![]() |
Żal mi ludzi piszących "ojojojoj a mi to zajęło tylko 40 minut" itp. Jakby było czym szpanować korniszon mać. Obyście się kiedyś z tego pośpiechu pomylili i oblali coś. Ja wolę najpierw napisać na brudno i posprawdzać parę razy, a nie walnąć raz dwa, wyjść i zgrywać cwaniaka "ojojoj będę miał 90%!" a potem się okazuje, że masa błędów była i ma tylko 60%.
Co do ang rozsz. - słuchanie ujdzie, choć z tymi nagłówkami było dość trudne. W czytaniu tylko z Fordem miałem problemy. No i było moje upragnione opowiadanko :D Jak ja lubię prace, w których wystarczy napisać 2 zdania na temat, a resztę lać wodę. |
Cytuj:
Po podstawowym zresztą poważnie się zastanawiałem, czy nie olać rozszerzonego (jest mi jeszcze mniej potrzebny niż podstawowy - bo podstawę trzeba zdać, a oszczędziłbym wszystkiego 7,5 godziny). A że wolę pogadać z kumplami, którzy też tak szybko kończą, niż siedzieć dodatkowe 70 min i gapić się w arkusz, to wychodzę przed czasem. Tylko do matmy się przyłożyłem i przyłożę się do fizy. Tak na marginesie, do tej pory ze zdecydowanej większości egzaminów (i ważnych sprawdzianów) miałem więcej punktów, niż się spodziewałem, pomimo 'zgrywania cwaniaka'. |
podstawa 31-33/35 mam dobrze, 2 na pewno zle, co do jednego nie jestem pewien, to było to ze słówkami avoid i afford,w jednym zadaniu miało byc false ale nie pamietam w koncu jakie dałem bo wzrokowo sobie nie przypominam(to było to o tym czy ojciec kazał mu sie ubrac, olaboga) >.>, a rozszerzenie ( kocham tą sepleniąca gosciowe-lektorke), pisałem rozprawke,reszte w sumie nie wiem jak,okarze sie jeszcze ; )
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Mimo że nie mam maturki jeszcze, to sprawdziłem arkusz z matmy podst. OMG, wszystko bym zrobił na 95% patrząc na oko... Dla debili to było? |
angielski rozsz. był banalny.
tyle, że nie zaznaczyłem tematu który piszę xD znacie kogoś kto zrobił podobnie albo sami tak zrobiliście? ocenili pracę normalnie? |
Niektórym się spieszy, a niektórym nie.
Nie sztuką jest napisać maturę w 40 minut, sztuką jest wyciśnięcie z niej wszystkiego ;) |
Cytuj:
Cytuj:
@down: dokładnie. Z praktycznie wszystkich sprawdzianów/egzaminów wychodzę jako jedna z pierwszych osób - albo dlatego, że umiem z danego zakresu wszystko, albo dlatego, że zrobiłem wszystko, co umiałem. |
Cytuj:
|
jak dla mnie na roz. ang. readingi były dość trudne i wstawianie brakującego zdania :P
edit fakt w sumie wystarczyło pomyśleć. a ten o dziewczynce to w sumie... zrozumieć kontekst i tyle chyba |
Cytuj:
|
DLA MNIE najgorsze było ostatnie zadanie a tak to w miarę łatwe
|
Cytuj:
|
Cytuj:
W sytuacji gdy naklepię >88% z fizy, biorę zamiast 50 bonus-punktów z fizy (bo 250 nie mogę przekroczyć) 30 z matmy - i wyjdę jeszcze lepiej, niż na 80%+50 pkt ; ) edit: chyba, że w końcu zdecyduję się na studiowanie fizyki... wtedy oczywiście nie da się nie dostać, do tego mam wstęp wolny. |
Łasuch jaki kujon =\
A WOSik jak WOSik. Jakieś informacje potrzebne były :( |
LOL, rozszerzenie z WOSu to miazga była. Pocieszam się tylko tym, ze jeżeli ja miałem takiego hardkora, to inni zdający mieli to samo xD. Jedynie wypracowanie i czytanie ze zrozumieniem ujdzie. Ale zamknięte to powned jakiś : P
|
siemano, wprawdzie matury nie piszę w tym roku, ale czy ktoś z Was mógłby mi podać temat wypracowania z rozszerzonego WoS-u ? Bo w moim mieście wyszedł na jaw niezły syf i prawdopodobnie pisano 2 różne wersje egzaminów.
|
Cytuj:
@edit - w sumie teraz tak na to patrze, ciekawe, jakbym sie wypowiadal o tym 2 lata temu :D |
Cytuj:
No ale ogólnie mówiąc wiedziałem, że będzie trudne, mimo to było trochę bardziej niż się spodziewałem. Z 3h wykorzystałem 1,5 i polazłem do domu : d |
Mam takie pytanie, bo dzisiaj sobie mysle za zamiast słowa organizer (organizator) w rozprawce uzywałem słowa organisator 0o nie wiem czemu,byc moze mi sie porąbało przez to ze na samym poczatku uzyłem gdzies tam słowa organisations i pozniej tak mi juz zostało co do organizatora. W całej rozprawce uzyłem tego słowa z 3-5x i teraz moje pytanie, czy walna mi 0 za cała rozprawke bo stwierdza ze nie wiedzieli o czym pisze czy odejma mi punkty za poprawnosc bądz tez bogactwo językowe?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:04. |