2063523)
Można spytać czy znana jest data test serwera ?
Kiedy można spodziewać sie TS ? wstyd sie przyznać ale nigdy nietrafiłem na test serwer :/

23 dni do końca pacc. niewiem czy to wystarczy a chciałbym skorzystać z przywileju wchodzenia bez kolejki bo te będą straszne z tego co mi wiadomo

To na FACC da się wejśc...X(

No, ale jak już coś będzie, to CS(Costumer Support, a nie Counter...) powysyłają "nieistniejące" potwory, by ludzie "podziwiali" CipSoft

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:16.