Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pierwsza zapowiedź łatki: kary śmierci i błogosławieństwa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208673)

Kestanio 13-03-2009 22:31

pytanie

A wiec jak to teraz liczyc jak np. 50 lvl traci 1lvl przy padnieciu to ile straci z blessami np. 4-ema

Rybzor 13-03-2009 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kestanio (Post 2494614)
A wiec jak to teraz liczyc jak np. 50 lvl traci 1lvl przy padnieciu to ile straci z blessami np. 4-ema

Odpowiedź na to pytanie zawarta jest w treści newsa.

Spider 13-03-2009 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn (Post 2494522)
Ale chodziło o RSa z paccem. Teraz mając rsa zdejmujesz aola i jak padniesz wydajesz 50k na blessy. Po tej łatce będziesz płacił 100k a itemy i tak ci polecą. Więc jest 2x drożej :)

Ale mi akurat chodziło o 1 punkt wypowiedzi tego pana bo co do 2 to jestem zgodny i popieram takie rozwiązanie w 100%. RS to nie nagroda. Chcesz pkować isc na PvP-e .

Arathorn 14-03-2009 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spider (Post 2494635)
Ale mi akurat chodziło o 1 punkt wypowiedzi tego pana bo co do 2 to jestem zgodny i popieram takie rozwiązanie w 100%. RS to nie nagroda. Chcesz pkować isc na PvP-e .

Oj, źle przeczytałem :p

Z hlvlami na faccu chodzi o to że może kupić tylko 4 blessy. Teraz kupuje je za 40k, do tego dokłada aol i jest razem 90k, spada niedużo expa i żadne itemy.
Po upie 4 blessy będą kosztować 80k, będą zmniejszać ryzyko spadnięcia itemów ale nie do 0. Żeby mieć 100% pewność że nic ci nie spadnie musisz dokupić aola za 50k. Razem 130k. 40k więcej a efekt ten sam. :)

Rocket Slayer 14-03-2009 11:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn (Post 2494935)
Po upie 4 blessy będą kosztować 80k, będą zmniejszać ryzyko spadnięcia itemów ale nie do 0. Żeby mieć 100% pewność że nic ci nie spadnie musisz dokupić aola za 50k. Razem 130k. 40k więcej a efekt ten sam. :)

Ale wtedy będziesz miał możliwość wstawienia jakiegoś innego amuletu zamiast Aola, co może okazać się przydatne.

OldWerladyn 14-03-2009 11:24

Ehh jedyny minus to FRAGI NA OB I SPRAWA RS...
niech ogarną, że jeżeli masz rs to spada ci all ale bless będą za 50k :o

Jacob69 14-03-2009 11:42

A ja bym jeszcze jedną rzecz zmienił..

Pomysł fajny, jak dla mnie w 100% pozytywny. Ale ja mam jeszcze inną koncepcję.. Gdyby to tak na serwach pvp podczas gdy zostaniemy zabici przez GRACZA (nie potwora) nie tracilibyśmy doswiadczenia (albo tracilibyśmy ale nieznaczną część) . Owszem eq nadal tak ale nie doswiadczenie. Bo cóż to za przyjemność dla słabego gracza gdy zostanie zabity? Albo tym bardziej dla powergamera gdy to rozwiązując porachunki z "kolegą" też zdaży mu się paść i tracić niepotrzebnie lvl.. Co wy na taki pomysł?:p

Spider 14-03-2009 11:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn (Post 2494935)
Z hlvlami na faccu chodzi o to że może kupić tylko 4 blessy. Teraz kupuje je za 40k, do tego dokłada aol i jest razem 90k, spada niedużo expa i żadne itemy.

No chyba, że ów hlvl miał pacca, zrobił inkwizycje to możne sobie na tym faccu kupić wszystkie 5 blessów za 110k :P.

Pan-Rendix 14-03-2009 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Decade (Post 2494417)
Takie cos by bylo kox ale trzeba by jakos zabezpieczyc przed tym zeby gildia która ma samych +200 leveli nie wypowiadala wojnie garstce neutralnych 100 leveli i nie kosila na nich darmowych fragów, jak to dla przykladu zrobil kochany falling legion wypowiadajac wojne mojej bylej gilidi pk skladajacej sie moze z 8 magow 45-55 level a w fl bylo z 30 osob i to takie 80-120, oni darmowych fragow nie mieli ale to smiech zeby gilidia taka wypowiadała takim maluczkim wojny, a gdyby mozna by za free zabijac ludzi i nie nabijac na slabszych unjustifiedow to by to zjawisko bylo naduzywane na bank

To wojna musiałaby być dwustronna (tzn. akceptują 2 strony i nie maja naliczanych fragow). Jeżeli by była 1-stronna to fragi sie naliczają dopóki wojny nie zaakceptuje 2 gildia.

