Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Homo, Bi ? Normalne? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158836)

Shanhaevel 31-12-2007 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817744)
No właśnie w Polsce mamy do czynienia praktycznie tylko z prymitywną prawicowością

Aaaaa, padłem.

UPR, PO (centro-prawica, ale jest).

Marsseel 31-12-2007 00:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1817753)
Aaaaa, padłem.

UPR, PO (centro-prawica, ale jest).

Korwin i jego koledzy to idioci, którzy nic nie osiągnęli i nigdy nie osiągną. Potrafią tylko drzeć mordę gdy są w opozycji.
Zaliczając centro-prawice do prawicy tylko się ośmieszasz, poczytaj sobie programy partii prawicowych i centro-prawicowych, to zobaczysz "lekką" różnicę.
Poza tym napisałem "praktycznie tylko", a ty wymieniłeś dwie, a w zasadzie jedną partię, wyjątek potwierdza regułę.

Shanhaevel 31-12-2007 00:37

@up
Cytuj:

Korwin to idiota, który nic nie osiągnął i nigdy nie osiągnie.
Mam nieodparte wrażenie, że o polityce najwięcej wiesz z dzienników TV, czyli wielkie gówno, za przeproszeniem.

PS Offtopujemy.

Cytuj:

Korwin i jego koledzy to idioci, którzy nic nie osiągnęli i nigdy nie osiągną. Potrafią tylko drzeć mordę gdy są w opozycji.
Aaa, refleks rewolwerowca.

EDIT:

Cytuj:

Zaliczając centro-prawice do prawicy tylko się ośmieszasz, poczytaj sobie programy partii prawicowych i centro-prawicowych, to zobaczysz "lekką" różnicę.
PO:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wikipedia
Jej profil polityczny można określić jako "chadecja z silnymi elementami liberalnymi w programie gospodarczym".

UPR:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wikipedia
polska, konserwatywno-liberalna partia polityczna

A?

Marsseel 31-12-2007 00:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1817768)
@up

Mam nieodparte wrażenie, że o polityce najwięcej wiesz z dzienników TV, czyli wielkie gówno, za przeproszeniem.

I mówi to gość, który zalicza PO do prawicy, gdyż jest centro-prawicowa :D. Poza tym Korwina baaaaaardzo trudno zobaczyć teraz w dziennikach TV(sam Korwin to potwierdza), co najwyżej w jakiś niezależnych stacjach typu 'Superstacja'.

EDIT:
@up
No i co? Gówno z tego wynika, ani to nie potwierdza, ani nie zaprzecza temu co napisałem. Poczytaj sobie PROGRAMY tych partii i zobacz jak mocne są ich różnice w niektórych kwestiach, między innymi w temacie homoseksualizmu.

Martka 31-12-2007 01:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817693)
A mówiąc o poglądach homoseksualistów wiem, że są one różne, ale wątpię aby pokrywały się z ludźmi rzucającymi w nich kamieniami.

Widziałeś film "Fanatyk"? Co prawda dotyczy Żyda, a nie homoseksualisty, ale tematyka podobna.

Bambuko 31-12-2007 01:05

Marseel, to powiedz, które wg Ciebie partie są tymi prymitywnie prawicowymi.

Stwierdzasz jedynie, że prawdziwie prawicowe partie mają w Polsce niskie poparcie - czy to oznacza, że praktycznie nie istnieją?

Korektor 31-12-2007 01:06

A ja mam dla Was taką poradę, żebyście skończyli temat i wrócili do planowanego.

@kolesiu z emo Hitlerem w avku,
Spokojnie, wychodzenie na ofensywę całemu forum niejednego, dobrze zapowiadającego się forumowicza, zrównało z ziemią. Tutaj są o wiele starsi użytkownicy nie tylko wiekiem ale również datą założenia konta, którzy cenią sobie jak ktoś ma własne zdanie, ale kiedy zaczyna robić dziwne jazdy, z wszystkimi się wyzywa i w dodatku głupieje z każdym postem coraz bardziej, to potrafią sprawić tak, że na nasze forum nie wrócisz, bo są bardziej znani i lubiani od początkującego członka forum. Takim jest np. Shan. Więc jeśli Ci się tu spodobało, to naucz się żyć w grupie.
No co ty nie powiesz, a co ma wspolnego data zalozenia konta z dyskusja na forum? /edited by ashlon
@reszta,
A Wy też naprowadzajcie kurcze nowych na właściwe tory, bo potem pogadać nawet nie idzie.

