Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czego słuchacie...... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2126)

Gufat III 24-02-2006 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumagoro
Prawdopodobnie dostanę po mordzie od wielce szanownych panów w kapturach jarających blanty i będących "ziąą", robiących kozackie gesty gadających "k... ch... ci w d... ty p... szmato", słuchających najbardziej kozackiego polisz HH

HipHop śmierdzi
Zarówno "czarny" jak i "Polski"
To szmira
"Idzie o tekst"? Czyli im więcej k... i ch... tym lepiej?

W klasie sie ze mnie śmieją i mam to gdzieś.

A co lubię?

Blur (chociaż Gorillaz imo lepsze od Blura jest)
Bloodhound gang
Gorillaz
HIM (rip out the wings of a butterfly ROX)
D'espairs ray (Japoński zespół metalowy, spoko kawałki mają)
System of a Down (szczególnie BYOB i Vicinity of obscenity)
Coldplay (tutaj dość wyrywkowo)

To jest muzyka, a nie jakiś tam HH z dzieciakami ściętymi na pałe z kapturami na głowach myślących że są zią bo jarają blanty

Co za bzdury. Może jakieś argumenty? A może nie masz nic więcej do powiedzenia, poza tym że "oni tam brzydko przeklinają i jarają blanty"? Sorry, ale odnoszę wrażenie że opierasz swoje zdanie na jakichś idiotach pokroju 18L, Mezo i kilku innych ziomów~

Chopkers 24-02-2006 16:06

Rock >.< (Offspring głownie ;))
oraz Punk Rock (zwlaszcza polski: Farben lehre, the analogs, ciemna strona pomidora, lumpex 75'.)
a tak ogólnie to Iron Maiden, A fire inside (afi), Zabili mi Zółwia, Ska-p, Rage Against the Machine... no jeszcze vavamuffin xD

off:
:cygaro: :dance: :faceoff: <-- fuujne te nowe emotki xD

Dj Nekro 24-02-2006 16:58

Techno - East Clubbers, Clubbasse i formacja założona przez mojego kumpla Powerteam.
Podgatunek Techno: HardStyle - Najczesciej to chyba Zany, Deepack, Pila itd.
Trance - Wszystkich wykonawcow a w szczegolnosci DJ Shog. :D

Kumagoro 24-02-2006 17:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gufat III
"oni tam brzydko przeklinają i jarają blanty"? Sorry, ale odnoszę wrażenie że opierasz swoje zdanie na jakichś idiotach pokroju 18L, Mezo i kilku innych ziomów~

Oglądałem 4fun w paśmie tylko HH

Większość które tam leciały miały takie teksty

Nie wątpię że istnieje ambitny HH, ale HH dla mas to <wstaw dowolne niecenzuralne słowo>

morwi 24-02-2006 17:58

Cytuj:

Nie wątpię że istnieje ambitny HH, ale HH dla mas to <wstaw dowolne niecenzuralne słowo>

1. Jak słuchałeś hh z tv to nie mogłeś usłyszećżadnego przekleństwa... why? bo zawsze jest cenzura-.-"
2. Tak to jest jak tylko oglądasz tv w którym jakieś dzieciaki wysyłają smsy na 'zespoły' typu 18L. Bo innego hh nei słyszały bo rodzice kupują im płytki tych którzy właśnie 'śpiewają dla tych dzieciaków".

Majines 24-02-2006 18:16

Tool, A Perfect Circle, Metallica, Black Sabbath, Guns 'N Roses, Pink Floyd, Soad (only Toxicity), PP.

Aval'yah 24-02-2006 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek
<ironia>AWRYJ I TOKJO!!!11onoenoe koham ih!</ironia>

ps. Ciekawe kiedy ten topic przerodzi się w kolejną wojnę...

Blah, hipokryzja. Najpierw naśmiewasz się z tego czego ktoś słucha, a potem ciekawisz się "Kiedy ten topic przerodzi się w kolejną wojnę". Sam ją wywołujesz w ten sposób.

