Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zimowy Update 2008 już jutro! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200321)

Rocket Slayer 12-12-2008 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skopek91 (Post 2373008)
Witam wszystkich!
Mam pomysł aby na serwerze Amera w miescie Carlin 24.12.2008r
Zorganizowac Wieczor wigilijny to dobry pomysl aby podtrzymac Świąteczną Atmosfere.
Co wy na to???:)
Prosze o wasze Opinie na ten temat :D :)

Jesteś prze-je-ba-ny. Sylwestra też w Tibii spędzisz?/przed Tibią? Nie bronię ci tego ale to jest smutne.

Xr3 12-12-2008 14:23

Cytuj:

Co ty masz gosciu w bani
Nie wiem, nie patrzyłem.

Cytuj:

mi też się własnie skończył PACC ... i nie wiem kiedy kupie nowego bo mam różne inny wydatki niż wyj*** 80 zł~ na nowego pacc
To kup Pacc za GP. Jeśli cię nie stać, to bądź łaskaw nie utrudniać grania innym graczom, bez sensownie stojąc w depo i przyczyniając się tym samym do robienia Laggów.

Cytuj:

ale iść do pracy
Nie, trzeba expić.

shoq 12-12-2008 14:32

Cytuj:

Witam wszystkich!
Zorganizowac Wieczor wigilijny to dobry pomysl aby podtrzymac Świąteczną Atmosfere.

ok tylko skont wykolujemy oplatek?

Wigilię spędzić przy Tibii, to piękne ;(

Frezko 12-12-2008 15:11

Cytuj:

Xr3
To kup Pacc za GP. Jeśli cię nie stać, to bądź łaskaw nie utrudniać grania innym graczom, bez sensownie stojąc w depo i przyczyniając się tym samym do robienia Laggów.
Tibia to nie tylko expienie osobiście można też postac pod depo i pogadac z kolegą

Zaphi 12-12-2008 15:13

ej hlopacy wiecie ze w tibjii byl apdejt ?

(żal mi was buraki :D)

Xr3 12-12-2008 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frezko (Post 2373268)
Tibia to nie tylko expienie osobiście można też postac pod depo i pogadac z kolegą

Przeznaczyłem na to 90% okresu, w którym miałem Pacc.

Frezko 12-12-2008 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2373278)
Przeznaczyłem na to 90% okresu, w którym miałem Pacc.

to mi cie żal

Savierus 12-12-2008 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2373064)
powiem wam że 80-90 zł na pacc na 3 miesiące to nie jest wielki wydatek...:> w większość gier życzą sobie o wiele więcej za same bajerki do gry :) wiec moim zdaniem na zbierać sobie raz na 3 miesiące 80 zł to nie dużo :> ale iść do pracy :D też wyjście :D ( u mnie już nieuniknione, 19 więc do pracy :) )

powiem tak pacc jest za okolo 70 zl wiec jeszcze mniej, aaaa ale sorry dzieciaki maja za 90 +

Dragonit 12-12-2008 18:18

Cytuj:

e to właśnie oni wykładali kasę, aby m.in taki darmozjad jak ty, mógł w tę smutną grę grać
Nie muszę tego doceniać, bo kupują pacce dla siebie a nie po to by faccowie sobie pograli ... i nie nazwałbym siebie darmozjadem, tibia to darmowa gra, którą ułatwia kupno bonusów w postaci pacca, taka jest prawda. A to, że bez sprzedawania pacc Cipsoft nie utrzymałby tibii, to inna kwestia. Pacca za gp kupię, o ile dobije taki lvl by na niego zarobić, na co wpłynie wiele czynników ...

Xflefxlle 12-12-2008 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elders (Post 2370755)
Ty powinieneś być szczęśliwy że w ogóle możesz się zalogować, pijawko.Nie pasuje Ci facc land? To kup pacca albo przestań w to grać.A jak nie stać to zarób.

Chcę doczekać dnia kiedy to Tibia będzie tylko płatna

Tak bardzo próbujesz udowodnić swoją mądrość a nie pomyślałeś o tym, że to by się im nie opłacało?

Nie wiem czy tibia to przypadkiem w którymś języku nie znaczy "więcej", bo grając w nią chce się ciągle więcej, więcej i więcej ;(

Wiele osób uzależnia się od tej gry, a nawet jeśli jest to bardzo małe uzależnienie albo wcale tego uzależnienia nie ma pragnienie osiągnięcia większego poziomu nie znika ;(
Dlatego PACC kupuje się by szybciej nabić ten level no i mieć więcej opcji niż inni, a uzależnione osoby są do tego bardziej skłonne.

