![]() |
Cytuj:
|
Rock >.< (Offspring głownie ;))
oraz Punk Rock (zwlaszcza polski: Farben lehre, the analogs, ciemna strona pomidora, lumpex 75'.) a tak ogólnie to Iron Maiden, A fire inside (afi), Zabili mi Zółwia, Ska-p, Rage Against the Machine... no jeszcze vavamuffin xD off: :cygaro: :dance: :faceoff: <-- fuujne te nowe emotki xD |
Techno - East Clubbers, Clubbasse i formacja założona przez mojego kumpla Powerteam.
Podgatunek Techno: HardStyle - Najczesciej to chyba Zany, Deepack, Pila itd. Trance - Wszystkich wykonawcow a w szczegolnosci DJ Shog. :D |
Cytuj:
Większość które tam leciały miały takie teksty Nie wątpię że istnieje ambitny HH, ale HH dla mas to <wstaw dowolne niecenzuralne słowo> |
Cytuj:
1. Jak słuchałeś hh z tv to nie mogłeś usłyszećżadnego przekleństwa... why? bo zawsze jest cenzura-.-" 2. Tak to jest jak tylko oglądasz tv w którym jakieś dzieciaki wysyłają smsy na 'zespoły' typu 18L. Bo innego hh nei słyszały bo rodzice kupują im płytki tych którzy właśnie 'śpiewają dla tych dzieciaków". |
Tool, A Perfect Circle, Metallica, Black Sabbath, Guns 'N Roses, Pink Floyd, Soad (only Toxicity), PP.
|
Cytuj:
Co do tematu.. słucham tego co mi wpadnie w ucho. Przy czym zazwyczaj jest to rock. Hip-hopu (zwłaszcza polskiego) i techno raczej nie trawię... Nie uważam, że to jakiś shit całkowity, ale mi to po prostu nie podchodzi. A, japoński pop rulz XD |
widze że jesteście bardzo mało tolerancyjni słuchacze metalu i innej muzyki - to że metal jest taka świetną muzyką nie znaczy ze macie prawo obrażac rap hiphop i inne rodzaje muzyki! To jest co do niektórych tylko! Słuchajcie i dajcie słuchac innym albo raczej nie obrażajcie gustów.
|
Cytuj:
@Vekegi Nie zwracaj się z tym do wszystkich. Sam słucham głównie metalu, ale cenię sobie dobry rap/hip-hop... Niestety niektórzy są ograniczeni, albo chcą się popisac przed swoimi, tak to zwykle bywa. Nawet hip-hopowcy czasem się tak zachowują, należy to zrozumieć. |
@Kumagoro: Najśmieszniejsze jest to, że w swoim spisie nie wymieniłeś jakichś mega-ambitnych kapel, a czepiasz się hiphopu, że jest be.
Tak samo ktoś kto go lubi mógł by teraz powiedzieć, że rock jest kretyński, bo widział na Vivie takie tokjo hotel. Tak samo jest z wszystkimi mezami, 18lami etc. Wszystkie mają wspólną cechę, próbują naśladować jakiś gatunek, puszczają swoje teledyski w komercyjnych stacjach, taki dzieciak podłapie i voila! "Jestem hh zią, bo słucham "jak zapomnieć"/jestem evul mroczny metal, bo słucham linkin park". Taki słuchacz, który na prawdę zna się na hiphopie, wyśmieje cię jak wyjedziesz z takimi tekstami w stylu "hwdp", "ziąąąą!!" etc. Tak samo chyba nie myślałeś nigdy o tym, żeby przywitać się z metalem słowami "satan z tobą, bracie". Mam rację? |
o znalazlem cos ciekawego na playliscie ale nie leży to w gatunku techno
The Rasmus,Zero,Queen One-t-cool(dobrze?)Kate Ryan(dance),Evanessence,Danzel,Big Cyc,Bob Marley,Bitter sweet symphony.słucham bardzo żadko no ale niech mi ktoś nie mówi że jestem ograniczony |
Patrzac na to co sie wyprawia w tym temacie po prostu jestem mocno zazenowany. Nie wiem do kad zmierzacie i co chcecie zademonstrowac poprzez klotnie typu :