Co do tematu.. słucham tego co mi wpadnie w ucho. Przy czym zazwyczaj jest to rock. Hip-hopu (zwłaszcza polskiego) i techno raczej nie trawię... Nie uważam, że to jakiś shit całkowity, ale mi to po prostu nie podchodzi.

A, japoński pop rulz XD

Vekegi 24-02-2006 19:25

widze że jesteście bardzo mało tolerancyjni słuchacze metalu i innej muzyki - to że metal jest taka świetną muzyką nie znaczy ze macie prawo obrażac rap hiphop i inne rodzaje muzyki! To jest co do niektórych tylko! Słuchajcie i dajcie słuchac innym albo raczej nie obrażajcie gustów.

Gufat III 24-02-2006 19:30

Cytuj:

W 4fun TV nie posłuchasz nic dobrego. A gdybym ja się sugerował muzyką dla mas, to najprawdopodobnie słuchał bym teraz gówna jakiegoś, albo nic.

@Vekegi
Nie zwracaj się z tym do wszystkich. Sam słucham głównie metalu, ale cenię sobie dobry rap/hip-hop... Niestety niektórzy są ograniczeni, albo chcą się popisac przed swoimi, tak to zwykle bywa. Nawet hip-hopowcy czasem się tak zachowują, należy to zrozumieć.

Ryłek 24-02-2006 21:31

@Kumagoro: Najśmieszniejsze jest to, że w swoim spisie nie wymieniłeś jakichś mega-ambitnych kapel, a czepiasz się hiphopu, że jest be.
Tak samo ktoś kto go lubi mógł by teraz powiedzieć, że rock jest kretyński, bo widział na Vivie takie tokjo hotel.
Tak samo jest z wszystkimi mezami, 18lami etc.
Wszystkie mają wspólną cechę, próbują naśladować jakiś gatunek, puszczają swoje teledyski w komercyjnych stacjach, taki dzieciak podłapie i voila! "Jestem hh zią, bo słucham "jak zapomnieć"/jestem evul mroczny metal, bo słucham linkin park".
Taki słuchacz, który na prawdę zna się na hiphopie, wyśmieje cię jak wyjedziesz z takimi tekstami w stylu "hwdp", "ziąąąą!!" etc.
Tak samo chyba nie myślałeś nigdy o tym, żeby przywitać się z metalem słowami "satan z tobą, bracie". Mam rację?

PiXik 24-02-2006 21:45

o znalazlem cos ciekawego na playliscie ale nie leży to w gatunku techno
The Rasmus,Zero,Queen One-t-cool(dobrze?)Kate Ryan(dance),Evanessence,Danzel,Big Cyc,Bob Marley,Bitter sweet symphony.słucham bardzo żadko no ale niech mi ktoś nie mówi że jestem ograniczony

Arrivald 24-02-2006 21:50

Patrzac na to co sie wyprawia w tym temacie po prostu jestem mocno zazenowany. Nie wiem do kad zmierzacie i co chcecie zademonstrowac poprzez klotnie typu :
- Avril Lavigne to pop rock!
- Nie, Avril Lavigne to pop!
- Linkin Park to Nu Metal!
- Nie n00bie, Linkin Park to jazz z domieszką funku i bluesa wywodzacego się z heavy metalu sratatata...
Skonczcie z tym lepiej :/ Muzyka powinna byc czyms osobistym, zaleznym od gustu a nie tematem do ostrych przepychanek. Klotnie o gatunki muzyczne to jedna z najglupszych rzeczy jaka w moim skromnym zdaniu istnieje na tym swiecie :/

...Zeck 24-02-2006 21:51

Duzo punku najwiecej polskiego,troche metalu,troche hc

Idioci w kapturach myslacy ze sa superextra itp najczesciej tolerancji maja zero i dlatego czasem moge dostac po glowie za to ze mam dlugie wlosy-no przeciez musze wygladac tak samo jak oni bo teraz jest era hip hopu....
Ale nie mowie ze kazdy taki jest-tak zachowuje sie 80% ktore znam
Edytowalem bo musze przyznac racje,nie mozna z tego robic swojej osobistej wojny

