Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy kupujecie piraty?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4583)

Avallach 27-12-2008 13:29

Ja tam mam ze 3 orginalne plytki, a nie mozna powiedziec ze mam malo gier ;p

Miksernikus 27-12-2008 13:39

Niestety nie mam pieniędzy by szastać na oryginalne gry.
Wolę pojechać na giełdę u kupić pirata.
Bo nawet nie wiem czy mi pójdzie ta gra.

Etemen 27-12-2008 13:43

W domu mam 1 oryginalną grę:p

W ogóle nie kupuję, bo pobieram z eMule:evul:

Yoh Asakura 27-12-2008 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miksernikus (Post 2395842)

Jesteś nowy. Pierwsza wpadka - durny temat "przywitanie". Druga wpadka - wyeksponowałeś swój idiotyzm. Może lepiej stąd idź ?

Też nie mam pieniędzy na oryginalne gry. Dlatego czekam cierpliwie na moment, w którym będę mógł sobie na jakąś pozwolić.

A dlaczego banda idiotów kradnie gry i tłumaczy to dennym "argumentem" "bo nie mam kasy" ? Bo gry są zbyt łatwo dostępne. Ściągniecie jej z Internetu nie ciągnie za sobą właściwie żadnego ryzyka, to jest tak normalna czynność, jak np. przeczytanie artykułu na onecie. Niestety. Ciągle widać, że społeczeństwo to jednak debile. Dlatego nie warto się z nimi asymilować.

MatiCFC 27-12-2008 14:00

Cytuj:

To ściągnij idioto demo gry? Przeczytaj wymaganie minimalne i maksymalne?

Yoh Asakura 27-12-2008 14:11

Nie lubię idiotów, którzy zakładają sobie konto po to, by prowokować.

MatiCFC 27-12-2008 14:11

Nie obrażam. Wyrażam zdanie na Twój temat, które mieszcze w znaczeniu słowa 'idiota'.
Tłumacz prosze, ciekawe to ciekawe. Czytasz wymagania- sprawdzasz konfig kompa- i zastanawiasz się czy kupić czy nie.
Jeśli ktoś potrafi czytać i myśleć w miare normalnie, to da rade sprawdzić cz gra mu pójdzie bez ściągania tej gry.

Sharker 27-12-2008 14:12

Ja osobiscie kupowalem piraty kiedys jak dostalem new kompa to kupil mi tata pare piratow i gralem.

Teraz kupuje same oryginaly albo gram w gry F2P.

Sharker.

PS: Spojrzenie kolegi na wydanie kolekcjonerkie Wiedzmina- Bezcenne.

Tharion 27-12-2008 14:19

ściągam, a nie kupuje.

sphinx123 27-12-2008 14:27

E tam, w necie jest tyle darmowych rzeczy, że można się bawić w nieskończoność, czasami bardziej wciągające i grywalne niż komercyjne drogie produkcje. Praktycznie gram tylko w Naruto Arena i Setting Dawn xD

Glamri 27-12-2008 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold (Post 47436)
Brutalnie: nawet nie tyle kupuję, co pożyczam i przegrywam sobie :P
I też szanuję pracę programistów, więc staram się czasem kupić coś oryginalnego...
Ale windy oryginalnej... w życiu!

Otóż to : ]

Dr.Unknown 27-12-2008 14:33

Cytuj:

http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

Monster90x 29-12-2008 09:50

Jeżeli już przyznajemy się do posiadania piratów, ja również się przyznam.
Kupowanie piratów = epic fail, wystarczy odrobinę ruszyć główką i stoi przed nami otworem 1000 stronek pirackich...

qq2 29-12-2008 10:49

Ekhm... Idiot. : ) <chodzi o tego up ofc : P>

Slay 29-12-2008 11:58

Po co kupowac piraty, skoro mozna sobie za darmo sciagnac z torrentow czy p2m?

CytrynowySorbet 29-12-2008 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avios (Post 2393968)
Ten kto mówi, że tylko idiota kupuje oryginały, nie wie co to znaczy być fanem jakiejś gry.

Ale ja jestem fanem gier, które ściągam. Robię to dlatego, żeby te firmy nie miały zbyt dużego przypływu kasy co spowodowało by popadanie w samouwielbienie i pewność doskonałości tego, co robią, choć nie koniecznie takie musi być :)

@down: Zgadnij dlaczego stopień piractwa w Polsce jest dużo dużo większy, niż np. w Wielkiej Brytanii czy USA? Podpowiem ci: przeciętnego Polaka nie stać na kupowanie oryginałów. I to nie jego wina, tylko państwa.

Sharker 29-12-2008 12:05

@up:
Bardzo zalosne wyjasnienie.

@topic:
Niech ludzie sciagaja sobie gry to nie bedziecie mieli w co grac.
Byc fanem gry dla mnie to znaczy ze docenia sie prace jej tworcow.
I jest sie w stanie za nia zaplacic.
A nie piszecie:
¨Ja jestem fanem tej gry ale zal mi kasy wole se sciagnac z neta/kupic pirata¨

Sharker

sphinx123 29-12-2008 12:14

Niestety wiele gier nie zasługuje na takie docenianie, nie wydam ponad stówy za GTA IV, które jest marnym portem z konsoli, ma milion błędów i rusza 15 fps na najlepszych kompach. Mieli 8 miechów żeby to dopracować, teraz to już podziękuję. Musiałbym być frajerem, żeby zapłacić tyle za grę, która została skonwertowana na szybko, której producenci mają pc'towców gdzieś.

MatiCFC 29-12-2008 12:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2398877)
Ale ja jestem fanem gier, które ściągam. Robię to dlatego, żeby te firmy nie miały zbyt dużego przypływu kasy co spowodowało by popadanie w samouwielbienie i pewność doskonałości tego, co robią, choć nie koniecznie takie musi być :)

@down: Zgadnij dlaczego stopień piractwa w Polsce jest dużo dużo większy, niż np. w Wielkiej Brytanii czy USA? Podpowiem ci: przeciętnego Polaka nie stać na kupowanie oryginałów. I to nie jego wina, tylko państwa.

Złodziej.
Ile złodzieji tyle wytłumaczeń, ale fakt zawsze pozostanie faktem. Złodziej.
Po 2, nie masz na cośkasy, to tego nie kupujesz, a nie kradniesz to.

Shanhaevel 29-12-2008 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2398877)

Ludzie, przecież tu na 100 kilometrów śmierdzi trollem, nie posądzałbym nikogo o taką głupotę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:25.