Bananowy_Korniszon 12-12-2008 18:44

Każdy kiedyś grał bez pacca. Nie zapominajcie o tym.
Piszą na stronie głównej "darmowa gra". Więc facc ma takie samo prawo do krytykowania gry jak pacc, jak ktoś płaci za różne premie to nie znaczy że może czegoś faccowi zabraniać. W niczym nie jest od niego lepszy.

Xr3 12-12-2008 19:46

Cytuj:

Czym się k*rwa różni facc od pacca? Wiesz czym? Tym : czarami, promocją, możliwością kupna domku, inne questy, outfity, miejscówki typu : hero, demony, behemothy, cyclopolis, tomby, hydry i ch*j wie co jeszcze.
Cytuj:

Na faccu masz tak samo wiele różnych miejsc na exp, typu : dragon lair, demona ( wrl jeśli nie znasz pałko ), bk, dragi na fibuli, nawet zasrane elfy czy chociażby Of. I powiedz mi tak szczerze, jak masz wszystko zajęte na paccu, to gdzie s*******asz expic? OCZYWISCIE LECISZ SZUKAC EXPA NA FACCU! Noobie :|
A boterzy? Gdzie botuja? Czesto na faccu roty w veno, trolle w veno, trolle w ab i prze kur*** różne miejscówy...
Jesteś sztandarowym przykładem "knajta", dla którego białe cyferki to jedyny wyznacznik czerpania satysfakcji z grania.

Druteczek 12-12-2008 19:54

No nie wiem czy jestem standardowym przykładem knighta. Swoim czasem grałem już każdą profesją. I szczerze mówiąc to co na paccu było zajete, to na faccu było wolne. Teraz gdziekolwiek nie pójdziesz to widzisz MS'a, ED i RP, nawet na głupim OFie :P wiem to np. ze swojego przykładu.

Xr3 12-12-2008 19:57

Cytuj:

Teraz gdziekolwiek nie pójdziesz to widzisz MS'a, ED i RP, nawet na głupim OFie
Może chodzi ci o Faccowych magów? Nigdy nie spotkałem się z MS/ED na OFie, a sam chodziłem tam tylko czyścić quest. Prawdą jest, że expię tam czasem moim 40 palkiem, ale expiącego maga, dane mi tam spotkać nie było:o.

Druteczek 12-12-2008 20:01

Heh ja natomiast często widzę jak na niektórych servach magowie tam chodzą ;p

Druteczek 12-12-2008 20:02

I nie chodzi mi tu o faccowych magów. Tylko o tych którzy maja pacc :P

literkę poprawiałem bo pomyliłem :D

Kamil_Bks 12-12-2008 21:44

Mi tam nie przeszkadza, każdy może expić gdzie chce. Tylko często denerwujące jest to że jak bijesz potworka a jakiś gościu podchodzi i Ci go ubija... ;/

Enif 12-12-2008 23:21

Ale upupili ROOKcośtasiów 1k xD teraz beda musieli znow miec dp :D

marasxantera 13-12-2008 09:20

Teraz to Cip Soft się postarał w tym update moje Gratulacje tylko tak dalej. :flaga_pl:

Frezko 13-12-2008 09:25

Grając w wowa zobaczyłem kilka ciekawych zdięc związanych z tibią

http://img206.imageshack.us/img206/6213/soulaa9.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/s...pg/1/w1015.png

http://img530.imageshack.us/img530/5015/decayjq7.jpg
http://img530.imageshack.us/img530/d...jpg/1/w269.png

Markos_Knight 13-12-2008 10:25

To nie jedyna rzecz, którą Cipsoft podwędził z WOW`a ....

Askaral 13-12-2008 11:29

Cytuj:

Witam wszystkich!

Wigilia w karlin , ahusuhahushuahuahusshu powodzeniaaa

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2373740)
Może chodzi ci o Faccowych magów? Nigdy nie spotkałem się z MS/ED na OFie, a sam chodziłem tam tylko czyścić quest. Prawdą jest, że expię tam czasem moim 40 palkiem, ale expiącego maga, dane mi tam spotkać nie było:o.

Ja pokochalem ofa na faccu odkad dodali ice wave dla faccow za 25 many. Nie wiem gdzie ty laziles, bo nie trzeba sie wysilac, zeby spotkac tam chociazby
28 sorca/druta z 2 monkami (po ostatnim upie latwo takich odeslac do karlin lurujac 5 zerkow).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamil_Bks (Post 2373921)
Mi tam nie przeszkadza, każdy może expić gdzie chce. Tylko często denerwujące jest to że jak bijesz potworka a jakiś gościu podchodzi i Ci go ubija... ;/

Lajf is brutalne

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Enif (Post 2374155)
Ale upupili ROOKcośtasiów 1k xD teraz beda musieli znow miec dp :D

Dawni rookfrajerzy jakos nie potrzebowali banku, a teraz nagle wielki placz...(akurat nie mam na mysli ciebie, bo ty wygladasz na szczesliwego :o)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marasxantera (Post 2374428)
Teraz to Cip Soft się postarał w tym update moje Gratulacje tylko tak dalej. :flaga_pl:

Hmmm, jeden z niewielu ktory tutaj sie nie wyplakal.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Markos_Knight (Post 2374497)
To nie jedyna rzecz, którą Cipsoft podwędził z WOW`a ....

