![]() |
7.. pomocy z tym 7 levelem..bo chyba zaraz oszaleje:) :(
|
byly hinty na poprzednich stronach. szukaj
|
tylko, ze kombinuje juz od 2 dni nad ta 7, czytam te hinty i nadal mi cos nie wychodzi....:( BLAGAM o pomoc (tj rozwiazanie) :(
|
Cytuj:
Ukryty tekst:
@up: zagadaj do mnie via gg. Ciezko jest bardziej dohintowac na forum, a indywidualnie przynajmniej nikt sie nie bedzie burzyl, ze za dokladnie naprowadzam na trop odpowiedzi. ; ( |
@kaz
a probowales wpisywac ten adres do przegladarki?bez tej kreski? a goolle jest tam po to zeby sie dowiedziec czegos o grzechach i ich przeciwienstwach ps: hintuje od 1-11 gg:2474780 xD |
Cytuj:
UWAGA! Jeśli nie znasz angielskiego conajmniej na ocenę 5, to nawet sie za to nie bierz, bo nie ma to sensu. |
Siódme jest zawaliste ; o
Strasznie trudne, robiłem z pomocą Thebilla ;p Siedze na 8 (OZ powraca -.-) i znalazłem tylko jakieś wyrazy. Mały hint plz ; p |
8 Jest banalne.W nawiasie napisałeś już sens odpowiedzi ;]
@ DOWN Nie musisz nawet nic szukać,fakt 1 słówko jest do odpowiedzi,ale ono od razu rzuca się w oczy.Najprościej,jak odpowiesz na pytanie "czym jest ten riddl"... i tyle |
Tzn?
Bo znalazłem tam jakieś wyrazy: brake hack pick up lucky ready (lub read) czy odpowiedz zawiera jakiś wyraz wymieniony wyżej? |
poszukai innych a raczej calego zdania
|
A może coś do no19? Wiem, że trzeba coś skojarzyć z kratami... Ktos mi tak powiedział ale nie jestem za dobry w kojarzeniu.
|
pozerajace...siedzi sie godzinami kombinujac w najdziwniejsze sposoby a odpowiedz ma sie przed nosem..ja tak z 5b mialem :/
6, 6(6) i 6(66) najprostsze :/ ale z 7 juz nie mam pojecia..oczywiscie przeszedlem do tego drugiego obrazka tylko nie sadze ze to jakis etap, lecz podpowiedz...tylko jaka? wiem juz, ze ma to jakis zwiazek z 7 grzechami glownymi...tylko co z tego? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
pomoże mi ktoś w 3-cim zadaniu? znaczy się wiem, że chodzi o czarnoksiężnika z krainy oz, ale nie wiem jak powinna brzmieć odpowiedź
down: dzięki! |
@UP: Mam nadzieje ze mysle o dobrej zagadce
Więc.. Odpowiedź znajduje sie bardzo blisko wyrazu OZ, nie trzeba nic dodawac zadnych literek po prostu w wężyku jest wyraz.. aa i patrz we wszyskie strony- od lewej do prawej z gory na dol, nie musisz sprawdzac po skosie bo to nic nie da. ;p Jak glosi jedna podpowiedz (na pewno sie na nia natknales przy rozwiazywaniu zagadki) "OZ is everything..." przyklad- czarny-bialy jak jestes chociaz troche inteligentny i kojarzysz to bedziesz wiedzial ;p Wiekszego spoila chyba sie nie da, jak cos to edytowac mi posta! pozdro ;p PS: wracam do zesta... na czym skonczylem? aa niezbyt daleko.. "my reflection" ... No.5 ;p jakas pomoc? xD (tylko nic w stylu ze masz na obrazku bo to juz wiem.. jakas gra w skojarzenia moze ;d) |
Cytuj:
|
Niestety kompletnie nie mam pomysłu co do no19... Razem męczyłem się z tym koło tygodnia i nic kompletnie. Potrzebna mi jakaś konkretna podpowiedź typu: co ze soba skojarzyć itp.
