![]() |
jeden na drugiego mowi ten gra 24/7 .... a ja mowie takie cos:
1.) chcesz grać w Tibie 1h dziennie ? to graj 2.) chcesz grać w Tibie 10h dziennie ? to graj 3.) nie chcesz grać w Tibie ? to nie graj wszyscy sie wzajemnie komentujecie:] a ja uwazam ze masz robic co chcesz, ale obowiazki czy reguly, postanowienia np Religijne, niech je spelnia :cup: |
Cytuj:
|
Ja gram w Tibie ale nie po pare godzin. Skromnie po 2-3 godzinki :P.. No, niektórym Tibia źle działa.. Np: W mojej klasie:
I Przykład: " Zadaleko, nie chce mi się iść do Ciebie " " To załóż bohy " :O Nauczyciel: " Idź oddaj dziennik drugiej grupie " Uczeń: " Ide na Desert Questa " OMG.. :| Takie ludzie są w mojej klasie :P |
Ehh a mi w przeciwieństwie do Was nie tak trudno z niej zrezygnować. Kilka razy miałem już dosyć gry, po prostu mi sie znudziła i tyle. No ale zawsze znalazł się jakiś powód, aby znów zacząć grać. I koło się zamyka.:p
|
tibia to gra a jak wiadomo gry sa dla ludzi, tylko trzeba korzystac z nich z umiarem.
Wynik mych ostatnich obserwacji : Na w-f w szkole : Nauczyciel : Chopie nie kop tak mocno bo walisz po scianach a nie w bramke Uczen : Prosze pana ja awansowalem w kick fighting ulom -.- Ja tibie rzucilem dawno , ostatnio gralem po 2- 3 godziny dziennie ale to juz przeszlosc gdy siedizalem caly dzien od 8:00 do 20:00 w wakacje czy weekendy Wszystko sie zakonczylo dla mnie dobrze gdy w 2003r. poznalem sage gier gothic. Oderwalo mnie to i zniechcecilo do tibi ale nie uzaleznilo aby siedziec przy gothicu cale dnie i noce. Kropke nad "i" postawila w 2006r. gra "Fable - zapomniane opowiesci" dzieki ktorej praktycznie zerwalem z tibia, logowalem sie tylko aby pogadac moze czasem pohuncic. Bazujac na moim i moich przyjaciol przypadkach od gry oderwac sie latwo za pomoca sportow, innych gier itp. ale jak juz pisano trzeba tylko tego chciec a samemu sie oderwie |
Ja mialem czas ,ze siedzialem po 10h dziennie ,a teraz... po prostu nie chce mi sie ;) siedze max. 4h i koniec ;]
|
zgadzam sie tibia jest bardzo nałogowa sam to przeszedłem i jestem zdruzgotany
|
Cytuj:
b) Tak sie prowadzi zycie towarzyskie. No nie?! c) Przyjaciele są na dobre i złe. Więc spotyka się z nimi by pogadać i pomoc w rozwiązywaniu problemów. Z resztą każdy ma potrzebę kontaku z innymi ludzmi. Ja nie widze w tym nic dziwnego. d) No zależy do czego uzywasz tego kompa. Ja robie referaty itp. Więc służy mi też do innych celów. Z resztą na Tibi się świat nie kończy (przynajmniej mój). e) Lubie muzyke to jej słucham. Podczas śpiewania można poprawić sobie dykcje :D I popracować nad wymową wielu słów (mam na myśli piosenki zagraniczne). f) Zachowanie sprawności fizycznej jest ważne. Z resztą jak nie lubisz sportów to Twoja sprawa. Są ludzie, którzy to lubią. W tym także nie widzę nic dziwnego. A poza tym to dla zdrowia. g )No chyba dobrze jest mieć zainteresowania i swoje pasje oraz rozwijać je. @MuChaCz Thx za poparcie :p tylko plx nie w rodzaju męskim.. :P |
Cytuj:
Jak przyjdziesz ze szkoły, zjesz obiad to już masz ~15:00. 4h gry i już jest ~19:00. O odrabianiu lekcji to nie wspominam, bo ja czy gram czy nie, to lekcji nigdy nie odrabiałem... |
Cytuj:
c) w tibii tez sie zawiera nowe znajomosci d) tez sie mozesz uzaleznic e) tibia tez na ogół poprawia humor f) patrz punkt b BTW, nie zebym byl fanatykiem jakims, ale wkurzajace jest to jak ludzie gania tibie na forum o tibii =.=, jak kots gra 10h dziennie to jest po***any i jego sprawa, ale jak ktos normalnie sobie pogrywa to chyba nie jest zle? jednego bawi TV, drugieo sport a trzeciego tibia |
Cytuj:
|
a ja sie was kurde pytam : jak do kurczy nedzy uzaleznic od tibii? 20 razy probowalem i mi sie nie udalo. ;/
|
Cytuj:
|
Ja gram raczej sporadycznie.
