Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Skym4N 10-06-2006 13:30

Witam.
To co zaraz napisze wyda wam się pewnie strasznie dziwne... mnie wk..órzyło do czerwoności X(
10 czerwca 2006 (dzisiaj) licytowałem domek na Darashi (5, 13). Do końca aukcji prowadziłem i wygrałem, wiem bo widziałem, było finished i mój nick jako zwycięski. Lecz zaraz po ss'ie domek pojawił się na nowo w aukcji a ja mam warna.... PRZEZ 6 MIESIĘCY NIE MOGE ZALICYTOWAĆ ŻADNEGO DOMKU. Nie rozumiem... W depo Darashi mam 60k... domek wygrałem za ~37k... więc czemu mam warna niby za nie płacenie rachunków? Co dziwniejsze, żaden tutor ani GM nie chce mi pomóc... albo nie umięją... czyżby jakiś bug?...
Czołgam się i błagam o pomoc...
Pozdro!

finok 10-06-2006 14:25

A na pewno miałeś wystarczającą ilość pieniędzy w depo? Jeśli nie to normalne, że dostałeś bana na kupowanie domków.

Skym4N 10-06-2006 14:38

Możliwe, że zapomniałem na czas wysłać pieniądze z Venore do Darashi... i, że przed Saving Serverem kasy 'nie poczuło'. Ale czy jest możliwość, że skasują mi tego warna?

Erendill 12-06-2006 15:47

Mam problem.... Gdy chce sie zalogowac to zamiast pojawienia sie Character List wyskakuje cos takiego "Account disabled for five minutes. Please Wait"
czekam 5 minut i gdy chce sie zalogowac pisze ze podalem zlu acc lub pass ale ja jestem pewien ze podalem dobre wiec co jest grane??

cooleq 15-06-2006 16:06

mam podobny problem z tym ze u mnie napisane jest you IP adres is blocked for 30 minut czy to jest ban? a jak tak to sad mam wiedziec za co? nic zlego nie zrobilem (chyba)

10minut pozniej

teraz to u mnie tez jest napisane ze jest bledny numer badz haslo ale na stronie tibia.com(jak proboje sie zalogowac) jest komunikat o zablokowanym ip

Dwimenor 15-06-2006 17:45

Odczekaj spokojnie 40 minut, nie logując się.
Potem spróbuj.

Jeżeli ktoś z twojej sieci notorycznie wpisuje błędne hasło, to login server traktuje całą sieć jak jeden komputer(bo wszyscy macie to samo IP) i wszystkich blokuje.

Raul de Azura 19-06-2006 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Glem
żeby popłynąć na Isle Kings to trzeba mieć Family Brooch i Pacca czy z faccem tez mozna na nia poplynacz bo jak sie pytam to 50% ludzi mowi ze tak a 50% ze nie

nie musisz byc pacc

Delent 21-06-2006 18:00

A ja mam pytanie z innej beczki:

Jak moge odzyskac shakowane konto, lub przynajmniej je zawiesić?

Ostatnio pewien gość zaproponował mi wstąpienie do gildii Wariors. Podał mi link żebym obejrzał ją itp. Normalnie wyświetliła mi się lista osób w gildi itd. Facet poprosił mnie, żebym sie wylogował z Tibi na około 20 min., to pomyśllałem że poprostu coś zmieniaja, czy co.

No to loguje się po 25 min. i pojawia się komunikat :

Account number or password is not correct.

No to myśle, cos źle wpisałem. I jeszcze raz wpisuje:

Account disabled for five minutes. Please wait.

I za 5 minut to samo, to samo, to samo... Nawet wysyłałem sobie nowe hasło i nic.