Nenn Iskariota 24-02-2006 21:56

>>Guns'n'Roses (w składzie Axl, Slash, Izzy, Duff i ten tam... Adler (?)) - nie ma to jak kawał rocka w najlepszym wydaniu ^^

>>A-ha - pop na najwyższym poziomie

>>Sting-
"You'll remember me when the west wind moves
Upon the fields of barley
You'll forget the sun in his jealous sky
As we walk in the fields of gold" - ha, lubię jego brzmienie i świetne, sensowne teksty

>>Red Hot Chili Peppers - jak ja mogłem o nich zapomnieć? :D Flea ze swoim basem rządzi

>> dodatkowo klasyki typu Led Zeppelin "Stairway to heaven" i "Whole lotta love", Eagles "Hotel California", Bitelsi, Eric Clapton, Deep Purple, Queen, Dire Straits "Brtohers in arms"...... jest tego sporo :). Jedynie nie przepadam za polskim hip hopem (ludzie, wsłuchajcie sie w te teksty... jak ja nie cierpie kolesi, uważającuch sie za niewiadomo jakich gangsta i zioooomalow. Eeehh, co innego hh z sensownymi tekstami (chodzby WWO czy Tupac)).

Nadrill 24-02-2006 21:58

Pytanie, odpowiedź. Jak w temacie.
U2(najczęściej)
Coldplay(po U2 najczęściej)
Franz Ferdinand(często)
Depeche Mode(często)
System Of A Down(nieraz)
Negatyw(nieraz)
I jeszcze parę, które są puszczane spodarycznie...

spider-bialystok 24-02-2006 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ...Zeck
Idioci w kapturach myslacy ze sa superextra itp najczesciej tolerancji maja zero i dlatego czasem moge dostac po glowie za to ze mam dlugie wlosy-no przeciez musze wygladac tak samo jak oni bo teraz jest era hip hopu....
Ale nie mowie ze kazdy taki jest-tak zachowuje sie 80% ktore znam
Edytowalem bo musze przyznac racje,nie mozna z tego robic swojej osobistej wojny

Rownie czesto mozna od dresa dostac po glowie wlasnie za bluze z kapturem czy skejtowskie spodnie. Wezcie nie robcie z 'metali'[chodzi mi o konkretnych userow] jakichs meczennikow o swoja muzyke bo czytajac niektore posty mozna nabrac takiego wrazenia
:confused:
Aha, zeby nie robic offtopa. Przede wszystkim slucham:
HH [Kaliber 44, Lona, Paktofonika, troche francuskiego rapu (amerykanski mi raczej nie pasi)]
Duzo muzyki filmowej
Duzo roznych odmian muzyki elektronicznej [najwiecej chyba Prodigy]

Vekegi 24-02-2006 22:09

Jak chcecie coś ambitnego to polecam album "7" Ostrego i nie dlatego że jestem jego fanem tylko dlatego że to naprawde ambitna muzyka.

kaczi 24-02-2006 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vekegi
Jak chcecie coś ambitnego to polecam album "7" Ostrego i nie dlatego że jestem jego fanem tylko dlatego że to naprawde ambitna muzyka.

Tylko nupku nie dawaj linka do albumu :P

Do tego 2 topicu:
Caly hip-hop jest zly?
Tak samo mozna powiedziec o metalach..

Myslisz ze wszyscy tylko sie wyzywaja na "biednych" metalach?
Idz w szerokich spodniach w grupke 'spragnionych walki' dresow. Myslisz, że tylko metal jest nieszanowany? W kazdej grupie sluchaczy wybranej muzyki, przeciwna jest niszczona...

A do tych co wyrazaja zdanie po piosenkach w TV:
Na Polske, obcokrajowiec też tylko na rząd patrzy, by zdanie na temat państwa określic?
End.

