Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

matiiii 10-06-2007 15:18

Może to nie jest problem, ale pytanie:
Czy jest jakiś sposób na blokowanie fraz w wyszukiwarkach, np. chcę aby po wpisaniu w google w wyskakiwały informacje np. o grach komputerowych.

Czarna_Mamba 11-06-2007 20:41

Dobrze, miły, przyklejony temat - więc jedziemy.

Z pozoru to prosty problem. Mam oryginalną płytę Audio CD i chciałabym przerzucić wszystkie piosenki na empetrójkę w formacie MP3. Wszystko pięknie - ładnie, ale tutaj jest haczyk. Owa płyta jest zaopatrzona również w prezentację multimedialną. Jestem w tym laikiem, więc będę mówiła po swojemu, czyli prostszymi słowy.

Płytę mogę najnormalniej w tym świecie odtworzyć w wieży stereo oraz mogę ją naturalnie odtwarzać w komputerze. Jednak płyta samoistnie otwiera automatyczny spis treści, w którym jednocześnie mogę przeglądać fotosy. Okej, czyli ja eksploruję płytę i widzę tam pliki graficzne, ale piosenek to i w mordę daj - nie ma.

Czy jest jakiś sposób na umieszczenie owych piosenek na empetrójce? Z góry dzięki.

Luthi 11-06-2007 23:24

@up: program CDex. Zainstaluj i odpal, wybierz napęd i zobaczysz spis swoich mp3 z płyty.
Które możesz zjechać z audio na mpeg/mp3.

Kshaq 11-06-2007 23:56

Problem? Tak, jak najbardziej...
Otóż Gadu-Gadu zaczęło mi zżerać 90% procesora... Czym to jest spowodowane/jak to coś naprawić...

Procek: Celeron 2,5
Ram: 256 (Wystarczająco, bo o dziwo wszystkie nowe gry chodzą xD)

Hellraiser 12-06-2007 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1480466)
Otóż Gadu-Gadu zaczęło mi zżerać 90% procesora... Czym to jest spowodowane/jak to coś naprawić...

Dziś nie mam już czasu, prawdopodbnie wiem ocb, ale szukaj może do jutra znajdziesz, i nie będe potrzebny.

Bartexe 12-06-2007 11:34

Problem

Otóż mam ostatnio z komputerem taki problem w czasie uruchamiania się systemu lub w czasie jego pracy wyskakuje mi błąd na niebieskim tle w lewym górnym rogu (Bluescreen) \/

***Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
***The system has halted***

Wyskakuje on w każdej chwili czasem raz na 1 min, a czasem raz na cały dzień.:(Co najgorsza to to że po wyskoczeniu tego błędu pozostaje tylko wcisnąć reset.Mój sprzęt to procesor: intel pentium III, 982MHz, 512MB RAM,
karta graficzna: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400.Czy może być związane to z BIOSEM? Jeśli ktoś się orientuje co jest grane czy wie jak to naprawić to proszę o pomoc!

Hellraiser 12-06-2007 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1480466)

Po pierwsze powiedz mi czy masz w menadżerze urządzeń - proces - update.tmp?

kamosblue 12-06-2007 15:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartexe (Post 1480752)
Otóż mam ostatnio z komputerem taki problem w czasie uruchamiania się systemu lub w czasie jego pracy wyskakuje mi błąd na niebieskim tle w lewym górnym rogu (Bluescreen) \/

***Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
***The system has halted***

Wyskakuje on w każdej chwili czasem raz na 1 min, a czasem raz na cały dzień.:(Co najgorsza to to że po wyskoczeniu tego błędu pozostaje tylko wcisnąć reset.Mój sprzęt to procesor: intel pentium III, 982MHz, 512MB RAM,
karta graficzna: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400.Czy może być związane to z BIOSEM? Jeśli ktoś się orientuje co jest grane czy wie jak to naprawić to proszę o pomoc!

Tutaj moze byc multum przyczyn. Na twoim miejscu sprawdzilbym czy wszystko dobrze w kompie podlaczone. Potem w EVEREST bym sprawdzil czy wszystko gra ze sprzetem, a szczegolnie stan SMART dysku twardego. Jesli wszystko dalej bedzie wskazywac ok, a bedzie ten blad to Cie serwis czeka.

Sprobuj tez wlozyc inny zasilacz.

Piastol93 12-06-2007 15:38

A ja mam takie dziwne pytanie

Co ile czyscic kompa wewnatrz z kurzu?

Luthi 12-06-2007 16:33

Ja czyszcze z 5 razy w roku. :).

