Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Tajemnicza książka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=207646)

Dwimenor 28-02-2009 12:09

http://dwimeron.googlepages.com/ruk.jpeg
Lesiu udowodnił, że ma książkę.

Miłej zabawy z męczeniem go, żeby ujawnił treść. Mi nic do tego, ja się nie wtrącam.

Clint 28-02-2009 13:04

Nie rozumiem Ciebie Lesiu czemu nie chcesz ujawnic jej tresci .. Moze jakis forumowicz pomoze wam w jej odszyfrowaniu. Po co robicie jakas tajemnice z tej ksiazki jezeli w ciagu kilku tygodniu / Gora miesiac ktos to wylootuje i kazdy sie o tym dowie .. No chyba ze to jest jakis fake xd Przez takie durne tematy powodujesz tylko spam na forum i nic wiecej .. Jezeli masz ta ksiazke to udowodnij to bo kazdy moze sobie cos podlozyc do ded'a jakiegos Bossa lub zwyklego moba :| Przestan robic juz z tego jakas tajemnice i ujawnij to jezeli naprawde ta ksiazka jest z Shenga bo sam widzisz ze robi sie tylko spam
i pewnie jeszcze to sie pociagnie ..

Milan ognia 28-02-2009 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Clint (Post 2480610)
Nie rozumiem Ciebie Lesiu czemu nie chcesz ujawnic jej tresci .. Moze jakis forumowicz pomoze wam w jej odszyfrowaniu. Po co robicie jakas tajemnice z tej ksiazki jezeli w ciagu kilku tygodniu / Gora miesiac ktos to wylootuje i kazdy sie o tym dowie .. No chyba ze to jest jakis fake xd Przez takie durne tematy powodujesz tylko spam na forum i nic wiecej .. Jezeli masz ta ksiazke to udowodnij to bo kazdy moze sobie cos podlozyc do ded'a jakiegos Bossa lub zwyklego moba :| Przestan robic juz z tego jakas tajemnice i ujawnij to jezeli naprawde ta ksiazka jest z Shenga bo sam widzisz ze robi sie tylko spam
i pewnie jeszcze to sie pociagnie ..

Czemu on ma się dzielić czymś, co SAM zdobył (poszczęściło mu się, fakt, ale JEMU, nie wam)? Tak chcesz poznać treść - zaczaj się na Shenga. To proste, że chce być kilka kroków przed wami i chce, żeby to ON to rozwikłał, nie WY + ON = ONI. Proste.
To tak jakbyś chciał by jakiś program nad którym typek siedział 4 miesiące był za darmo... świat nie jest wielką instytucją charytatywną.

Morderff 28-02-2009 13:44

Heh tak na marginesie nie wiem czy to cos waznego ale lognąłem na rook i Lesiu biega jak szalony od npc do npc, i znika gdzies na premium arena.. kiedy zapytałem go co robi odpowiedział:
-,,13:26 Lesiu Obwiesiu [63]: z enpecami sobie gadam"

Jazzman 28-02-2009 13:46

Już za nie długo więcej osób to wylooci i sprawa się wyjaśni

Ameriov 28-02-2009 14:00

Nie było mnie kilka dni a tu zdarzyli rozpocząć jakąś aferę, zamknąć ją i ponownie otworzyć, no ładnie.

Sam nie wiem co myśleć o tej książce... Ale zakładając, że istnieje, powtarzam ZAKŁADAJĄC- to o ile nie ma jej od stworzenia shenga,
tylko od ostatniego upa a egzemplarz jest tylko 1 to i tak szybko jej nie lootniecie...

Azthun 28-02-2009 14:15

4 up
Dokładnie, jeżeli Lesiu będzie chciał, i będzie dostatecznie blisko rozwikłania zagadki to poda nam zapewne treść, jak na razie sprawą zajmuję się "Elita" Rokstayerów którzy zarejestrowani są na tym forum i nie tylko...

.N3pt3r. 28-02-2009 14:19

LOl.... Co za problem zabrać czarną książkę z biblioteki i szpanować?

Ghernie 28-02-2009 14:27

Ja tam radze Ci nie podawać treści książki tym darmozjadom. :P

Ameriov 28-02-2009 14:30

No czarną książkę z biblioteki to akurat trudno wziąć ^^.

Wiecie co, po zastanowieniu... A czemu nie?
Pamiętam wypowiedź CipSoftu na prywatnym forum dla tutorów, że w ZIMOWYM update dodadzą co nieco do historii Rookgaardu.
(Jak ktoś nie wierzy, to wypowiedź ta jest w temacie o letnim update rok temu, ofc tylko tuty mogą to sprawdzić)
A bynajmniej ja osobiście nie znalazłem żadnej innej zmiany u NPC/w książkach.

Instynkt 28-02-2009 14:50

Heyah

@topic

Istnieje czy nie, to mnie nie interesuje. Sam fakt, ze byle pare kartek papieru potrafi poruszyc jakze nieograniczona wyobraznie wszystkich graczy jest za prawde powodem do usmiechu =]

@offtopic

Kiedys ze szczura zaczna wypadac kredki i 99% dojdzie do wniosku, ze wlasnie dzieki nim beda mogli sobie narysowac mapke do SS'a xD

Uwielbiam Wasze teorie ^^

PeZet Dr. =]

Minio654 28-02-2009 14:51

Powiem wam co o tym myślę...
Ta książka to pic na wodę po prostu on ja tam włożył zęby zrobić wielkie zamieszanie :baby::baby::baby:

Jestemfajny 28-02-2009 15:12

Jeden wielski BULLSHIT :) Eld, Lesiu b. ladnie was proszę - nie kompromitujcie się juz... gdyby to była prawda, to żaden rooker z ROZUMEM nie poleciałby z taką sensacją na forum... oj ludzie, ludzie ładnie sie dajecie podpuszczać

Azthun 28-02-2009 15:14

N3pt3r
Co za problem? To znajdź takową książkę :) Nie jest to zwykły NoteBook jaki mamy okazje dostarczyć Amber tylko "Coś Niezwykłego".