Po raz pierwszy zetknąłem się z Tibią jakiś rok temu. Grałem chwilkę po czym szybko mi się znudziło. Jednak jakiś czas temu, gdy na pewnym forum ktoś założył temat o Tibii, wzięło mnie na sentymenty:D Teraz gram, ale też nieregularnie, z częstymi przerwami. Wiem jedno: od Tibii nie ma ucieczki:P Możesz nie grać przez długi czas, ale to gra do której się wraca;) PS. Jak powróciłem do Tibii to w ogóle nie zauważyłem różnicy pomiędzy v7.6 a obecną:P |
Ja się przerzucam na GW;) poczekam aż w Tibi nadejdą stare dobre czasy:)
tzn kiedy było 28 serwerów i nie było tyle noobkówB) |
Nooby to raczej tylko na Rooku są, na Maina nie potrafią się dostać:P
Nawet osób biegających i pytających się wszystkich dokoła "pl?" jest coraz mniej;) |
Cytuj:
To nie rozwiązanie, dostać bana. Ja nie gram w tibie i jakoś łatwo odeszłem. |
dokładnie, Tibia to gówno, tyle czasu spędzać przed kompem przy tej pixelówie, sam się sobie dziwie jak mogłem w to grać.
|
Cytuj:
b) Poznawanie nowych ludzi w RL , zabawe nie taka wirtualną jaką jest Tibia . c) To akurat dużo mi daje , mogę się podzielić swoimi myślami , granie w piłkę czy też inne rzeczy , czego przez Tibię nie uczynie . d) Korzystanie z komputera podobnie jak tv , masa informacji , poznawanie nowych rzeczy , czytanie jakiś tam wieści ze świata . e) Słuchanie muzyki daje mi rozrywke , rozluźnienie się , akurat grając w Tibie także mam rozrywke , więc to mi tak dużo nie daje . f) Uprawianie sportów rozwijanie się , kariera jakaś , jeżeli robisz to dobrze . g) Hobby każdy może mieć i napewno daje mu to większą satysfakcje niż gierka internetowa . Ogólnie wszystko to co wyżej napisałem pomaga ci w życiu i to bardzo , a nie jakaś Tibia w której dowiesz się jak zsolować DHq czy inny , cyferki , exp wysoki lev to tylko wirtualna zabawa i nie porównuj rl do gry . Możesz mi zadać jeszcze jakieś pytania ; ) Odpowiem z miła chęcią , a i nie broń tak Tibii , bo jest wiele innych rzeczy , które dają mi więcej niż gra internetowa po której nic nie będziesz miał . |
Ja osobiscie nie gram w Tibie od tygodnia :D , ale zamiezam to wogule rzucic , gram teraz w Swat 4 ( oczywiscie na necie B) ) no i w Gothic 3 .