Rybzor 12-06-2007 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piastol93 (Post 1481018)
A ja mam takie dziwne pytanie

Co ile czyscic kompa wewnatrz z kurzu?

Ja w ogóle nie czyszczę, chyba sam sie czyści, kiedy coś w nim majstruje :P, a jeżeli Ci sie nudzi, to odkurz sobie co jakiś czas (raz na 2-3 miesiące)

Badzo 12-06-2007 20:55

Mam problem z komputerem i to powazny.
Otoz kiedys mojemu kuzynowi zaczal sie wylaczac komputer co ok. 10 min. Pozniej, zeby zaczal dzialac 'normalnie' musial odczekac kolejne 10min zeby sie go dalo uruchomic. Jezeli nie czekal tych 10min, to po wlaczeniu komoutera wlaczal sie ekran z mozliwoscia wybboru trybu awaryjnego, ale gdy wybiore cokolwiek komputer sie resetowal i zaczynalo sie od nowa. Pomyslalem, ze to moze blad RAM. Wzialem wiec kompa do siebie do domu, zmienilem RAM na moj i tez nie dzialal, pomyslalem ze to moze karta graficzna, wymienilem ja, ale tez nie dzialala. Pozniej pomyslalem ze to moze dysk twardy, odpialem kabelki i to samo. I tu sie wlasnie pojawia sie moj problem. Po ponownym podlaczeniu dysku, komputer jak gdyby go nie widzi, bo windows sie nie chce uruchomic, pojawia mi sie ekran gdzie pisze mi ze nie znaleziono dyskietki/plyty do bootowania. No i to jest wlasnie ten problem.
W BIOSIE odczytalem temp. to ona rosnie do 70 stopni C.

Bartexe 14-06-2007 12:33

Problem

http://i38.photobucket.com/albums/e1...5/DSCF9908.jpg

/\
Tak właśnie wygląda mój błąd którego nadal nie naprawiłem i nie wiem jak go naprawić.

Virusmaxi 14-06-2007 14:07

Najwyraźniej spaliłeś sobie jakąś część.

Hieyan 14-06-2007 17:56

Co to za problem wpisać "Parity check / Memory parity error" w Google?
http://support.microsoft.com/?id=315223

Cytuj:

Mam problem z komputerem i to powazny.
Otoz kiedys mojemu kuzynowi zaczal sie wylaczac komputer co ok. 10 min. Pozniej, zeby zaczal dzialac 'normalnie' musial odczekac kolejne 10min zeby sie go dalo uruchomic. Jezeli nie czekal tych 10min, to po wlaczeniu komoutera wlaczal sie ekran z mozliwoscia wybboru trybu awaryjnego, ale gdy wybiore cokolwiek komputer sie resetowal i zaczynalo sie od nowa. Pomyslalem, ze to moze blad RAM. Wzialem wiec kompa do siebie do domu, zmienilem RAM na moj i tez nie dzialal, pomyslalem ze to moze karta graficzna, wymienilem ja, ale tez nie dzialala. Pozniej pomyslalem ze to moze dysk twardy, odpialem kabelki i to samo. I tu sie wlasnie pojawia sie moj problem. Po ponownym podlaczeniu dysku, komputer jak gdyby go nie widzi, bo windows sie nie chce uruchomic, pojawia mi sie ekran gdzie pisze mi ze nie znaleziono dyskietki/plyty do bootowania. No i to jest wlasnie ten problem.
W BIOSIE odczytalem temp. to ona rosnie do 70 stopni C.
Temperatura czego? Wejdź do BIOSu i sprawdź, czy tam widoczny jest dysk. Jeżeli nie - zainstaluj go. A może po prostu coś zwarłeś i uszkodziłeś?

freez3 14-06-2007 20:20

Ja mam następujący problem z odpaleniem najnowszej wersji Tibii czyli 7.92.

Podczas instalacji wszystko przebiega w jak najlepszym porządku. Niestety gdy włączam grę nie pojawia się ona na pasku zadań. Mimo, iż nie pojawia się na pasku to jednak jest uruchomiona ponieważ ponowna próba włączenia gry kończy się komunikatem w stylu " tibia already running". W Menadżerze Windows także ukazana jest jakby działała. Problem dotyczy tylko najnowszej wersji bo Tibia 7.6 działa bez zarzutów.

Proszę o szybką pomoc! Pozdrawiam!

