Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Druga zapowiedź łatki: Stamina, Licznik Doświadczenia oraz... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=209038)

Arathorn 18-03-2009 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Theramiel (Post 2499312)
A jak to bedzie w takim razie z playerami ktorzy beda niewidzialni ??...
mi sie wydaje ze bedzie jak jest lecz moze ktos sie jeszcze wypowie

Będzie tak jak jest.

Ze'To 18-03-2009 21:52

ktoś tu pisał, że ostatnią deską ratunku jest czar cancel invisibility (bardzo możliwy błąd w pisowni) ale co ma powiedzieć knight expiący solo, który takiego czaru nie ma ? : >

Thavenix 18-03-2009 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tjolek (Post 2499198)
I nie będę już mógł pobocić :( ani zabić demona moim 50ed :(

ani stairhoppować najtmar moim 120 wybotowanym + palem :/ ani bocic 2 dni na barbach moim 160+ wybotowanym ekiem, ani stairhoppowac demony z icicle dla profitu moim 140+ wybotowanym edem :( i w ogole szajs, co nie.

Ashlon 19-03-2009 01:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn (Post 2499131)
To już było poruszane, 150% jest tylko przez godzinę i dodatkowo żeby to zregenerować musisz być 12h offline, ergo jeżeli ktoś gra więcej niż 4-5h dziennie to praktycznie nie będzie miał z tego żadnych korzyści. A jak ktoś gra mniej to i tak szybko 300lvla nie nabije.

Co i tak pokazuje, w ktora strone zmierza Cipsoft. Uwazam, ze w takich grach jak Tibia nie powinno byc bonusow typu exp x2 itd. Oczywiscie mozesz sie z tym nie zgodzic :)

Cytuj:

Nie ogranicza tylko ogromnie ułatwia. Możesz skakać po schodach i się leczyć, a koleś jak będzie za tobą skakał to cię nie zaatakuje.

Tylko czary ofensywne, czytaj newsy dokładnie.
Racja, nie wiem skad wymyslilem te ograniczenia.

Cytuj:

Taa, a cipsoft powinien serwery prowadzić charytatywnie. Poza tym jeżeli pacc byłby jakimś niewiele dającym dodatkiem to kto by go kupował?
Nie napisalem, ze ma byc dodatkiem niewiele dajacym. Oczywiscie, ze powinien dodawac duzo (ulatwienia, bonusy, dodatkowe czary, umiejetnosci itd), ale nie powinien sie stac rzecza absolutnie konieczna do grania. Serwerow charytatywnie nikt utrzymywac nie bedzie (ale nie przesadzajmy tez z cena za to utrzymanie), ale obecnie Cipsoft idzie na latwizne - pacc jest jak cheeseburger, natomiast facc - cheeseburger bez sera...

Seny_Laen 19-03-2009 11:31

Pacc się przydaje, ale ja też nie twierdze żę jest mussem ;) Ciężej się gra ot co, jedyne co źle zrobili to zabrali nam aola..i co teraz mam zrobić mając te kilkanaście % na wypadnięcie mojego sca? Wiem..biegaj z royalem,albo.. kup pacca:P

Mazajka 20-03-2009 21:17

Cytuj:

Regeneracja wytrzymałości zajmie więc trochę więcej czasu niż przez wprowadzeniem poprawki.
popraw to :P

/nie bedzie celowac pociskiem runicznym w niewidzialne potwory

Uran of Aurea 21-03-2009 00:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seny_Laen (Post 2499742)
Pacc się przydaje, ale ja też nie twierdze żę jest mussem ;) Ciężej się gra ot co, jedyne co źle zrobili to zabrali nam aola..i co teraz mam zrobić mając te kilkanaście % na wypadnięcie mojego sca? Wiem..biegaj z royalem,albo.. kup pacca:P

Aola nie wycofali.

Zamne 25-03-2009 11:32

Cytuj:

Aby wyrównać szanse podczas walki pomiędzy potworem i graczem dodamy 2 sekundowe opóźnienie pomiędzy kolejnymi atakami po teleportowaniu się. Oznacza to, że gdy użyjemy teleportu, zmienimy poziom, wejdziemy do pomieszczenia za pośrednictwem portalu, udamy się w podróż z NPC, użyjemy zaklęcia uniesienia lub zostaniemy wyrzuceni z domku, nie będziemy mogli atakować stworzeń ani używać zaklęć atakujących przez 2 sekundy.
Potwory będą miały teraz wystarczająco dużo czasu na zaatakowanie nas za każdym razem, gdy będziemy zmieniać poziom i czekać na możliwość natarcia na nie. Oznacza to, że tzw. 'stairhopping' nie będzie już możliwy bez kontrataku ze strony monstrum, chyba, że będziemy chcieli tylko szybko spojrzeć.
FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, to nie bede juz mogl gsa ubic :<

Cytuj:

Nie uważacie, że niewidzialne kreatury powinny być niewidzialne dla wszystkich graczy? My tak uważamy.
spoko ;p

Cytuj:

Ostatnią, lecz nie najmniej ważną rzeczą, naszą wisienką na torcie będzie licznik doświadczenia, który będzie pokazywał liczbę punktów potrzebnych do zdobycia następnego poziomu. Ponadto będzie informował nas ile dostajemy doświadczenia na godzinę oraz jak długo będziemy musieli grać, aby zdobyć kolejny poziom. Obliczenia będą dokonywane na podstawie zdobytego doświadczenia przez ostatnie 15 minut.
w końcu \o/

Cytuj:

Wreszcie, wraz z wprowadzeniem poprawki mamy zaszczyt zaprosić was na tydzień podwójnego doświadczenia. Tak jak ostatnim razem, podwójne punkty doświadczenia będą dodawane tylko za zabicie potwora. Tydzień zacznie się wraz z zainstalowaniem poprawki i potrwa aż do zapisu stanu gry dnia 25 marca.
FFFFFUUUU, a akurat dziś wróciłem z wyjazdu :< :<

FSlash 25-03-2009 22:35

Patent z podwójnym expem w pierwszej godzinie pełnej staminy zacny.
Wreszcie coś nie zachęcającego do nołlajferstwa, wreszcie coś dla takich jak ja, którzy do Tibii logują się 1-2 razy w tygodniu albo jeszcze rzadziej.

Stairhopping... No cóż, będzie trudniej. Zmiany w niewidzialności in plus, licznik doświadczenia zbytnio mnie nie interesuje ale też nie zaszkodzi.

Foxium 18-05-2009 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2497249)
Z niewidzialnoscia potworow zrobili na +, wreszcie na cos sie przyda czar "cancel invisible", ktory to zostal zapomniany przez wszystkich. : D

200 many.
Kto to bedzie niby uzywal, mi sie na 140lv nie oplaca go na warlockach nawet uzywac.

evolucja 12-06-2009 17:02

@FSlash
Kupujesz pacca po to żeby grać 1-2 razy w tygodniu lub rzadziej?

Arcan 12-06-2009 18:38

@up
Zabronisz mu? Tylko po to odświeżałeś?

Jarus_noobek 12-06-2009 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez evolucja (Post 2565921)
@FSlash
Kupujesz pacca po to żeby grać 1-2 razy w tygodniu lub rzadziej?

refleks to ty masz
GZ

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:36.