Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Emo nowa subkultura (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=173919)

Zawisa88 24-05-2008 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bajek (Post 2073992)
Zasmarkaty gnojku jestes żeby cokolwiek wyznawac

Zasmarkaty? Ani ja, ani słownik języka polskiego nie zna tego wyrażenia. :) Pozdrawiam.

Bajek 24-05-2008 11:58

Oj => wiec spytaj inny słownik...bo ja jakos to wyrazenie znam i większośc ludzi pewnie też ...
Btw: ku chwale edukacji: Zasmarkaty- za młody, za mały =>

Shanhaevel 24-05-2008 12:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2073954)
Tak, 88 to pozdrowienie "Heil Hitler" i tu chodzi o to że potrafił opanować niemal całą Europę.

A Stalin? Też potrafił, ale w ogólnym rozrachunku Hitler i Stalin to były kawały ch*ja i nie zmieni tego nic. Nie za młody jesteś na jakąkolwiek ideologię? Weź pożyj trochę, żeby w cokolwiek naprawdę wierzyć.

Zawisa88 24-05-2008 12:08

Stalin wygrywał bitwy ponieważ miał ogromną armię walczącą ze strachu, żołnierze Hitlera walczyli z fanatyzmem, jednak to nie wystarczało. Pozdrawiam.

Dan the Automator 24-05-2008 12:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2074225)
Stalin wygrywał bitwy ponieważ miał ogromną armię walczącą ze strachu, żołnierze Hitlera walczyli z fanatyzmem, jednak to nie wystarczało. Pozdrawiam.

A przeczytałeś coś więcej niż tylko podręcznik szkolny? Polecam materiały źródłowe, tzn jakiekolwiek podania "zwykłych" żołnierzy, szybko przekonasz się, że z tym fanatyzmem nie było tak różowo.

By zakończyć dysputę o pitu-pitu narodowcach, "obrońcach rasy i narodu" - 14 lat to za dużo by mieć Adolfa za wzór. Pamiętam, że w podstawówce też dzieciaki pisały "Hail Hitler", bo strasznie i śmiesznie zarazem było, o i groźnie.
Ale teraz? Jeżeli mając 14 lat dalej uważasz Hitlera za wzór, a nie jesteś Niemcem (bo to by mogło Cię tłumaczyć) - wróżę Ci świetlaną przyszłość wiejskiego głupka. Pozazdrościć.

Chesterkaa 24-05-2008 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2074156)
@2up
Widocznie sobie zasłużył :)

Tak siedzac na lawce z kolega. Kolega tylko i wylacznie nie dostal bo nie mial glanow ;)

Posluchaj sobie pisoenki pt. " Biale gowno "

Kiedys z tego wyrosniesz. Mam nadzieje.
Tak samo jak chyba kazdy ze swojej subkultury, w ktorej sie teraz "buja".

Descartes 24-05-2008 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez filiplol (Post 2058471)
Dla twojej informacji Polski jest jednym z najtrudniejszych języków świata więc ironia Ci się nie udała. ;/

Jednym z najtrudniejszych języków obcych. Typowy polski nastolatek powinien mieć język opanowany biegle tak jak każda normalna, ucząca się osoba.

spider-bialystok 24-05-2008 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2073954)
Tak, 88 to pozdrowienie "Heil Hitler" i tu chodzi o to że potrafił opanować niemal całą Europę. Nie lubię go za działania przeciw Polsce.

To z ciebie rzeczywiscie jest nacjonalista, ale niemiecki ;] Folksdojcze :)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Gówno prawda, od ONRu byś w mordę dostał za "88", a wszystkie Zadrugi, B&H itd nie mają wiele wspólnego z *polskim* nacjonalizmem.

Akurat Zadruga, z tego co wiem, jest antyniemiecka i za Hitlerem nie przepadaja ;]
http://zadruga-mazowsze.blog.onet.pl/1,24,24,album.html

metiu 24-05-2008 21:47

I tak dla debila nie wytłumaczysz, że robi źle. Niech se robi co chce, zgrywa groźnego, łysego twardziela, w końcu dostanie po ryju od jakiś anarchistów za teksty o brudasach, albo czeczenów za heila na ulicy, ba za samą łysą banie się przysrają, wierz mi niejeden za święcącą się glacę chciał mi wpierdolić:)

Johnny121 24-05-2008 21:58

Chodźmy razem posłuchać nazistowskiego hip-hopu! \o

@down
\o
\o
o/
o/
\o/
\o/

YMCA!

Lasooch 24-05-2008 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2075442)
Chodźmy razem posłuchać nazistowskiego hip-hopu! \o

Jo Jo! Biały EmSi łasy88 i jego biały zip skład, dwa tysionce ośem! Pozdro dla białych ziomuw z naszej białej ośki! Na zawsze biali i hawudepe forewer!

