Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   "Pomocna Dłoń" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15500)

amator_ 20-01-2007 20:49

Pomoc

Witam!
Mam problem z grami mmorpg. Chodzi o to, że kiedy odpalam jakiegokolwiek mmorpg (lineage 2, kal online, ultima online, silkroad online, knight online itp) zamiast gry, odpala mi się to,a windows się zawiesza:

http://img440.imageshack.us/my.php?image=img10316gf.jpg

Wolnego miejsca na dysku mam jeszcze około 100 gb, sterowniki są najnowsze, directX zainstalowany, windows oryginalny.
Konfiguracja sprzętowa:
Procesor (2x3,0gh), ATI radeon x1600, 1.5 gb ram.
Proszę o szybką odpowiedź.

Pozdrawiam!

Nikt9 20-01-2007 21:02

Ja mam problem z grą Crashday (wersja 1.1 - było w CDA). Gdy próbóje odpalić pojedynczy wyścig (albo zawody, mam kiepską pamięć...) czy też po założeniu servera ustawić zawody wyrzuca mnie na pulpit i wyskakuje taki błąd:
http://img157.imageshack.us/my.php?i...rashday6gn.png

Prosiłbym o szybką pomoc...

Knight Patryk 26-01-2007 18:09

Dzis usuwalem gre i z gra usunelo mi moj CALY GLOWNY FOLDER:(Na forum czytalem ludzie mowili ze mozna przywrocic stan kompa z jakiejs daty.Moze ktos powiedziec jak przywrocic?

Szkut 27-01-2007 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Patryk (Post 1224015)
Dzis usuwalem gre i z gra usunelo mi moj CALY GLOWNY FOLDER:(Na forum czytalem ludzie mowili ze mozna przywrocic stan kompa z jakiejs daty.Moze ktos powiedziec jak przywrocic?

Akcersoria->Narzedzia systemowe->Przywracanie Systemu

Tasior 03-02-2007 16:21

Gram sobie w Wigglesy i nie wiem jak czytać książki/mapy etc. Ten który mi pomoże dostanie połowę mojego królestwa i rękę księżniczki.

Thiefor1 06-02-2007 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alek (Post 159699)
DIABLO W OKIENKU: Trzeba dodać w linii komend parametr -w. U mnie to działa. Mam pytanie do gta: vice city. Ile jest misji, które wykonuje się w kupionych budynkach?

A to mi nie popfsuje kompa?(to popfsuje dla beki napisałem)
@edit
Do Gothica:Da się kupić tą gre w media markcie?
Jakie ona ma wymagania?
Prosze o szybką odpowiedź.

emilok 06-02-2007 14:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez amator_ (Post 1210849)
Witam!
Mam problem z grami mmorpg. Chodzi o to, że kiedy odpalam jakiegokolwiek mmorpg (lineage 2, kal online, ultima online, silkroad online, knight online itp) zamiast gry, odpala mi się to,a windows się zawiesza:

Wolnego miejsca na dysku mam jeszcze około 100 gb, sterowniki są najnowsze, directX zainstalowany, windows oryginalny.
Konfiguracja sprzętowa:

Pozdrawiam!

Przetestuj pamięci RAM, np programem MemTest, bądź innym.
Poczytaj ten temat http://www.searchengines.pl/phpbb203...howtopic=49368

Jochny 07-02-2007 15:10

A ja mam pytanie:
Jak w grze „Halo” na PC w kampanii mieć plazma sword?

M4r3X 10-02-2007 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez amator_ (Post 1210849)
Witam!

Konfiguracja sprzętowa:

Pozdrawiam!

