Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Klient Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35947)

vizen 09-04-2008 14:13

Na początku zaznaczone, że od zawsze miałem problemy z tibią. Ostatnimi czasy ich nie było, lecz od kiedy pojawił się nowy patch 8.11 nie mogę się zalogować. Znajduje mi postać, ale gdy chce wejść na wybrany świat(non-pvp, Candia) pojawia mi się błąd:

Cannot connect to the game server.

Error: Connection timed out.(10060)

Probowałem kilkatrotnie odistalowywać i istalować ponownie Tibie, ale to nic nie pomogło. Wyłączenie antywirusa również nic nie pomogło. Proszę o pomoc i wyrozumiałość, jeżeli ten sam problem był zgłoszony strone wcześniej. Z góry dziekuję!

druidek123 09-04-2008 21:14

pytanie;]

mam pytanie. czy zwykły użytkownik Tibi moze wejść na test server??

Rybzor 09-04-2008 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek123 (Post 1993812)
mam pytanie. czy zwykły użytkownik Tibi moze wejść na test server??

To zależy od typu test serwera.

Czasami są one dostępne wyłącznie dla tutorów, a czasami dla wszystkich graczy.

ArteQxD 10-04-2008 18:05

Witam mam bardzo duży problem. No więc wpisuje passy odczekuje 5 min i pokazuje mi sie error. A wieć robiłem z 4h spisywalem passy i tak caly czas. A oto screen...

http://i247.photobucket.com/albums/g...rteQ13/lol.jpg

Prosze pomózcie ;(

Beniro 10-04-2008 18:56

Hehe kolejny xd
Ja mam tak od miesiąca i nikt mi jeszcze nie pomógł :P
I to nieważne na jakim świecie się próbuje zalogować ;/
Nawet jak nie wpisuje p[asów to jest tak samo...

Betheley 20-04-2008 13:29

Witam, mam mały problem...

Mianowicie gdy włączam klienta Tibii, to zaczyna mi się wszystko wieszać.
Musze czekać chwilkę żeby wyskoczyło mi okienko do pisywania passów, a obraz w grze mam z takim czarnymi kropkami... Ale Najgorsze jest to że baaaaaardzo mi się muli wszystko. Przejscie z Carlin DP do Goblin Bridge (chyba wiecie gdzie to jest) zajęło mi 5 minut...

Proszę pomóżcie...!!!

options -> graphics -> advanced -> show light effects <--Nie mogę zaznaczyć tej opcji, ani zmienic opcji silnika graficznego..

klaros31 20-04-2008 17:07

hak

;(;(zostalem zhakowany wczoraj i kolo siedzial okolo 25min zabral mi wszystko oprocz norse shield. Wyzywal wszystkich na luminera swiecie. I tak kto mi tera da moje itemy na ktore sie tak meczylem niedosyc ze wszystko stracilem oprocz tarzcy to jeszcze potem mialem przypal na tibi w carlin i jak taka gra jest walnieta ma slabe zabezpieczenia jak mozna grac bezpiecznie jak niewieadomo kiedy cie zhakuja!!!!!!!X(X(X(X(I jak tera mogl bym o odpowiedz z kad mam wziasc np: serpened sword , plate armor wiadomo ze nikt tego nieweywali a wszysycy chca za to kase jak kolo mi oproznij cale konto w carlin na swiecie Luminera mojemu
kumplowi tez sie to zdarzyloX(

klaros31 20-04-2008 17:13

hak

prosze o odpowiedz na moje konto

Mati_Paurel 01-05-2008 19:31

mam problem
bawilem sie i instalowalem rozne klienty tibii, tearz kiedy zainstalowalem od nowa akualna zaczelo sie aktualizjca, wszystko szlo ok ale podczas aktualizji wylacza mi kielnta i pisze ze jakic blod, co mam zrobic?