Esprit 14-03-2009 12:53

Zapowiada się ciekawie, no i FACC niech się cieszy bo aol'e zostawili, a te blesy dla niskich leveli też są fajne.

Arathorn 14-03-2009 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacob69 (Post 2494978)
Pomysł fajny, jak dla mnie w 100% pozytywny. Ale ja mam jeszcze inną koncepcję.. Gdyby to tak na serwach pvp podczas gdy zostaniemy zabici przez GRACZA (nie potwora) nie tracilibyśmy doswiadczenia (albo tracilibyśmy ale nieznaczną część) . Owszem eq nadal tak ale nie doswiadczenie. Bo cóż to za przyjemność dla słabego gracza gdy zostanie zabity? Albo tym bardziej dla powergamera gdy to rozwiązując porachunki z "kolegą" też zdaży mu się paść i tracić niepotrzebnie lvl.. Co wy na taki pomysł?:p

Do dupy.
W takim wypadku nikt by się nie bał bycia huntowanym. No bo co to za problem, jak padniesz raz na kilka dni i ci zleci bp warty kilka(naście) k skoro w tym czasie możesz sobie spokojnie expić i straconą kasę odrobisz w godzinę-dwie. A expa i skilli nie tracisz więc de facto jesteś do przodu.
O ile cała idea mniejszych start przy dedzie (taka jak przedstawiona przec cipsoft) jest dobra o tyle dalesze rozgraniczanie na zabijanie przez graczy i nie-graczy nie ma żadnego sensu.

Frezko 14-03-2009 16:34

gra dla małych dzieci i tyle

Zacev 14-03-2009 19:23

straszne ; ((

Soviro 15-03-2009 02:45

Widać ze cipkom juz pomysłów na update brakuje to teraz takie duperele wymyślają
Jak to dobrze że już nie gram w tę gre :P

Pirate Cutthroats 15-03-2009 08:15

Pomysł - średni. Ja już wolę by wprowadzili amulet of life (tak się nazywał?) ponownie za cenę powiedzmy 300-400K i ludzie będą zadowoleni :) Przynajmniej ci na non-pvp ;>

Co do PVP to proponuję zostawić AOL (jednakowoż podwyższając jego cenę do 100K), ale za to znacznie zniwelować straty po śmierci (tak by były niemalże niezauważalne).

Monsword 15-03-2009 09:17

aol powinien zostać droższy ale zostać, i działałby tylko z 4 innymi blessami

Albertus 15-03-2009 10:30

ooo zajebiscie !!! o ja pitole poprawili moim zdaniem najwieksza wade tibi, jak kolega padnie w innej grze to go to nic nie obchodzi tylko gra dalej a jak ja padne w tribi to wieszac sie chce i pije na potege dzieki cip softowi moze zostane abstynentem :D dziekuje dziekuje narescie nie bede musial aola nosic bede se z jakims amulecikiem popykal :D

PS. co jak ktos ma obecnie 5 blesow i aola?

aola sprzedam i bede mial 5 blesow nowych? czy jak to bedzie co sie stanie ze starymi blesami?

PS x2 :

mowicie o tych warach , dobra byla by opcja zeby na oficialnej stronce dalo sie wypowiedziec wojne gildi na gildie i zabicie osoby z przeciwnej gildi nie konczylo by sie fragiem tylko 15 minut pz i tyle . lider wypowiadal by wojne drugiej gildi i tamten lider by to akceptowal i jazda :D to by bylo dobre

xarc 15-03-2009 11:32

jak dla mnie to kolejna latka majaca na celu zmusic (zachecic:D)graczy do kupna pacc nawet na niskim lev (mniejsze straty skili)do tego spowoduje to iz niskopoziomowy mag bedzie mogl huncic solo demce (mozliwosc uzywania d necklacke czy ssa) - ots .. nie wiem czy to az tak dobre

bzyki1991 15-03-2009 12:01

?

a co jeśli mam wszystkie 5 blessów kupionych na pacc i skończyła mi się promocja? ten 5 od eremo tez się liczy? tzn że nic mi nie moze wypaść z eq na facc ?

Arathorn 15-03-2009 12:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bzyki1991 (Post 2495989)
a co jeśli mam wszystkie 5 blessów kupionych na pacc i skończyła mi się promocja? ten 5 od eremo tez się liczy? tzn że nic mi nie moze wypaść z eq na facc ?

Tak.
<ilość znaków>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44.