Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gry - temat ogólny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218504)

Wylansowany 22-08-2009 19:50

@Rybzor
Ja tam wolę czekać na "dwie dwójki", tzn. Crysisa 2 i Mass Effect 2. Na razie są jakieś badziewne trailery, ale mam nadzieje, że niedługo pokażą coś lepszego.

MALLuś 22-08-2009 20:01

Cytuj:

Na 2009 zapowiedziany został SC2 i nowy dodatek do WoWa
Zmień to, bo jeszcze ktoś uwierzy.

Pewnie w d3 zagram gdy w końcu wyjdzie, może się na limitowaną serie jakąś skusze<o ile wyjdzie>, SC2 pewnie zobaczę. Nie mam ciśnienia na te gry, mogą wyjść i w 2013, oby były dobre.

Edit.
Mam ps3, ale nawet nie miałbym w co pyknąć bo zbieram na nowy tv, wydatki na gry są równe zeru totalnemu.<Jedynymi grami w multi w tej chwili to: Little big planet i "gruba księżniczka" z PSN>

BialyOleander 22-08-2009 20:06

Jest tu ktoś kto interesuję się grami na konsole sony czy sami pececiarze? może ma ktoś PS3 i byśmy sobie pykneli rundkę w jakąś grę:)

Shanhaevel 22-08-2009 20:43

Czekam aktualnie na Diablo 3 (może nawet kolekcjonerka?), Mass Effect 2 i na Alana Wake'a (żeby był na PC...).

Pacz_knight 22-08-2009 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BialyOleander (Post 2631123)
Jest tu ktoś kto interesuję się grami na konsole sony czy sami pececiarze? może ma ktoś PS3 i byśmy sobie pykneli rundkę w jakąś grę:)

Ja jestem typem konsolowca, bo na blaszaku pogrywam tylko w MMO. ;p
Niestety PS3 nie mam...

BialyOleander 22-08-2009 21:28

o super :) a jakie masz konsole;) ja osobiście posiadam PSX ps2 ps3 i nesa.

Pacz_knight 22-08-2009 21:34

Aktualnie X-360 i PS 2. Kiedys jeszcze mialem stara, przenosna SEGE ;p
Czekam jeszcze na dwie gierki ktore maja wyjsc na PS 2, wtedy sprzedaje staruszka i mam zamiar zakupic PSP. ;)

AnonimowyPowrot 23-08-2009 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2631145)
Czekam aktualnie na Diablo 3 (może nawet kolekcjonerka?), Mass Effect 2 i na Alana Wake'a (żeby był na PC...).

Dla mnie niestety Diablo 3 będzie za drogie, więc będę musiał obejść się piratem, mimo, że bardzo chciałbym BN... :<

Shanhaevel 23-08-2009 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2631646)
Dla mnie niestety Diablo 3 będzie za drogie, więc będę musiał obejść się piratem, mimo, że bardzo chciałbym BN... :<

Pewnie nie będzie LANu, więc nie pograsz...

Rybzor 23-08-2009 14:43

No przecież zawsze jest single player, który ma wymiatać i się nie nudzić dzięki masie różnych dodatków ; )

Lord Dreathan 23-08-2009 15:00

Czesc z was pewnie wie, ze sc2 bedzie wydany w 3 czesciach. A slyszeliscie ze za czesc map, ktore chcielibysmy pobrac, trzeba bedzie zaplacic? To jest wg mnie przesada. Niedlugo bedzie mozna ulozyc takie rownanie Blizzard=EA

A ktos w ogole wie, jak uruchomic l4d na lanie ?

nemelza3 23-08-2009 15:05

sciagnijcie se fife 06 bardzo elegancka gra ;]

Gelt 23-08-2009 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2631714)

A z czym masz problem?: o

Grycan 23-08-2009 16:20

A ja czekam nadal na wydanie "CoD: Modern Warfare 2", oraz na premierę "Street Fighter IV" na PC. :) SF IV zapowiada się obiecująco. :P Więc wymyśliłem że go kupie. B)

Lord Dreathan 23-08-2009 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2631760)
A z czym masz problem?: o

Tylko ja mam oryginal:D

Rybzor 23-08-2009 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2631714)
Czesc z was pewnie wie, ze sc2 bedzie wydany w 3 czesciach. A slyszeliscie ze za czesc map, ktore chcielibysmy pobrac, trzeba bedzie zaplacic? To jest wg mnie przesada. Niedlugo bedzie mozna ulozyc takie rownanie Blizzard=EA

Przesadą wydaje ci się to, że jak zrobię mape w edytorze, to będę mógł ją umieścić na serwerze battlenetu 2 i pobierać za to kasę? Dla mnie jest do duży plus.