Rybzor 01-05-2008 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mati_Paurel (Post 2033348)
mam problem
bawilem sie i instalowalem rozne klienty tibii, tearz kiedy zainstalowalem od nowa akualna zaczelo sie aktualizjca, wszystko szlo ok ale podczas aktualizji wylacza mi kielnta i pisze ze jakic blod, co mam zrobic?

Ściągnąć najnowszą wersję 8.11, po której zainstalowaniu nie będziesz musiał już nic aktualizować.

druidek123 05-05-2008 18:32

a mam pytanko kiedy będzie następny testserv dla wszystkich?? chciałbym się przekonać co tam będzie:) i jak tam w ogóle wejść

EmilCciaa 07-05-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ravyn (Post 1799970)
mi wyskakuje error:connection timed out(10060)

a neta mam szybkiego. co zrobic?

ja także mam ten problem. sciągałam nową tibie 8.11 ponieważ myślałam że to jest przyczyną ale nadal wyskakuje mi error:connection timed out.(10060)
nie gram już 7 dni pomużcie mi!!mam już 23 lvl to mój rekord niechcem tracić tego chara a mam jeszcze jednego na tych pasach...prosze pomużcie mi!!!!!!

neo116 07-05-2008 21:14

Mam problem... wyskakuje mi okienko: "Video surface allocation failed (errer code 13)....."
Czytałem faq wpisywałem engine 0, 1 albo 2 ale to nic nie daje ciągle to samo moge tylko kliknąć ok i tyle nie wiem... z tego co czytałem to po zmianie powinna mi tibia działać ale nie działa. Kasowałem tibia od nowa instalowałem, zmieniałem partycje i nic (oczywiście jak instalowałem to zawsze próbowałem dopisywać engine 0, 1, albo 2) i ciągle to samo... nie wiem co zrobić może ktoś ma jakieś propozycje????
na początku było "C:\Program Files\Tibia\Tibia. exe"
gdy dopisuje to wpisuje tak "C:\Program Files\Tibia\Tibia. exe" engine 0 (albo 1 czy 2) i nic
Nie mam pojęcia co jest nie tak... jeżeli ktoś wie co mógłbym to proszę o odp...

OK już wszystko gra xD kombinowałem i wykombinowałem...

Duch Niespokojny 08-05-2008 13:41

Może spróbuj to przed cudzysłowem dopisać:
"C:\Program Files\Tibia\Tibia. exe engine 0"

EmilCciaa 09-05-2008 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2045781)
Może spróbuj to przed cudzysłowem dopisać:
"C:\Program Files\Tibia\Tibia. exe engine 0"

a moze wiesz co trzeba zrobić gdy jest error:Connection timed out.(10060) ?? pomuż plis nie wiem co robić...:(

KingOfKings 10-05-2008 13:50

Mam problem!
Po dluzszej przerwie probuje wbic sie i :
http://www.vpx.pl/up/20080510/231425...e813176196.jpg

Prosze o pomoc!

druidek123 13-05-2008 09:03

pomocy , wpisałem hasło i nr i włączam postać wyświetla się błąd :
The game is just going down.
please try agin later.
co robić??;(;(

Rybzor 13-05-2008 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek123 (Post 2054588)
pomocy , wpisałem hasło i nr i włączam postać wyświetla się błąd :
The game is just going down.
please try agin later.
co robić??;(;(

Zwykły restart, odbywa się co dzień o tej samej godzinie, wystarczy poczekać 15-20 minut.

Borku 14-05-2008 22:42

Kurcze jak sie loguje na postac to mi wyskakuje takie cos:

Internal error. Closing connection.

A jak chce wbic na strone tibi to mi wiadomosci nie wyskakuja co jest grane :/

PLs help. Z gory thx. za pomoc

Rybzor 14-05-2008 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Borku (Post 2057525)
Kurcze jak sie loguje na postac to mi wyskakuje takie cos:

Internal error. Closing connection.

