![]() |
Miałem sen... sen o grze w której decydując się na postać nie musimy wybierać pomiędzy sword/club/axe. O grze w której można żyć nawet nie dotykając miecza, mozna być kupcem, kowalem, tworzyć coraz lepsze bronie i sprzedawać je innym graczom którzy wolą bardziej prostolinijne rozwiązania. Śniłem o grze w której nie mówie w sklepie " Hi" "3 Ham" "yes" "Bye". O grze którą mogę nazwac RPG....
I właśnie dlatego czekam na World of Warcraft... a póki co mam Tibię :) |
Cytuj:
Co do Topicu, taki rpg z tibii jak z CS-a strategia :D |
Najlepsza Gra Mmorpg!
Grałem w tibie kiedys i nawet fajnie sie grało, ale w kocu zaczeło mnie nudzic.
Szukałem w necie gry lepszej od tibii. Zaglądałem na rózne strony i fora dyskusyjne i znalezłem... RAGNAROKA. Gra the best jak sie okazło, zobaczyłem screny poprostu super. Okazało sie niestety ze jest płatna. Ale znalazłem info ze mozna grac na prywatnych servach całkiem za darmo. Mówie wam gra wymiata. Gram na serverze MobRo. Ludziki zacznijcie grac w Ragnaroka - jest the best:) Jak kogos zainteresuje Ragnarok to niech napisze coś, moge dac kilka rad:) |
A według mnie to DarkEden jest git:D B)
|
Offtop:
Przeczytałem początek tematu... I mogę stwierdzić- jak dzieci, jak dzieci... Kłócić się o gry... Ile graczy tyle gustów. Jednemu przypasował Fallout, drugiemu BG 2. I o co tu się kłócić? Nie wiem... :| |
ech... mi się wydaje, że ten temat powinien dotyczyć TYLKO MMORPG (nie jestem pewien jak to się pisze), więc nie gadajcie o falloutach, baldurach i diablach, tylko o MMORPG!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a poza tym to podoba mi się Ultima Online, jednak tibia ma swój klimat i chociaż nie olśniewa rozbudowanymi statystykami postaci to ma w sobie to "COŚ", co przyciąga ludzi. niby taka głupawa gierka, ale jak już "złapie", to nie wypuści ze swoich sideł :D ;) :p aha, jeszcze jedno! zauważyłem że tibijczycy są potwornie fanatycznie oddani |
Ehh... A grał ktoś kiedyś w MGS3 (Metal Gear Solid 3:Sneak Eater).
Ludziska to najlepsza gra na świecie...wspaniale zrobiona, graficzka poprostu miodzio, bardzo zmyślni i nieprzewidywalni wrogowie, bardzo (nie tak bardzo jak rl ale bardzo:P) realistyczna no i wogóle.... Nic dodać nic ująć... Osobiście mogę powiedzieć że przeszedłem ją już 4 razy chociaż w Polsce wychodzi dopiero 25 III 2005 :P (można ową grę zakupić w Szczecinie :P) Btw. Gra jest tylko na PS2 (MGS4 będzie już na PS3 X( ) i niech żałują ci co nie grali w tą grę... |
Gralem w WoW Beta version i co moge powiedziec gra zapowiada sie fajna chociaz w tej wersi testowaj za wiele nie mozna robic co do RPG najlepsza jest 1 gra tego rodzaju czyl to co dalo poczatek tej dziedzinie gier oczywiscie mowie o D&D(gra typu kartka i olowek jak ktos niewie) w tej grze mozna zrobic wszystko mozna wlasne postacie wymyslac rozwijac ja jak sie chce GM tworzy to coraz to trudniejsze i bardziej rozbudowane sesje.Miło sie gra bo wszystko trzeba sobie wyobrazac ja np mam Czarodzieja który zostal przemieniony w Licha podczas rytualu oczywiscie gra ta wiaze sie z malymi kosztami 3 ksiazki+kosci k3, k6, k8, k10, k20 i k%
|
Guild Wars
Guild Wars = 100% ciekawszy niż tam jakiś WoW (już nawet na "open" beta.... te open ...znaczy sie zapisy trwały 2-3 dni a jeśli ktoś sie niezalogował wtedy to konto mu kasowali... a sama gra trwała...zzz.... eee.... 1 tydzień ??? I już w 3 dniu gry pojawiły się lvl-e 50 (czyt. Speed Hack) , ciekawe jak to będzie w fulll... i tak mnie to gowno obchodzi bo mi sie niepodoba jakos choc lubie warcrafta ale RTS-y tylko ;) ) . Guild Wars ma BARDZO ciekawe misje (czyt. questy) gdzie BARDZO liczy się gra zespołowa !!! A jeśli danej drużyny niema w zasięgu ręki (wątpie ;P ) to można wziąść se do Team-u 4/4 NPC-ów (Monk, Warrior, Ranger, Elementalist niema tam Necromanty). Nie ma tam Ks-erów (wkońcu !!!!!!!!!! Anti noob system, każdy team gra na osobnym serwie... oczywiście po przejsciu Questa spotykają się z całym światem :) ) . Grafika .... MIODEK !!!!!!! Nie widziałem w MMORPG narazie lepszej grafy ... NO i oczywiście co najważniejsze !!! SYSTEM PŁATNOŚCI !!! Cudownie zrobiony ;) (chociaż będzie troche więcej noobków ... ale ... gra wymiata) kupujesz gierke za 49.99$ a potem se grasz w nieskończoność !! (co 6-9 miechów wychodzi dodatek za 19.99$, którego nie trzeba kupować ale jak kupisz to masz nowe itemki , skille, miejsca ) . Aha jest też tryb "Explorable Area" (Solo lub w teamie... 0 questów... niestety niema tam respawna potworków ;) ... ale zawsze można jeszcze raz wyjść i wrócić ;) ) , "Gladiators Arena" (Dołączasz do RANDOM 8-osobowego teamu i sie lejecie przeciwko przeciwnej drużynie , też ludzi ) , "Tomb of **** " (Tomb of coś tam :D , to jest super !!!!! PvP w wielkim stylu !!!! Poprostu wojna kilku teamów (od 2 teamów co biją się miedzy sobą aż do 4 teamów na jednej mapce.... co jest dużo :D ... 8 osób w jednym teamie... HO HO ). No i jak sama nazwa mówi "Guild Wars" !!!!! TO WYMIATA !!!!! Walczysz dla rankingu swojej guildii... atak na 2 sąsiadujące ze sobą zamki (na World Preview Event były tylko 2 guildie na jednej mapce... zobaczymy jak potem będzie ;) ) .
