Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   Uwaga! Wirusy w Rec (To nie żart)! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=22023)

Metoxis 27-12-2006 10:04

@UP

http://www.haker.com.pl/forum/viewtopic.php?p=126961

Cytuję siebie z haker.com.pl/forum

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ra-v

Ale raczej da sie zbindowac .jpg - moze ktorys z modkow napisze

A teraz cytuję usera o nazwie hxv

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hxv
Bindowaniu z jpg stanowczo mówimy NIE!!

Co oznacza, że się nie da...

Ja pisząc tutaj że się nie da, miałem na myśli to, że zwykły śmiertelnik nie zbinduje .jpg z wirusem...

mateuszek2 27-12-2006 22:19

Kaspersky klucze

Oto link do akualnych kluczy do kasperskego5
http://rapidshare.com/files/9205042/...Kaspersky5*****

Metoxis 28-12-2006 09:29

@UP

Nie wiem jak teraz miałem Kasperskiego kiedyś, ale mi się wydaje że klucze nie mają rozszerzenia ***** ...

_aNeptiS_ 01-01-2007 14:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lenrock (Post 1064475)
można równiez do .jpg i .bmp

HAHAHAH PoZdro600 ... zal.pl... poczytaj troche na forach..
Jak zbindujesz keyloggera do jpg lub bmp to bedziesz MASTER!

Archer_of_Keltera 01-01-2007 17:03

Mam pytanie czemu strona www.tibia.com nie dziala ?
Właśnie zostałem hakniety...

PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ (jesli cos wiecie)

tsukuy0mi 01-01-2007 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _aNeptiS_ (Post 1167266)
HAHAHAH PoZdro600 ... zal.pl... poczytaj troche na forach..
Jak zbindujesz keyloggera do jpg lub bmp to bedziesz MASTER!

widać że się nie znasz, więc lepiej się nie wypowiadaj -.-

można zbindować wrzucić do jpg wira, ale wątpie żeby ten sposób nadal działał, gdyż wykryto go dawno temu (bodajże kiedy był windows xp sp1)

@edit:
z tego co pamiętam to to się nazywało Jpg Of Death :) (exploita nadal można gdzieś pobrać w sieci)

Archer_of_Keltera 01-01-2007 18:13

piepszeni hackerzy...

game over ?... :[

XIII 01-01-2007 22:44

@up
zamknij sie.

@all
jezeli macie zaktualizowanego windowsa, to nie macie sie w zasadzie czego obawiac.

Metoxis 02-01-2007 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tsukuy0mi (Post 1167754)

można zbindować wrzucić do jpg wira, ale wątpie żeby ten sposób nadal działał, gdyż wykryto go dawno temu (bodajże kiedy był windows xp sp1)

@edit:
z tego co pamiętam to to się nazywało Jpg Of Death :) (exploita nadal można gdzieś pobrać w sieci)

Czytałem coś o tym na forum haker.com.pl...
Prawdopodobnie już się nie da...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Archer_of_Keltera
piepszeni hackerzy...

Ey, nie jesteśmy wcale tacy pieprz/sznięci...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII
@all
jezeli macie zaktualizowanego windowsa, to nie macie sie w zasadzie czego obawiac.

Nienienie, to nie tak. Jeśli masz Linuxa to nie masz się czego obawiać.
Nawet zaktualizowany Windows ugnie się przed ludzką głupotą [ vide down ]

BTW: Jak usłyszałem o tym "virusie" Postcard to poprostu ROTFL.
Co za lamer/ciota/noob otwiera załącznik ***** od obcych?? Trza najpierw przeskanować...chociaż ten postcard wykrywalny chyba nie był...

alz'q 15-01-2007 15:38

hmm widze ze szpe wiec zadam swoje pytania:
do czego sluzy StatusForm (alt+ctrl+del) {czasem mi sie pojawia i znika), win98

Gryglu 26-01-2007 20:30

Przykro mi, ale cały ten temat można psu o kant dupy rozbić. Dlaczego?
Otóż postanowiłem sprawdzić owe doniesienia jakoby możliwe było połączenie keyloggera z plikiem o rozszerzeniu *.rec . W dzisiejszych czasach nie ma takich technologii które pozwoliłyby na takie połączenie. Owszem, da się zamienić keyloggera, aby miał rozszerzenie *.jpg ale nie będzie on jednak działał. Krążą pogłoski że gdzieś na świecie udało sie połączyć keyloggera z *.jpeg ale to tylko plotki, wieć niewiem skąd autor tematu dowiedział się że wirusy mogą być w *.rec . Nawet jeżeli antywirusy cos tam znajdują to te pliki są już "martwe" (patrz: 4 linijki wyżej) i są całkowicie bezpieczne.
Zdanie zmienie dopiero gdy skonsultuje się z jakąś ofiarą takiego wirusa.
Jakby co pisać do mnie na PM.