<hmm> 28-02-2009 15:15

@Ameriov
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Craban(?) letni update 2008
We did not implement a consistent questline leading through Rookgaard this time, but it will surely follow in one of the next updates so bear with the existing quests for the moment.

I tak jak napisałeś, nie wiadomo kiedy wprowadzili zmiany w grze. Ostatnio nie bywałem nigdzie indziej niż na drodze minohell - bank, więc nie wiem czy w przeciągu ostatniego miesiąca zaszły jakieś zmiany. Co wskazywało by na to że książka istnieje od niedawna, i nie jest prawdopodobnie niczym niezwykłym.

Jeśli jednak wypadła od ostatniego update pierwszy raz... to powodzenia ; >
I nie ukrywam, że to by mnie najbardziej ucieszyło, a wszystko na to wskazuje :)

A jeśli nadal sądzicie, że Was w coś wkręcam... no cóż widać wkręciłem już trzy osoby dając im do przeczytania książkę która jak twierdzicie zabrałem z biblioteki.
Uważacie że są aż tak naiwne i nie znają pozostałych książek na rookgaardzie?

Tematu nie zakładałem, ale myślę że Wam jest bardzo potrzebny do podładowania własnego 'Ego', więc pomogłem go otworzyć. Jako że jest weekend i każdy odpoczywa POZA TIBIĄ nie spodziewajcie się żadnych rewelacji do poniedziałku, więc macie pole do popisu. Pa :)

edit@down
Ojej! Kolejne fikcyjne konto! Boisz sie o swoja reputacje w internecie czy ze Cie zabije na nonpvp/rooku? Zalosne.
@clint
Raz odpowiedzialem dlaczego nie ma zawrtosci publicznie dostepnej. Wiecej nie bede o tym pisac bo jak ktos nie umie czytac to i dwa razy napisane nie pomoze.
Moze to bedzie odkrycie dla co niektorych, ale z tego co wiem osoby wtajemniczone odpoczywaja w inteligetniejsze sposoby, niz marnowanie czasu w grze, wiec do poniedzialku nie usiada nad ta ksiazka i nie bedzie zadnego postepu w jej "badaniu". Ja tez nie mam ochoty z wami gadac ciagle o tym samym, wiec przestancie mnie zaczepiac pm/gg bo to nie ma sesnu i traficie tylko do ignore.

Do poniedzialku. Pa!

Jestemfajny 28-02-2009 15:26

Ojej! Co sie dzieje z twoją taktyką, którą zawsze stosujesz? (Stoimy i milczymy)
Dawniej, to byś nawet na forum nie wszedl!

Clint 28-02-2009 15:27

Cytuj:

Jeśli jednak wypadła od ostatniego update pierwszy raz... to powodzenia ; >
I nie ukrywam, że to by mnie najbardziej ucieszyło, a wszystko na to wskazuje
Tak pewnie pewnie .. To jezeli masz ta ksiazke to czemu boisz sie ja ujawnic?
Udowodnij nam ze ja masz i bedzie po sprawie a nie srasz sie w tajemnice itd bo juz zaczynam watpiec ze ja masz ..

Cytuj:

Jako że jest weekend i każdy odpoczywa POZA TIBIĄ nie spodziewajcie się żadnych rewelacji do poniedziałku, więc macie pole do popisu. Pa
Nie koniecznie .. Ludzie maja wolny czas od pracy / szkoly wiec graja w Tibie bo w koncu jest weekend i ma sie wolne, nikt nie powiedzial ze to akurat musi byc czas na odpoczywanie od Tibii ..

kropik 28-02-2009 16:26

Dla mnie to jest MEGA WKRĘT, koleś otworzył minosa, włożył do niego książke i szpanuje :/

Morderff 28-02-2009 17:31

@Clint i Jestemfajny
Czy Wy naprawde nie umiecie czytać? Pytanie dlaczego nie ujawnia narazie treści było x razy i odpowiedź też x razy więc to Wy się nie kompromitujcie... Ja ksiązki nie widzialem ale skoro takie osoby jak Ci wymienieni przez Lesia to potwierdzają to coraz bardziej w to wierze...
Zaczekajcie może się coś stanie a nie piszczie w kółko o tym samym czemu pokazał na forum i czemu nie pokaże treści...

Zalgadis 28-02-2009 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Clint (Post 2480610)
Nie rozumiem Ciebie Lesiu...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2480654)
Czemu on blablabla

Nie ciebie się pyta, adwokat jesteś?

Topic@
Skoro Dwim potwierdza że książka istnieje, i nie jest to pamiętnik Amber no to ja wierzę w unikalność tejże książki.
Pozostaje życzyć powodzenia.

Offtopic@
Ciekawe czy w tej książce jest napisane:
"Nie mów nikomu o jej treści" ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:04.