Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mam talent (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=194369)

Maggic 18-10-2008 22:12

ten półfinal jak na moje należał do Ziutiniego i Klaudii która pojechała równo ;_)!

Arka_Sath_Wielki 18-10-2008 22:29

wolałbym Karola zamiast snake'a no ale trudno :/

Colo_2006 18-10-2008 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2302363)
wolałbym Karola zamiast snake'a no ale trudno :/

zgadzam się :D choć ssnake może coś jeszcze pokazać

Gogar 18-10-2008 22:34

Jestem zawiedziony że odpadła grupka MILFów, czyli 4-te. No i Karlol szkoda, że odpadł.

Suhayl 18-10-2008 22:40

Ci jurorzy są zryci, naprawdę. Tamta dziewczyna będzie 100% lepsza od Snejka a Galos jedyny w swoim rodzaju.

.Ryuuzaki. 18-10-2008 22:45

Ta dziewczynka jest zajebista. Według mnie to ten karol powinien przejść dalej.

Vanhelsen 18-10-2008 23:18

Chylińska powiedziała dobrze, że Karol będzie miał jeszcze okazję pokazać swój talent (młody, wiele przed nim) a ssnake już trochę na karku ma więc niech "na starość" korzysta ;)
To, że Klaudia przejdzie dalej było chyba pewniackie, (nie zdziwię się, jak wygra) ale przeszła zasłużenie, bo na prawdę, pokazała klasę.
Szkoda tylko, że moje cztery faworytki nie przeszły ;P

p.s.
Strasznie zawiodłem się na formule programu, a konkretniej na tym pseudo "na żywo"...

CytrynowySorbet 18-10-2008 23:35

Która to Klaudia? Nie oglądałem, a chciałbym wiedzieć komu tak świetnie poszło :>

domin3x 19-10-2008 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2302451)
Która to Klaudia? Nie oglądałem, a chciałbym wiedzieć komu tak świetnie poszło :>

Dzisiaj jej nie widziałem, ale to chyba ta, co Niemena śpiewała.

skuug 19-10-2008 00:47

Tak, to ta :>

Udowodniła, że ma talent i jest moją faworytką do wygranej : D

Rayza 19-10-2008 01:59

a mój faworyt przesssedł :p
ale ten matrix boy prawie sie popłakał :< ale fajnie ze na żywo nadają

skuug 19-10-2008 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2302557)
ale ten matrix boy prawie sie popłakał :<

to jeszcze dziecko ;o

Vanhelsen 19-10-2008 02:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2302557)
a mój faworyt przesssedł :p
ale ten matrix boy prawie sie popłakał :< ale fajnie ze na żywo nadają

To ty chyba nie widziałeś szoł jak mówisz, że na żywo. Tam jest minimum 20 min opóźnienia, czyli już nie na żywo :/

Granteon 19-10-2008 09:52

Wojewódzki dobrze mówił o tej młodej dziewczynie co śpiewa. Widać, że pewnie rodzice jej kazali iść do tego programu, później będzie ją słychać w każdym radiu i w TV.

GargoinX 19-10-2008 10:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2302651)
później będzie ją słychać w każdym radiu i w TV.

A to źle, ponieważ...? Niech korzysta jak się może pokazać i zaprezentować swój talent.
Moimi faworytami była Klaudia, Karol i Ssnake. Szkoda, że dalej nie mogła przejść cała trójka. Ale cóż, należy im pogratulować i życzyć powodzenia w finale.

Arka_Sath_Wielki 19-10-2008 12:01

wedlug mnie ssnake nic nie pokazal, bo tak w kazdym cyrku robia, a to co zrobil Karol, naprawdę mi sie podobalo. i wezmy pod uwage ze to dopiero dziecko, a co bedzie robil jak dorosnie?

I co do Chylinskiej - co z tego, ze jest mlody, jak do nastepnej edycji juz nie moze isc?