System będzie wyglądał tak, że ludzie którzy robią mapy będą mogli się nimi wymieniać i pobierać już poprzez bn2, a dodatkiem ma być to, że będzie można sobie ustalić opłatę za pobranie swojej mapy. Nie rozumiem co tu jest przesadą. Jak ci nie będzie pasić, to nikt nie każe ściągać danej, płatnej mapy. Dla mnie to taka dodatkowa motywacja dla mapperów do robienia dobrych map.

Lotress 23-08-2009 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grycan (Post 2631763)
A ja czekam nadal na wydanie "CoD: Modern Warfare 2", oraz na premierę "Street Fighter IV" na PC. :) SF IV zapowiada się obiecująco. :P Więc wymyśliłem że go kupie. B)

SF IV już chyba jest na PC ;o

AnonimowyPowrot 24-08-2009 11:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2631649)
Pewnie nie będzie LANu, więc nie pograsz...

W II można grać na prywatnych serwerach "BN", w III też pewnie będą.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2631700)
No przecież zawsze jest single player, który ma wymiatać i się nie nudzić dzięki masie różnych dodatków ; )

Tak serio to miałem właśnie to na myśli.

Grycan 24-08-2009 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2631798)
SF IV już chyba jest na PC ;o

Nie w Polsce. :/ 28.08 albo 03.09 roku 2009 ma wyjść w Polsce albo i w ogóle na świecie. (już nie wiem której dacie mam wierzyć :/)

gaspare 24-08-2009 20:00

Modern Warfare II
Diablo 3.

No.

Shanhaevel 24-08-2009 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2631700)

Ta, tylko on będzie wrzucony pro forma, na każdym kroku Blizzard podkreśla, że w D3 najlepiej będzie się grało historię w co-opie.

Rybzor 24-08-2009 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2633000)
Ta, tylko on będzie wrzucony pro forma, na każdym kroku Blizzard podkreśla, że w D3 najlepiej będzie się grało historię w co-opie.

A Ty pewnie na ich miejscu powtarzałbyś, że najlepiej gra się na singlu? Co za beznadziejny argument, przecież w 95% gier gra się lepiej z przyjaciółmi. Już nie mówiąc o tym, że takie gadanie ma też podtekst marketingowy.

Zatharin 24-08-2009 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2631784)
Przesadą wydaje ci się to, że jak zrobię mape w edytorze, to będę mógł ją umieścić na serwerze battlenetu 2 i pobierać za to kasę? Dla mnie jest do duży plus.

System będzie wyglądał tak, że ludzie którzy robią mapy będą mogli się nimi wymieniać i pobierać już poprzez bn2, a dodatkiem ma być to, że będzie można sobie ustalić opłatę za pobranie swojej mapy. Nie rozumiem co tu jest przesadą. Jak ci nie będzie pasić, to nikt nie każe ściągać danej, płatnej mapy. Dla mnie to taka dodatkowa motywacja dla mapperów do robienia dobrych map.

A ja już nie pamiętam gdzie, czytałem, że płatne mapki będą tylko te które od Blizza dostaną etykietke Premium czy cos takiego (czyli tylko najlepsze mapy)

Wielkimanitu 13-09-2009 13:52

Grał ktoś w MGS3: Snake Eater? Czy dla tej jednej gierki warto wydać kasę na kupno PS2?

Ashlon 13-09-2009 14:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2633000)

Trudno, mam oryginalne d2, jesli diablo3 bedzie na podobnym poziomie, to kupie i bede gral ^^

Na razie czekam na oddanie karty muzycznej, dzieki czemu bede mogl grac w battlefielda2. Obecnie czekam na :

*modern warfare 2 - jesli zrobia taki multiplayer, jak obecnie (mowia, ze jest swietny), to kupuje
*Battlefield : Bad Company 2 - jesli okaze sie, ze bedzie grywalne, bo jakos nie wyobrazam sobie dobrego battlefielda, gdzie moze byc maksymalnie 24 graczy... ogladalem gameplay'e z konsolowego 1943 i mapy wieja tam pustka. Cholerne konsole :(
*Guildwars 2

Rybzor 13-09-2009 14:11

O, apropo nowości, to kilka było/szykuje się.

Póki co to grałem sobie w wolfensztajna, tego nowego. Może nie jest to jakaś mega nowość, ale całkiem przyjemnie się gra. Prócz tego odpaliłem sobie wczoraj Mini Niinjas, całkiem fajnie zbudowana zręcznościówka.