Taa, nazwa potworka "Lost Soul" jest przeciez zarezerwowana wylacznie dla wowa, bo przeciez taka nazwe tylko oni mogli wymyslec...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2370435)
Moim skromnym zdaniem (mozecie mnie zlinczowac) powinno sie zrobic LVL MAKSYMALNY np 200/300 ludzie bili by a potem byloby tak jak w WoWie ze zaczyna sie gra zespolowa szukanie itemkow itp a nie na*******anie ciagle tego lvla

Takie male nawiazanie do grubo wczesniejszego posta - uwazam, ze to swietny pomysl, ale nie mozna nikogo na sile namawiac do tego, zeby przestal gonic za idiotycznym lewelem ;/

Vyohman 13-12-2008 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2370435)
Moim skromnym zdaniem (mozecie mnie zlinczowac) powinno sie zrobic LVL MAKSYMALNY np 200/300 ludzie bili by a potem byloby tak jak w WoWie ze zaczyna sie gra zespolowa szukanie itemkow itp a nie na*******anie ciagle tego lvla

Byłoby fajnie ale tak sie nie da :<

Savierus 13-12-2008 14:43

no to mi rookera przeniolso do temple, koniec z korzystaniem z pacc arena na faccu :d

Haribo^^ 14-12-2008 17:22

Żal

niedosc ze taki c h u j o w y ten up to jeszcze lagi po nim j a p i e r d o l eX(X(X(X(X(X(

lovetibia.pl 14-12-2008 17:24

Cytuj:

Witam wszystkich!

o lol , mam noob chara na Amerze i w Carlin jest chyba najwiecej Pk, spedzic wigilie w Tibii :o to juz lepiej w gronie rodziny

@up
a umiesz rozmawiac bez przeklenstw

Xr3 14-12-2008 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Haribo^^ (Post 2376960)
niedosc ze taki ********** ten up to jeszcze lagi po nim **********X(X(X(X(X(X(

Dobrze ci tak. Za to, że jesteś FACCem, nie powinieneś mieć pingu poniżej 800.

lovetibia.pl 14-12-2008 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2376980)

co ty sie tak czepiasz tego FACC'a ??

dr3d 14-12-2008 17:33

Przed Winter Update cieszyłem się ze zmian jakie wprowadza, jednak po Update wielu graczy ma lagi, prawdopodobnie spowodowane własnie przez Winter Update. Cipsoft mógłby się tym zająć. Btw. nie jest to wina Neostrady, bo w innych grach mam niskie pingi, np. Counter Strike - standardowy ping 20-50. Myślę, że wiecej graczy złoży takie skargi i przyczyna zostanie usunięta. :baby:

Haribo^^ 14-12-2008 17:56

.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lovetibia.pl (Post 2376983)
co ty sie tak czepiasz tego FACC'a ??

on mysli ze ma pacc to jest lepszy ale tak niejest poprostu jest pustym c w e l e m

Dragonit 14-12-2008 17:57

Cytuj:

Ty chory jakiś jesteś -.- I pomyśleć, że takie chamy kupują pacca bo ich stać i stoją 90% czasu przed depo (sam przyznał) a wielu ludzi którym pacc bardzo by się przydał, nie mają na niego kasy ...

Xr3 14-12-2008 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Haribo^^ (Post 2377048)
on mysli ze ma pacc to jest lepszy ale tak niejest poprostu jest pustym c w e l e m

Tak sobie do mamy możesz mówić, niewychowany dzieciaku bez manier.
Każdy, kto kiedykolwiek targnął się na kupno Premium Account, staje się lepszy od ciebie, ponieważ oprócz dokładania cegiełki do powstawania laggów, nic więcej od siebie nie dajesz.

Cytuj:

Ty chory jakiś jesteś -.-
Zgadza się, mam kaca.

Cytuj:

I pomyśleć, że takie chamy kupują pacca bo ich stać
Jeśli cię nie stać, to rusz dupę od kompa i idź do roboty zarabiać prawdziwe pieniądze.

Cytuj:

stoją 90% czasu przed depo (sam przyznał) a wielu ludzi którym pacc bardzo by się przydał
Guns N' Roses - Don't Cry
Ciekawe do czego, mógł by im się przydać... Stawiam, że chodzi o maniakalne zdobywanie białych cyferek, czyż nie ;)?

