![]() |
Cytuj:
Hip-hop do mnie nie trafia, podobnie jak techno, ogólnie jestem zwolennikiem bardziej muzycznej muzy :x Cytuj:
|
|
@ Shau, Fintex
Szczególnie Shau, bo Fintex w mniejszym stopniu poruszył ten temat. Prekursorem zwrotu HWDP był Wilku, dopiero poźniej zaczęto pisać to przez Ch. Dalej, Shau, nie kwestionuję Twojego zdania, ale popieram to o czym wspomniał Fintex; zaprzeczasz sam sobie. Plus jak dla mnie Pezet jest dobry do posłuchania dla trzynastek, osobiście nie podchodzi mi on. @Shau, szeroki styl ubierania, jaki osobiście sam preferuję nazwałeś 'skejtowskim'. I w sumie nie odbiegłeś daleko od prawdy, bo tak mówi się teraz potocznie. Ale w gwoli ścisłości, szeroki styl, to styl hiphopowy. Jazda na desce to skateboarding, także sam wyciągnij wnioski. To były główne kwestie, które chciałem wyjaśnić, bo po prostu nienawidzę, gdy ktoś mówi o czymś o czym naprawdę niewiele wie. Nie będę tu mówił o swoich gustach, bo po prostu poziom który prezentują tu niektórzy ludzie jest znikomy i nie mam zamiaru prowadzić dłuższej konwersacji. |
dolacz do hip-hop i pogadaj normalnie xD!
@edit co sadzicie o nowym Guralu? : > |
Cytuj:
|
no no, zgadzam się z poprzednikiem. Jednym z lepszych tracków jest El Polako jak dla mnie, ale Mercedes Benz czy go poznań trzymają poziom.
@Emcess - możesz mi napisać pw jak dołączyć? podasz linka ;) dzięki z góry ''40 milionów serc bije tutaj, zimny kraj, zimne flo zimna wóda!'' pozdro |
Jak już mówiłem, bity Mateo są spoko. Głos i flow gural też ma fajne, ale teksty do bani.
Ogólnie to nic specjalnego. |
zajebista płyta <3
|
Cytuj:
|
Fajne te patenty z tymi dźwiękami w tle nawet. Tak ja wyżej - flow i bity na + raczej. yo.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Co ty wogole gadasz? A cała płyta HG to na czym jest k.wa oparta, nie pamietasz? To moze ja tobie przypomne. DUPY, JOINTY,POLICJA i inne schematyczne teksty podlegajace tym 3 tematom. Cytuj:
Dla mnie on moze wybiec w stringach Borata, byle BRAGGA jakie robił i robi sie nie zmieniło. Cytuj:
Cytuj:
A to, ze robi hajs i ma głowe do biznesu to inna bajka. A nowy LP Sciezka dzwiekowa jest naprawde dobra, na równi z nowym Guralem. |
Osobiście nie rozumiem tego zachwytu nad Łoną. Mnie tam jego flow denerwuje.
Pewnie tajemnica tkwi w tekstach, ale tych nie przemyśle, póki mnie muzyka nie wciągnie, czyli koło się zamyka. Ehh... =/ (choć teraz złucham jeden kawałek i nawet fajny refren. no zobaczymy.) |
Ostr.
Witajcie :) Generalnie nie słucham HipHopu i być może moja wiedza na jego temat jest niewielka(wole soft rock). Jednak OSTRy jest przeze mnie szanowany i nawet dosyć krytycznie oceniana przez niektóre środowiska płyta "Ja tu tylko sprzątam" ma moje uznanie. W HipHopie plusem i minusem dla mnie zawsze jest tekst, wiedza na temat bitu i flowu samego w sobie nie pozwala mi go obiektywnie oceniać. Drażnią mnie jedynie ciągłe zajawki (części grup HipHopowych) o jaraniu i lojalności ulicy...a i jeszcze nienawiść do policji, która pomimo wielu wad jest po prostu konieczna. Resztę oceniam dosyć pozytywnie, ponieważ ta muzyka coś ze sobą niesie w porównaniu do Popu, posiadającego olbrzymi budżet. :)
Michał. |
@Thufir
Łona to wykonawca, którego słucham najczęściej. Właśnie jego podejście do różnych spraw, rymy, całe jego flo' mi zajebiście odpowiada. To jest właśnie takie luźne podejście do życia, traktowanie go jako chwile, tak żyję i to lubię. To czy jego flo' kogoś denerwuje, czy nie, nieważne. Jest taki jaki jest. Porusza ważne sprawy z dobrym podejściem, nawija o czymś z pełnych chill'em. i tu pasowałby tekst gurala 'jedno żyją chwilą, inni z losem się biją' ;) pozdro, siemano |
Gdzieś się doczytałem, że ostatnio nie ma dobrych raperów.
Fokus na solo wymiata, jak mało kto. O Grammatiku (już nieistniejącym =/) i samym Eldoce nie wspominając można przejść przez Piha i Pezeta do Wdowy, czy Łony. Oczywiście liczy się także Fisz, który tak, jak Eldoka na CKCUA, podkłada bity jazzowe. Polska scena hip-hopowa nie umarła wraz z Magikiem (który co raz bardziej kojarzy mi się z Cobainem...). |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Co do tego spokojniejsze - hm no coś w tym jest, ale powiem Ci, że coraz lepiej nam idzie i robimy więcej kawałków na "amerykańskim" poziomie.:)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:25. |