Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MeloPL
(Post 1063729)
Najlepiej skilowac partiami, a nie wszystko na raz...
Skilowanie do 85 z poziomu 60 zajmie ci... trochę. Zdąży ci się to znudzić 10 razy.
W każdym razie 85 powinno wg mnie starczyc... o ile nie zamierzasz byc
200EK
PS. Skillowanie na poziomie silli po 60 z jednego skilla do drugiego trwa ok. 2h
na poziomie 70 juz zbliza sie do 10h!
a blisko 80 juz +/- 30h
O ile dobrze pamietam... popraf mje ktoś jak cos
|
Czyli zakładając, że będziesz expić na EF z prędkością 25k/h, w czasie, gdy knight nr 1 będzie wbijał skill 80 (sam jeden skill 80), knight nr 2 wbije w międzyczasie jakieś... yyy... 750k expa? Teraz dodajmy do tego pozostałe skille i wyjdzie nam, że knight nr 2 dość ostro odskoczy knightowi nr 1. Co najlepsze, knight nr 2 również podbije nieznacznie swoje skille (głównie fighting). Z tym problemem niestety borykam się osobiście ja (na razie 3 skille różnicy między fightingiem a shieldingiem) i koło 55-60 lvl'a mam zamiar skille troszkę wyrównać.
IMHO 60/60 wystarcza w zupełności do expienia na większości spotów. Chyba, że ktoś jest uparty i lubi wastować czas/kase na guardki/wszystkie inne twarde moby. Niestety, Tibia ma jedną wielką wadę. Czasami trzeba w niej pomyśleć. Wiele osób nie potrafi myśleć, więc żyje stereotypami kreowanymi przez innych. Oczywiście szanujemy ich.
Wbijanie 85 skilla? Ok, ale prawdopodobnie najwcześniej w okolicach 80-90 lvl'a. Ew. wtedy, gdy znudzi mi się expienie na obecnym spocie i będe chciał czegoś więcej. I nawet, jeśli zajmie mi takiego spota gościu ze skillami 80/80, ale, dajmy na to, 35-40 lvl'em, to i tak długo sobie tam nie poexpi, jak wpadnie 80EK ze skillami choćby 70/70 (co jest technicznie prawie niemożliwe, skoro ja na 41 lvl'u mam prawie 70/70).
Żeby nie było, nie odnosze się tutaj tylko do postu pana powyżej, z którym częściowo się zgadzam (skillowanie non-stop nudzi się BARDZO szybko).
|