1. Sprawdz czujnikiem temperature procesora, karty graficznej (gdy ponad średniej dokup chłodzenie dodatkowe),
2. -||- czy ramy są dokładnie wpięte,
3. dłuższe nie naprawianie tego błędu może być feralne w skutkach:
- wylanie słupków na karcie graficznej/płycie głównej (tego nie obejmuje gwarancja, a naprawić sie nie da, - wiem to na podstawie własnych doświadczeń, kiedy podczas kręcenia spaliłem gf 6600 <3)

edit~

teraz zauwazyłem ze masz procka z rodziny Prescottów, tak więc zastosuj się do pkt 1. Prescotty były znane z w/w błędów, ponieważ grzały się niezmiernie. Polecam chłodzenie z Pentagrama, imho te Boxowe nadaje się jedynie do kosza, mój prescott 3.2 grzał sie na nim do temperatury 70-80*C p.p

Meryba 12-03-2007 18:58

SORRY za double posta myślałem że edytuje!!

Meryba 13-03-2007 11:30

Jak zmienic Hz w monitorze mam 60Hz a potrzebuje 75Hz do gry

Tompior 13-03-2007 11:33

ppm na pulpicie ---> wlasciwosci ---> ustawienia ---> zaawansowane ---> monitor ---> i masz pasek rozwijacy sie z czestotliwoscia odswiezania

Meryba 13-03-2007 11:56

juz to robilem nie dziala zmienilem to na 75 ale jak biore menu na monitorze to piszę że mam 60 hz

Tompior 13-03-2007 12:38

no to monitor ma max 60hz

Meryba 13-03-2007 13:43

eee to plazmówki mają tak mało ://msuze zmienic na ten wielkie pudło!!:)
hmm te pudło jest już tak stare a ma więcej a ta plazmówka jest nowiutka (1 miesiąc) to jak to możliwe może da jakoś się zrobić

Zillek Edonek 13-03-2007 18:05

@Up
Nowe , nie zawsze oznacza , że lepsze.

Tompior 13-03-2007 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Meryba (Post 1314198)
eee to plazmówki mają tak mało ://msuze zmienic na ten wielkie pudło!!:)
hmm te pudło jest już tak stare a ma więcej a ta plazmówka jest nowiutka (1 miesiąc) to jak to możliwe może da jakoś się zrobić

nie wiem czy wiesz ale ludzkie oko nie widzi wiecej niz 60hz (cos kolo tego),
Nie znajdziesz monitora lcd z 180Hz a na crt tak :P

v0n_oswiec0ny_ 21-03-2007 19:07

@up
huh?? co ty gadasz??
zacznij ustwiac sobie ekran zacznij od najmniejszego i w gore idz, za kazdym razem kiedy ustawisz ekran, patrz obok monitora, zobaczysz ze nawet przy 80hz+ zauwazysz roznice, chyba tobie chodzilo o fps'y ^^

@topic
wiec ja mam problem w gothicu II noc kruka, gdzie znajde jakies informacje o zaginionych ludziach i o skradzionych broniach... odpowiedzcie fast ;) i nie dawajcie spoilingu, TIPS'y i HINT'y!!

Krzesław 29-03-2007 00:07

Szukam programiku do wyciągania muzy z Need For Speedów.
Z góry dziękuję.

@Karl0ss: Zapewne o cos takiego mi chodziło, ale Anty wirus znalazł jakiegoś syfa. Mimo to dzięki.

Karl0ss 29-03-2007 00:59

Jeżeli chodzi o Most Wanted do www.nfsp.pl w download'zie.

Pozdrawiam

Meryba 22-04-2007 11:01

Chodzi o Tony Hawk American Weastland*
Otóż mam misje żeby zrobić tryb focus, ale jakim przyciskiem się go uruchamia.Wiem, że trzeba mieć na maksa special, ale co dalej.
*czy jakoś tak
down wchodzę w opcje controls i tam nie ma pokazane jaki klawisz do czego tlyko jakeis np vibration off/on itp

Dr.Unknown 22-04-2007 13:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Meryba (Post 1381701)
Chodzi o Tony Hawk American Weastland*
Otóż mam misje żeby zrobić tryb focus, ale jakim przyciskiem się go uruchamia.Wiem, że trzeba mieć na maksa special, ale co dalej.
*czy jakoś tak

Sprawdź w opcjach?