Jimmy456 14-06-2007 21:08

Ja mam problem:/
O jakiegos czasu zaczoł mi sie komputer resetowac :/ wiedzialem ze to od karty graficznej bo juz takie cos mialem tylko sciagnelem sterowniki i było ok.
a teraz nowu to samo tylko teraz pokazuje mi sie takie błąd " wyjdaje sie z przyczyną jest nastepujący plik ati2dvag ;/ i tak na kazdej grze...;(moze ktos cos poradzic co z tym zrobic ;/

wojtek1337 16-06-2007 18:32

mam problem z tibią po instalacji gdy chce ja włączyć wyskakuje mi error i pisze błąd video jakis 13 pomocy bo nie mam jak grać !!!

Uther92 16-06-2007 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wojtek1337 (Post 1489800)
mam problem z tibią po instalacji gdy chce ja włączyć wyskakuje mi error i pisze błąd video jakis 13 pomocy bo nie mam jak grać !!!

Taki z ciebie 1337, a nawet szukać na forum nie umiesz ;)

JustPlay 20-06-2007 09:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wojtek1337 (Post 1489800)

"C:\Program Files\Tibia\Tibia*****" engine 0

Beerdrinker 22-06-2007 14:31

Prosze o pomoc, jak wlaczam kompa po prawej stronie na paskow strasznie dlugo wczytuja sie programy wiesza sie komp itp. Prosze o pomoc jakis program co przyspieszy mi to albo cos, Odpisz Plx Plx Plx !

Meryba 22-06-2007 20:06

Skąd mogę ściągnąć sterowniki do karty graficznej RADEON 9550 Secondary.

Tolek 22-06-2007 21:36

z Googli. <10>

Meryba 22-06-2007 22:35

z http://googli.pl/ zdziwisz sie ale nie ma i nie spamuj bo szukałem dokładnie frajerze.

Tolek 22-06-2007 22:40

@up
1.O RLY? dokładnie to chyba sobie w dupie grzebałeś. Google nie boli -.-
2. Frajerze możesz mówić do swoich kolegów, nie do mnie. bo Twoja stara ma za małe jaja.

Guzbi 23-06-2007 20:33

Skanowałem kompa i zaniepokoilo mnie to:

http://img110.imageshack.us/img110/889/beztytuugx3.jpg

Pisze, że nie odnaleziono o0

Dalej mam tego trojana na kompie?

Rethfing on Aldora 24-06-2007 23:58

Muli mi kompa. Po prostu muli, zaczęło się kilka dni temu. Skanowałem Nortonem i HiJackThis'em. Logi są czyste jak dla mnie ale wrzuce je dla pewności. Co tu zrobić? Jak jeszcze sprawdzić czy mi coś nie muli kompa?

Logi z Hijack'a:
Ukryty tekst:
Kod:

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 22:30:52, on 2007-06-24
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0011)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr*****
C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc*****
C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
C:\WINDOWS\system32\tcpsvcs*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ZcfgSvc*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****
D:\Programy\Amoumain*****
C:\WINDOWS\services*****
C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE*****
D:\Programy\Winamp\winamp*****
C:\PROGRA~1\NORTON~1\navw32*****
C:\Documents and Settings\Maćko\Pulpit\hijackthis\HijackThis*****
C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: DriveLetterAccess - {5CA3D70E-1895-11CF-8E15-001234567890} - C:\WINDOWS\system32\dla\tfswshx.dll
O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] D:\Programy\SYGATE~1\smc***** -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [itype] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] d:\Programy\Amoumain*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4*****" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [orcToByloLatwe] C:\WINDOWS\services*****
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
O4 - HKLM\..\Run: [dla] C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxsrvc.dll
O20 - Winlogon Notify: IntelWireless - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\LgNotify.dll
O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr*****
O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr*****
O23 - Service: Harmonogram automatycznej usługi LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1*****
O23 - Service: Norton AntiVirus Auto-Protect Service (navapsvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc*****
O23 - Service: Norton AntiVirus Firewall Monitor Service (NPFMntor) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor*****
O23 - Service: RegSrvc - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
O23 - Service: Spectrum24 Event Monitor (S24EventMonitor) - Intel Corporation  - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon*****
O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
O23 - Service: Symantec SPBBCSvc (SPBBCSvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc*****

Dr.Unknown 25-06-2007 11:13

Problem(y):
#1 Dziwne błędy graficzne w grach jak i w trybie Windows (w tych pierwszych znikające tekstury i modele, deformacje, etc).
#2 Częstsze zawieszanie się komputera (procesor się NIE przegrzewa).
#3 Wydłużony czas reagowania, chwilowe zacinanie się komputera połączone niekiedy z piskiem podobnym do tego, który daje się usłyszeć przy bootowaniu maszyny.
#4 I sedno problemu - ekran zaciemnia się to znowu rozjaśnia (jak przy wygaszeniu), czasem seriami, lub wyłącza się i po chwili wraca, bądź trzeba resetować komputer (przy próbie włączenia monitora pokazuje on komunikat o odłączonym kablu).