Shanhaevel 19-10-2008 12:08

4-te - najlepsze wrażenia wizualne. : )

Nie szkoda mi Karola, chyba był (jest?) na dobrej drodze do stania się kimś takim jak Kamil Kucharzewski. A Ssnake mi się podobał. Klaudia również.

Tylko Wojewódzki czasami rzucał suchary.

Kogucik302 19-10-2008 12:32

Kiedy 4-te nie przeszły, to się załamałem... Nawet Sms-a na nie wysłałem.
One było Pr0! Nigdy nie widziałem, żeby ktoś tak jechał na skrzypcach. No, cóż szkoda. Ludzie nie doceniają, pr0 elo elo występów.

Piotrek Marycha 19-10-2008 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2302816)
Nie szkoda mi Karola, chyba był (jest?) na dobrej drodze do stania się kimś takim jak Kamil Kucharzewski.

niby czemu? przynajmniej nie mówi za niego mama...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kogucik302 (Post 2302877)
One było Pr0! Nigdy nie widziałem, żeby ktoś tak jechał na skrzypcach. No, cóż szkoda. Ludzie nie doceniają, pr0 elo elo występów.

zgadzam sie, zwłaszcza że zrobiły ogromny postęp w porównaniu do reszty

Colo_2006 19-10-2008 18:40

Cytuj:

Nie widziales to looknij na Grupę Mozarta

Mapa_Europy 19-10-2008 19:04

Karol jest super. Jest skromny i dlatego go lubie. Ssnake potrafi i pokazal klase :) I tak jak w Ameryce wygra dziewczynka, która potrafi spiewac.

GargoinX 19-10-2008 19:10

Cytuj:

Apocaliptica please.

Gelt 19-10-2008 23:19

Laska grająca super na skrzypcach.?

Vanessa Mae <3

Wylansowany 20-10-2008 13:51

Co za ludzie, płaczą, bo największa żenada programu, czyli 4-te nie przeszły...
A ja Pseudomatrixa nie lubię, bo ja tak nie umiem...:baby:

Kurczakos 20-10-2008 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy (Post 2303795)
Karol jest super.

Może dlatego że mieszka 4 domy dalej odemnie.

Lasooch 20-10-2008 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gargoin_rtn (Post 2303801)
Apocaliptica please.

Apocalyptica* nie jedzie na skrzypcach ; p

@top: jako że to ludzie mają smsami głosować, to na 90+% zwycięży niewidoma śpiewaczka. Tak to już jest w tym kraju, że jak ktoś jest niepełnosprawny (a do tego śpiewa pieśni w rodzaju Ave Maria... Katolicyzm = win) to ludzie się załamują i zachwycają nad jego smutnym, tragicznym losem, i są skłonni wysłać esemesa.

robek 20-10-2008 15:47

ja jakos nie jestem sklonny (;
jeden glos na nia mniej.

Serious Sam 20-10-2008 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2304797)
Apocalyptica*
@top: jako że to ludzie mają smsami głosować, to na 90+% zwycięży niewidoma śpiewaczka. Tak to już jest w tym kraju, że jak ktoś jest niepełnosprawny (a do tego śpiewa pieśni w rodzaju Ave Maria... Katolicyzm = win) to ludzie się załamują i zachwycają nad jego smutnym, tragicznym losem, i są skłonni wysłać esemesa.

Dokładnie...

Shanhaevel 20-10-2008 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2304797)
Apocalyptica* nie jedzie na skrzypcach ; p

1.Nie tylko w tym kraju
2. Pięknie śpiewała, więc uj z repertuarem?

Gelt 20-10-2008 18:13

Dla mnie i tak powinien wygrać Ryba. I to nie żart. Jak słuchałem jak on śpiewa tę piosenkę, to aż miałem ciarki na plecach: O

Lasooch 20-10-2008 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2304980)
1.Nie tylko w tym kraju
2. Pięknie śpiewała, więc uj z repertuarem?