Meryba 22-04-2007 15:43

wchodzę w opcje controls i tam nie ma pokazane jaki klawisz do czego tlyko jakeis np vibration off/on itp

Karl0ss 22-04-2007 15:55

Zapewne powinno być w instrukcji... aleee... te koleś o tym mówił -.- aleee...
R3 albo L3

Pozdrwiam
@Down
Koleś który daje to zadanie na 100% to mówi...

Meryba 22-04-2007 16:49

up ale ja gram na klawiaturze up gdzie na klawiaturze przycisk L3?

Fazolec 02-05-2007 18:15

ustawienia klawiszy w wersji na kompa nie są w menu gry tylko w odzielnej aplikacji popatrz w katalogu z gra i poszukaj config***** albo cos takiego

Fazolec 02-05-2007 18:16

THS Service
tu poszukaj

Krzesław 05-05-2007 15:47

Thps 4

Nie mogę wykonać kombinacji lewo + góra + grab. Czasem mi wyjdzie, ale nieoczekiwanie. Przeszkadza mi to trochę, bo Japan jest potrzebny do wykonania wielu zadań. Mam ściągnięte wszystkie patche.
Z góry dzięki.

Meryba 25-05-2007 21:39

Jak w fifie07 zagrac jaksi mecz legendarny bo jak narazie to same towarzyskei mam

Rethfing on Aldora 25-06-2007 18:11

Zainstalowałem Bitwe o Śródziemie 2 i nie mam ani głosu w filmach, ani dialogów, np. podczas rozpoczynania/kończenia misji. Co robić?

M4r3X 29-06-2007 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora (Post 1510111)
Zainstalowałem Bitwe o Śródziemie 2 i nie mam ani głosu w filmach, ani dialogów, np. podczas rozpoczynania/kończenia misji. Co robić?

Zainstalowałeś w sensie zakupu oryginału i zainstalowania?
Jeśli tak to polecam pisanie do wydawcy lub dystrybutora - osobiscie podobną sytuacje miałem w No One Lives Forever. O dziwo głos był na drugim biurowym kompie, gdzie karta dz. nie była zintegrowana. Zawsze możesz sprawdzić u kogoś, jeśli nie to pozostaje wysłanie maila etc.
Mało prawdopodobne by wina leżała po twojej stronie, jednak mimo wszystko polecam wymianę karty dźwiękowej wydatek rzędu 30zł (tyle kosztują najtansze karty z Soundblastera) - oczywiście po uprzednim przeszperaniu netu, oraz po maksymalnych kombinacjach.

No cóż, a jeśli jest to pirat to prawdopodobnie sciągłeś wersje RIP (okrojona, bez dźwięku i licznych 'bajerów' w celu zmniejszenia wagi) no i to już jest normalka w tego typu sprawach.

BlakHant 01-07-2007 15:32

Mam problem:
Podczas gdy gram w ID oraz dodatek zabijam wszystkie potwory i oddaje markowi amulet i ide do burmistrza i co?On mówi że musze znaleźć więcej info.

Dark Sven 25-07-2007 18:37

Rodzinka Klez... jak się tego pozbyć?

Cytuj:

Dlaczego nie uruchamia się program antywirusowy w systemie Windows?

Objawy:
W trakcie pracy może okazać się, że program antywirusowy "zniknął" - nie ma żadnej ikony w pasku systemowym i nie można go w żaden sposób uruchomić z Menu Start. Reinstalacja programu antywirusowego nie przynosi spodziewanych rezultatów.

Przyczyny:
Najczęstszą przyczyną jest zainfekowanie komputera wirusem z rodziny Klez w wyniku nieostrożnego postępowania z pocztą elektroniczną lub wyłączenia ochrony antywirusowej poczty elektronicznej. Przyczyną mogą być także nieaktualne antywirusowe bazy danych.