Czyli moja ocena 10+++++/10 WoW (nie grałem bo mi konto skasowali X( X( X( Ale z tego co słyszałem to poza Zwiedzaniem świata gra ... jest.... zzzZZZzzz ) 5/10 ... brzydka grafa i jakaś taka mdła . Sry . |
jest jedną z lepszych ale jesli chcesz wiedzie co to rpg to zagraj w "Gothic II" ew. w "Gothic"
|
Oj..
Ojj..wy na bank nie słyszeliście o "Sacred" Albo o rozszerzeniu : Sacred Plus. Na gry.wp.pl nadróbcie straty i ściągnijcie demo. Ale najlepiej by było byście załatwili na początku sobie nVide nobo jest współproducentem. Mówię wam: Edekt niezapomniany. Gdy sprawdziłam statystyki to po 20 g. gry miałam 20 [albo 24 ^^] levele, i mnóssssstwo świata którego obeszłam....A wracając do tibii to całkiem fajna ale grą RPG to...hmm..raczej tego nie nazwę :/
|
Hmm z tym, że Tibia to nie crpg to się zgodzę. Ale z tym, że Sacred to crpg już się nie zgodzę. Obie te gry to "klikanki" z elementami rpg...
|
Cytuj:
@Topic Jasne, że są lepsze od Tibi, ale ja tylko do Tibi dorosłem : P A wogóle to sprawa gustu, a o gustach się nie dyskutuje : P |
@up: ROTFL
RPG to gra wyobraźni, z mistrzem gry itp. Np Dungeons & dragons, Warhammer, Wampir... cRPG to gra rpg na komputer... |
Według mnie najlepszym RPG jest:
- Gothic ( i moja pierwsza gra RPG, jaką grałem ) - Gothic II ( też cool, bardziej lepszy ) - Icewind Dale II ( świetny system postaci, niezłe czary ) - Sacred ( bardzo dobra gra RPG ) - Morrowind ( ogromny świat, system zdobywania poziomów :D ) a co do tibi to powiem że jest średnią gierką i chyba zasługuje na miano RPG ( chociaż jest w tej grze hack'n'slash ) :] |
Sacred to RPG ????
<podnosi się po upadku z krzesła> Tibia zasługuje na miano Rpg? Toż to zwykły mmorpg... ja osobiście nigdy bym tibii nie nazwał grą RPG. |
no dobra, pomyliłem się z tym, że Tibia jest RPG :P B)
|
Jak wiele osob juz powiedzialo "tibia nie jest RPG".
Wlasciwie malo kto mowil by tak gdyby nie nooby ktore graja w ta gre, i to wlasnie one kreuja tibie na taka jaka jest...Na to ze gra w nia tak duzo ludzi wplywa wiele czynnikownp. 1. Gra prze siec (chyba podstawa w owczesnych latach...) 2. Prostota gry i to chyba wlasnie ona jest powodem gry noobkow(ale bez obrazy , nie tylko) 3. Grafika (na mnie najbardziej dzialajacy czynnik), gdyby zmienili system chodzenia po osobnych kratkach nie mozna bylo by juz stosowac tak wszelakich taktyk... to czyni z niej potrochu gre logiczna xDDDD(jak dla kogo ofkoz)...gdyby zmienili grafike na jakas 3d i radykalnie wyglad postaci.. otoczenia to niektorzy ludzie(i noobki oczywiscie tez, nawet w wiekszej ilosci) zaczeli bygrac tlyko ze wzgledu na ta wlasnie grafikei zapomnieli by o klimacie. Wszystko jest takie przejzyste i w ogole jest za***iste. Reasumujac, ja uwazam ze chodz to "podrobka" RPG i nie wyroznia sie w zaden specjalny sposob grafika i innymi aspektami to zaluguje w moich oczach na najlepsza gre "tego typu" |
Widziałem tibię u kolegi. To coś nie zasługuje na miano rpg. Jedynym jej atutem jest to, że gra się z innymi graczami, ale w takim razie można powiedzieć, że czaty i fora to też RPG. Przecież się w nich gada i na swój sposób odgrywa role.
|
wedlug mnie tibia jako rpg jest kiepska... w rpg o cos chodzi, wykonujesz jakas glowna misje, nmasz jakis mniej lub wiecej szczytny cel, a w tibii oprocz kilkunastu(lub wiecej nie czepiajcie sie) questow nie ma nic do zrobienia.
W tibii chodzi o to zeby natrzepac lvl i byc niezlym, wymiatac inyych rozwalc coraz lepsze stwory itd. Ale i tak tibia jest za***ista strasznie wciaga troche ogolnikowo mowie ale co tam :p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:23. |