Astron 27-01-2007 01:20

Mogli by zamiescic na tibi.pl jakis program rec do nagrywania filmu z tibi do sciagniecia

Gryglu 27-01-2007 10:45

Klik- tu masz wszystko.

Ale bez offtopa.

Wnoszę o zamknięcie tematu.

Metoxis 06-02-2007 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gryglu (Post 1224571)
Krążą pogłoski że gdzieś na świecie udało sie połączyć keyloggera z *.jpeg ale to tylko plotki.

Jakie plotki?? Tak zrobiono, udało się, ale ten bug już naprawiono.

Duch Niespokojny 25-03-2007 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Metoxis (Post 1250386)
Jakie plotki?? Tak zrobiono, udało się, ale ten bug już naprawiono.

Jak to jakie plotki? Tego, co powiedziałeś nie poparłeś żadnymi dowodami, odniesieniami do innych źródeł itp., a więc jest to właśnie plotka, nic innego.
@down
Weź sobie dowolnego wirusa i zmień rozszerzenie na .rec :p

Silver Kay 06-04-2007 09:16

dajcie link na priv do takiego filma z wirusem chcem go se looknac od srodka ;P

Rewnan_Maxi 26-04-2007 20:30

Nie ma takiego wirusa, więc nikt Ci nie da linku. Przykro mi. :)

NicolNice 04-05-2007 21:11

No ładnie :] ;]

Tasior1964 06-05-2007 00:36

tyle co rec ogladalem i jakos nadal konto posiadam :p

Duch Niespokojny 06-05-2007 18:08

@up
Sorry za offtopic, ale nie mogę się powstrzymać. Zabójca pisze się przez "ó".... (normalnie nie zwracam ludziom uwagi na błędy ortograficzne, ale tak się z tym imieniem afiszujesz, że to aż bije po oczach - niemal dosłownie)

krytyk44 16-05-2007 23:42

jakk ktos chce taki filmik niech psozuka 168 rs elder owned czy cos takiego na tibiacams.com, kumpel mial hacka, jego filmik nie dzialal

Dawidurud 27-05-2007 00:36

no i padnie tibia cam ;/
a ja bardzo lubie filmiki mdw :(

Sir'Matek 04-06-2007 22:23

Kolejny dowód
http://i125.photobucket.com/albums/p...tus/UO0103.jpg

@up
MDW nie daje filmików w *REC
Jak już to *CAM (nie mylić z *COM)

Duch Niespokojny 04-06-2007 23:19

Może dowód, może nie. Jak już było napisane wcześniej, może to być po prostu trojan ze zmienionym rozszerzeniem...

ragafewee 14-06-2007 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1465974)
Może dowód, może nie. Jak już było napisane wcześniej, może to być po prostu trojan ze zmienionym rozszerzeniem...

Masz poczucie humoru 8o

można zmienić rozszerzenie ale wtedy plik nie będzie działał...Miałeś pewnie na myśli zbindowanie ale to tylko ikonka się zmienia praktycznie..Wrzucisz na hosta i pisze *exe..

ragafewee 14-06-2007 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1465974)

Masz poczucie humoru 8o Jak by tka to można to huhu, ja tam wiem jak wrzucić keyloggera pod plik rec ale nie używam tego bo gram sprawiedliwie. A naprawde nie jest trudno ;]

można zmienić rozszerzenie ale wtedy plik nie będzie działał...Miałeś pewnie na myśli zbindowanie ale to tylko ikonka się zmienia praktycznie..Wrzucisz na hosta i pisze *exe..

Duch Niespokojny 15-06-2007 23:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ragafewee (Post 1485207)
Masz poczucie humoru 8o

można zmienić rozszerzenie ale wtedy plik nie będzie działał...

Że nie będzie działał, to oczywiste, ale chyba nadal będzie wykrywany przez antywirusy jako trojan...

Uffson 21-07-2007 10:35

O lol to jacys hami ;/ ja pierdziele az sie boje sciagac :(

Evain 23-07-2007 14:01

ja tez sie bardzo boje sciagac :(

Fulcrum 04-08-2007 23:13

Witam,

100% w takim pliku nie ma keyloggera, ponieważ keylogger musi mieć rozszerzenie wykonywalne !! czyli bat,exe,scr itp X(
Mam ochronę rejestru aby keylogger działał zaraz po uruchomieniu komputera, owy plik musi dodać do auto startu, rejestru.
Jeżeli macie jakiegoś ,, trojana " w pliku .rec prosze o link na PW sprawdzę go.