|
Cytuj:
|
@celoz
OZ is everything OZ don't need to be open skoro tak to... |
@teletoobis
jak ty piszesz skoro masz bana? ; o Robie No.10, pewnie zaraz zrobie bo już znam pewien urywek z bibli ; p PS. Z jakiej to strony macie takie 'Ukryj' i 'pokaż' ukryty tekst? ; o |
@up
zapytaj moda :/ tak siedze i czekam i zobacze czy jakis bystry to zauwazy :/ co do tematu to z tą siodemką dalej nie pojmuje :> @down rotfl...wielka cnota? xD to mi pierwsze na mozg padlo ale juz mi jasniej swita |
Cytuj:
Kod:
uzywaj znacznikow Cytuj:
Ukryty tekst:
|
kurde o co chodzi z tym ostatni bla bla bla
|
Ehh a może jakaś pomoc przy 25? Próbowałem zrobić to równanie, ale nie bardzo mi idzie. Nigdy nie byłem z tego dobry. Tej matematyki już za dużo po prostu jest jeszcze jakbym byl grekiem to może :D
|
Móglby mi ktos pomoc? Jak to sie rozwiazuje? Pisze sie cos czy co?
Na zdjeciu nr 1 widze deep, czy to jest rozwiazanie? Jesli tak to jak przejsc do zagatki nr 2? |
@flithy
na drugim obrazku jest seven temperance...a temperance to bodajze roztropnosc czy szczodrosc..roztropnosc jest cnotą...seven...siedem jest sakramentow i grzechow glownych ale jest slowo "deadly" wiec wiadomo...no i utknalem :/ moze inaczej..w 'temperance' wyroznia sie 'n'..let's check paint again..brb edit nie tędy droga..wracam do Biblii ;d btw dobrze wogle kombinuje? :/ |
Cytuj:
Podpowiedź w kodzie źródłowym mówi, że: Ukryty tekst:
Cytuj:
Cytuj:
Ukryty tekst:
|
@up
nono dzieki za podpowiedz mam to co powinienem miec po tych literkach i teraz powinienem dojsc... edit @celoz niech paint bedzie z Toba ;) |
@$oyer: wpisujesz hasło w URL:
http://zestriddle.fanzine.pl/zest_riddle/wpisz_haslo.htm @topic: o co chodzi w czwartym? bo przeczytałem tekst i nic z tego nie wynika :/ pomóżcie, patrzyłem w kodzie źródłowym, patrzyłem pod zoomem, analizowałem zagadkę, i nie mam pojęcia o co w tym chodzi. |
@Filthy ooo dopiero teraz zobaczyłem, że Sanok :D No nie jestem sam :p Czyli mniej więcej mam: rozwiązać równanie, podstawić pod nie nazwy tak? a jak będe miał 2 alfa to chodzi o druga litere czyli l? Jeżeli nawet dobrze kombinuje to i tak nie rozwiąże tego równania...
|
Cytuj:
|
rozumiem, ze w 7 trzeba porownac te 2 'zbiory' ..tylko jak ; o dluga noc z google mnie dzisiaj czeka...:/
|
No to wychodzą mi literki:
Niżej prawdopodobnie jest spoiler więc nie zaglądać osobom niepożadanym :D Ukryty tekst:
|
A ja nadal, mimo podpowiedzi nie moge zrobić 30+1 (kolorowe zera i jedynki), plxor more helpor, plxplxplx fri itanz. ;<
|
Narazie się poddaje. Ciągle wychodzi mi tak samo w tych obliczeniach i nie wiem co robię źle :(
|
Cytuj:
|
nono 7 pomyslowe bylo ale done :) jutro sie nad 8 pomysli...
|
Cytuj:
Moze trocheby ograniczyc spam na temat jednego riddla? ;f |
Dobra teraz numer 27. Czytać jeżeli chcecie pomóc \/
Ukryty tekst:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:10. |