Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wybory - druga tura. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=231409)

Walerian 23-06-2010 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2767627)
Będzie nosić co?

Wydaje mi się że chodzi o rodzaj spodni popularny wśród młodzieży ;)

Rybzor 23-06-2010 16:19

Rurki to takie spodnie, nieuki ; /

Hakuoh 23-06-2010 17:16

Nie każdy się interesuje modą. :p

Nari 23-06-2010 18:14

Rotfl, myślałem, że to oczywiste porównanie ;-p. Chodziło mi o to, że Napieralski zachowuje się jak jakaś gwiazdeczka telewizyjna w związku ze swoim 3 miejscem. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem.

Articuno 23-06-2010 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carrota (Post 2767609)
Ja zagłosuję na Komorowskiego ;)
Po co znowu zastój w Polsce?

No tak, lepiej spadać na dół ;)

CytrynowySorbet 23-06-2010 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2767655)
No tak, lepiej spadać na dół ;)

Haha, spojrzałem na twój avatar i od razu mi się w głowie pojawiło PinokiO :D

Hakuoh 23-06-2010 20:10

Nie oglądam polskiej telewizji, więc nie jestem zorientowany - Kaczyński już przeprosił, czy jeszcze nie?
@edit
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...0584500435.jpg Ujęcie pierwsza klasa. ^^"

Lechista 23-06-2010 20:15

Nie rozumiem ludzi którzy mówią, że polska nie jest gotowa na rządy 1 parti. Raczej nie jest gotowa na kolejne kłótnie i brak reform spowodowane vetami prezydenta...

Articuno 23-06-2010 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2767677)
Nie rozumiem ludzi którzy mówią, że polska nie jest gotowa na rządy 1 parti. Raczej nie jest gotowa na kolejne kłótnie i brak reform spowodowane vetami prezydenta...

A wiesz ile ustaw zawetował ś.p. Lech Kaczyński? 18 ! Z kolei Aleksander Kwaśniewski w czasie dwóch kadencji 40!

.................................................. ..................
A z pierwszym zdaniem się zgadzam, w latach 2001-2007 władza była w rękach jednej partii. Inną sprawą jest, czy skutki władzy absolutnej Platformy Obywatelskiej nie będą zbyt katastrofalne?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2767676)
Nie oglądam polskiej telewizji, więc nie jestem zorientowany - Kaczyński już przeprosił, czy jeszcze nie?
@edit
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...0584500435.jpg Ujęcie pierwsza klasa. ^^"

A za co ma Kaczyński przepraszać? W programie Platformy Obywatelskiej z 2007 roku był punkt o prywatyzacji szpitali, co pokazał nawet TVN 24. A wyrok mnie nie dziwi, bo gen. Wojciech Jaruzelski wygrał niegdyś rozprawę związaną z wprowadzeniem stanu wojennym z nie pamiętam kim, a sędzią była ta sama pani, która rozstrzygała sprawę prywatyzacji.

Hakuoh 23-06-2010 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2767704)
A za co ma Kaczyński przepraszać? W programie Platformy Obywatelskiej z 2007 roku był punkt o prywatyzacji szpitali, co pokazał nawet TVN 24. A wyrok mnie nie dziwi, bo gen. Wojciech Jaruzelski wygrał niegdyś rozprawę związaną z wprowadzeniem stanu wojennym z nie pamiętam kim, a sędzią była ta sama pani, która rozstrzygała sprawę prywatyzacji.

W 2007 Kaczyński przegrał taką samą sprawę. I trzeci raz sąd mówi, że prywatyzacji w programie PO nie ma.
PS: Wyczytałem, że jutro ma być decyzja Sądu Apelacyjnego, czyli już wiem ocb.

Gangrel 23-06-2010 23:14

A może Napieralski po prostu taki jest, a po dobrym wyniku telewizje nagle nie przestaja go opuszczac, juz tylko do kibla za nim nie wchodza?

@Articuno

Skoro Kaczyński w ciągu nie całej kadencji miał 18 wet, to mógł Kwacha wyprzedzić w tym rankingu. Zresztą, ile z tych wet dotyczyło rządu jego brata, a ile na PO? Bo Kwaśniewski również rządowi SLD nie odpuszczał, choć faktycznie większość vet przypadło na AWS. Ponadto twoje przeświadczenie że wszystko wiesz najlepiej zaczyna mnie irytować. Masz prawo popierać Kaczkę, mieć go za świętego i człowieka, który obalił komunizm tak sprytnie, że nikt go nawet podczas tego obalania nie zauważył, ale do ciężkiej cholery, jakie masz prawo kwestionować wyroki sądów? To chyba za czasów słusznie minionych sądy były marionetkami, a dziś mamy je po to, żeby ich werdykty szanować zawsze, a nie kiedy są po naszej myśli.