Shanhaevel 31-12-2007 01:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817790)
Poza tym Korwina baaaaaardzo trudno zobaczyć teraz w dziennikach TV, co najwyżej w jakiś niezależnych stacjach typu 'Superstacja'.

Heh, dlatego właśnie nic o nim nie wiesz. Uwierz mi, gdyby on w TV bywał częściej, miałby zdecydowanie większe poparcie niż ma.

Cytuj:

co najwyżej w jakiś niezależnych stacjach typu 'Superstacja'
Oo, czyli wszystkie inne TV są zależne od kogoś? To już wiesz, czemu go tam nie ma.

Cytuj:

I mówi to gość, który zalicza PO do prawicy, gdyż jest centro-prawicowa
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shan
(centro-prawica, ale jest)

Bliżej PO do prawicy niż do lewicy.

EOT. Koniec offtopa.

spider-bialystok 31-12-2007 01:10

PO to umiarkowani socjalisci, ktorzy z liberalizmem gospodarczym maja tyle wspolnego, co PiS.
A UPR to jedyna prawdziwa prawicowa partia w Polsce. I nie zadna centro-prawicowa, tylko prawicowa, po prostu. Jedyna partia na ktora warto glosowac, troche zalatuje od niej zamilowaniem do kleru, ale mimo wszystko chce oddzielic Kosciol od panstwa wiec jest ok.

Marsseel 31-12-2007 01:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 1817809)
Widziałeś film "Fanatyk"? Co prawda dotyczy Żyda, a nie homoseksualisty, ale tematyka taka sama.

Tak widziałem, ale ten film mówił o jednym konkretnym człowieku, a nie o ogóle.
Poza tym jest różnica, Żydowi od urodzenia są narzucane pewne mocno radykalne wzorce i schematy przeciwko którym się może buntować i przeciwstawiać. Z homoseksualistą jest inaczej, jego rodzajem "buntu" i zaburzenia schematu jest właśnie bycie homoseksualistą, więc nie widzę powodu aby taki człowiek miał wstępować do grupy ze sprzecznymi jemu poglądami jak np. MW.
Cytuj:

Bliżej PO do prawicy niż do lewicy.
No to chyba oczywiste, tylko niczego to nie wnosi do dyskusji. Walnąłeś gafę i teraz odwracasz kota ogonem.

Korektor 31-12-2007 01:16

@up,
Dobra, ale o co Ci właściwie chodzi?

Bambuko 31-12-2007 01:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817829)
Tak widziałem, ale ten film mówił o jednym konkretnym człowieku, a nie o ogóle.
Poza tym jest różnica, Żydowi od urodzenia są narzucane pewne mocno radykalne wzorce i schematy przeciwko którym się może buntować i przeciwstawiać. Z homoseksualistą jest inaczej, jego rodzajem "buntu" i zaburzenia schematu jest właśnie bycie homoseksualistą, więc nie widzę powodu aby taki człowiek miał wstępować do grupy ze sprzecznymi jemu poglądami jak np. MW.

No to chyba oczywiste, tylko niczego to nie wnosi do dyskusji. Walnąłeś gafę i teraz odwracasz kota ogonem.

Hmmm?
Żyd - od zawsze mówią mu, że jest Żydem, ale nie podoba mu się to, widzi, że inni patrzą na to nieprzychylnie, "buntuje się"
Gej - czuje, że leci na chłopców, nie laski, ale nie podoba mu się to, wie, że większości ludzi by to nie pasowało, "buntuje się"

Marsseel 31-12-2007 01:19

Cytuj:

@up,
Dobra, ale o co Ci właściwie chodzi?
O to, że nie ma pedałów w MW, co Vil'owi wydało się śmieszne.
Cytuj:

Gej - czuje, że leci na chłopców, nie laski, ale nie podoba mu się to, wie, że większości ludzi by to nie pasowało, "buntuje się"
To nie jest gejem.

Bambuko 31-12-2007 01:22

Nie jest? To gejem mogę zostać w chwilę, bo powiem sobie, że wolę chłopców? Zarwę jakiegoś i będziemy razem? Mimo, że wolę dziewczyny i podpowiada mi to każda część ciała?

Marsseel 31-12-2007 01:24

Skoro kogoś nie obrzydza seks z osobnikiem tej samej płci i mógłby to robić, ale lubi zarówno kontakty seksualne z płcią przeciwna to jest bi.