Chesterkaa 24-05-2008 23:24

A mowiliscie, ze emo nie lubicie XD

Zalgadis 25-05-2008 00:08

Ja tam do Em0 nic nie mam, niektóre dziewczyny nawet fajnie wyglądają (of corz nie takie w pizdu przesadzone). Ale gdyby nie były Em0 pewnie wyglądałyby ładniej. No ale ciul ^^.

Johnny121 25-05-2008 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2075680)
A mowiliscie, ze emo nie lubicie XD

Nie lubię emo-kidsów. Do normalnego emo nic nie mam.

metiu 25-05-2008 12:39

Co do emo, to nie mam zdania. Żadnego nie znam.

Arrivald 26-05-2008 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2074163)
@Bajek
Może tym że wygłaszał jakieś antynarodowe treści? To tylko moja hipoteza. Pozdrawiam.

Nawet jak wyglaszal to kto dal im prawo go klepac?

Cloudres 27-05-2008 01:15

Skończcie robić ten offtop bo to nie ma sensu...

Co do tematu... Przeczytałem tylko kilka ostatnich stron i hmmm co by tu napisać.
Po pierwsze subkultura EMO nie jest nowa, sięga lat osiemdziesiątych... Współczesne wyobrażenie i pojęcie o "EMO" ma się nijak do ich prawdziwego oblicza. Żadna szanująca się osoba która WIE CO ROBI I CZYM JEST BYCIE EMO nie będzie się wpisywała w stereotyp który widnieje na ulicach miast czy w telewizji. Jeżeli się nie mylę to autor tematu miał na myśli osoby pozorujące się na EMO, próbujące być kimś zauważalnym. Do takich osób mam niesamowicie negatywny stosunek, nie lubię, a wręcz nienawidzę pozerstwa w każdej subkulturze... Natomiast tych prawdziwych EMO staram się szanować, i żal mi ich bo poprzez głupie kaprysy dzieci są postrzegani jako "dziwacy"...

ripper 27-05-2008 08:06

Cytuj:

Ale teraz? Jeżeli mając 14 lat dalej uważasz Hitlera za wzór, a nie jesteś Niemcem (bo to by mogło Cię tłumaczyć) - wróżę Ci świetlaną przyszłość wiejskiego głupka. Pozazdrościć.
Hitler, prócz tego, że był fanatykiem, świrem, Żydem, zbrodniarzem i tyranem, był też niesamowitym politykiem i organizatorem, więc niektórzy mogą mieć go za wzór - w pewnych kwestiach. Inną sprawą jest wypisywanie 'hail Hitler' i 'jude raus' gdzie popadnie to debilizm, ale niezbyt mądre jest też piętnowanie kogoś, kto mówi o Hitlerze jako o swoim wzorze.

Bambuko 27-05-2008 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2079601)
Hitler, prócz tego, że był fanatykiem, świrem, Żydem, zbrodniarzem i tyranem, był też niesamowitym politykiem i organizatorem, więc niektórzy mogą mieć go za wzór - w pewnych kwestiach. Inną sprawą jest wypisywanie 'hail Hitler' i 'jude raus' gdzie popadnie to debilizm, ale niezbyt mądre jest też piętnowanie kogoś, kto mówi o Hitlerze jako o swoim wzorze.

jest to mądre, bo Hitler reprezentuje zło, a wzór, to ktoś, kogo chcemy naśladować. można oczywiście wymieniać zalety Hitlera i przedstawić jako geniusza, ale zawsze będzie to wywoływać kontrowersje. ale kiedy ktoś stawia sobie Hitlera jako wzór, to już jest po prostu niezdrowe.

Dan the Automator 27-05-2008 10:03

Cytuj:

A mało to było charyzmatycznych polityków? Zostanę przy Ronaldzie Reaganie.
Nie znoszę socjalistów.

Punk-O-Muffin 27-05-2008 16:29

Emo to idioci, świat ich nie rozumie i w ogóle są źli. xD

Zamne 28-05-2008 20:42

@up
nom ^^

hehe, a tu z emo na hitlera sie przerzucili xd

Wiedźmin 28-05-2008 20:48

Cytuj:

Zresztą z tym geniuszem i zręczną polityką też bym tak nie szarżował. Oczywiście, nawciskać ludziom gówno do łba to też wielka sztuka, ale ten facet miał po prostu mnóstwo szczęścia (choćby postawy najważniejszych polityków Europy).

Snopeczek 28-05-2008 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2074645)
Kiedys z tego wyrosniesz. Mam nadzieje.
Tak samo jak chyba kazdy ze swojej subkultury, w ktorej sie teraz "buja".

