Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Sonda: Depo na rooku?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=9327)

Rapallos 04-01-2009 12:59

Wedlog mnie depo powinno byc ale tylko dla Rookslayerow ze jak wbijesz 8 to w banku sa drzwi z bramka lvlowa i tam jest depo :]

Morderff 04-01-2009 13:05

A moim zdaniem głupi pomysł, bo rook nie jest dla Rookstayerów tylko dla newbie a to, że tma grasz to Twój wybór, możesz iść na main tam masz all.

I pisze się RookSTAYER

Flaorath 04-01-2009 14:57

Kiedyś, jak nie było banku, i tych wszystkich "udogodnień" Rookgaard naprawdę miał klimat. Teraz stał się takim małym mainland'em. szkoda :(

Wracając do sedna...

Generalnie jestem przeciwnikiem takich zmian, gdyż psują one wyjątkowość tego miejsca, ale z drugiej, tej praktycznej, strony depo mogłoby być przydatne. :)

max_santiago3 04-01-2009 16:58

IMO głupi pomysł ;)

Chociaż nowym graczom byłoby dużo łatwiej.

Rookstayer mimo wszystko powinien sobie radzić bez tego.
Pamiętajcie, że dawniej nawet banku nie było ;)

Pozdrawiam,
Maximus :)

.N3pt3r. 04-01-2009 17:06

Depo? Ludzie by tam stali 24/7 i kazali płacić za dostęp... przesada zanim byś doszedł do dp stracił byś na tym z 3k..

Diablo91 04-01-2009 17:28

@up

Tak samo było mówione przed stworzeniem banku na rookgaardzie.

@topic:

Depo na rooku? Niby po co? Żeby przetrzymywać w nim "czain armory" lub inne paści? Dajcie spokoj z tym depo :)

.N3pt3r. 04-01-2009 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diablo91 (Post 2409438)
@up

Tak samo było mówione przed stworzeniem banku na rookgaardzie.

@topic:

Depo na rooku? Niby po co? Żeby przetrzymywać w nim "czain armory" lub inne paści? Dajcie spokoj z tym depo :)

I nie było tak? Stali ludzie blokując bankiera.. Kazali płacić po 100 gp za pogadanie z nim.

Vermilion 04-01-2009 18:23

Ja tam jestem za. Dlaczego? Otóż co za różnica czy mielimy masę itemów na innym charze czy w dp? Na takiej Harmonii, gdzie kolejki w wakacje sięgają 350 osób. Wyrzucisz rzeczy pod drzewo, żeby lognąć na dp chara a zanim się wlogujesz to już ich nie będzie =/.

Gadzixor 05-01-2009 19:32

Uważam, ze depo na Rooku jest zbędne :p Ta wyspa ma słuzyć wbiciu 8 lvla. A raczej jakiś wielkich/cennych skarbów i tak sie tam nie wylootuje.

Morderff 05-01-2009 22:02

@Vermillion
Nie wiem kiedy tam we wakacje miałes 350... A jeżeli kolejki to logasz wtedy wieczorem późnym albo z rana.

Kromka123 05-01-2009 22:10

Skoro nie nawidzisz rooka to po co ci depo? 8o

caveki 13-01-2009 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .N3pt3r. (Post 2409471)
I nie było tak? Stali ludzie blokując bankiera.. Kazali płacić po 100 gp za pogadanie z nim.

Ale zrobili priv z npc.

Co wam tu da narzekanie, że nie ma dp? Myślicie, że jak tu się pokłócicie to zrobią dp? Ja mam depo hara i jakoś wyrabiam ;]

Niezbawiony 13-01-2009 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drybrych (Post 100638)
!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

To sa twoje wykrzykniki jakis uzytkownik gdzies pisal ze kazdy wykrzyknik zaniza twoje IQ ;)

Kromka123 15-01-2009 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drybrych (Post 100638)
NIENAWIDZE ROOKA!!!!!!!!!!!!Depo jest potrzebne wszedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ide sobie na rooku mam 7 lvl a tu mnie nagle goni 2 spearmenow 2 zwykle orki i blokuje mnie troll(;p).Leje trolla ale nie zdazylem go dobic.spearmeny mnie wala po 20.I co jest oczywiste: zaliczam deda.TRACE 1.3k caly bp(wedka lina itp.)I CHAIN ARMORA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DEPO NA ROOKU MA BYC!!!!!!!!!!!!!PAMIETAJCIE CHODZI O DEPO(moze nie takie jak na mainie ale mniejsze)A NIE O PARCELE(to byłby absurd)

Musisz że dla jednego dzieciaka cipsoft zrobi taką masową zmianę? Jeśli tak to się grubo mylisz (pfff...):baby:

ozahalski 18-01-2009 19:31

@up
a ty myslisz ze Dybrych wejdzie po 5 latach w ten temat i odpowie na Twój post?

larwa92 20-01-2009 22:00

Mysle iz depo na rooku jest potrzebne dla rookstayerow czyli np mnie;) Mianowicie np do chowania spearow, czy tez golda na life fluidy itp itd.

Poprostu Rzecz gustu;)

Pozdrawiam

Rocket Slayer 20-01-2009 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez larwa92 (Post 2429886)
Mysle iz depo na rooku jest potrzebne dla rookstayerow czyli np mnie;) Mianowicie np do chowania spearow, czy tez golda na life fluidy itp itd.

Poprostu Rzecz gustu;)

Wiesz co to gust? Nie sądzę aby on miał jakiekolwiek znaczenie w podjęciu decyzji w tym przypadku. Nie tylko depo jest potrzebne dla ciebie - także umiejętność myśle....

Wg mnie depo zbędne - przyciągnie więcej noobów i botterów na tą małą wysepkę. Po co to komu?

sylwek1998 22-01-2009 13:39

[quote=Rocket Slayer;2429978]Wiesz co to gust? Nie sądzę aby on miał jakiekolwiek znaczenie w podjęciu decyzji w tym przypadku. Nie tylko depo jest potrzebne dla ciebie - także umiejętność myśle....

Wg mnie depo zbędne - przyciągnie więcej noobów i botterów na tą małą wysepkę. Po co to komu?[/QUZgadzam sie z tobą depona rooku jest zbędne, a parcele to już wogule nie.

Orac 22-01-2009 18:42

Re:

Sprawa z bankiem trochę nie na miejscu. Nie jest on taki zaje*isty, ponieważ jego pojemność jest ograniczona.

Depo- nie potrzebne. Rook traci klimat. Padający noob niema wtedy nic przy sobie.

A tak ogólnie- jak długo przechodzicie Wyspę Nowych skoro potrzebujecie tam dp? Parę h i jesteś na IoD.

Oczywiście przydałoby się dla Rookstayer'ów dp- co by pochować kolekcję, ale zabawa w dp chary jest dużo zabawniejsza.

Pozdrawiam ;)

kino121 25-01-2009 01:28

mam 2 rookstayerow radze sobie bez dp i żyje a jak ty masz problem to przestań grać...
a co do domków na roku też zryto będe mial domek na rooku i co tam pokaże ?? cooper shield albo katane...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:44.