![]() |
Jakbym byl czlonkiem firmy Cipsoft , to daniel od blackd proxy mial niezle przesrane .
|
Up:
To sie wydaje takie logiczne, ze oni mogliby jakos prawnie to rozwiazac, no ale gyby to bylo takie latwe to chyba juz by cos robili... |
ehm.
Daniel z blacked sprzedaje program. nie naklania do jego uzywania, lecz go sprzedaje. to cos w rodzaju dzisiejszych dopalaczy, o ktorych bylo glosno, nie mozna ich uzywac, ale mozna je sprzedawac i kupywac jako kolekcjonerstwo. Do ludzi zakladajacych te tematy: Gdybyscie mogli, piszcie daty, w ktorych posypaly sie bany, gdyz kazdy taki temat dla mnie jest prawie taki sam jak poprzedni i kolejny. nie uzywam strony glownej tibia.pl i nie wiem kiedy sie sypia dane bany. nie mozna napisac np. "[24.02.08] 5544 kolejnych banow." byl bym wdzieczny. |
Cytuj:
|
No tak, ale ten program bez zgody cipsoftu opiera se na ICH grze. Czyli to chyba cos w rodzaju plagiatu.
|
To tak jakby karać ludzi robiących trainery do gier..
|
Cytuj:
|
trzeba własne macro robic ;] zdąrzyłem wyboćić na pół roku pacca . Znam paru takich co sami se bota zrobili i expią na luzie. Teraz nieliczne grono bedzie botować
Mar 03 2009, 14:48:12 CET Rider the knight AccBan using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations! 30 days |
Cytuj:
|
Tak, ale nigdzie nie ma powiedziane, że nie mogą. Kupujesz grę typu Fable za 40zl i możesz z nią robić co chcesz, gdyż już ją nabyłeś. Możesz sobie psuć, modyfikować rozgrywkę, twoja wola.
Jeżeli chodzi o multiplayer sprawa ma się nieco inaczej. Jest regulamin, wyraźnie określający zasady użytkowania programu, który jest darmowy. Gracze także oczekują, aby rozgrywka była fair, gdyż jest to miejsce publiczne. Tak żeby było jaśniej: Z ZAKUPIONYM produktem robisz co chcesz, jeżeli korzystasz za DARMO i z INNYMI LUDŹMI obowiązuje pewien regulamin. |
Tak, ale moja wypowiedź nawiązywała do tej:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja olewam niech sobie banują kogo chcą i ile osób chcą to oni kasę tracą :D
|
Ta ale ciekawe ile z tych zbanowanych charow to jakis cash makery h lvl'ów
|
Cytuj:
Co porównania trailera gry/filmu do bota - też nie jest do końca tak, bo trailera wypuszcza producent/developer gry, nie ingerując w nią bezpośrednio, i ma na to zgodę - Więc porównując trailera do bota, to daniel powinien mieć zgodę Cipów na produkcję i sprzedaż tegoż bota :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
a teraz moja teoria, jestes tempym debilem, tylko nasz narod mysli o tej grze jako maszynce do zarabiania (przyznam niektorym sie udalo owntibia, tibiaring itd.) ale nie wszyscy sa tak pojebani i jezeli myslisz ze cipsoft zrobi jakiegos pro super mega nie wykrywalnego bota to jestes popierdolony i to ostro. |
i dobrze, że banują. ciekawe czy nastęopnym razem polecą już jakieś masowe delete w końcu to będzie już 3 banowanie w kwietniu
|
Oby tak dalej, może za 10 lat będzie dało się normalnie grać, może za te 10 lat cipsoft będzie wykrwywał różnego rodzaju hacki i boty, jak blizzard 3 lata temu8o
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:10. |