Nie rozumiem Twojego podejścia. Traktujesz każdą subkulturę jako zło? Każdy powinien ubierać się i zachowywać podobnie, bo taki jest stereotyp 'fajności'? To czy ktoś nosi długie, czy krótkie włosy, czy ma czarną farbowaną grzywke na oczach, czy glany, czy szerokie spodnie to jego własny wybór. 'Bo chcą być trv', tak mówiło wielu z was. Rozumiem, są tacy ludzie i kilkoro z was także ich odróżniało, ale reszta to zwyczajnie osoby zafascynowane danym stylem, kreujące właściwy dla siebie światopogląd i sposób zachowania.

Cały temat dotyczy emo; i tych pseudo i tych prawdziwych. Nie zadaję się na co dzień z żadnym z nich, ale osobiście nic do nich nie mam, chociaż wszystko ma swoje granice. Kiedy chodzę po mieście i nagle napotykam na grupkę nastolatek z podartymi fioletowymi rajtuzami i wielką różową torbą w czarne czaszki, to staram się odwrócić wzrok by zwyczajnie nie wybuchnąć śmiechem.
Co innego, jeżeli chodzi o cięcie się. Tego po prostu nie znoszę. Śmiało mogę nazwać to debilizmem. Kiedy widzę takie coś u dziewczyn (i to nie tylko emo!), napawa mnie to niechęcią. Zdarzyło mi się to też zobaczyć u chłopaków (także nie emo). To zwyczajnie pozostawie bez komentarza.

Z góry przepraszam, że post jest dość długi, ale poruszyłem w nim wszystkie kwestie, które chciałem poruszyć.

Chesterkaa 28-05-2008 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2082782)
Nie rozumiem Twojego podejścia. Traktujesz każdą subkulturę jako zło? Każdy powinien ubierać się i zachowywać podobnie, bo taki jest stereotyp 'fajności'? To czy ktoś nosi długie, czy krótkie włosy, czy ma czarną farbowaną grzywke na oczach, czy glany, czy szerokie spodnie to jego własny wybór. 'Bo chcą być trv', tak mówiło wielu z was. Rozumiem, są tacy ludzie i kilkoro z was także ich odróżniało, ale reszta to zwyczajnie osoby zafascynowane danym stylem, kreujące właściwy dla siebie światopogląd i sposób zachowania.

Cały temat dotyczy emo; i tych pseudo i tych prawdziwych. Nie zadaję się na co dzień z żadnym z nich, ale osobiście nic do nich nie mam, chociaż wszystko ma swoje granice. Kiedy chodzę po mieście i nagle napotykam na grupkę nastolatek z podartymi fioletowymi rajtuzami i wielką różową torbą w czarne czaszki, to staram się odwrócić wzrok by zwyczajnie nie wybuchnąć śmiechem.
Co innego, jeżeli chodzi o cięcie się. Tego po prostu nie znoszę. Śmiało mogę nazwać to debilizmem. Kiedy widzę takie coś u dziewczyn (i to nie tylko emo!), napawa mnie to niechęcią. Zdarzyło mi się to też zobaczyć u chłopaków (także nie emo). To zwyczajnie pozostawie bez komentarza.

Z góry przepraszam, że post jest dość długi, ale poruszyłem w nim wszystkie kwestie, które chciałem poruszyć.

Nie, ja po prostu nie lubie skinow. A sama do zadnej subkultury nie przynaleze, nie lubie sie szufladkowac ; ) I wali mnie czy ktos nosi dlugie czy krotkie i czy ktos ma grzywke na pol twarzy [sama czasem taka mam- ach lenistwo]. Zreszta ubior ma nie wiele do rzeczy- wazne to co ma w srodku. Juz nie raz sie o tym przekonalam. Tylko smiesza mnie ludzie oddani na slepo swojej subkulturze. Nawet nie tyle co smieszy, a nie kumam tego.

A co do ciecia sie- Ty nie rozumiesz jak mozna sie ciac, a inni nie kapuja jak mozna np. nie pic alkoholu czy nie palic szlugow. Na tym samym to polega.

Snopeczek 28-05-2008 22:49

Wiesz, pozerstwo, jeżeli to masz na myśli,zarówno w subkulturach jak i w innych sytuacjach jest śmieszne. Ale ogólnie chodziło mi o ludzi czujących się dobrze w tym, co robią i mających swoje, określone przez samego siebie - nie przez większość podejście do wszystkiego. Czy przynależność do subkultury można nazwać szufladkowaniem samego siebie? Być może, chociaż większość ludzi, w tym ja, tak tego nie odbiera. Ważne jest to co się lubi, a szufladkują nas inni ludzie.
Jeżeli chodzi o cięcie się - masz racje. Nie zrozumiem, zwyczajnie nie pojmuję tego tematu i nie ma dla mnie jakichkolwiek argumentów wyjaśniających to w sposób pozytywny.

