![]() |
przejrzysty miło się czyta 9/10 :cup:
|
Mi twuj poradnik bardzo sie podoba:)
|
Cytuj:
|
mam pytania otóż : Posiadam 13 palka skille56/45(skiluje cały czas)
Oto pytania -czy to dobre skille ? -czy posiadam dobry shielding ? -posiadam jeszcze 400+ small stone i niewiem czy skillować czy expić? -i czy 4 mlev styknie? |
tak
tak skilluj do końca tak |
Ja wlasnie zacząłem pierwszy raz grać pallem. Jestem teraz na Wyspie Przeznaczenia i sie zastanawiam czy tam skilować czy nie... A wgl czym ja mam skilować? Spearami, kamieniami (Mainland) czy łuk+strzały? :confused:
Jestem zielony jesli chodzi o palladyna ;( |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Najlepiej skilluj spearami do 50-55 Skilla... Potem przeżuć się na kamienie... I spokojnie do 70-80 jeżeli masz cierpliwość, ale z takimi skillami SUPER się expi... B) Pozdro |
B.dobry poradnik.. używałem go ale wątpię żeby ktoś wytrzymał nawet do 60 dista na spiderach :P ale ogólnie to poradnik fajny :)
|
ciekawe :) mam palka i przyda mi się poradnik;)
|
Skorzystaj.. Poradnik b.dobry ^^ Polecam na przyszłość.
|
?
X( mam 12 lvl i palka skill 59/47 na czym skilowac slimy mi za duzo bija nie mam miejscowki na rotach na dwarfach za duzo ludzi swiat non pvp facc ..
|
szkoda ze uzywasz bota..
|
boty... boty... ktos powinien wziac za te na gobosach np... :confused:
|
Zgubiłeś coś
Cytuj:
Poradnik spoko. |
Poradnik swietny ;D bardzo mi sie podoba :) Ale mam pytanko:
Za niedlugo mam zamiar zaczac chodzic na GS'y moje skille wygladaja nastepujaco: Distance: 71 ( i codziennie trenuje :0 Monk, small stony i jazda przez 1 h ) Shielding: no wlasnie i tu jest problem... 38... heh mam do was pytanie na jakich potworach na moim levelu najlepiej cwiczyc shielding ? jak jakies slabe to jaka tarcze zalozyc zeby nie byla za mocna ? Prosze o pomoc :) |
Tarcza nie może być za mocna na wbijanie shielda, bo ty nie musisz dostawac hitów, masz tylko je zadawać a hity potworów najlepiej przyjmować na tarczę ;)
Tak więc doskilluj do 80 dista i jednocześnie wbijaj shielding (Small Stones + Monk + Atakują cię 2 spidery/wilki czy coś w tym stylu), i jeśli nie masz jeszcze to kup sobie BoHy. Bez tego GS cie zje. |
Fajny poradnik... przyda się bo robie sobie pala :D a tak apropo wiecie jak się robi obrazki takie jak tu: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=85032
|
@up
a co w tym nadzwyczajnego? ;d |
Ej a o co biega z tym screenem z awansem na 80 dist ?
Bo na tibia.com wyszukałem postać "Shiverbolt" no i " Could not find character Character Shiverbolt does not exist." Miałeś bana i delete'a czy sam usunąłeś postać ze screena ? Poradnik fajny, ale co do eq to lepsze blue legi i paladin armor niż plate legi i b robe, nie sądzisz ? |
Muszę przyznać, ze jest to jeden z lepszych poradników o ile nie najlepszy (jak dla Palladyna) który czytałam;)
Nie liczy się jak zostało to zrobione:/ jakimi kolorami i jakimi literami naprawde ludzie czasem nie macie sie do czego przyczepić to wymyślacie:/ Ogólnie więc jest bardzo dobry i naprawdę radzę korzystać ;) Jakbym miała ocenić daję 9+/10 ;)) |
Co do eq, to mocno namotałeś, no i screen się nie zgadza z tym, co napisałeś poniżej ;]
Imo najlepsze wybory to: Hełm - Crown, potem jak te 15~ capa nie robi takiej wielkiej różnicy to RH, DH jeśli już nie masz co zrobić z kasą, ale to raczej nie robi wielkiej różnicy. Armor - Belted Cape -> Paladin Armor -> Master Archer Armor. niektórzy noszą B Robe, dla mnie to strata pieniędzy, niby fajne bo lekkie ale ja i tak zawsze speary zanoszę sobie na expowisko w bagu, a na samym początku kiedy to może się przydać nie mamy raczej kasy. Legi - Plate -> Blue -> Yalahar Buciki - Leather, potem jak najszybciej BoHy, Softy można potem, ale ja osobiście nigdy w Softach na palu nie expiłem, więc nie wiem jak to jest z ich opłacalnością - ale zgaduje ze warto ;p Tarcza - Dwarven -> Vampire -> Demon, IMO nie ma sensu inwestować np. w Dragonkę. Amu - Scarf -> P Ammy -> AoL tylko jak nosimy inq armor, yala legi, softy, dh (choć nie jestem pewien ile stoi) - oczywiście wystarczy jeden z tych przedmiotów, a nie wszystkie - lub na levelu 80+ kiedy to już strata samego BP jest bolesna (dużo potionów, assassinki, drogi loot). Z expowisk dla leveli 40-65 dodałbym Stone Tomb -3, exp dorównuje albo nawet przewyższa Tarpita. Co do Tarpita to sprecyzuj, czy chodzi