Co jest w porządku:
- Podłączenie D-Sub'a, jego styki, etc są w porządku.
- Nie ma wirusów
- Sterowniki są dobre.
- Po podłączeniu do telewizora nie występowały problemy z mruganiem, ale chyba dostrzegałem pewne błędy.

Wniosek:

To raczej karta/monitor [nVidia GeForce4 MX 440 (1024x768x32bit 60Hz)/AOC Spectrum 7Klr (A) 17']

Flasherq 25-06-2007 11:37

Brak dźwięku, jakiś ster. czy co?

No tak, mam następującego problema: czyszczę kompa poprzez umiłowaną funkcję dodaj/usuń programy, no i nie wiem jakim cudem usunąłem jakieś coś co się nazywało chyba "C-Audio" czy jakoś tak. I od tej pory nie mam dźwięku. Więc jak każdy normalny człowiek myśle sobie: "gdyby tak ściągnąć to z netu i znowu zainstalować...?" Szukam w googlach i po 5 minutach znalazłem. 8o Więc ściągam plik rar. wypakowuje archiwum instaluje... i przy końu instalacji wyskakuje błąd. ;( Próbowałem ściągać z wielu źródeł ale nic nie pomagało, zawsze tak samo. Więc proszę pomóżcie mi! Wiem, że w Tibi nie ma dźwięku a muzy mogę posłuchać na mp3 ale gdy wchodzę na YouTube to jestem troszkę wku... rzające. :(

Donas 25-06-2007 13:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzbi (Post 1505945)
Skanowałem kompa i zaniepokoilo mnie to:

http://img110.imageshack.us/img110/889/beztytuugx3.jpg

Pisze, że nie odnaleziono o0

Dalej mam tego trojana na kompie?

Wrzuć logi hijackthis. I przy okazji, to owntibia

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora (Post 1508622)
Muli mi kompa. Po prostu muli, zaczęło się kilka dni temu. Skanowałem Nortonem i HiJackThis'em. Logi są czyste jak dla mnie ale wrzuce je dla pewności. Co tu zrobić? Jak jeszcze sprawdzić czy mi coś nie muli kompa?

Logi z Hijack'a:
Ukryty tekst:
Kod:

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 22:30:52, on 2007-06-24
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0011)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr*****
C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc*****
C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
C:\WINDOWS\system32\tcpsvcs*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ZcfgSvc*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****
D:\Programy\Amoumain*****
C:\WINDOWS\services*****
C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE*****
D:\Programy\Winamp\winamp*****
C:\PROGRA~1\NORTON~1\navw32*****
C:\Documents and Settings\Maćko\Pulpit\hijackthis\HijackThis*****
C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: DriveLetterAccess - {5CA3D70E-1895-11CF-8E15-001234567890} - C:\WINDOWS\system32\dla\tfswshx.dll
O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] D:\Programy\SYGATE~1\smc***** -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [itype] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] d:\Programy\Amoumain*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4*****" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [orcToByloLatwe] C:\WINDOWS\services*****
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
O4 - HKLM\..\Run: [dla] C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxsrvc.dll
O20 - Winlogon Notify: IntelWireless - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\LgNotify.dll
O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr*****
O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr*****
O23 - Service: Harmonogram automatycznej usługi LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1*****
O23 - Service: Norton AntiVirus Auto-Protect Service (navapsvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc*****
O23 - Service: Norton AntiVirus Firewall Monitor Service (NPFMntor) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor*****
O23 - Service: RegSrvc - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
O23 - Service: Spectrum24 Event Monitor (S24EventMonitor) - Intel Corporation  - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon*****
O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
O23 - Service: Symantec SPBBCSvc (SPBBCSvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc*****

Z początku chciałem ci wskazać, co na twoim miejscu wyłączyłbym, a co zostawił, ale nie jestem co do wszystkiego na 100% pewny. Natychmiast zablokuj C:\WINDOWS\services. exe, standartowy wpis owntibia!

Cytuj:

Dobrze, miły, przyklejony temat - więc jedziemy.

Z pozoru to prosty problem. Mam oryginalną płytę Audio CD i chciałabym przerzucić wszystkie piosenki na empetrójkę w formacie MP3. Wszystko pięknie - ładnie, ale tutaj jest haczyk. Owa płyta jest zaopatrzona również w prezentację multimedialną. Jestem w tym laikiem, więc będę mówiła po swojemu, czyli prostszymi słowy.