Proszę o szybką pomoc .... ;(

Zillek Edonek 23-06-2006 22:57

Tu masz link do poradnika po hacku:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42730
Na przyszłość nie wchodż na takie strony!(no chyba , że nie możesz się wlogować bo wcisnąłeś Caps Lock...).

palel_j12 25-06-2006 12:18

Mam pytanie. Zailnstalowałem tibie u Kumpla. Wszystko grało zarejestrowałem go ściągnąłem tibie i cały obraz w grze miga mi na czerwono. Co sie dzieje plz help

D1ABL0 25-06-2006 16:53

Mam pytanie. Sorka jeśli juz gdzieś się pojawiło ale ja nie znalazłem.
Przeglądając mapy poszczególnych miast zauważyłem, że w niektórych miastach, w legendzie pisze: "Wejdź w portal, aby stać się mieszkańcem miasta" Co to oznacza??

Dwimenor 25-06-2006 17:09

@palel_j12
Zainstaluj sterowniki do karty graficznej. Takie, które są zgodne z twoją kartą oraz systemem operacyjnym.

@up
Dosłownie to co tam jest napisane. Staniesz się mieszkańcem tego miasta.
Jedyna co to daje, że będziesz się odradzał w tym mieście, którego jesteś mieszkańcem.

D1ABL0 25-06-2006 20:34

Jestem początkującym graczem więc się raczej będę duzo pytał :) i musicie sie przyzwyczaić (oczywiście później będę mógł pomagać w odpowiadaniu :)).
Jak można, bo wiem że mozna, kupić dom w danym mieście?? I czy w każdym mieście dom kupuje się tak samo?? Czy można mieć więcej jak jeden dom??

Dwimenor 26-06-2006 08:50

Aby kupić domek, trzeba być posiadaczem Premium Account.
Nie-nie można mieć więcej niż jeden dom.
Tak- w każdym mieście kupuje się tak samo-poprzez interface na tibia.com.

Zanim zadasz kolejne pytania, sprawdź czy nie ma odpowiedzi na nie w którymś z FAQ bądź w poradnikach

lukaszlukasz 28-06-2006 09:50

Ja mam takie troche inne pytanie, bo nigdzie nie znalazłem: Czemu w niektórych domkach ciała się "psują" a w innych nie?
Widziałem na Securze dach Giuldhallu pełem smoków, albo u mnie na Guardii ktoś od dobrych paru dni trzyma w domu ducha, który nie "gnije". Więc czemu przyniesone przeze mnie ciało smoka żółknie i potem znika? Chciałbym trzymać w domku takie trofea, i mam dylemat, jak zapobiec psuciu się ciał w domku? Jest jakaś komenda na to?

Dwimenor 28-06-2006 10:45

Oj słabo szukałeś.

Zwykłe ciała potworów zawsze będą się psuć. Aby mieć niegnijące w domku, musisz znaleźć takie, które pojawia się wraz z resetem servera(jako element krajobrazu). Nie pytaj, gdzie takie znaleść. Przecierz trofeum trzeba samemu zdobyć;)

krowka pyskowka 02-07-2006 13:35

slub

moja postac chce sie ozenic z gosciem mamy pierscionki ale baba nie chce udzielic nam slu***( X( X( X( X( X( pomozcie prosze

Rybzor 02-07-2006 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krowka pyskowka
moja postac chce sie ozenic z gosciem mamy pierscionki ale baba nie chce udzielic nam slu***( X( X( X( X( X( pomozcie prosze

hAHhaha, za mało zaplaciłes/aś babie!!

kassam 14-07-2006 13:54

Mam pytanie.

Ostatnio odbył sie konkurs zwiazany ze stworzeniem swojego potworka, a moje bytanie dotyczy tego , w jakim programie są takie potwory tworzone?
Czy mógłby ktoś zamieścić poradnik jak stworzyć takie potwory?

uszatek-katowice 15-07-2006 12:48

blad przy logowaniu do tibi

siemka mam problem tydzien temu probuje sobie zalogowac sie na tibiei wyskakuje mi taki blad :
cannot connect to a login server
error : connection timeout
formore information take a look at the FAQ in the quide section at www.tibia.com
nigdy wczesniej mi to nie wyskakiwało wie ktos co mam zrobic ??
piszcie tutaj lub na gg (niewidoczny jestem) lub na e-mail
błagam pomozcie mi

Teodi 20-07-2006 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kassam
Ostatnio odbył sie konkurs zwiazany ze stworzeniem swojego potworka, a moje bytanie dotyczy tego , w jakim programie są takie potwory tworzone?
Czy mógłby ktoś zamieścić poradnik jak stworzyć takie potwory?

