![]() |
Dobra, to teraz ja mam pytanie (mam nadzieje, że znajdzie się tutaj jakiś basista): ma ktoś taby do utworu Dżem – Najemnik I (ofc chodzi mi o bassline)? Utwór z tego co słyszę łatwy, ale aż tak obcykany nie jestem żeby ze słuchu to zagrać. Chętnie z kumplami bym sobie zagrał cover, a nigdzie nie mogę znaleść tych cholernych tabów ;/
|
Cytuj:
Co do grania na stojąco, to ja jestem początkujący i też dziwnie mi się gra. Więc pewnie po jakimśtam czasie się przyzwyczaimy, chyba nie ma co się martwić. |
O tak. W końcu znalazłem trochę czasu i funduszy żeby kupić nowe struny do mojego akustyka xD Stare po pół roku zaczęły zostawiać dziwny osad na moich palcach, chociaż były czyszczone ;x
W planach mam teraz nauczenie się "Fields of gold" Stinga. http://www.youtube.com/watch?v=HTwfTMBB-H0 |
Chcialem sie tak przy okazji odwiedzenia tematu zapytac, czy jest taka mozliwosc, tzn, w sumie nie wiem jak to napisac. Jezeli mam stara gitare (chodzi o akustyka) no i struny tez swoje juz przezyly, to jezeli je wymienie, to gitara bedzie wydobywala ladne dzwieki? Chodzi mi o to, czy no, hmm, moze cos sie stac z gitara pod wplywem czasu, co oprocz starych strun moze zniszczyc dzwieki i utrudnic gre?
|
@Up
Nie znam się na tym ale zdaje mi się, że może Ci się wygiąć gryf (ale to chyba zależy od zmiany temperatur). Wszystko zależy od warunków w jakich była przetrzymywana. @Ze'To Dziękuję, dziękuję. Akordy też czasem gram (głównie Barre, bo one częściej są potrzebne do solówek, więc z jakąkolwiek poprzeczką/szybką zmianą progów nie powinienem mieć problemów. Chociaż jest to stanowczo za mało by grać porządnie. @Topic Miło, że temat się rozwinął. :> @Seeleesee Niestety nie potrafię Ci w żadnym stopniu pomóc. Jeśli nie znalazłeś w internecie, możesz poszukać jeszcze na innym, o wiele większym forum (dla basistów), lub ew. próbować powolutku wszystko brać ze słuchu. Powodzenia. |
Cytuj:
|
Jak siadacie do waszych gitar, co przeważnie gracie?
Ćwiczenia i jakieś utwory, to oczywiste... tylko jakie? :P |
Cytuj:
|
@Lasooch
To mi też wyślij jak możesz. Ja gram ćwiczonka z kserówek od kolesia, który mnie uczy grać. |
Cytuj:
Co do twojego ulubionego utworu, byłbym zaszczycony. Oczywiście dobrze by było gdybyś wcześniej podał nazwę... Będę mógł odrazu porównać sobie nasze umiejętności. @Down Right! @Edit Cicho! Dobrze jest... |
@sorki za offtop
Cytuj:
@up Chyba żartujesz, odpisałeś mu po 50 minutach - natychmiast. Kto normalny siedzi i refreshuje temat czekając na odpowiedz? : D |
Cytuj:
Cytuj:
|
Thx. Jak na zepsuty internet (pewnego dnia [wczoraj] ni z tego ni z owego przestał działać, teraz wprawdze idzie ale kulejąc) jest dobrze.
@Edit Obejrzałem obydwa. Z porównaniem chodziło mi o to czy fałszujesz/grasz płunnie i jak trudna piosenka to będzie. Nieźle. |
@Łasy
podaj mi również ten tytuł na pm bo ciekaw jestem, może coś świeżego się zagra ; ) ja np bardzo dobrze czuję się w stylu grunge, czyli np Nirvana. Lubię tłumienia strun a fakt, że Nirvana specjalnie trudnych piosenek nie ma (oprócz wyjątków) sprawia, że gra się przyjemnie i z satysfakcją ^^ |
Możecie mi zaproponować jakiś fajny metalowy utwór, którego mógłbym się nauczyć? Jakiś naprawdę banalny, bo powyżej banału to nie będę umiał.
|
|
A coś na tradycyjnym stroju?
|
Zależy jeszcze jaki metal... Cięższy czy lżejszy?
|
Banalny utwór to nirvana smells like teen spirits i nothing else matters
|
Dla mnie Nothing Else Matters jest trudne ._.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:10. |