Owszem, pięknie śpiewała, tego nie neguję. Ale po prostu jej talent imho jest mniejszy niż np. panny Kulawik - bo to chyba pierwsza jedenastolatka z takim głosem jaką słyszałem, a dorosłych kobiet-śpiewaczek jest multum.

Rayza 20-10-2008 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2305016)
Dla mnie i tak powinien wygrać Ryba. I to nie żart. Jak słuchałem jak on śpiewa tę piosenkę, to aż miałem ciarki na plecach: O

Fish[mac]? Oo wiedziałem ze tu spojrzysz

Arka_Sath_Wielki 20-10-2008 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2305023)
Owszem, pięknie śpiewała, tego nie neguję. Ale po prostu jej talent imho jest mniejszy niż np. panny Kulawik - bo to chyba pierwsza jedenastolatka z takim głosem jaką słyszałem, a dorosłych kobiet-śpiewaczek jest multum.

A jak dorośnie, to już nie będzie taka fajna, bo nie będzie miała 11 lat tak? ...

Knight Simon Dark lord 20-10-2008 19:27

Bez sensu by wygrał ktoś kto śpiewa,dobrze powiedzieli jurorzy"nie róbmy kolejnego idola".Bo co jak przejda wszystkie dziewczyny co śpiewaja?będzie 6 śpiewaczek i 4 innych?Jest dużo miejsc gdzie można pokazać swój talent do śpiewania,tutaj powinien wygrać ktoś z innym talentem

robek 20-10-2008 20:09

np. Audiofeels. tam tez spiewa 1 gosciu (nie w takim stopniu), ale zajebiste [:

Mapa_Europy 21-10-2008 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2305056)
A jak dorośnie, to już nie będzie taka fajna, bo nie będzie miała 11 lat tak? ...

Dokladnie, o to chodzi.

Slythia 21-10-2008 11:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2305023)

Szczerze mówiąc, wolałam Klaudię w eliminacjach. Tym razem, moim zdaniem, lekko przesadziła z tzw. technicznymi sztuczkami, które czasem nie pasowały do jej barwy głosu. Przez to słowa piosenki stawały się niezrozumiałe...

Dark Sven 21-10-2008 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2305056)

Tak mówią pedofile ( = .

kagan 21-10-2008 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord (Post 2305135)
Bez sensu by wygrał ktoś kto śpiewa,dobrze powiedzieli jurorzy"nie róbmy kolejnego idola".Bo co jak przejda wszystkie dziewczyny co śpiewaja?będzie 6 śpiewaczek i 4 innych?Jest dużo miejsc gdzie można pokazać swój talent do śpiewania,tutaj powinien wygrać ktoś z innym talentem

Hm... talent można mieć do wszystkiego... śpiew nie jest gorszy ani lepszy. A co do "dużo miejsc"... może i dużo, tylko co z tego jeżeli nikt na te miejsca nie patrzy? Np. ta Paulina Lenda, robiła mnóstwo rzeczy, m.in. wygrała 2 razy szanse na sukces + mnóstwo innych rzeczy, i np. ja dopiero po tym programie o niej usłyszałem. Dobra reklama robi swoje. Ten program jest taką szansą bo ma dużą oglądalność/przebicie itp. itd.

Pozwoliłem sobie skopiować te nagrody z Jej strony...

