![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
btw. klik @down w takim razie jestem 2nd ;p najlepszym prowokatorem , coż zawsze coś |
najlepszym prowokatorem to jest moja stara ;D chyba jedyna osoba która może mnie w 2 minuty do białej gorączki doprowadzić , a ja jestem dość spokojny... i luźno do życia podchodzę. Wiec zapisz się u niej na lekcje ;D
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Nawet jakbyś mieszkał z nią pod jednym dachem. (CHODZI MI O TO, ŻE RODZICE ZAWSZE BARDZIEJ WPIENIAJĄ) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
To ja może bardziej o tym forum, niż o rl
Bez tego forum da się żyć, bierzcie przykład ze mnie - praktycznie rok temu znalazłem sobie lepsze zajęcia ;; Mimo wszystko atmosfera cały czas powoduje, że tu czasem zajrzę, wyrobiłem se tu własny styl i pismo - jak nie wrócić? A no i kto powiedział że rzuciłem stare zajęcie ;; |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
- czyścimy.
|
Naprawdę ci wierzymy, gratulujemy i trzymamy kciuki z całego serca oby zostało tak dalej.
|
(Może wielu z was nie będzie umiało się doczytać bo to po angielsku, nie chce mi sie tego tłumaczyć na polski).
Pewien koleś na tibia.com opisał na forum swoją przygode z tibią i sytuacje w jakiej sie znalazł. Zaciekawiło mnie to bo miałem pare podobnych problemów spowodowanych przez właśnie tibie.. -------------------------------------------------------------------------- Okay so here's how my story began.. I'm 10 years old, my brother showed me this game "Tibia"; so when we got internet connection i started to play it at the beginning we shared 1 computer so i was able to play max 2 hours.. though back then, when i couldnt play, i went out and talk to other players about the game, about my plans about tactis and every crap.. So there the addiction began.. When i was at school, during lessons i was writing some innecesary crap like guild applications or comments to my char at tibia.com and after school mostly ran fast from there to home, (ussually that was 14:00 and my brother came back from work arround 16:00) to sit up and go hunt some folda trols to gain more experiance as always. While beeing not able to play i was watching the door when my brother will leave home so i can sit some and play, atleast those 30 minutes.. During this time i was still one of those kids who are more energetic, nice, good at sports, having many friends and so.. After 4 years things have changed, my brother moved out and i bought computer, and i played most of my free time, after comming back from school i just sat and played like 6-12 hours, sometimes i had schelude for hunting. All of my grades got lower and, all i did was keep saying on my mind "dont care about what my family says, "i dont need good grades, all i need is to pass and everything is gonna be okay". When my friends came to hang out, mostly i didnt go anywhere, because playing tibia still seemed more enjoyable.. when my mother was calling me to come and help her out, i didnt because i would die in tibia, so i put tibia over my mom, same things happen about others from my family I didnt know that yet but, i was digging a pretty deep hole with not easy wayout. After 2 years i still did what i did but i started to notice that from great, active, fun kid i turned into lazy, boring, quiet water in the back of the class. with not real friends, without hobbies, who never had a girlfriend, who has troubles to communicate with another human beeings.. Just 17 yeard old wreck with pretty much screwed up everything So i decided changes have to come.. Today is the day when every character of mine gets deleted. I am trying hard to come back to reality, though this might be just take some time with steps. You may say, another stupid idiot, complaining about hes "issues", though think twice and maybe there is some truth in my words? This is just a warning, if you let it happen things can get really messy cause of tibia So far Tibia did anything but ruin my life, there is no advantages from it at all. So.. I strongly recomend you to uniinstal that game, you may say.. "i play for fun", dont justify it like this cause it is obvious its not true in most cases. Take it as a lesson, same things might happen to you -------------------------------------------------------------------------- |
Wow, wzruszyłem się, takich przypadków jest mnóstwo.
|
Podręcznikowy przykład osoby uzależnionej. Wszystko co sprawia radość i przyjemność może się stać nałogiem. Chłopak niestety wpadł w jego sidła. Dobrze, że udało mu się ostatecznie z nim wygrać, choć długo to trwało.
|
Cytuj:
Topic: Ja przez pewien czas też sporo grałem tylko i wyłącznie w tibię. Ale to były raczej przypadki epizodyczne. Np najwięcej chyba 6podst i początek 1 gim. Potem w połowie 2 gim. Ale jakoś łatwo mi było przestać nagle grać. Cały czas tibia mi się "znudzała" i "odnudzała". Jednak chwilami nie mogłem przeżyć dnia bez niej. Teraz loguję się co parę tygodni, żeby postać się nie usunęła, bo może kiedyś będę chciał popykać, a grać od początku na pewno mi się nie zachce. @Down Dzięki. Tak jak przypuszczałem, literówka. |
Schedule - » plan; rozkład; harmonogram; terminarz
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Hmmm, całkiem możliwe. Jednakże, wolę się zabezpieczyć.
|
dwa lata bez logowania, po tym czasie postać jest usuwana
@ups Też tak mam że raz mam super zajawke żeby grać a po jakimś czasie nie moge nawet patrzeć na gre. Tak naprawdę, odkąd mnie hackli i straciłem swój sprzęt (dzisiaj byłby wart 60kk) już nigdy nie patrze na tą gre tak samo jak przed tym. Jak mam jakąś grubszą kase to sprzedaje za rl kase bo się boje kolejnej straty. Pisze to bo byćmoże z jednej strony człowiek ten który mnie hacknoł sprawił że się od tego oderwałem poniekąd i to już nigdy nie będzie tak jak kiedyś ;) Lepiej zamiast grać w to gówno mieć jakąś prawdziwą pasje w życiu, lub cele.. pier*olić levele :D |
Ja w pewnym momencie uświadomiłem sobie, że w ciągu ostatnich 2-3 miesięcy spędziłem co najmniej 5-6h dziennie na grze (co było cholerną przyjemnością, czas leciał jak za mrgunięciem oka). Wykasowałem, chara sprzedałem i nigdy więcej nie pomyślałem, żeby na znowu na poważniej zagrać. To nie takie trudne, panienki.
|
Cytuj:
|
a ja jak musialem do klopa to bralem ze soba komputer z monitorem ale ze bylo ciezko to musialem zainwestowac w laptopa ;(
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Czyżbyś był alkoholikiem, Drunk?
|
To nie takie trudne :D
Przez kilka lat siedziałem codziennie przed kompem ok.6h, w weekendy dochodziło do 10-11h. I tak przez 6 lat od małego (oczywiście jak byłem owiele mniejszy miałem chyba 8 lat to wtedy nie siedziałem tak długo). Po tych 6 latach miałem 14 lat, gdy dostałem bana wbiłem na internet i w www.gry-online.pl i tu patrze na inne gry niż tibia.. jak zobaczyłem tą grafikę to usunołem odrazu tibie z komputera i heja ;D Ale to nie zmienia faktu że od 2 miesięcy mam to samo tyle że w World of Warcraft (private server) :D Każde MMORPG wciąga, nie można od tego uciec.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ale nie narzekam, opłaca się. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:40. |