Johnny121 04-06-2008 15:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glamri (Post 2056539)
Żenua... Co Ci robi, że chcą się ciąć? Jak chcą, to jest to ich brocha. Właśnie za to tak ich nienawidzisz?

Prawdziwi blak metale powinni ciąć się i publicznie odwracać krzyże! Glamri, natychmiast masz się poprawić!

Slythia 04-06-2008 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2095202)
Prawdziwi blak metale powinni ciąć się i publicznie odwracać krzyże! Glamri, natychmiast masz się poprawić!

Probujesz Glamriego nawracac? Oj, nieladnie...

Cytuj:

Jeżeli chodzi o cięcie się - masz racje. Nie zrozumiem, zwyczajnie nie pojmuję tego tematu i nie ma dla mnie jakichkolwiek argumentów wyjaśniających to w sposób pozytywny.
Mam nadzieje, ze nigdy tego nie zrozumiesz... Gdyz jest to mozliwe tylko w jednej sytuacji - gdy juz sam jestes gotow na cos takiego..

ripper 04-06-2008 16:57

Co do cięcia się - psychologia w miarę to wyjaśnia. Szukajcie, a znajdziecie.

Bardownik 04-06-2008 17:08

Psychologia- tak; rozsądek- nie
Jeżeli jednorazowo- załamka, zgruzgotanie; słaba psychika
Jeżeli nałogowo- to tak jak z narkotykiem, papierosem, alkoholem; nie ma co tłumaczyć

EdwardMatiz 05-06-2008 07:44

na świecie jest tylko 1000... prawdziwych emo, bo spiewaja ten styl muzyki.
I nie jest odrazu powiedziane ze muszą się tnąć. Ale jak już to różową zyletką.
:)

Wiedźmin 05-06-2008 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez EdwardMatiz (Post 2096616)
na świecie jest tylko 1000... prawdziwych emo, bo spiewaja ten styl muzyki.
I nie jest odrazu powiedziane ze muszą się tnąć. Ale jak już to różową zyletką.
:)

Chyba po raz pierwszy widzę, by ktoś napisał "tnąć".... Poza tym nad cięciem sobie żył to nie ma co dyskutować - nikt na tym forum (przy zdrowych zmysłach :P ) nie powie szczerze, że uważa to za normalne. I po co w ogóle ten temat jak to się emo nie tyczy? :confused:;)

Emcess 05-06-2008 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiedźmin (Post 2096803)
Chyba po raz pierwszy widzę, by ktoś napisał "tnąć".... Poza tym nad cięciem sobie żył to nie ma co dyskutować - nikt na tym forum (przy zdrowych zmysłach :P ) nie powie szczerze, że uważa to za normalne. I po co w ogóle ten temat jak to się emo nie tyczy? :confused:;)

hahaha, ciecie sie nie dotyczy emo?

Snopeczek 05-06-2008 20:46

@up
już kilkukrotnie wiele osób rozróżniało tą subkulturę na: emo, trv emo, imoł, etc blablabla.. czytaj.

Bardownik 05-06-2008 21:53

sratatatata po cholere to...

Gelt 05-06-2008 21:55

Bard jak zawsze błyskotliwy komentarz ._.

Snopeczek 06-06-2008 00:54

@Gelt
własnie.. ; P

@Lasooch, Johnny121 (wcześniejsze posty)
właściwie co macie do hiphopu na dobrym poziomie? o ile oczywiście orientujecie się jakkolwiek w tej muzyce, w co wątpię. I nie musicie, jednak spójrzcie; do 'waszej' muzyki przykładowo ja nic nie mam i w pewnym stopniu orientuję się w niej. P co oceniacie coś, o czym gówno wiecie? : l

Guzbi 06-06-2008 07:16

Jak te "Emo" są tacy kurwa smutni i wogóle nic im nie pasuje to niech się potną i bedzie spokój a nie tylko pierdzielą.

Rafayen 06-06-2008 08:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzbi (Post 2098163)
Jak te "Emo" są tacy kurwa smutni i wogóle nic im nie pasuje to niech się potną i bedzie spokój a nie tylko pierdzielą.

Czy ty k,, wiesz może ze EMO sie nie tna?

Gelt 06-06-2008 14:36

Większość chce błysnąć, ze "wie" co to emo i najeżdża. Takie ogłupiałe społeczeństwo co się bravo i TV słucha.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:37.