Bambuko 31-12-2007 01:29

Co znaczy nie obrzydza? Co znaczy bi? Mówię o człowieku, który jest gejem, bo fizycznie potrzebuje bliskości z mężczyzną, ale nie potrafi tego zaakceptować, taki kryptogej. Żeby się tego pozbyć, wyśmiewa i jest agresywny w stosunku do jawnogejów. Stąd też są niektórzy bi - nie do końca akceptują prawdziwą orientację, okłamują samych siebie (nie mówię, że to złe, pomyślcie, że sami jesteście w podobnej sytuacji). Człowieku gejem nie jest się dlatego, że się chce.

Marsseel 31-12-2007 02:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 1817853)
Co znaczy nie obrzydza? Co znaczy bi? Mówię o człowieku, który jest gejem, bo fizycznie potrzebuje bliskości z mężczyzną, ale nie potrafi tego zaakceptować, taki kryptogej. Żeby się tego pozbyć, wyśmiewa i jest agresywny w stosunku do jawnogejów. Stąd też są niektórzy bi - nie do końca akceptują prawdziwą orientację, okłamują samych siebie (nie mówię, że to złe, pomyślcie, że sami jesteście w podobnej sytuacji). Człowieku gejem nie jest się dlatego, że się chce.

'Nie obrzydza', znaczy że ktoś mógłby uprawiać seks z kimś z tej samej płci i nie widzi w tym nic złego. Bo ja np. jestem hetero i na samą myśl o kontaktach seksualnych z innym osobnikiem płci męskiej robi mi się niedobrze.
A co do "kryptogejów" rzucających kamieniami w innych gejów to są to moim zdaniem na prawdę bardzo odosobnione przypadki, w granicach błędu statystycznego.

Bambuko 31-12-2007 02:06

Patrząc na stosunek ludzi do gejów, to raczej większość tak ma. Jeśli ktoś czuje, że jest gejem, to prędzej będzie się z tym ukrywał, przynajmniej jakiś czas. Nie musi od razu rzucać kamieniami, ale to też się zdarza. Jesteś hetero - a próbowałeś? Wiesz, czy Cię to obrzydza czy nie? Na samą myśl? Zmuszasz się do tego właśnie, bo jesteś przeciwko. Rzeczywstiość mogła by się okazać inną.

Johnny121 31-12-2007 02:25

Ten link jest najbardziej odpowiedni dla tego tematu. Przynajmniej tak mi się wydaje;)

Marsseel 31-12-2007 02:29

Jeżeli ty Bambuko nie czujesz tego że jesteś w 100% hetero to twoja sprawa, ja po prostu to wiem.

@Johny121
Widać, ze jeszcze nie dorosłeś do takich dyskusji.

Adilbn 31-12-2007 02:58

ja tam nic nie mam. Ale od tych dzieci to niech się odczepią.
co one im zawiniły, że później będą cierpieć przez reszte życia?

Vanhelsen 31-12-2007 03:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817894)
[...]
A co do "kryptogejów" rzucających kamieniami w innych gejów to są to moim zdaniem na prawdę bardzo odosobnione przypadki, w granicach błędu statystycznego.

Na czym opierasz ten argument?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adilbn (Post 1817947)
ja tam nic nie mam. Ale od tych dzieci to niech się odczepią.
co one im zawiniły, że później będą cierpieć przez reszte życia?

A czy to wina homo, że społeczeństwo jest nietolerancyjne?... Prędzej takie dziecko będzie mieć jazdy od tru-heteryków z otoczenia, niż od 2 tatusiów/mam... :baby:

@Bambuko: tu raczej wszystko zależy od podejścia do sexu itp, są osoby które mają to tego czysto materialne podejście i dla nich np: sex z osobą tej samej płci może nie być problemem i jednocześnie taka osoba może wiedzieć że jest w stanie kochać tylko osobę o przeciwnej płci, teraz pytanie, czy jest homo, bi czy hetero? Liczy się to czy jesteśmy w stanie z kimś pójść do łóżka czy to dla kogo chcemy poświęcić resztę życia?
By nie było, pytanie można uznać za retoryczne ; )

Slay 31-12-2007 08:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1817957)

Bog mu tak powiedzial w trakcie cudu. Ale ani slowa wiecej, bo to zbyt prywatne sprawy. =)
NMSP

metiu 31-12-2007 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 1817904)
Patrząc na stosunek ludzi do gejów, to raczej większość tak ma. Jeśli ktoś czuje, że jest gejem, to prędzej będzie się z tym ukrywał, przynajmniej jakiś czas. Nie musi od razu rzucać kamieniami, ale to też się zdarza. Jesteś hetero - a próbowałeś? Wiesz, czy Cię to obrzydza czy nie? Na samą myśl? Zmuszasz się do tego właśnie, bo jesteś przeciwko. Rzeczywstiość mogła by się okazać inną.

