Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1682)

Glucio 07-09-2004 22:10

jest jakiś przyrząd do wycinania drzew?? jak jest na rooku to napiszcie gdzie.
z góry thx

pajonk 08-09-2004 13:20

znikajace przedmioty

poluje sobie w kanale i odlkprzedmioty, zeby pozniej je zabrac do skrzynki pocztowej i ku mojemu wkurzeniu regularnie mi znikaja, jakby lokacja sie odswierzala. Na pewno nikt mi nie podwedza...
Czy mozna jakos zaradzic znikaniu przedmiotow?
Czy odswierzanie lokacji nastepuje o okreslonych porach?
Jak sobie z tym radzic?

Sokochłap 08-09-2004 16:52

a na pewno wkladasz tam gdzie trzeba?

Gold Raven 08-09-2004 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glucio
jest jakiś przyrząd do wycinania drzew?? jak jest na rooku to napiszcie gdzie.
z góry thx

Nie ma takiego przyżądu - w tibii nie da się ścinać drzew.

pajonk 09-09-2004 07:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sokochłap
a na pewno wkladasz tam gdzie trzeba?

po prostu odkladalem na ziemie. I jestem pewien ze nikt tego nie zabral, bo ciala i inne smieci rowniez znikaja.

245301 09-09-2004 20:58

PONAWIAM PYTANIE!!!! wIE ktos do czego są te cztery swiete drzewa w ab?? powie ktos??? PLXXX

koniczek 09-09-2004 22:12

The first letter of a name has to be a capital letter.

Co to znaczy?? potrzebuje szybkiej odp. Z gory dzieki
Pojawia sie to jak zakladam bohatera

Gold Raven 10-09-2004 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez koniczek
The first letter of a name has to be a capital letter.

Co to znaczy?? potrzebuje szybkiej odp. Z gory dzieki
Pojawia sie to jak zakladam bohatera

Pierwsza litera imienia musi być dużą literą.

karas111 11-09-2004 10:22

Miejsce zamieszkania

Mam pytanko jak zmienic miejsce zamieszkania?? Bo bylem w Venore i przypadkiem jakos sie przemeldowalem do Thais i chce z powrotem>

Sokochłap 11-09-2004 13:59

musisz wejsc do teleportu,zazwyczaj jest on w swiatyni :)

zdan 11-09-2004 21:20

buuuuuuu

Witam!
Wiec mam duzego problema:
Gram sobie normalnie w tibie, a ze byla 2 w nocy to kcialo mi sie spac.Poszedlem sobie lulu.Budze sie rano z zamiarem odpaleniea tibi wiec wlaczam tibie wpisuje numerek, haselko czekam... i podales zly numer lub haslo.No to wpisuje jeszcze raz to samo.mysle sproboje jeszcze raz tylko powoli wiec wpisuje powolutku cyferka po cyferece numer i literka literka po literce haslo i to samo!!! No to w takim razie sprobowalem sie zalogowac na tibia.com i tam elegancko wchodzi. sprobowalem pozniej i jest nadal to samo!! wiec zmienilem haslo i qrde dalej to samo!!! :(
Prosze pomozcie!

Sokochłap 12-09-2004 10:02

mam pytanko.Mieszkam w thais i chce dostac sie do AB. Czy musze zabierac wszystko z depo czy moje rzeczy znajda sie w AB razem ze mna?

Raynold 12-09-2004 10:23

@Sokochłap: Nie. Rzeczy, które są w depo w Thais są tylko w depo w Thais i nigdzie indziej. Jeśli chcesz, żeby te rzeczy znalazły się w Ab, to najprostszą metodą jest spakowanie wszystkiego do parcela i wysłanie do Ab

@zdan: przypadek beznadziejny. Jedyne wyjście to skasować wszystkie postaci na koncie i założyć je na nowo po tygodniu.
No ale poważnie: bardzo dziwny problem... Skoro na www.tibia.com się logujesz, to w Tibii też powinieneś. Może account number źle wpisujesz (np. pisząc na numpadzie z wyłączonym numlockiem - zdarzało mi się kilka razy ;P )

@karas111: jak powiedział Sokochłap, musisz wejść do tzw. citizen teleport. Jeśli chcesz być mieszkańcem Venore, to teleport ten jest obok portu (na północy Venore).