Do stworzenia potwora potrzeba sprie editor nie podam ci linku bo nie znam. Szczegolnie sa one wykorzystywane (nowe wlasne zrobione przez siebie) do OTS Server tak zywany Open Tibia Server o którym nie można tu rozmawiać i który jest nielegalny w tibi... a wiec nie bede sie rozpisywal...

waldzio_95 26-07-2006 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
P: Dostałem list/e-mail że wygrałem Pacca. Mam się zalogować na stronę www.cośtamtibia.pl żeby go uaktywnić. Czy to bezpieczne?
O: Nie ma darmowych paccy. Takie niby konkursy służą tylko kradnięciu twojego konta. Pamiętaj: Nie podawaj swojego numeru konta i hasła nigdzie poza www.tibia.com oraz przy logowaniu się do Tibii.

X( tibia.pl organizuje konkursy i możn wygrać pacca to jest tak jak by był darmowy i oni wcale nie oszukują np.konkurs smsX(
PS.jak wklejać skreny do posta??

RaHak 27-07-2006 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez waldzio_95
PS.jak wklejać skreny do posta??

idziesz tutaj http://www.imageshack.us/ hostujesz zdjecie (1,5mb max) linka, który otrzymasz (bedzie ich kilka) wklejasz tuaj pomiedzy wiersze [img] [/img

Wojtek Arendus Knight: 30-07-2006 16:50

Jak kupic domek?

Jak kupic domek? Mam 9 lv i nie wiem czy na tm poziomie moge kupic domek.

Pakulas 30-07-2006 19:16

Czy wpisy o naszej śmierci znikają po jakimś czasie?
Chodzi mi o te wpisy na stronie naszej postaci (tabelka Character Deaths, Killed at Level 12 by ### lub Died at Level 12 by rat, itd.).
Jeśli tak to po jakim czasie? Thanks.

'Kris' 02-08-2006 01:08

maly problem

Wiem ze to nie tu powinienem umiescic te pytanie ale jestem poczatkujacym:confused: .Uczestniczylem w konkursie 'tibia sms' i pomylilem sie przy nazwie swojego swiata np. zamiast Luminera wpisalem LuminaraX( (joz to wyslalem)

Czy cos sie stanie przez to, czy jak np. wygram 'cos:]' to nie bedzie problemu, tylko ktos poprawi?
prosze o odpowiedz w jak najszybszym czasie:baby:

Zekezina 05-08-2006 18:31

Ja mam takie pytanko??jezeli spersonalizuje konto i po czasie bede chcial sprzedac postac czy osoba ktora kupila odemnie te konto bedzie mogla dokonac personalizacji na siebie??? ...wiem ze pytanie wogole nie powinno pasc ...z pewnych wzgledow:D (domyslni wiedza) B) ale jezeli ot mozliwe chcialbym uslyszec odpowiedz

Pawelek Amarush 06-08-2006 18:40

Nie działa mi tibia

Gdy wlaczam tibie pisze mi ze nie moge sie polaczyc z serwerem.Probowalem wiele razy i w koncu zrobilem nowe konto.i dalej nic:( .Probowalem uruchamiac za pomoca jednej sztuczki, a mianowicie...(start-uruchom-i tam wpislalem "ping tibia.pl"i mi napislalo ze nie moze sie polaczyc z serwerem gier...blad nr. 65).Bardzo prosze o pomoc.
pozdro dla Tibijczykow

Pawelek Amarush 06-08-2006 20:46

Domek

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtek Arendus Knight:
Jak kupic domek? Mam 9 lv i nie wiem czy na tm poziomie moge kupic domek.