ci o normalne -3, czy poziom zaraz za płomieniem - imo za płomieniem lepiej, łatwiej wyrobić, a tomb jest duży więc resp i tak zawsze będzie wystarczajacy, no i można sobie po kilku godzinach niezłą ilość SS uzbierać z gargulców/stone golemów. Zaktualizowałbyś sekcje "czary", możesz np. opisać przydatność bądź nieprzydatność takich czarów jak Exori San, Exura San, Utamo Tempo San, Utito Tempo San, opisać jak się należy leczyć (manasy + exura czy może shp, a może gsp?). Popraw czerwone napisy na screenach, niektórych nie da się odczytać w ogóle :P Coś tam jeszcze było do zamiany ale w tej chwili nie pamiętam, ogólnie poradnik na plus. Jak coś to napisze. Wiem, że mógłbym to napisać 3 x krócej i przekazać taką samą treść, ale taki już mam anty-talent za co z gory przepraszam :P |
Co do eq to moim zdaniem eq dla palka powinno wyglądać tak:
-Crusader Helmet*,Royal Helmet**,Demon Helmet*** -Belted Cape*,Paladin Armor**,Master Archer's Armor*** -Plate Legs*,Blue Legs**, Yalahari Leg Piece*** -BoH**, Soft Boots*** -Vampire Shield*,Demon Shield**,MMS*** -P Ammy* Legenda *-z itemami oznaczonymi w ten sposób nie warto nosić AOLa **-z itemami oznaczonymi w ten sposób można mieć AOL, ale nie trzeba (nie masz kasy, huncisz z kumplami z rl którzy wezmą i oddadzą loot) ***-z itemami oznaczonymi w ten sposób zalecam nosić AOL, ale nie trzeba bo powinniśmy kierować się zasadą "Rób co chcesz, niczego nie żałuj xD"Głupotą jest nosić jeden z itemów oznaczonych trzema gwiazdkami bez AOLa, a co dopiero kilkoma itemami z trzema gwiazdkami...Ale to twoja sprawa ;D P.S :Eq dla paladyna naprawdę jest mało ważne ale fajnie mieć jako takie :) Ja po hacku miałem steel helmet,belted cape,plate legs,leather boots,dragon shield i jedyna istotna różnica jaką odczuwałem to brak bohów,hity obrywałem podobne, expiąc z tym eq waściłem tylko troche więcej manasów niż ze starym eq sprzed hacka, i to głównie dlatego że dłużej ganiałem te sibangi bez bohów xD |
moge usłyszec "to sam napisz poradnik <bluzg>" ale co do treningu to proponuje do 60 dwarfy/roty [ jak wytrzymacie do 65 ok] i jesli macie koło 50+ shielding to w k secie i medusa shieldzie spokojny zapewniam loozacki trening ile wlezie na cyclopach na Femor Hills :] ja 37 pallem wtłuklem tam 85/68
|
Bardzo dobry poradnik jeden z lepszych na tym forum :) teraz może zrobił byś coś na temat sorców mało na temat nich poradników
Pozdrawiam Yabool |
czy na 60 skillu dam rade wbic 30? bo narazie nie mam capa zeby wziasc na skillowanie np 200 ss i fooda
|
Świetny poradnik czesto z niego kozystam.... +9/10
I mam takie pytanko dla doświadczonych graczy skiluje na rotach i mam skile 62/52 czy dalej na nich skilowac czy przenieść się na coś mocniejszego ?? Z góry Dzięki :):):) |
Cytuj:
nie idz expic tylko wbijaj 70 skile i wtedy idz expic:P Cytuj:
Mozesz probowac juz na Soliderach albo slimach jak masz dobre Eq to na slimach Spokojnie tylko wez sobie wiecej kamieni i Jedzenie zebys ne musial gonic po jedzenie:P |
bardzo fajne, chętnie bym zagrał w tę grę jeszcze raz ale tylko na nowy serwerze , który się nie zapowiada niestety :(
|
dobry poradnik zaczelem pierwszy raz grac pallkiem bo zawsze kina kina :D napewno mi sie przyda ;)
|
Gz Dobry Poradnik :)
|
Hmm... Fajny poradnik myślę że przyda się nowicjuszom, zresztą czasem warto zerknąć ;] Masz ode mnie 10/10 B)
|
Pomocy
|
Radzę nie wchodzić w link od pana ,,Tata2236 "
Jak znajdę chwilkę popracuje nad poradnikiem. pzdr |
KNIGHT czy PALLADYN
Witam mam male pytanko powiedzcie mi czym jest lepiej grac na takim 100 lvl. mam 100 ek;/ ale nie podoba mi sie poniewaz nie pojde na lepszego expa pozniewarz mam zaduze WASTE =/// a palkiem chyba jest lepiej, bo mozna lajtowo se expic na takim lvl na dragach...?? moze ktos mi doradzic co mam robic ?!?!
|
co zara mi powiedz ze masz 100ekiem waste na dragach? hHhahahha
|
Może poradnik dla knighta.Nie chcę się nażucać ale poradnik dla kina by się przydał taki naprawdę z prawdziwego zdarzenia
|
Cytuj:
100lvl palkiem i na dragach? troche dziwne. 100lvl to hydry hero mozesz sobie expic spokojnie. a kina na dragach tez nie masz waste i lepiej graj palkiem |
Mógłbyś opisać leczenie Paladyna.
Jakie poty, jakie czary. Zaktualizuj poradnik o nowe czary, jak już napisałeś bardzo dobry poradnik to ciągnij do końca :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:03. |