Rozwiązanie:
Pierwszą czynnością jest pobranie narzędzia do usuwania robaka z systemu (wpisy w Rejestrze i charakterystyczne pliki). Narzędzie to dostępne jest tutaj. Po usunięciu robaka z systemu należy użyć Skanera antywirusowego (oczywiście należy uaktualnić antywirusowe bazy danych) do całkowitego usunięcia robaka z komputera (także z poczty elektronicznej).
www.kaspersky.pl
Skaner[clarv] podaney na stronie nic nie wykrywa, Avast leży i kwiczy, a kasowanie z avasta także nic nie wykrywa choć są pliki, których nie może przeskanować. Miał już ktoś ten problem? Jeżeli tak to proszę o podanie rozwiązanie.

Edit:
Nie jest to wirus z rodziny Klez. Szczęście w nieszczęściu. Nie wiem teraz z czym wojować. Skanery nic nie wykrywają, Avast dalej leży, a programy jak się wyłączały tak się wyłączają.
Nie ważne, problem zażegnany.

Yoh Asakura 09-09-2007 18:38

Mam wielki problem z Gothiciem 3. Idę do Xardasa w Nordmarze, ten mi nawija o wyborze między bogami, mówi żeby mu przynieść artefakty i...koniec. Nie mam żadnego questa, nic, a Xardas nie chce już gadać. Jak idę potem do Rhobara, to Bezimienny mówi tylko, że Xardas szuka artefaktó i na tym koniec. Za cholerę nie wiem co zrobić dalej, błagam was pomóżcie mi bo już *****zny dostaję...

Anerian 28-09-2007 13:49

Zna ktoś jakiś dobry poradnik (po Polsku) jak robić w Simcity 4 miasta 50 000+ :?

Hieyan 28-09-2007 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1645833)
Mam wielki problem z Gothiciem 3. Idę do Xardasa w Nordmarze, ten mi nawija o wyborze między bogami, mówi żeby mu przynieść artefakty i...koniec. Nie mam żadnego questa, nic, a Xardas nie chce już gadać. Jak idę potem do Rhobara, to Bezimienny mówi tylko, że Xardas szuka artefaktó i na tym koniec. Za cholerę nie wiem co zrobić dalej, błagam was pomóżcie mi bo już *****zny dostaję...

G3 ma kupe bugów, sam przez takie musialem raz zaczynać grę od nowa (też się postać nie odzywała) a pare razy wczytywać sejwa sprzed paru godzin (postać, która gdzieś mnie prowadziła, nagle znikała pod ziemią)

Żyłka 30-09-2007 00:17

Cytuj:

Spróbuj może przynieść mu te artefakty, choć nie wiem czy to pomoże, skoro nie dostałeś zadania. Musisz zdobyć szatę Adanosa, koronę Adanosa, amulet Adanosa i dwa pierścienie Adanosa. Przeszukaj jeszcze dziennik i upewnij się, że rzeczywiście brak w nim polecenia od Xardasa.

BlueMaster 30-09-2007 00:24

A więc,włączam fife 07,mam zainstalowanego patcha mppl,klikam tryb menedżerski,ok...Nowa gra....koniec.Wie ktoś o co chodzi

Dark Sven 30-09-2007 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BlueMaster (Post 1673565)
A więc,włączam fife 07,mam zainstalowanego patcha mppl,klikam tryb menedżerski,ok...Nowa gra....koniec.Wie ktoś o co chodzi

Proponował bym zajrzeć na odpowiednie forum, ale pewnie wybrałeś drużyne z polskiej ll ligi, i nie chce ruszyć. Mi np. nie działały mecze pucharowe.

BlueMaster 30-09-2007 01:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1673567)
Proponował bym zajrzeć na odpowiednie forum, ale pewnie wybrałeś drużyne z polskiej ll ligi, i nie chce ruszyć. Mi np. nie działały mecze pucharowe.

Nie,nie o to chodzi
Jak klikam nowy menedżer
To tam piszą te wszystkie atrakcje
Klikam dalej i wywala do windowsa
Nie mam 2 ligi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:39.