Aby miec domek potrzebne sa 2 rzeczy:
-musisz miec Pacc'a
-musisz być na mainlandzie

Dwimenor 07-08-2006 10:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawelek Amarush
Gdy wlaczam tibie pisze mi ze nie moge sie polaczyc z serwerem.Probowalem wiele razy i w koncu zrobilem nowe konto.i dalej nic:( .Probowalem uruchamiac za pomoca jednej sztuczki, a mianowicie...(start-uruchom-i tam wpislalem "ping tibia.pl"i mi napislalo ze nie moze sie polaczyc z serwerem gier...blad nr. 65).Bardzo prosze o pomoc.
pozdro dla Tibijczykow

Tibia.pl nie jest oficjalną stroną tibii i pingownie nas nic ci nie powie.

Co do twojego problemu: Jaki komunikat klient ci zwraca podczas próby połączenia? Sprawdź czy w FAQ: klient nie jest już ten problem opisany.

Pawelek Amarush 07-08-2006 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
Tibia.pl nie jest oficjalną stroną tibii i pingownie nas nic ci nie powie.

Co do twojego problemu: Jaki komunikat klient ci zwraca podczas próby połączenia? Sprawdź czy w FAQ: klient nie jest już ten problem opisany.

Klient zwracal mi ze polaczenie jest odrzucone i ze nie moze sie polaczyc z serwerem.Patrzylem juz w FAQ i nikt nie mial podobnego problemu:(

Impalable 07-08-2006 23:15

Cytuj:

Czy wpisy o naszej śmierci znikają po jakimś czasie?
Chodzi mi o te wpisy na stronie naszej postaci (tabelka Character Deaths, Killed at Level 12 by ### lub Died at Level 12 by rat, itd.).
Jeśli tak to po jakim czasie? Thanks.
Znikaja, po miesiacu.
Cytuj:

Ja mam takie pytanko??jezeli spersonalizuje konto i po czasie bede chcial sprzedac postac czy osoba ktora kupila odemnie te konto bedzie mogla dokonac personalizacji na siebie??? ...wiem ze pytanie wogole nie powinno pasc ...z pewnych wzgledow (domyslni wiedza) ale jezeli ot mozliwe chcialbym uslyszec odpowiedz
Jesli spersonalizowales je po update, nie bedzie mozliwosci zmiany danych, to nie.

laares 08-08-2006 21:25

hacked

Mam problem, shackowali mi konto zrobilam wszytsko tak jak trzeba zeby dostac nowe haslo i wogole, ale e-mail z tibi nie przyszedl, no to pomyslalam ze moze to dlugo trwa i czekam ale dalej nic juz 24 godziny no to dla proby zalozylam nowe konto i zrobilam to samo jakby je shackowali i podalam inny e-mail i tam doszlo po 5 minutach, czy ten e-mail na moje konto kiedykolwiek dojdzie?;/ bo juz nie wiem co robic

Terry ^.- 09-08-2006 17:15

Klawiatur

Mam problem ... Wszyscy moi koledzy pod ( hotkeys ) F1-F12 maja podpisane różne czary ... Ja niestety tego nie moge .. Od F2 - F6 i F8-F12 mam podpisane jakies opcje zwiazane z tibia ale mi nie potrzebne ;/ Niewiem jak zrobić żebym i ja mógł podpisać czary pod te klawisze ;/ Dotąd mi to nie przeszkadzało bo grałem knightem, teraz jednak robie druida ( uhmaker ) i nie moge zapisać więcej czarów ... :/ Prosze o pomoc ... !!