Haribo^^ 14-12-2008 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2377065)
Każdy, kto kiedykolwiek targnął się na kupno Premium Account, staje się lepszy od ciebie, ponieważ oprócz dokładania cegiełki do powstawania laggów, nic więcej od siebie nie dajesz.

a ja niemam zamiaru wydawac kasy na jakas gierke...:baby:

Dragonit 14-12-2008 18:08

Cytuj:

Nie ośmieszaj się, bo teraz wiele osób traci do ciebie szacunek. Kto tu nie ma manier? To ty się zachowujesz jak cham i piszesz z zawiścią, zachowaj więc te uwagi dla siebie. I nikt kto nie kupuje pacca nie jest lepszy od nikogo śmieszny człowieku ... widać że jesteś no-life i obchodzi cię tylko tibia i kupno płatnego konta.

Matthaves 14-12-2008 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2377130)
Ale nie brałem udziału w strajkach, demonstracjach i propagandach, w których nooby narzekają np. o brak miejsc do expienia na terenach dla graczy z darmowym kontem.

Zacznijmy od tego, że oni sami nie są lojalni w stosunku do swoich klientów.

A czy ja narzekam na brak miejsca na expowiskach Pacc? Jak mnie to denerwuje, to kupuję Pacc i mam spokój. Inna sprawa, że jak go już mam, to nie robię z siebie nie wiadomo jakiego fundatora i dobroczyńcy dla plugawych graczy Facc. Nie wyzywam ich od darmozjadów, bo nie każdemu jest Pacc do szczęścia potrzebny. Bo w końcu klienta Tibii ściągasz za darmo, konto zakładasz za darmo i - w reszcie - możesz ile Ci się żywnie podoba grać w nią za darmo.
CipSoft daje graczom taką możliwość, bo każdy klient Facc, to potencjalny nabywca Pacc. Działa to na prostej zasadzie promocji w supermarkecie, tylko że tutaj obiektem promocji jest nie jogurt, ser czy kiełbasa, tylko gra. Dostajesz za darmo próbkę możliwości a płacąc dostajesz pełne możliwości.

Inna sprawa... Czemu nie skomentowałeś mojego końcowego porównania? Było zbyt trafne, czy może było dla Ciebie zaszczytem porównanie do arcynazisty?

@ Dragonit

Większość ludzi często nie wpada na oczywiste pomysły pomijają z powodu ich oczywistości. I żeby nie było, to ja się nie czepiam, bo to całkowicie normalny i udowodniony naukowo fakt ;)

Frezko 14-12-2008 19:45

Cytuj:

Xr3
Daje to że paccowie mogą się cieszyc grą

Frezko 14-12-2008 19:55

moim zdaniem nie opłaca się kupowac pacc za rl kase w grze która jest robiona na odpierdziel

Matthaves 14-12-2008 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2377375)
Przecież nigdzie nie napisałem, że mówię o wszystkich. Nazwałem ich "tylko" darmozjadami.

Gdyby gracze Facc nielegalnie uzyskiwali dostęp do serwerów Tibii, to faktycznie każdy uczciwie płacący uczciwymi pieniędzmi gracz Pacc miałby pełne prawo do nazywania ich darmozjadami. Ale tak nie jest - mają legalny, darmowy i nieograniczony dostęp do gry, z powodu, o którym napisałem dosyć jasno i wyraźnie. Facc jest lokatą CipSoftu na przyszłość, bo większość ludzi, którzy dojdą do odpowiednio wysokiego poziomu kupują Pacc, żeby urozmaicić sobie granie (albo odchodzą bo nie widzą w grze nic co by ich przy niej trzymało).

Prośba do Admina: Proponuję zamknięcie tego tematu... Już dawno zamienił się w jeden wielki offtop...

Maciektg121 14-12-2008 22:11

To co wyczyniają tu obie strony, jest nie na miejscu. Dzieci w piaskownicy 'lepiej' kłócą się o łopatki. Jesteście chyba niedowartościowani - co ja mówię na pewno - i lepiej zastanówcie się czy jest sens wzajemnego wytykania sobie błędów, a w dodatku dochodzi do tego jeszcze sarkastyczne wytykanie pisowni. Błagam was!

Czy team mógłby zadbać o jakiegoś newsa podsumowującego dokonane w update zmiany? Dziękuję.

Mlody8 14-12-2008 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kubaland (Post 2370222)
Fajna wyspa, niezłe potworki i nowe outfity, o questach już nie wspomnę. Oczywiście, wszytko (chyba) dla PACC X(

Nie Wszystko.... FACC Może cieszyć się Podziwianiem Nowych Woolf i Slime :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:51.