@245301: Nie spamuj. Skoro nikt nie odpowiada, to znaczy że albo nikt nie wie, albo wszyscy uznali to pytanie za bezsensowne... So calm down please.. ok?

245301 12-09-2004 13:36

okk nie bede spamowal sryy bardzo

Glucio 12-09-2004 21:35

kiedy mogę stwierdzić i jak poznać czy jestem knightem, palladynem, itd...to zalezy ode mnie, czy jak?? proszę mi to wytłumaczyć...
z góry thx

radioactive_rip 13-09-2004 12:05

odp.

Z tym to jest tak że:
Jestes narazie na Rooku (pierwszej wyspie) Jak masz 8 level idziedz do Orcala. On Cie pyta kim chcesz zostac: Palladynem, rycerzem, magiem, druidem. I wybierasz... Jeszcze pyta w jakim miescie chcesz byc... Thais, Carlin czy Venore (piknie tam (polecam (moje miacho))). Potwierdzasz swoj wybor. I przenosisz sie na Main. Od tej pory juz nie mozesz wrocic na Rook. Więc na poczatku nie masz profesji. wybierasz ja na 8 leverze.

Glucio 13-09-2004 21:21

można prosić o krótką informację o tych postaciach?? żebym wiedział co wybrać

Raynold 13-09-2004 22:25

Sry, ale nie tutaj. Poszukaj w dziale "mainland", bo tam jest większość tematów na temat jaką wybrać profesję - właściwości, zalety i wady każdej

Lukiner 14-09-2004 06:14

Czy W Tibi SĄ DŹwiĘki ?!?!

Od dawna zastanawiam sie czy w Tibi sa Dźwięki lub muzyka.Któregoś razu wychodziłem z podziemi depo w Thais i zauważylem ze nad skrzynka pewnego gostka :) unosily sie nutki B) .I o co chodzi z tym muzycznym sklepem tez w Thais?
Ps. Skad moge wziąść wziąść , znaleść i ustawić "avatar" (obrazek) do mojego loginu?Będe wdzięczny jak ktos mi o tym powie.
Ps. 2 Co oznacza "lol" ,"np" ,"br" i inne teksty niewiadomego dla mnie pochodzenia :D :D :D .

Glucio 14-09-2004 09:14

jak wziąć wilka. pisze mi, że jest za ciężki. może mam za niski level. jestem na 3.

Gold Raven 14-09-2004 09:53

@Lukiner
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lukiner
Od dawna zastanawiam sie czy w Tibi sa Dźwięki lub muzyka. Któregoś razu wychodziłem z podziemi depo w Thais i zauważylem ze nad skrzynka pewnego gostka :) unosily sie nutki B) . I o co chodzi z tym muzycznym sklepem tez w Thais?
Ps. Skad moge wziąść wziąść , znaleść i ustawić "avatar" (obrazek) do mojego loginu?Będe wdzięczny jak ktos mi o tym powie.
Ps. 2 Co oznacza "lol" ,"np" ,"br" i inne teksty niewiadomego dla mnie pochodzenia :D :D :D .

Nutki pojawiają się gdy grasz na jakimś instrumęcie - na przykład flecie. W Tibii nie ma muzyki tylko są właśnie te nutki.

Z tym sklepem muzycznym to niewiem co masz na myśli - istnieje i tyle :P -> dział mapy się kłania -> będziesz wiedział gdzie jest w Thais :P

Avatarek najlepiej zrób sobie sam. Jeżeli Ci się niechce to wchodzisz naprzykład na www.google.pl w dział grafiki i wpisujesz "avatar".