A jak chce wbic na strone tibi to mi wiadomosci nie wyskakuja co jest grane :/

PLs help. Z gory thx. za pomoc

Obecnie są problemy z Tibią. Wkrótce powinno wrócić do normy, nie martw się, to nie Twoja wina :P.

k3rih 14-05-2008 23:22

juz wszystko OK :).Problemy male

majeros 18-05-2008 10:08

Krótki błąd... napewno!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DragonShade
Podczas logowania pojawia mi się taki oto błąd :
Cannot connect to a login server
Error: Could not resolve server name (11004)
For more information (...)
Co mam zrobić?

Taki chwilowy błąd, mija po czasie
U mnie ten błąd trwa od pół roku!;(

pawson 18-05-2008 17:28

P: Po wprowadzeniu klienta tibii 7.7(letni update 2006 16 Maja) mam problem z uruchomieniem gry/płynnością działania.Wyskakuje mi na przykład "Video surface allocation failed. Please choose another graphic mode. (Error code 13)
O: Wybież inny silnik graficzny, poprzez parametr engine.

A jak wybrać inny silnik graficzny przez ten parametr engine. Gdzie on jest.

Rybzor 18-05-2008 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawson (Post 2063543)
P: Po wprowadzeniu klienta tibii 7.7(letni update 2006 16 Maja) mam problem z uruchomieniem gry/płynnością działania.Wyskakuje mi na przykład "Video surface allocation failed. Please choose another graphic mode. (Error code 13)
O: Wybież inny silnik graficzny, poprzez parametr engine.

A jak wybrać inny silnik graficzny przez ten parametr engine. Gdzie on jest.

Przecież jest napisane w FAQ o.0

Posthunter 20-05-2008 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 358308)
FAQ - frequently asked questions
P: Moja Tibia wygląda dziwnie. Wszystko jest takie ciemne, kropkowate. Można na to poradzić?
O: Options => Graphics => Advaned => Zaznacz pozycję “Show Light Effects”.
Jeśli nie możesz zaznaczyć tej opcji, bo jest nieaktywna, zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej oraz DirectX. Na niektórych starych kartach graficznych opcji tej w ogóle nie można włączyć.

Od $cora: Przepisane - wszystke błędu zgłaszać proszę chwilowo do mnie.

Próbowałem tego rozwiązania i mi nic nie dało.

Jeśli ktoś ma ten sam problem, polecam przeinstalowanie sterowników karty graficznej. Mi to pomogło.

A ogólnie FAQ pierwsza klasa :)

uczen teofilka 20-05-2008 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ArteQxD (Post 1995013)
Witam mam bardzo duży problem. No więc wpisuje passy odczekuje 5 min i pokazuje mi sie error. A wieć robiłem z 4h spisywalem passy i tak caly czas. A oto screen... Prosze pomózcie ;(

No widzisz ja mam ten sam błąd wyskakuje mi ten sam błąd czyli błąd connot connect to a login server Error:connection timed out.(10060).I nie wiem co mam zrobić

Xsarfaks 20-05-2008 18:15

Mam jedno pytanie odnosnie klienta...
Jak wlaczam Tibie no to myszka jakby mi rwie a obraz tak lekko kostkowany jest :( FPS nic nie daje... Nie wiem co mam zrobic a z taka rwaca myszka glupio sie gra
Jednym slowem:
HELP

Marianekkk 24-05-2008 15:25

Error: Connection Timed out. (10060)

cannot connect to a login server list Error: Connection Timed out. (10060)
to jest mój problem mam to od nie dawna , samo nagle sie tak zrobiło i jest tak cały czas . :(
nie ważne czy chce wbic na RL Tibie czy może na jakiegoś OTS'a . Prosze o pomoc . Dziękuje chce wbic setke wreszcie :P :evul:

Wing_Saber 24-05-2008 15:59

Ja mam nastepujący problem. Gram sobie normalnie aż w pewnej chwili mapa staje w miejscu na pare sekund a potem wyzuca mnie na liste charakterow. Gdy porobje sie zalogować wyskakuje coś takiego :
http://img172.imageshack.us/img172/7023/problemmr6.png
http://img172.imageshack.us/img172/7...ae65a0241a.jpg
po kliku minutach wreszcie udaje się wejsc, ale oczywiscie trzeba przeczekać kolejki. Zdaża mi sie to bardzo często 2 - 3 razy dziennie oczywiscie nie musze wspominać że jesli mam fighting to mój char zostaje na pstwe losu wsród potowrów ;/. Prosze o rade, pomoc.
pzdr.