M@rcin 24-02-2006 22:18

Mogłem w sumie napisać to w moim poprzednim poście , ale co tam raz się żyję ;]
Żeby nie było , że jestem jakis true grow brutal death metalowiec to dodam , że bardzo lubie techno
East Clubbers
Dj Shog
Dj Tiesto
Dj Jean :>
a bym zapomniał czasem gdy już wszyscy spią a budzik wybija godzinę 3:33
włączam rumuńskie Disco [O -Zone] ale bardzo cicho , żeby policja nie przyjechała -.- :dance:

ciekawi mnie czy ktoś lubi HIM ? :cygaro:

]v[ichal 24-02-2006 22:24

@up
Ville Vallo. :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Do tego 2 topicu:
Caly hip-hop jest zly?
Tak samo mozna powiedziec o metalach..

Myslisz ze wszyscy tylko sie wyzywaja na "biednych" metalach?

Co można powiedzieć? Że w grupce pobiją skejta? Stary, nie spotkałem się z taką sytuacją, a z drugiej strony nieraz.Zresztą radze zamknąć tą dyskusje, bo robi sie kolejna kłótnia hh vs metal. Aby dyskutować, trzeba dysponować odpowiednimi argumentami, a tu obie strony nieco kuleją, i dyskusja prowadzi do nikąd.. :)

Caer 24-02-2006 23:29

@Up:
A jakie mogą być argumenty do tego, która muza jest lepsza? Żadne, gdyż każdy ma własny gust.

@M@rcin:
HIM jest całkiem fajny :)

@Topic:
Żeby nie było, że robie offtopa, to dopisze "nowe" kawałki które mi sie podobają:
Big Mountain - Baby, I love your way (zna ktoś inne piosenki tego zespołu?;p)
Bob Marley - I can see clearly now
Bob Marley - Turn your lights down
Bob Marley - Could you be loved
Van Morrison - Ain't no sunshine

P.S nowe = nowe na mojej playliście ;]

]v[ichal 25-02-2006 09:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Up:
A jakie mogą być argumenty do tego, która muza jest lepsza? Żadne, gdyż każdy ma własny gust.

No to też mówie, że rozmowa prowadzi do nikąd ;)

Koniec off-topica.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Duzo roznych odmian muzyki elektronicznej [najwiecej chyba Prodigy]

O! Prodigy jak najbardziej popieram. A słyszałeś kawałek 'Clubbed to death' (nie prodigy)? Był na soundtracku do pierwszego Matrixa. Naprawde super.

Matek 25-02-2006 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ]v[ichal
Co można powiedzieć? Że w grupce pobiją skejta? Stary, nie spotkałem się z taką sytuacją

Stary - nie spotkalem sie z sytuacja, zeby metal byl pobity/zwyzywany/zjechany przez sk8tow lub ludzi sluchajacych hh. Czyli co, to plakanie metali to sciema;)

]v[ichal 25-02-2006 10:44

@up
Masz 20+ lat, i nie chodzisz do gimnazjum. Nic dziwnego ;).

Cytuj:

Czyli co, to plakanie metali to sciema
Może nie ściema, ale jest przesadzone w wielu sytuacjach, bo doprawdy nie jest tragicznie. Osobiscie u mnie w gimnazjum bardzo rzadko zdarzają się takie sytuacje, aczkolwiek mają miejsce. Żeby nie bylo, że ja sie podpisuje pod tym "płakaniem" - nie, nie mam długich włosów, nie ubieram się na czarno więc mnie problem nietolerancji nie dotyczy. Mówie tylko jak jest ;)

NooB from LW 25-02-2006 11:41

Ja slucham disco polo (zart) a tak naprawde hip hop(hemp gru,wwo itp.) i techno

Vil 25-02-2006 12:51

Hunty - Children of Bodom, Soilwork, In Flames, MM, cokolwiek szybkiego z dobrymi gitarami

Normalna gra - Disturbed, Metallica ( Master~ szczegolnie )

poza tym - Flipsyde, SOAD, troche lekkiego rocka made in USA ( w klimacie Papa Roach, Yellowcard itp )

Caer 25-02-2006 14:57

@Wszyscy mówiący o gnębieniu metali:
Prawda jest taka, że w Polsce każdy ma równe szanse na dostanie w*******u, że tak to dobitnie powiem. Nieważne czy metal, czy skate czy stara babcia. "Dresikom" to nie robi różnicy.

predalien 25-02-2006 18:16

Ja słucham wszystkich gatunków ( oprócz popu) i wykonawców ( oprócz popowych) zagranicznych. Nigdy nie będe słuchał jakiejś muzy która pochodzi z Polski.