Skróty w Tibii - artykuł na ten temat :P

@Glucio
Cytuj:

jak wziąć wilka. pisze mi, że jest za ciężki. może mam za niski level. jestem na 3.

Widocznie masz za mało cap-a - czyli ile możesz unieść - sprawdź ile wilk waży (Shift + click na nim) i porównaj z ilością cap-a.

Glucio 14-09-2004 19:29

mam jeszcze takie pytanie: czy z biegiem czasu mogę unieść więcej niż na początku?? jak zrobić, żeby dużo żeczy unieść?? lub żeby cięższe żeczy nosić niż zwykle wcześniej.
sorry za dużo pytań.
z góry thx

Raynold 15-09-2004 00:14

Im wyższy masz lev, tym więcej możesz unieść. Czyli prosta kalkulacja: chcesz dużo nosić - zdobywaj exp :)

AntyVirus 15-09-2004 11:08

Witam !!

Jestem tu nowy ale mam pytanie, czemu ludziom nie odpisujecie na posty na temat zakupu pacca?? Ja mam ten sam problem, jestem szczesliwym posiadaczem kart kredytowej Visa Electron ktora niestety nie moge kupic pacca :( Ktos napisal ze mozna zaplacic przelewem ale jak wysylajac kase w kopercie na ich adres? czy macie numer ich konta i robicie przelew z banku do banku? Macie albo maly balagan lub inni uzytkownicy sciemniaja na temat pacca, zrobcie cos z tym lub zrobcie nowy temat z opisem krok po kroku jak kupic pacca np przelewem. Jakby co przeczytalem caly ten topic 23 stronowy i nie znalazlem odpowiedzi o zakupie przelewem.

Pozdrawiam

Gold Raven 15-09-2004 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AntyVirus
Witam !!

Jestem tu nowy ale mam pytanie, czemu ludziom nie odpisujecie na posty na temat zakupu pacca?? Ja mam ten sam problem, jestem szczesliwym posiadaczem kart kredytowej Visa Electron ktora niestety nie moge kupic pacca :( Ktos napisal ze mozna zaplacic przelewem ale jak wysylajac kase w kopercie na ich adres? czy macie numer ich konta i robicie przelew z banku do banku? Macie albo maly balagan lub inni uzytkownicy sciemniaja na temat pacca, zrobcie cos z tym lub zrobcie nowy temat z opisem krok po kroku jak kupic pacca np przelewem. Jakby co przeczytalem caly ten topic 23 stronowy i nie znalazlem odpowiedzi o zakupie przelewem.

Pozdrawiam

3 litery ... OMG .....

1. Jak kupić PACC - Poczta Polska
2. FAQ - pacc, promocja, domki i nie tylko
3. Opcja SZUKAJ istnieje na tym forum.

Fikscyjny 15-09-2004 19:02

Hej Mam 2 pytania!
1. Czy mozna kupic pacca placac jakiemus innemu graczowi???
2. W jaki sposob mozna zaplacic za PACCA???

Nie jestem nOObem :D :baby: Tylko tak sie pytam z Ciekawosci moze sobie zalatwie pacca :D

Gold Raven 15-09-2004 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fikscyjny
Hej Mam 2 pytania!
1. Czy mozna kupic pacca placac jakiemus innemu graczowi???
2. W jaki sposob mozna zaplacic za PACCA???

Nie jestem nOObem :D :baby: Tylko tak sie pytam z Ciekawosci moze sobie zalatwie pacca :D

Nie noooo ... ludzie ja was #$@^%$@$@ <cenzura> ... opcja SZUKAJ
istnieje na tym forym X(

Jozek Grzejnik 15-09-2004 23:20

Mam pytanie apropo muzyki.

Mam problem z muzyką ponieważ jej nie ma. Nie wiem też jak ją wlączyć, gdyż w opcjach nie ma czegoś takiego jak sound, lub coś takiego. Czy może mi ktoś powiedzieć jak włączyć muzykę ponieważ urozmaica to grę a gram już do 11 level moją postacią i muzyka byłaby milym urozmaiceniem.

