Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Pacc karta platnicza (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26661)

Kumagoro 15-06-2005 19:21

Mozna kupić e-kartą, dostałem go po dosłownie 60 sekundach
Security code dostajemy w oddzielnym liście (nie na karcie)

-calmerian- 15-06-2005 21:33

halp :D

To tak mam jedno proste pytanie i prosze o szybko odpowiedz: Co to jest secu. code to sa ostatnie cyfry z przodu karty czy z tylu.A i jeszce jedno ocb z tamtym numerem karty, że tylko ostatnie cyfry wysyla?<to tylko tak z ciekawosci>tam nic zmieniac nie trzeba tylko normalnie nr karty wpisac nie?:P

@Topic.ZA****bisty poradnik. ma wszytko co trzeba :)

-calmerian- 15-06-2005 22:05

no wescie pomozce zalezy mi na tym :(

Ashlon 15-06-2005 22:25

Zobacz na rysunkach - sa to najczesciej ostatnie cyfry (3 lub 4), troche oddalone od numeru karty. Moga tez sie znajdowac na odwrocie karty. Co do tych ostatnich numerkow : wysyla ci tylko 4 ostatnie cyfry, inne sa "zagwiazdkowane". Tak sie gdzies tam doczytalem :)

Kolidos 15-06-2005 22:57

Mam pytanie czy ten 4 cyfrowy secu. code to nie jest czasem kod PIN??

-calmerian- 15-06-2005 23:09

@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/

Raul 15-06-2005 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -calmerian-
@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/

Na odwrocie.

Kolidos 16-06-2005 08:16

No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić :p

Ashlon 16-06-2005 08:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kolidos
No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić :p

To nadal zle uwazasz. TO-NIE-JEST-KOD-PIN. Jesli nie masz tego na karcie, sprobuj zostawic to pole puste, ale wtedy na 75% pacca ci nie kupi...

Kumagoro 16-06-2005 15:28

Ja swój sec. code dostałem w oddzielnym liście, na karcie nie ma

Wilq 17-06-2005 09:57

Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w wysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartosc PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi :P

Ashlon 17-06-2005 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wilq
Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w ysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartos PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi :P

I dla ciebie jest, na przyklad, mozliwosc kupowania pacc via tibia.pl :)

Don Corleone 17-06-2005 19:16

Mi jest obojętne czy będą nowe outfity czy nie. Tylko błagam was CIP'y zostawcie outfit PACC'owego knighta !!! Nie zmieniajcie go !!!

Gensioorek 18-06-2005 21:36

Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro??

Raul 18-06-2005 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gensioorek
Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro??

Możesz mieć złotówki, oni sobie ze wszystkim sami poradzą.

Gensioorek 20-06-2005 18:43

Aha, dzięki Raul, ale mam jeszcze jedno pytanie czy można kupić PACCa kartą Maestro????? Moja mama niestety dysponuje tylko taką...

Ashlon 20-06-2005 21:46

@UP:
http://img.photobucket.com/albums/v4...en/maestro.jpg

Nie wiem, czy daloby rade :/ Ew. musialbys wybrac inna i liczyc na lut szczescia, ale na to sa bardzo male szanse. Jesli to nie wyjdzie, pozostaje tibia.pl

Sunozi 22-06-2005 10:07

A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ?? :)

Ashlon 22-06-2005 10:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sunozi
A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ?? :)

Nigdzie nie podajesz kodu PIN.

Sunozi 22-06-2005 10:52

to co to jest ten Scurity Code ???

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:31.