Articuno 23-06-2010 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2767710)
Masz prawo popierać Kaczkę, mieć go za świętego i człowieka, który obalił komunizm tak sprytnie, że nikt go nawet podczas tego obalania nie zauważył, ale do ciężkiej cholery, jakie masz prawo kwestionować wyroki sądów?

Kaczyńskiego uważam jedynie za mniejsze zło od Tuska i Platformy, a szanuję za patriotyzm.
A pewno nie mam prawa krytykowania sędziów, tylko dlaczego uważa się ich decyzje i ich samych za nieomylnych, nieskorumpowanych półbogów? Korupcja, kolesiostwo jest wszędzie, a nie ma go w sądownictwie, jasne. Moja rodzina już to doświadczyła.

Nari 23-06-2010 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2767714)
Kaczyńskiego uważam jedynie za mniejsze zło od Tuska i Platformy, a szanuję za patriotyzm.
A pewno nie mam prawa krytykowania sędziów, tylko dlaczego uważa się ich decyzje i ich samych za nieomylnych, nieskorumpowanych półbogów? Korupcja, kolesiostwo jest wszędzie, a nie ma go w sądownictwie, jasne. Moja rodzina już to doświadczyła.

Dobrze zrozumiałem, że oskarżasz PO/Komorowskiego o korupcję, czy kolesiostwo?
Moja rodzina też doświadczyła wiele nieszczęść. Mój osobisty i lubiany przeze mnie kot został przejechany przez samochód. Od tamtej pory latam helikopterem a każdego kierowce uważam za terrorystę.

Duch Niespokojny 24-06-2010 00:07

Cytuj:

Czym się tenże patriotyzm u niego objawia?

Gangrel 24-06-2010 00:38

Cytuj:

W takim razie w czyje sądy mamy wierzyć? Komu oddać prawo do rozsądzania sporów? Tobie? A może lejmy się po mordach, kto wygra, jego racja. Tak też jest w pewnym sensie sprawiedliwie.

Nie twierdze, że nie ma sędziów bez wad. Ale jeśli podważamy każdy wyrok, z którym się nie zgadzamy, to co zostaje? Masz lepszy pomysł niż takie sądy jakie mamy? Jeśli tak, to słuchamy, a jeśli, to się zamknij.

Articuno 24-06-2010 00:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2767719)
Dobrze zrozumiałem, że oskarżasz PO/Komorowskiego o korupcję, czy kolesiostwo?
Moja rodzina też doświadczyła wiele nieszczęść. Mój osobisty i lubiany przeze mnie kot został przejechany przez samochód. Od tamtej pory latam helikopterem a każdego kierowce uważam za terrorystę.

Czy oskarżam PO o kolesiostwo? Trzy razy TAK! Choć niekoniecznie w tej sprawie.
Nie rozumiem drugiej części wypowiedzi. Ja jedynie proponuję nie traktować sądu jako nieomylnego bóstwa.

A patriotyzm Kaczyńskiego? Choćby ma wizję Polski silnej, jakby potęgi w Europie Środkowej, dążącej do G20 bez przesadnego romansowania(albo bardziej sprzedawania się) z pewnymi sąsiadami.

Litawor 24-06-2010 01:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2767720)
Czym się tenże patriotyzm u niego objawia?

Ma patriotyczne hasło wyborcze.

Co do wyroku sądu, to akurat jest on dość absurdalny. Tutaj dobry tekst (Balicki jak zawsze mądrze gada):
http://www.krytykapolityczna.pl/Wywi...menuid-77.html
(rozmowa miała miejsce po pierwszym wyroku)

Lasooch 24-06-2010 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2767732)
A patriotyzm Kaczyńskiego? Choćby ma wizję Polski silnej, jakby potęgi w Europie Środkowej, dążącej do G20 bez przesadnego romansowania(albo bardziej sprzedawania się) z pewnymi sąsiadami.

Ja też mam wizję polski silnej, z dwoma milionami żołnierzy i arsenałem głowic jądrowych. Czy posiadanie urojeń czyni mnie patriotą?

Hakuoh 24-06-2010 11:27

Cytuj:

Choćby ma wizję Polski silnej, jakby potęgi w Europie Środkowej, dążącej do G20 bez przesadnego romansowania(albo bardziej sprzedawania się) z pewnymi sąsiadami.

Jakoś nie kojarzę, by braciszek robił to samo. :d
PS: Sprawą G20 zajmuje się rząd, nie prezydent.

Vil 24-06-2010 11:45

Cytuj:

Poprawka: twierdzi, że ma wizję.

Obiecać można wszystko, a najłatwiej składać obietnice wirtualne dotyczące choćby patriotyzmu i sprawiedliwości społecznej, czyli rzeczy niewymiernych i nieweryfikowalnych. Populizm w czystej postaci.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:17.