Marek Tibioman 10-08-2006 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Terry ^.-
Mam problem ... Wszyscy moi koledzy pod ( hotkeys ) F1-F12 maja podpisane różne czary ... Ja niestety tego nie moge .. Od F2 - F6 i F8-F12 mam podpisane jakies opcje zwiazane z tibia ale mi nie potrzebne ;/ Niewiem jak zrobić żebym i ja mógł podpisać czary pod te klawisze ;/ Dotąd mi to nie przeszkadzało bo grałem knightem, teraz jednak robie druida ( uhmaker ) i nie moge zapisać więcej czarów ... :/ Prosze o pomoc ... !!

Ctrl + K i masz okienko, gdzie możesz zmieniac wszystkie hotkeye, przypisywa do nich czary, itemy itp.

Terry ^.- 11-08-2006 10:52

Hotheys

UP

Wiem to.. ale u mnie jest inaczej ... Jak wciskam crt + k to wyskakuje mi ta tabelka, ale pod te kalwisze nie jest nic podpisane ... Np. F2 to chowają mi się wszystkie nicki, potem paseki życia, a następnie wszystko wraca ( niki i pakski ). Gdy naciskam F3 wyskakuje mi okno z kanałami ( New Channel ) :/ F4 otwiera się / zamyka okno ze skillami ;/ Itd. Mam tego dość ;/ Pomocy !!

Marek Tibioman 11-08-2006 14:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Terry ^.-
UP

Wiem to.. ale u mnie jest inaczej ... Jak wciskam crt + k to wyskakuje mi ta tabelka, ale pod te kalwisze nie jest nic podpisane ... Np. F2 to chowają mi się wszystkie nicki, potem paseki życia, a następnie wszystko wraca ( niki i pakski ). Gdy naciskam F3 wyskakuje mi okno z kanałami ( New Channel ) :/ F4 otwiera się / zamyka okno ze skillami ;/ Itd. Mam tego dość ;/ Pomocy !!

To nie wiem, zainstaluj tibię jeszcze raz, powinno pomóc:)

laares 12-08-2006 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szaski
Sciagnelem tibia 7.7 ale nie idzie jej wcale wlaczyc bo wyskakuje error dotyczacy grafy co sie moglo skopac ????;/

mam ten sam problem a odpowiedzi chyba nie bylo..

Excalibug 13-08-2006 10:00

A juz wiem mozecie usunąć posta

dsi 20-08-2006 14:18

Witam mam problem :oto gdy wrocilem z wakacjii elegancko sciagam tibie 7.8,instaluje,i ... wlasnie wpiesuje passy i ch... !!!! Account number or password is not correct !! -.-
wbijam na tibia.com ,szukam, patrze, Nesson:Last login: Aug 15 2006, 22:48:56 CEST mysle co jest qrwa przeciez ostatnio sie lagalem przed wyjazdem 28 lipca !!!! z domku mi nic niezginelo (poszedlem tam innym charem),lvl ten sam,ogulem wszystko niby ok.heh wkur...em sie lekko wbijam na tibia.com ,service,lost account,wpisuje imie mojego chara,zaznaczam I have forgotten both my password and my account number.,wpisuje mojego maila i wyskakuje takie cus:This account has recently been used. Your account number and a new password will only be sent to your email address if the account is not used for 7 weeks. Please try again after this waiting period.

probowalem inaczej a mianowicie tak :service.lost account,zaznaczam I have forgotten my password.,wpisuje maila i numer konta i :A request for a new account password has been already submitted. If you have not received the email yet, it is possible that it did not reach you for some reason. Please make sure your email's spam filter is not blocking our mail as spam. Please also make sure that your mailbox is not full. You can use the Lost Account Interface again after approximately two days have passed to request a new password.

na maila nic nieprzyslo nawet po 24h ;( juz niewiem co zrobic ma ktos jakis pomysl ? bylbym bardzo wdzieczny i moglbym sie jakos odwdzieczyc pisac na forum lub gg:9841295.Z gory dziekuje i licze na powazne potraktowanie teamtu :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:07.