Za parę dni (chyba 15stego) wychodzi NFS: shift, i również fajnie się zapowiada. Chyba w końcu będzie można się pościgać z całkiem fajnego widoku kierowcy.

No i ostatnio odpaliłem sobie warcrafta 3 z dodatkiem, jakoś nigdy nie grałem i chciałem sprawdzić jak mi przypadnie do gustu i okazało się, że jednak wolę starcrafta : P

AA no i kurdę, battle report ze SC2 miał się ukazać na początku września, a tu ni widu nie słychu ;<

Lotress 13-09-2009 14:21

Fifa 10- na pc. MEGA porażka, nie wiem po co te wszystkie zapowiedzi, nad zrewolucjonizowaniem pecetowej fify, bo grając w demo, odniosłem wrażenie że jest jeszcze gorsza od 09 lol. Btw, z ostatnich gier najbardziej przypodobał mi się Batman: Arkham Asylum.

robek 13-09-2009 14:58

Gralem przed chwila w nowego Wolfensteina z nadzieja, ze beda podobne elementy ze starego - poczatek ok, fajnie sie zapowiadal, dostajesz misje dalej w gabinecie. Agent Blazkowicz ze starej wersji. Zaczela sie pierwsza misja, a raczej maly samouczek. Za chwile dowiedzialem sie, ze do MP40 moge dokupic tlumik i inne dodatki (!) co totalnie mnie zaskoczylo i zniechecilo. Zaraz gosciu daje mi tutoriala o mapach i notesie, ktory mozna przegladac. Przeszedlem pierwsza, druga misje (w ktorej w jednym miejscu wszystko latalo, nie wiedzialem czemu). Zaczela sie trzecia - w podziemiach. Mam zdobyc jakis medalion. Mysle, bedzie fajnie - wraca stary klimat! A tu zaraz sie dowiedzialem, ze ten medalion ma jakies magiczne wlasciwosci, moge dzieki niemu szybciej biegac i chodzic przez niektore sciany. Gra po 5 min zostala odinstalowana i dalej nie wierze, ze mogli wydac takie gowno. Mozna te specjalne moce 'ladowac' w jakims polu, pozniej z tego co slyszalem dostaje sie inne krysztaly.

Pamietam te czasy, gdzie w Return to Castle Wolfenstein chodzilo sie ze snajperka z tlumkiem na takiej otwartej mapie, trzeba bylo znalezc spadochron, nikt nie mogl cie wykryc bo od razu alarm i mission failed. Albo jakies koscioly czy koncowe bossy... Trzeba bylo zabic jakiegos wazniejszego goscia w gabinecie, rozwalac flagi III Rzeszy czy obrazy Fuhrera zdobywajac przy okazji sztabki zlota.

Ogolnie - jak ktos sie spodziewa fajnej gry, w ktorej mozna porozwalac szwabow bez zbednych dodatkow - nie polecam.

Pani_Halinka 13-09-2009 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2646682)
Grał ktoś w MGS3: Snake Eater? Czy dla tej jednej gierki warto wydać kasę na kupno PS2?

tak,ta gra jest genialna :)

Yoh Asakura 13-09-2009 15:31

Grałem trochę w Bioshocka, straszny badziew.

rentonB 13-09-2009 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pani_Halinka (Post 2646767)
tak,ta gra jest genialna :)

Popieram, wydalbym nawet na PS3 zeby miec MGS4 ech, a tak to czekam na Modern Warfare 2 miazga B)

Rybzor 13-09-2009 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2646697)
Fifa 10- na pc. MEGA porażka, nie wiem po co te wszystkie zapowiedzi, nad zrewolucjonizowaniem pecetowej fify, bo grając w demo, odniosłem wrażenie że jest jeszcze gorsza od 09 lol. Btw, z ostatnich gier najbardziej przypodobał mi się Batman: Arkham Asylum.

Też grałem w Batmana. Myślę, że może być, chociaż bez żadnej rewolucji. Walka jest całkiem przyjemna. Z tego co się orientuje, to jest dość wysoko oceniany.

Co do fify, to nigdy za nią nie przepadałem, zawsze wolałem pogierczyć w PES'a.

Cytuj:

Za chwile dowiedzialem sie, ze do MP40 moge dokupic tlumik i inne dodatki (!) co totalnie mnie zaskoczylo i zniechecilo.
A mi się to właśnie podobało. Upgrejdowanie broni itp. luneta itp, te dodatki dają dużo fajnych możliwości.