Co chcesz w ten sposób powiedzieć ? Musze spróbować jakichkolwiek kontaktów seksualnych z innym mężczyzną żeby się przekonać o tym czy jestem gejem czy nie ?

@Slay
Darowałbyś se, nie dość, że odbiegasz od tematu to obrażasz w ten sposób osoby wierzące.

Johnny121 31-12-2007 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817932)
@Johny121
Widać, ze jeszcze nie dorosłeś do takich dyskusji.

Widać, że jesteś idiotą, który bierze wszystko na poważnie.

Duch Niespokojny 31-12-2007 12:07

Cytuj:

A czy to wina homo, że społeczeństwo jest nietolerancyjne?...

Nie, ale to ich wina, że wiedząc o tym, nadal chcą adoptować dzieci - nie zważając wcale na ich dobro.

Bambuko 31-12-2007 12:20

Cytuj:

@Bambuko: tu raczej wszystko zależy od podejścia do sexu itp, są osoby które mają to tego czysto materialne podejście i dla nich np: sex z osobą tej samej płci może nie być problemem i jednocześnie taka osoba może wiedzieć że jest w stanie kochać tylko osobę o przeciwnej płci, teraz pytanie, czy jest homo, bi czy hetero? Liczy się to czy jesteśmy w stanie z kimś pójść do łóżka czy to dla kogo chcemy poświęcić resztę życia?
By nie było, pytanie można uznać za retoryczne ; )

Nie wiem. Ale homo- bądź heteroseksualizm to nie jest po prostu wybór. Poza tym nie "jesteśmy w stanie", spójrz, zakochujesz się w lasce. A gejowi podobałby się któryś z kolegów. Nie jeden będzie to chciał ukryć, wybierze jakąś laskę, o której usłyszał, że jest fajna i z nią będzie świrował. Nie chodzi tu o możliwość pójścia do łóżka z mężczyzną, ale fizyczny pociąg (nie tak to działa?).

@Marsseel
Też jestem hetero i nie mam wątpliwości.

@metiu
Nie. Mówiłem tu o wstręcie do gejów. Skąd wiesz, że Cię to obrzydza, skoro nigdy nie próbowałeś, nawet nie widziałeś? To otoczenie ukształtowało w Tobie taki pogląd.

Marsseel 31-12-2007 12:21

Cytuj:

Na znajomości ludzi, którzy organizowali anty-parady oraz na tym że mimo wszystko, trudno jest ukryć że jest się gejem.

Cytuj:

idać, że jesteś idiotą, który bierze wszystko na poważnie.
Twojego posta nie dało się wziąć na poważnie i nie traktowałem go tak. Potraktowałem go jako post dzieciaka, który nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
Cytuj:

Bog mu tak powiedzial w trakcie cudu. Ale ani slowa wiecej, bo to zbyt prywatne sprawy. =)
NMSP
Hahaha, bardzo śmieszne.

ripper 31-12-2007 12:40

Cytuj:

Na znajomości ludzi, którzy organizowali anty-parady oraz na tym że mimo wszystko, trudno jest ukryć że jest się gejem.
A co, pedalstwo uszami wyłazi?
Cytuj:

Twojego posta nie dało się wziąć na poważnie i nie traktowałem go tak. Potraktowałem go jako post dzieciaka, który nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
IMO lepiej mówić niezbyt ciekawie niż sypać rewelacjami pokroju "zbyt osobistych doświadczeń dotyczących cudu Boga katolickiego".
Cytuj:

Hahaha, bardzo śmieszne.
De facto całkiem zabawne. Troszkę dystansu do siebie i Wszechmogącego.

Bambuko 31-12-2007 12:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1818344)
trudno jest ukryć że jest się gejem.

A to po czym wnosisz?

Baron Kaldrick 31-12-2007 12:47

Cytuj:

A faktycznie. No bo jak się jest gejem, to się chodzi, jakby się miało worki z wodą zamiast kolan, nosi się obcisłe i/lub różowe ciuchy i ślini na widok każdego faceta w przedziale lat 12-85.