Fureyka 24-05-2008 17:25

Też tak czasami mam. Podobno na to się nic nie poradzi i trzeba logować się aż do skutku.

Wing_Saber 24-05-2008 17:56

Ty to masz czasem, a ja codziennie ;/

adamOo 25-05-2008 12:45

Jak wpisywać swoje passy najbezpieczniej? Klawiatura ekranowa wystarczy?

tibiaplayer 25-05-2008 12:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adamOo (Post 2076396)
Jak wpisywać swoje passy najbezpieczniej? Klawiatura ekranowa wystarczy?

klawiatura ekranowa nic nie da...
tak samo jak kopiuj/wklej z notatnika etc..

najbezpieczniej jest myslec, wtedy nie masz sie czego bac:>

Beniro 26-05-2008 16:03

Mi od dwóch godzin wyskakuje takie coś:

Cannot connect to a login serwer.
Error:Network Error.(-1)

I nie mam pojecia co zrobic..
Nawet nie wchodzi mi do wybory hara z listy ;/

Może ktoś pomoże :(

PS: Problem ten występuje na linuxie.

tchesyo_65 01-06-2008 20:13

Witam i o problem pytam.

Witajcie.Mój pierwszy post dotyczy problemu z klientem Tibii.Otóż, po instalacji klienta do OTS Dragon Ball Legend pojawił się problem z głównym klientem.Tak więc, gdy loguje się, pokazuje się napis, jakbym nie wpisał numeru konta, ale go wpisuje. Już wielokrotnie przeinstalowywałem klienta 8.11 i ciągle mam ten problem.Tibijczycy, pomóżcie!

Rybzor 02-06-2008 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tchesyo_65 (Post 2089982)
Witajcie.Mój pierwszy post dotyczy problemu z klientem Tibii.Otóż, po instalacji klienta do OTS Dragon Ball Legend pojawił się problem z głównym klientem.Tak więc, gdy loguje się, pokazuje się napis, jakbym nie wpisał numeru konta, ale go wpisuje. Już wielokrotnie przeinstalowywałem klienta 8.11 i ciągle mam ten problem.Tibijczycy, pomóżcie!

Rozmowy o OTS są zabronione.

EmilCciaa 02-06-2008 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez majeros (Post 2062747)
U mnie ten błąd trwa od pół roku!;(

być może masz starą wersję tibi....sciągnij najnowszą....jeśli by to niepomoglo to zastanow sie czy rodzice muwili cos o blokadzie lub narzekali ze dlugo grasz chyba ze jeszcze se pobaw sie w ustawieniach. mozliwe ze niedochodzi internet do tibii. ja mialam to samo ale okazalo sie ze tata zablokowal mi tibie ba zadlugo gralam..... popytaj rodzicow moze sie przyznaja umnie sie przyznali....pozdro!!

Mateuszb456 05-06-2008 19:08

Jak zmienic pasy

Ludzie powiedzcie mi jak zmienić pasy do tibii bo nie wiem, a boje sie żeby mnie nie shakowali a mam dopiero 4 level

mój e-mail [email protected] ;(

Duch Niespokojny 06-06-2008 14:43

Logujesz się na www.tibia.com -> account -> account management i tam masz przycisk "change password"

bzyki000 10-06-2008 16:20

A ja mam takiego DEBUGA .. Pojawia mi sie po 5 min od wlogowania sie .. ;| Reinstall Tibi nie pomaga ..

http://img402.imageshack.us/img402/4618/debugtv4.jpg

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:16.