P.S
Może w AV jest coś skopanego z heurystyką?

Alkoholik(Lume) 10-08-2007 07:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fulcrum (Post 1586399)
Witam,

100% w takim pliku nie ma keyloggera, ponieważ keylogger musi mieć rozszerzenie wykonywalne !! czyli bat,exe,scr itp X(
Mam ochronę rejestru aby keylogger działał zaraz po uruchomieniu komputera, owy plik musi dodać do auto startu, rejestru.
Jeżeli macie jakiegoś ,, trojana " w pliku .rec prosze o link na PW sprawdzę go.

P.S
Może w AV jest coś skopanego z heurystyką?

Do pewnego czasu także myślałem, że keylogger musi miec rozszerzenie wykonywalne.Myliłem się jednak.. Wystarczy podłubać w rejestrze przy pliku etc.,Zresztą poczytajcie www.haker.com.pl- człowiek na forum opisywal właśnie takie zjawisko bindowania pliku exe z plikiem np rec czy mp3..Z reguły po zbindowaniu czyli połączeniu obu plików musi wychodzić exe ale zaawansowani programiści są w stanie temu sprostać.Zapraszam na www.haker.com.pl

AdiZgOlek 17-08-2007 14:22

Tych kretynów co dają keyloggery do plików rec. , zostawie bez komentarza - Czy nawet nie mogę ściągać filmików z wojen, bo jakiś kretyn do pliku wrzuci keyloggera...

Ulverin 17-08-2007 20:49

keyloger moze byc w .rec ale dopiero wtedy gdy w rejestrze sie to edytuje ze . e x e = .rec ;p tak samo jest z .jpg inaczej niema szans :p zeby podeslac keylogera w rec najpierw trzeba by bylo podeslac plik edytujacy rejestr

nutell4 17-08-2007 21:12

Musze was zmartwić bo teraz robią niewykrywalne keyloggery przez żadnego firewalla ;(

Kamliss 18-08-2007 02:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nutell4 (Post 1608573)
Musze was zmartwić bo teraz robią niewykrywalne keyloggery przez żadnego firewalla ;(

Buuuuuu, co za szkoda..... tylko że firewall nigdy nie wykrywał i nie będzie wykrywał keyloggerów, tylko antyvir, a firewall służy do blokowania keyloggera. Wirusa da się tylko wrzucić do pliku wykonywalnego (jak to powiedział ktoś up), lub też można zmodyfikować rejestr tak, aby po zmianie końcówki nazwy pliku np. z ****** na *.rec komputer odczytywał to tak, jakby to był plik *.rec.

Theatos_Kyth 23-08-2007 18:52

Proponuje ściągnąć jakiegoś Linuxa i będzie po kłopocie. Jak nikomu nie podasz passów, nikt ich nie zobaczy, to nie ma szans na hack'a ;)

pozdro ;p

Duch Niespokojny 23-08-2007 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alkoholik(Lume) (Post 1595751)
Wystarczy podłubać w rejestrze przy pliku etc.,

Tylko, że jak ktoś ma dostęp do twojego rejestru, to ci po prostu zainstaluje keyloggera. Po co ma się bawić w podrzucanie ci go w pliku .rec?

Etoric 24-08-2007 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Theatos_Kyth (Post 1619096)
Proponuje ściągnąć jakiegoś Linuxa i będzie po kłopocie. Jak nikomu nie podasz passów, nikt ich nie zobaczy, to nie ma szans na hack'a ;)

pozdro ;p

no to żeś dojebał!(;

I co jak expisz na trzeźwo to albo mryga ci eq na biało, albo ekran gry ci 'faluje'. Super, dzieki za tibie na linuxa. haha;)
@down
haha jakiś ty mądry, u mnie to raz jest a raz nie ma;)

Rybzor 24-08-2007 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etoric (Post 1620349)
no to żeś dojebał!(;

I co jak expisz na trzeźwo to albo mryga ci eq na biało, albo ekran gry ci 'faluje'. Super, dzieki za tibie na linuxa. haha;)

Tak to jest, kiedy nie potrafi się przeprowadzić podstawowej konfiguracji :<

oh, 55 fpsów na linuksie i nie faluje! ewenement!
http://img59.imageshack.us/img59/7262/tibialolsh7.png

Slovik 24-08-2007 17:21

Eh to Ci dopiero ciekawostka ;/ pie doloni polacy...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:52.