Marsseel 31-12-2007 12:52

Cytuj:

A co, pedalstwo uszami wyłazi?
Cytuj:

A to po czym wnosisz?
Cytuj:

A faktycznie. No bo jak się jest gejem, to się chodzi, jakby się miało worki z wodą zamiast kolan, nosi się obcisłe i/lub różowe ciuchy i ślini na widok każdego faceta w przedziale lat 12-85.
Myślę że niektórych zachowań, odruchów, reakcji geje nie potrafią powstrzymać, przynajmniej nie wszyscy. No ale mogę się mylić ;)

Cytuj:

IMO lepiej mówić niezbyt ciekawie niż sypać rewelacjami pokroju "zbyt osobistych doświadczeń dotyczących cudu Boga katolickiego".
A IMO nie.
Cytuj:

De facto całkiem zabawne. Troszkę dystansu do siebie i Wszechmogącego.
Nie dla mnie.

@Johnny121
zareportowałem twój post gdyż zawiera przekleństwa i obraża uczucia religijne niektórych osób.

ripper 31-12-2007 12:56

Cytuj:

Myślę że niektórych zachowań, odruchów, reakcji geje nie potrafią powstrzymać, przynajmniej nie wszyscy. No ale mogę się mylić
Skąd ty taką wiedzę czerpiesz? "Poradnik młodego wszechpolaka"?
Cytuj:

obraża uczucia religijne niektórych osób.
A co to są "uczucia religijne" i na czym polega ich obrażanie? Bo niezbyt rozumiem. Czy jak powiem, że twój cud to zbiorowe halucynacje, to twój bóg będzie mniej boski i potężny, a twoja wiara słabsza?

Baron Kaldrick 31-12-2007 12:56

Cytuj:

Myślę że niektórych zachowań, odruchów, reakcji geje nie potrafią powstrzymać, przynajmniej nie wszyscy. No ale mogę się mylić
Jakich na przykład? Bo rzucasz, przyjacielu, pustymi hasłami i to bez poparcia. A pewnie w życiu ani jednego geja nie znałeś.

Bambuko 31-12-2007 12:57

Ksiądz potrafi powstrzymać odruchy czy jak to tam zwiesz w stosunkach z kobietami (hehe ale zabrzmiało). To gej już nie?

@Kaldrick
A jeśli znał, to nie wiedział, bo tamten tak dobrze to ukrył ; )

Marsseel 31-12-2007 13:39

@Baron Kaldrick i ripper
Po prostu homoseksualiści z założenia są bardziej wrażliwi i inaczej reagują na niektóre rzeczy.

Cytuj:

Ksiądz potrafi powstrzymać odruchy czy jak to tam zwiesz w stosunkach z kobietami (hehe ale zabrzmiało). To gej już nie?
Zależy jaki ksiądz, bo przecież księża nie są "obojętnej" orientacji seksualnej, a co do tego czy potrafią się powstrzymać w stosunkach z kobietami to też nie byłbym taki pewien :).

ripper 31-12-2007 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1818495)
@Baron Kaldrick i ripper
Po prostu homoseksualiści z założenia są bardziej wrażliwi i inaczej reagują na niektóre rzeczy.

Nie. Z założenia homoseksualista czuje pociąg do osób tej samej płci. I to jest JEDYNE założenie. Nie wiem, skąd czerpiesz tak poronione pomysły. Ulegasz stereotypom czy Bóg ci to objawił?

Scream 31-12-2007 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marsseel
najbardziej lubię oglądać MTV i MTV2 i generalnie słucham tego co tam puszczają ale oczywiście nie tylko

MKAY
wszystko jasne
;d

Marss ma trudny okres, i tak mu nic nie udowodnicie lol, wiec po co to wszystko ^^

Bambuko 31-12-2007 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1818495)
Zależy jaki ksiądz, bo przecież księża nie są "obojętnej" orientacji seksualnej, a co do tego czy potrafią się powstrzymać w stosunkach z kobietami to też nie byłbym taki pewien :).

Nie wiem, co na to moje uczucia religijne.

Marsseel 31-12-2007 13:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1818512)
Nie. Z założenia homoseksualista czuje pociąg do osób tej samej płci. I to jest JEDYNE założenie. Nie wiem, skąd czerpiesz tak poronione pomysły. Ulegasz stereotypom czy Bóg ci to objawił?

Ok, z tym "z założenia" źle się wyraziłem. Nie wszyscy, ale na pewno spora część homoseksualistów to osoby bardziej wrażliwe i o trochę innym spojrzeniu na świat. Po pierwsze to nie moje pomysły i nie są poronione tylko prawdziwe. Oglądałem i czytałem np. relacje z parad równości, wywiady, rozmowy z homo(polecam na przykład portal www.pyta.pl gdzie można zobaczyć m.in. relacje z parad równości i reakcje paradujących na zaczepianie, zagadywanie ich).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:54.