Płytę mogę najnormalniej w tym świecie odtworzyć w wieży stereo oraz mogę ją naturalnie odtwarzać w komputerze. Jednak płyta samoistnie otwiera automatyczny spis treści, w którym jednocześnie mogę przeglądać fotosy. Okej, czyli ja eksploruję płytę i widzę tam pliki graficzne, ale piosenek to i w mordę daj - nie ma.

Czy jest jakiś sposób na umieszczenie owych piosenek na empetrójce? Z góry dzięki.
Polecam Audio Grabber. Jeśli dobrze pamiętam są również jakieś plug-in'y do nero z obsługą ripowania płyt Audio.

Times 25-06-2007 13:50

Mam pewien problem z Firefoxem. Otóż gdy loguję sie na naszym forum po kilku minutach mnie samo wylogowuje. Choć zaznaczałem "zapamiętaj mnie" ciągle tak się dzieje. Poprzeglądam parę postów i znów muszę się zalogować, bardzo jest to upierdliwe i denerwujące.

Pomożecie ?

matiiii 25-06-2007 13:57

http://img187.imageshack.us/img187/7637/beztytuuow1.jpg

Przy otwieraniu gg, skejpa, różnych stron takie okienko mi sie pojawia. Jak je usunąć?

Semek 25-06-2007 14:27

Mam Problem... Juz od 2 tyg. komp mi sie restartuje. Dzieje sie to gdy gram w tibie w cs lub jakas inna gre. A gdy jestem na kompie siedze na necie lub na gg to nie restaruje sie. Robilem juz formata ale to nic nie dalo. Mam intel celeron 2,93ghz i 512ram. Prosze pomozcie jakos przez to padlem juz 3 razy na tibi;(;(.

Rethfing on Aldora 25-06-2007 16:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1509452)
Natychmiast zablokuj C:\WINDOWS\services. exe, standartowy wpis owntibia!

Co Ty gadasz? "services. exe is a part of the Microsoft Windows Operating System and manages the operation of starting and stopping services."

Dr.Unknown 25-06-2007 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Semek (Post 1509635)
Mam Problem... Juz od 2 tyg. komp mi sie restartuje. Dzieje sie to gdy gram w tibie w cs lub jakas inna gre. A gdy jestem na kompie siedze na necie lub na gg to nie restaruje sie. Robilem juz formata ale to nic nie dalo. Mam intel celeron 2,93ghz i 512ram. Prosze pomozcie jakos przez to padlem juz 3 razy na tibi;(;(.

Dotknij radiator procesora jak Ci się maszyna resetuje. Gorący, co? Kup nowy wiatrak/wyczyść radiator.

Szybki'Byll 25-06-2007 18:23

Cześć. Od jakiegoś roku co ~1h komp się zacina. Teraz się zacina co jakieś 20 min. Nawet w tibi (zaczołem spowrotem grać w tibie) i mi się nawet w tibi zacina, nigdy tak nie było. Tak samo w Counter-Strike też nigdy sie nie zacinalo a teraz zacina ...Ale najczęsciej na różnych stronach. Np. Poczty nie sprawdzam bo się zacina I mam pytanie czego to może być wina? Jeśli chodzi o wirusy itp to odpada.

Uther92 25-06-2007 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora (Post 1510076)
Co Ty gadasz? "services. exe is a part of the Microsoft Windows Operating System and manages the operation of starting and stopping services."

Ale powinien znajdować się w system32 ;)
@Up
A skąd ta pewność ?

Rethfing on Aldora 25-06-2007 23:40

[quote=Uther92;1510403]Ale powinien znajdować się w system32 ;)
[\QUOTE]

O kurde fakt, nawet bylo w nawiasach: "[orcToByloLatwe]" xD Usunięte :)

Berbatov 27-06-2007 11:43

Mam olbżymi problem z grafiką. Jest strasznie niewyraźna. I gdy klikam np. menu Start musze odczekać pare sekund zanim sie otworzy,a jak juz sie otworzy to wszystko faulje...
Ps.
Zaczeło się gdy zresetowałem komputer ;/.
Ps2.
Prosze o szybką odpowiedź,wiecei,chciałbym pograć troche po update...

Rethfing on Aldora 27-06-2007 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 1514514)
Mam olbżymi problem z grafiką. Jest strasznie niewyraźna. I gdy klikam np. menu Start musze odczekać pare sekund zanim sie otworzy,a jak juz sie otworzy to wszystko faulje...
Ps.
Zaczeło się gdy zresetowałem komputer ;/.
Ps2.
Prosze o szybką odpowiedź,wiecei,chciałbym pograć troche po update...

Ściągnij sobie sterowniki do karty graficznej i przeskanuj czymś kompa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:43.