Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Lodowe wyspy(Folda, Senja, Vega) - co, gdzie, jak? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32963)

Skahtul 15-02-2006 17:31

Pomocy

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kryzys
Mój pierwszy post :baby: witam wszystkich :]

no więc postaram się odpowiedzieć na kilka pytań

Po pierwsze potrzebny jest klucz z poziomu -1 podpowiem ze znajduje sie w skrzynkach kolo fire fildów. Gdy go mamy udajemy sie w miejsce gdzie na tym poziomie jest mino archer uzywamy klucza zabijamy archera na koncu korytarza uzywamy kilka destroy fildow i między dwoma kamieniami kopiemy dziure kilofem i magicznym sposobem jestesmy na -3
UWAGA to droga bez powrotu!!!
wiecej nie powiem bo by mnie ktos o QS posadził :P
na -3 znajduja sie dwa klucze jeden z nich jest do dzwi w zamku senji
Do skarbca dostac sie nie mozna. Chyba :P

sry za bledy ale moge mam na to papiery :evul:

Jest tam zejście bez powrotu na -3 ale... Mam pytanie do graczy którzy tam byli,bo ja nie zgłębiałem tego miejsca a potrzebuje kluczyk do tego miejsca gdzie sa zamkniete drzwi na Senji.Tam sie robi Questa na BroadSwordzika i kilka białych perełek.Prosił bym także o wymienienie najlepszego potwora na -3 jak sie idze po klucz.Mój pierwszy post :baby: zabardzo się nie czepiajcie ale każdą krytykę przyjmę.

Z góry dziekuję.

@Edit:Jeśli ktoś gra na Celescie a "sypnie swoje trzy grosze na moje pytanie" slużę pomocą.

MrZagadka 17-02-2006 18:40

Wszystko jest ok, ale gdzie tu jest mapka Senji ?? Jak mam sie dostac na poziom -3 ale nie tam gdzie jest FE. Jak robie Questa z nagrodami 3 white peral i Board sword to przy teleporcie sa drzwi, istnieje do nich klucz ?

Skahtul 18-02-2006 22:29

Lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MrZagadka
Wszystko jest ok, ale gdzie tu jest mapka Senji ?? Jak mam sie dostac na poziom -3 ale nie tam gdzie jest FE. Jak robie Questa z nagrodami 3 white peral i Board sword to przy teleporcie sa drzwi, istnieje do nich klucz ?

Eh... :p Jest do tego klucz. :D

Wacik 19-02-2006 22:00

Jezu, przy drzwiach do quest jest "magic wall" nie da się go usunąć desteroy fieldem. Wcześniej tego nie było.

Pomużcie!!!

Drzamich 22-02-2006 17:45

Pacc?

Mam pytanie, czy żeby popłynąć na lodowe wyspy trzeba mieć Pacca?

Thorin-Debowa Tarcza 22-02-2006 17:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drzamich
Mam pytanie, czy żeby popłynąć na lodowe wyspy trzeba mieć Pacca?

nie......only 20/10 gp

Mendrek 23-02-2006 20:35

no,no..

Bardzo fainie to napisales i te mapki,wlozyles w to duzo pracy :cygaro:
_-GRATZ-_

Maxme 25-02-2006 15:41

Dobry poradnik, a zwłaszcza repsawn ;)

Donald8 28-02-2006 13:57

3 poziom

Witam ciągle chce się dowiedziec jak sie idzie na 3 poziom Foldy bo z tego co wiem to tam duzo minosuw jest a chcalbym potrenic skille PLX odpX(

Eochyman 11-03-2006 18:40

Super poradnik sam narazie expie na lodowych wyspach i teraz wiem gdzie mogę dojść moja ocena 10/10

BIG GRATZ!!!:cup: :cup: :cup:

Prostyy 15-03-2006 13:49

niewazne juz

Vorment1 20-03-2006 17:45

Wydaje mi sie czy niema tam pokazanych zejsc z -2 do -3 ? :(

Olafisko 20-03-2006 22:05

Wszystko przejrzyscie wykonana, opisane co gdzie i jak....
Moge tylko powiedziec: GRATZ!:D

Degergo Luca 24-03-2006 19:11

Jak dla mnie poradnik super :)
Może nie ma zbyt dużego opisu lodowych wysp, ale są przejrzyste mapki z respawnem potworków :)
Jak dla mnie bardzo fajny poradnik.

Nyksus 30-03-2006 10:46

Re:

@up
Wg.mnie opisy są staranne i wystarcząjące ;)

@topic
No gratuluje poradnika. Tak czy siak wiedzialem mniej wiecej jak sie poruszac po foldzie/senji ale i tak sie bardzo przydal np. z fire emelentalem bo o tym nie wiedzialem :faceoff:

PS :
a ja znalazłem coś bardzo ciekawego na Vedze :confused: Sprobujcie to znaleśc...

Dragmax 02-04-2006 06:29

quest

Mam pytanie (nie chciało mi się wszystkiego czytac) . Czy na Foldzie jest jakiś quest?Słyszałem że jest ale tylko tylo. Please fast answer.

Nyksus 02-04-2006 13:59

Re:

Na Foldzie questu nima...na Senji jest ;) ale jak go zrobic to skapnac musisz sie sam. W temacie jest wiele wskazówek :D

Qesis 04-04-2006 14:47

klucze

hej moj pierwszy post ;) :] :baby:
mam pytanko : czy te klucze COPPER 4501/02 są do tych komnat obok na quescie w senji czy do drzwi ?
KUPIE JEDEN/DWA KLUCZE 4501/02 NA SERWERZE LUMINERA OKOLO GODZINY 19 WE WTOREK (czyt. dzis)

Sivillas 05-04-2006 21:38

beh

może ktoś mi ojaśnić, jak dostać się do beha na foldzie.
z rysunków nic nie wynika.
domyślam się, ze kilofem, ale... to szukanie igły w stogu siana...

mientusek 12-04-2006 12:46

Ankrahmun

:) :) :) czy ktos by mógl mi powiedziec jak dojsc na Ankrahmun jak wiecie jak dojsc na folde :) :) :) bo tyle juz szukalem ale nigdzie tego niema;( ;( ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:54.