- Pierwsza moja nagroda było to III miejsce na II Dziecięcym Przeglądzie Piosenki Świątecznej w Szkole nr 8 W Świdnicy, gdzie zaśpiewałam acapella "Nie było miejsca dla Ciebie" 20.12.2005r.
- Przeszłam też eliminacje do "V Jubileuszowego Raciborskiego Festiwalu Ekologicznego Piosenki I Wiersza" Festiwal zasięg Ogólnopolski - Racibórz 2006r.
- Rozdźwięki - 2006r. - Świdnica Nie zajęłam nic, ale byłam bardzo zadowolona, że mogłam uczestniczyć na warsztatach z p. Grażyną Łobaszewską, która udzieliła mi dalszych wskazówek...
- III miejsce w "II Powiatowym Konkursie Piosenki Poetyckiej Mimozami jesień się zaczyna" gdzie byłam najmłodszą uczestniczką 2006r.
- "XVII Festiwal Piosenki Świątecznej" - 2006r. - II miejsce - Świdnica gdzie zaśpiewałam kolędę w stylu gospel, do której sama ułożyłam słowa
- Laureatka "Festiwalu Piosenki Świątecznej" - 2006r. - Legnica gdzie również zaśpiewałam tą samą kolędę.
- I miejsce w "Festiwalu Piosenki Promującej Zdrowie" - Świdnica 2007r.
- I miejsce w "52 Dolnośląskim Konkursie Recytatorskim" - Świdnica 2007r.
- GRAND PRIX "Festiwalu Rozdźwięki" - Świdnica - 2007r. W jury była jedna z najlepszych polskich wokalistek jazzowych,ale i jedna z moich ulubionych solistek - Lora Szafran, która udzieliła mi prywatnych rad i wskazówek i zaproponowała warsztaty z nią i p. Elżbietą Zapendowską.
- "Przegląd Piosenki Literackiej PaPali" - 26.05.2007r. - wyróżnienie pierwszy przegląd PaPali w którym brałam udział.
- Konkurs i warsztaty w Obornikach Śląskich
- Kategoria piosenka estradowa - NagrodaKategoria poezja śpiewana - wyróżnienie - 22 i 23.06.2007r. ;-) Festiwal piosenki świątecznej - Świdnica
- Podwójna Laureatka "Szansy Na Sukces" z zespołem Kombii i Kasą Chorych
- wystep w sali kongresowej 2008r
(final Szansy - 2 glosy)
- Specjalna Nagroda Studentów na Festiwalu Piosenki Obcojęzycznej w Legnicy
- 4 nagrody na Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki lat 60 i 70 pt. "Powróćmy do piękna w słowie i muzyce" (Wyszków) -
'nagroda publicznosci
'wyróznienie Prezesa Klubu 2012 - organizatora p. A. Rebowskiego
'wyróznienie Ministra Sportu i Turystyki p. M. Drzewieckiego
'Grand Prix Festiwalu.

Dlatego nie liczy się ilość miejsc do pokazania talentu, tylko jakość.

(I czemu 6? Obie Klaudie będą w finale i Lenda. Imo reszta śpiewających odpadnie.)

Knight Simon Dark lord 21-10-2008 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kagan (Post 2305765)
Hm... talent można mieć do wszystkiego... śpiew nie jest gorszy ani lepszy. A co do "dużo miejsc"... może i dużo, tylko co z tego jeżeli nikt na te miejsca nie patrzy? Np. ta Paulina Lenda, robiła mnóstwo rzeczy, m.in. wygrała 2 razy szanse na sukces + mnóstwo innych rzeczy, i np. ja dopiero po tym programie o niej usłyszałem. Dobra reklama robi swoje. Ten program jest taką szansą bo ma dużą oglądalność/przebicie itp. itd.

(I czemu 6? Obie Klaudie będą w finale i Lenda. Imo reszta śpiewających odpadnie.)

do 6,dałem taki pesymistyczny wariant,że jakby to wygladało jakby 3/4 uczestników to byli śpiewacy?IMO kilku śpiewających tam może być,ale żeby się nie skończyło że będzie ich tam większość.Wogóle wszyscy(znaczy Ci którzy znam) mówią że pewnie wygra ta co jest niewidoma,bo ludzi "weźmie za serce".Śpiewać niech śpiewa ale niech ludzie odrazu jej nie faworyzują ani nie mówią "jest niewidoma,pewnie potrzebuje pieniędzy to zagłosujmy",i w takim wypadku nie wygra osoba z talentem tylko współczucie ludzkie,a to byłoby złe.Pożyjemy zobaczymy w tą sobote jak się rozwinie sytuacja.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:50.