*Ryspeht* 26-02-2006 03:49

Ja słcuham przede wszystkim Green Daya, poza tym często gości w moich słuchawkach m.in Sum 41, Linkin Park, Yellowcard, a z innych rodzajów to jeszcze stary dobry hip-hop Paktofonika, WWO etc. Czasem (szczególnie weekendowymi wieczorami) techniawka made in Energy 2000. ;)

Thjordir 26-02-2006 06:07

Ehh ja Linkin Park i Fort Minor

moo 26-02-2006 07:59

Gdy gram (niewazne czy expie, trenuje) slucham glownie punk rocka, rocka, metalu. Co do zespolow to SOAD, Green day, Adema, Alient ant farm, Anti flag, Autopilot off, Blink, Sum 41, Tenacious d i wiele innych. Najlepiej gra sie mi przy zespole American werewolves, to pewnie dzieki tym ich teksta xD. Gdy ide kogos zabic (a to sie zdarza bardzo zadko) puszczam Adema - Immortal lub American Warewolves - For your blood.

Radek 666 26-02-2006 14:59

Zawsze tego samego - Linkin Park, SOAD, Guano Apes, Marilyn Manson, Kaliber44. Trochę Rob Zombie, Sum41.

Og Chilly Pie 26-02-2006 16:33

Głównie jakiegoś matetalu i rapu tj: Offspring, Linkin Park, Snoop Dogg http://www.mmorpg.6r.pl/images/smiles/003.gif , Ice Cube, Evol Intent, Mayhem & Thinktank

I parę innych...

Pani K. 26-02-2006 16:34

To dziwne, ale mnie tu jeszcze nie było. CKOD, Defekt Muzgó, the Offspring, Alians, Siekiera, Post Regiment, Włochaty, Armia, Partia, Akurat no i Farben Lehre. Tak bez ładu.

Knocik 26-02-2006 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gufat III
LOL, i on się jeszcze tym chwali :-))) Trzy błedy, w tym jeden poważny, w nazwie zespołu. (bynajmniej nie chodzi o "Defekt Muzgó")

O! Napisz no na MM, jak tam wrażenia dotyczace Ulvera ;-))

Z behe to byla literowka ;p

A jakie sa 2 kolejne bledy ? >.<

Belvedor 26-02-2006 21:37

Hip Hop, tylko polski.
Czemu?
Bo jest fajny.
Czemu?
Bo polski jest fajny.
Czemu?
Co czemu?
Czemu jestes glupi?
Nie wiem... ;(

Zespoly:
Nie pamietam :<
Co ci sie dzieje stary?
O co chodzi?
Glupi jestes...
Wiem :<

Hehe...

REd 26-02-2006 22:52

Jeśli mam wybór- zagraniczny hip hop a polski hip hop.
Biorę ten pierwszy.

Master Van'Dix 27-02-2006 15:00

Techno, Rege, czasami Hip Hop

REd 27-02-2006 15:30

Rege? Cóż to? Jakiś nowy gatunek afrykańskiej muzyki?

Ghost Nieudany 27-02-2006 17:17

Wszystkiego. Od Vaya Con Dios, Queen, Cesarii Evory, Raz, Dwa, Trzy, Presleya, Weird Ala Yankovica, Dżemu, przez SOAD, Disturbed, Godsmack, Arch Enemy, Alice In Chains, Metalliki, Iron Maiden (straszne. ;-)), Skindred, Arctic Monkeys, Dismember, Neurosis, The Rolling Stones, Crowbara, The Cult, Dire Straits, Janes Addiction, Guns N` Roses, SOiL, Acid Drinkers, na Dr. Dre, Snoop Doggy Doggu, Ice Cube'ie, NWA i Black Eyed Peas kończąc. A to i tak tylko początek góry lodowej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:31.