- Avril Lavigne to pop rock! - Nie, Avril Lavigne to pop! - Linkin Park to Nu Metal! - Nie n00bie, Linkin Park to jazz z domieszką funku i bluesa wywodzacego się z heavy metalu sratatata... Skonczcie z tym lepiej :/ Muzyka powinna byc czyms osobistym, zaleznym od gustu a nie tematem do ostrych przepychanek. Klotnie o gatunki muzyczne to jedna z najglupszych rzeczy jaka w moim skromnym zdaniu istnieje na tym swiecie :/ |
Duzo punku najwiecej polskiego,troche metalu,troche hc
Idioci w kapturach myslacy ze sa superextra itp najczesciej tolerancji maja zero i dlatego czasem moge dostac po glowie za to ze mam dlugie wlosy-no przeciez musze wygladac tak samo jak oni bo teraz jest era hip hopu.... Ale nie mowie ze kazdy taki jest-tak zachowuje sie 80% ktore znam Edytowalem bo musze przyznac racje,nie mozna z tego robic swojej osobistej wojny |
>>Guns'n'Roses (w składzie Axl, Slash, Izzy, Duff i ten tam... Adler (?)) - nie ma to jak kawał rocka w najlepszym wydaniu ^^
>>A-ha - pop na najwyższym poziomie >>Sting- "You'll remember me when the west wind moves Upon the fields of barley You'll forget the sun in his jealous sky As we walk in the fields of gold" - ha, lubię jego brzmienie i świetne, sensowne teksty >>Red Hot Chili Peppers - jak ja mogłem o nich zapomnieć? :D Flea ze swoim basem rządzi >> dodatkowo klasyki typu Led Zeppelin "Stairway to heaven" i "Whole lotta love", Eagles "Hotel California", Bitelsi, Eric Clapton, Deep Purple, Queen, Dire Straits "Brtohers in arms"...... jest tego sporo :). Jedynie nie przepadam za polskim hip hopem (ludzie, wsłuchajcie sie w te teksty... jak ja nie cierpie kolesi, uważającuch sie za niewiadomo jakich gangsta i zioooomalow. Eeehh, co innego hh z sensownymi tekstami (chodzby WWO czy Tupac)). |
Pytanie, odpowiedź. Jak w temacie.
U2(najczęściej) Coldplay(po U2 najczęściej) Franz Ferdinand(często) Depeche Mode(często) System Of A Down(nieraz) Negatyw(nieraz) I jeszcze parę, które są puszczane spodarycznie... |
Cytuj:
:confused: Aha, zeby nie robic offtopa. Przede wszystkim slucham: HH [Kaliber 44, Lona, Paktofonika, troche francuskiego rapu (amerykanski mi raczej nie pasi)] Duzo muzyki filmowej Duzo roznych odmian muzyki elektronicznej [najwiecej chyba Prodigy] |
Jak chcecie coś ambitnego to polecam album "7" Ostrego i nie dlatego że jestem jego fanem tylko dlatego że to naprawde ambitna muzyka.
|
Cytuj:
Do tego 2 topicu: Caly hip-hop jest zly? Tak samo mozna powiedziec o metalach.. Myslisz ze wszyscy tylko sie wyzywaja na "biednych" metalach? Idz w szerokich spodniach w grupke 'spragnionych walki' dresow. Myslisz, że tylko metal jest nieszanowany? W kazdej grupie sluchaczy wybranej muzyki, przeciwna jest niszczona... A do tych co wyrazaja zdanie po piosenkach w TV: Na Polske, obcokrajowiec też tylko na rząd patrzy, by zdanie na temat państwa określic? End. |
Mogłem w sumie napisać to w moim poprzednim poście , ale co tam raz się żyję ;]
Żeby nie było , że jestem jakis true grow brutal death metalowiec to dodam , że bardzo lubie techno East Clubbers Dj Shog Dj Tiesto Dj Jean :> a bym zapomniał czasem gdy już wszyscy spią a budzik wybija godzinę 3:33 włączam rumuńskie Disco [O -Zone] ale bardzo cicho , żeby policja nie przyjechała -.- :dance: ciekawi mnie czy ktoś lubi HIM ? :cygaro: |
@up
Ville Vallo. :) Cytuj:
|
@Up:
A jakie mogą być argumenty do tego, która muza jest lepsza? Żadne, gdyż każdy ma własny gust. @M@rcin: HIM jest całkiem fajny :) @Topic: Żeby nie było, że robie offtopa, to dopisze "nowe" kawałki które mi sie podobają: Big Mountain - Baby, I love your way (zna ktoś inne piosenki tego zespołu?;p) Bob Marley - I can see clearly now Bob Marley - Turn your lights down Bob Marley - Could you be loved Van Morrison - Ain't no sunshine P.S nowe = nowe na mojej playliście ;] |
Cytuj:
Koniec off-topica. Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up
Masz 20+ lat, i nie chodzisz do gimnazjum. Nic dziwnego ;). Cytuj:
|
Ja slucham disco polo (zart) a tak naprawde hip hop(hemp gru,wwo itp.) i techno
|
Hunty - Children of Bodom, Soilwork, In Flames, MM, cokolwiek szybkiego z dobrymi gitarami
Normalna gra - Disturbed, Metallica ( Master~ szczegolnie ) poza tym - Flipsyde, SOAD, troche lekkiego rocka made in USA ( w klimacie Papa Roach, Yellowcard itp ) |
@Wszyscy mówiący o gnębieniu metali:
Prawda jest taka, że w Polsce każdy ma równe szanse na dostanie w*******u, że tak to dobitnie powiem. Nieważne czy metal, czy skate czy stara babcia. "Dresikom" to nie robi różnicy. |
Ja słucham wszystkich gatunków ( oprócz popu) i wykonawców ( oprócz popowych) zagranicznych. Nigdy nie będe słuchał jakiejś muzy która pochodzi z Polski.
|
Ja słcuham przede wszystkim Green Daya, poza tym często gości w moich słuchawkach m.in Sum 41, Linkin Park, Yellowcard, a z innych rodzajów to jeszcze stary dobry hip-hop Paktofonika, WWO etc. Czasem (szczególnie weekendowymi wieczorami) techniawka made in Energy 2000. ;)
|
Ehh ja Linkin Park i Fort Minor
|
Gdy gram (niewazne czy expie, trenuje) slucham glownie punk rocka, rocka, metalu. Co do zespolow to SOAD, Green day, Adema, Alient ant farm, Anti flag, Autopilot off, Blink, Sum 41, Tenacious d i wiele innych. Najlepiej gra sie mi przy zespole American werewolves, to pewnie dzieki tym ich teksta xD. Gdy ide kogos zabic (a to sie zdarza bardzo zadko) puszczam Adema - Immortal lub American Warewolves - For your blood.
|
Zawsze tego samego - Linkin Park, SOAD, Guano Apes, Marilyn Manson, Kaliber44. Trochę Rob Zombie, Sum41.
|
Głównie jakiegoś matetalu i rapu tj: Offspring, Linkin Park, Snoop Dogg http://www.mmorpg.6r.pl/images/smiles/003.gif , Ice Cube, Evol Intent, Mayhem & Thinktank
I parę innych... |
To dziwne, ale mnie tu jeszcze nie było. CKOD, Defekt Muzgó, the Offspring, Alians, Siekiera, Post Regiment, Włochaty, Armia, Partia, Akurat no i Farben Lehre. Tak bez ładu.
|
Cytuj:
Z behe to byla literowka ;p A jakie sa 2 kolejne bledy ? >.< |
Hip Hop, tylko polski.
Czemu? Bo jest fajny. Czemu? Bo polski jest fajny. Czemu? Co czemu? Czemu jestes glupi? Nie wiem... ;( Zespoly: Nie pamietam :< Co ci sie dzieje stary? O co chodzi? Glupi jestes... Wiem :< Hehe... |
Jeśli mam wybór- zagraniczny hip hop a polski hip hop.
Biorę ten pierwszy. |
Techno, Rege, czasami Hip Hop
|
Rege? Cóż to? Jakiś nowy gatunek afrykańskiej muzyki?
|
Wszystkiego. Od Vaya Con Dios, Queen, Cesarii Evory, Raz, Dwa, Trzy, Presleya, Weird Ala Yankovica, Dżemu, przez SOAD, Disturbed, Godsmack, Arch Enemy, Alice In Chains, Metalliki, Iron Maiden (straszne. ;-)), Skindred, Arctic Monkeys, Dismember, Neurosis, The Rolling Stones, Crowbara, The Cult, Dire Straits, Janes Addiction, Guns N` Roses, SOiL, Acid Drinkers, na Dr. Dre, Snoop Doggy Doggu, Ice Cube'ie, NWA i Black Eyed Peas kończąc. A to i tak tylko początek góry lodowej.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:31. |