Lotress 13-09-2009 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2646799)
Co do fify, to nigdy za nią nie przepadałem, zawsze wolałem pogierczyć w PES'a.

Fifa na konsolach jest serio dobra, lepsza od PESA. Jednak ta Fifa pecetowa, to mega ścierwo, nie warta nawet ściągania. Ciekaw jestem Pesa, czy poprawią go, bo 2009 też nie powalał.

Xendriel 13-09-2009 16:44

Bo Fifa na konsole jest na nowym silniku.

robek 13-09-2009 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2646799)
A mi się to właśnie podobało. Upgrejdowanie broni itp. luneta itp, te dodatki dają dużo fajnych możliwości.

Czasy II wojny swiatowej, wyobraz sobie mp40 , mp44 (nie wiem czy jest w tej grze) czy cos innego z tlumikiem - z tego co pamietam, najczesciej takowy mialy steny, nic wiecej. Chodzi mi tu o realistyke samej gry. Nie mowie, ze taki kar98k z luneta jest zly, bo nawet taki byc powinien, ale te karabiny automatyczne z tymi stabilizatorami - cos jest nie tak.

Niby sam agent jest 'wyjatkowy', szary zolnierz nosi zwykla bron bez dodatkow - przynajmniej tyle.

@Ryba, 2down

Mowie o zachowaniu realistyki samej wojny, nie musza az tak jej znieksztalcac (chociaz moga, to jest tylko gra). Te krysztaly i moce sa failem, to ja wiem. I mam jeszcze jedno pytanie - czy do kar98k da rade dolaczyc tlumik? :D

kochamcienzarufki 13-09-2009 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2646817)
z tego co pamietam, najczesciej takowy mialy steny, nic wiecej.

Tłumiki były, ale nigdy nie były produkowane seryjnie i pozatym nigdy nie weszły w obieg. Jedynie było testowanie tłumików na MP40 poza frontem, więc jest to pewnego rodzaju fail producentów. Też grałem w to gówno i nigdy nie zagram. :D
RTC rzondzi!!!11

Rybzor 13-09-2009 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2646817)
Czasy II wojny swiatowej, wyobraz sobie mp40 , mp44 (nie wiem czy jest w tej grze) czy cos innego z tlumikiem - z tego co pamietam, najczesciej takowy mialy steny, nic wiecej. Chodzi mi tu o realistyke samej gry. Nie mowie, ze taki kar98k z luneta jest zly, bo nawet taki byc powinien, ale te karabiny automatyczne z tymi stabilizatorami - cos jest nie tak.

Niby sam agent jest 'wyjatkowy', szary zolnierz nosi zwykla bron bez dodatkow - przynajmniej tyle.

No to czegoś tu nie rozumiem. Oczekujesz realizmu II wojny światowej i narzekasz na tłumiki, podczas, gdy można sobie zwalniać czas i włączać tarcze? lol.

Pacz_knight 13-09-2009 19:43

Heh co do serji MGS, to ta seria jest po prostu genialna. Jesli nie grales, to naprawde warto.
Niestety w ta najnowsza pograc nie moglem, bo brak PS3...

Slyszal ktos o gierce pod tytolem MechWarrior? ;)
Moim zdaniem, to moze byc jedna z lepszych gier najblizszego czasu. Nie mowiac juz o grafice, ale o fizyce poruszajacych sie mechow i calej akcji, gierka moze byc niezla. ^^

Lord Dreathan 13-09-2009 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2646917)
Heh co do serji MGS, to ta seria jest po prostu genialna. Jesli nie grales, to naprawde warto.
Niestety w ta najnowsza pograc nie moglem, bo brak PS3...

Slyszal ktos o gierce pod tytolem MechWarrior? ;)
Moim zdaniem, to moze byc jedna z lepszych gier najblizszego czasu. Nie mowiac juz o grafice, ale o fizyce poruszajacych sie mechow i calej akcji, gierka moze byc niezla. ^^

Zawsze chcialem miec ta gre, ale to byly czasu kiedy trzeba bylo chodzic na bazarek. A ja nie mialem 50 zl na pirata:D

A co? Ma wyjsc nowy Mechwarrior?

Rater 13-09-2009 20:35

Ktoś na górze wspomniał o Need for Speed Shift. Cieszę się, że panowie z EA puknęli się w głowę po ostatniej części i stworzyli coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=85kwy...layer_embedded ;d

Do tego czekam z niecierpliwością na październik i wyjście Uncharted 2: Among Thieves http://ps3.ign.com/dor/objects/14225...ax_090409.html. Pierwsza część była cudowna.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:01.