Gold Raven 16-09-2004 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jozek Grzejnik
Mam problem z muzyką ponieważ jej nie ma. Nie wiem też jak ją wlączyć, gdyż w opcjach nie ma czegoś takiego jak sound, lub coś takiego. Czy może mi ktoś powiedzieć jak włączyć muzykę ponieważ urozmaica to grę a gram już do 11 level moją postacią i muzyka byłaby milym urozmaiceniem.

Hehehehe ... powiem to tak .... nie ma takiej opcji ponieważ niema muzyki w Tibii :) Jak chcesz urozmaicić sobie granie to puść sobie WinAmp-a lub WMP.

peguxu 16-09-2004 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
FAQ - frequently asked question
Na temat tibii.
Coś Cię korci? Małe pytanko, nie chcesz tworzyć do tego tematu?
Pisz śmiało.
Zadawajcie pytania, odpowiadajcie na pytania.
Czas start ^^

ej co jest kiedy pisze mi w tibi ze jest cannot connect to server lokl in faqs czy co takiego ze nie da mi sie wogle zalogowac i nie moge wybrac postaci któro chce grac
:(

Gold Raven 16-09-2004 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez peguxu
ej co jest kiedy pisze mi w tibi ze jest cannot connect to server lokl in faqs czy co takiego ze nie da mi sie wogle zalogowac i nie moge wybrac postaci któro chce grac
:(

Poprostu niemasz połącznia z serwerem lub też serwer jest nieaktywny.

Glucio 17-09-2004 12:10

jak się dostać do południowo zachodniej części rooka( za rzeką)??

Gold Raven 17-09-2004 12:33

Cytuj:

jak się dostać do południowo zachodniej części rooka( za rzeką)??

Chodzi ci o ten teren za mostkeim na który jak wchodzisz to teleportuje cie przed niego ??

Jest to teren dostępny jedynie dla graczy z pacc-em (premium account).

Glucio 17-09-2004 14:01

chodzi mi o to miejsce gdzie żyje Loui(na mapie oznaczony nr. 14) i tamte dalsze tereny za rzeką

Gold Raven 17-09-2004 18:37

Cytuj:

chodzi mi o to miejsce gdzie żyje Loui(na mapie oznaczony nr. 14) i tamte dalsze tereny za rzeką

To jest to właśnie ten teren - tylko dla posiadaczy premium account.

Glucio 19-09-2004 13:44

jestem na rooku i pamiętam, że na początku jak zaczynałem grać ktoś wspomniał, że chce honey flower. dziś go znalazłem i nie pamiętam kto go chciał. może tutaj ktoś mi napisze??
jak to jest quest to przepraszam i proszę o skasowanie tego posta

Gold Raven 19-09-2004 15:59

Cytuj:

jestem na rooku i pamiętam, że na początku jak zaczynałem grać ktoś wspomniał, że chce honey flower. dziś go znalazłem i nie pamiętam kto go chciał. może tutaj ktoś mi napisze??
jak to jest quest to przepraszam i proszę o skasowanie tego posta

:) ja skupuje ale na Danubii - a ty z tego co widze jesteś na Trimerze :)

Glucio 19-09-2004 16:20

jestem na Dolera:)

Gold Raven 19-09-2004 16:49

Cytuj:

jestem na Dolera:)

Taak ?? to popraw sobie w profilu, bo Ci pisze że na Trimerze grasz.

Deile 20-09-2004 09:32

Pomocy

Zrobilem sobie konto w tibii, wszystko pieknie ladnie juz mam sie zalogowac i wyskakuje mi napis:

Permission denied.

Chyba dostalem bana, nie wiem za co gralem ponad rok temu i to cicha postacia ktora miala zaledwie 8 lv jak skonczylem :(
Da sie jakos logowac na nowe konta?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:46.