A dla tych co probuja rzucic tibie to polecam zagrac w cos innego , odrazu latwiej 8o |
A ja tymczasowo wywaliłem tibię..są ciekawsze rzeczy (czyt. WoW).
|
Aktualnie pogoda sprzyja rzuceniu 'nałogu':]
|
Wystarczy miec silna wolę :) Ja nawet z full eq, bez hacka skonczyle i zrobilem najbogatsze free items w historii serva :P
|
Tiaa... ja gram już z 1,5 roku, parę razy próbowałem przestać, ale niestety TIBIA jest tak uzależniająca jak narkotyki ;] Dwa razy hackneli mi konto, a jednak nie przestałem. Po prostu końca nie widać ;]
|
Ja mogłbym niegrać..Niegrałem miecha i żyłem a puzniej mi się znowu grać zachcialo i juz :P
|
Cytuj:
|
hmm.. ja stwierdzam ze TIBIA to NIE jest NALOG! takie mam spostrzezenie ;) i bede przy nim do konca! nawet jakbyscie mieli nie wiem jakie argumenty... bo nie uzaleznia fizycznie, jak papieros czy alkohol... wiec to nie jest uzaleznienie od tibii tylko KOMPUTERA bo grasz na KOMPUTERZE w TIBIE! jakby nie bylo TIBII nalogowiec gralby w cos innego ^^
nara.... |
Cytuj:
|
@Topic.
Nałogowcem jesteś wtedy, kiedy cały czas grasz i grasz w ta tibie i nie możesz się oderwać... Ja w każdej chwili mogę sie oderwać a tibia to tylko gra... Nie wiem czemu ludzie się tak tym wciągają ale cóż, tak już to jest :p :p |
Z tibia da sie zerwac tak samo jak ze wszystkim, ja np w wakacje zalogowalem sie raz, a na ferie zimowe gralem przez pierwsze 4 dni. W tibie gram gdy wroce ze szkoly i nie mam nic do roboty i jakos mi to w nauce nie przeszkadza :) mam sprawdzian ucze sie, mam wolne ide ze znajomymi do pubu lub gram w tibie( jezeli aktualnie znajomi sa zajeci)proste.
|
Ja tibia rzygam, ale jestem nalogowcem komputera : O
|
Witam !
Gram w tibie 2 lata i przez ostatni rok próbowałem ~20 razy rzucić tibię, ale zawsze wracałem do czasu. Dziś przez tibie w domu miałem awanture i postanowiłem z tym skończyć. Wyrzuciłem wszystkie rzeczy, :D kilka razy padłem i teraz próbuję przestać grać. Gram w RuneScape, pisze opowiadania RPG i czuję się szczęśliwy ,że udało mi się wyrzucić wszystko bo wcześniej nie umiałem :cup: . To już pierwsza połowa sukcesu. Teraz walczę :wiking: aby osiągnąć sukces. Życzcie mi powodzenia. Pozdrawiam Pawellek92 |
Hehhe
Wiecie co ja moge przestac grac w każdej chwili alecz na dzien dzisiejszy kocham tibie i niehcce sie roztawac :[ niewiem co zrobilnym gdyby ją usuneli ;];( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
|
Najlatwiejszy sposob to znalesc inna gre i zbanowanie/zrookowanie/sprzedanie postaci
|
Ja moge nie grac dlugo ale itak za jakis czas sie zaloguje zeby pogadac :PP
a np.Jak sobie nie zapale rano to mnie *****ca bierze i nie wyobrazam sobie zebym nie zapalil przed szkola a grac ciagle nie musze heh...chociaz w 2004 r. jak nie palilem moglem powiedziec ze tibia to nalog teraz juz raczej nie.Przynajmniej nie dla mnie |
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie rozumiem zabardzo... @topic Ja już zrezygnowałem. Nie gram 2 tygodnie. Tibie odinstalowałem, postać dałem kuzynowi żeby mnie nie kusiło. Wg. mnie ta gra to strata czasu i szkoda na to młodości:p. Jak skończycie grać to będziecie żałować, że tyle czasu na to Wam poszło. Przekonacie się, że lepiej było w tym czasie wyjść z kumplem albo z jakąś laską na jakiś spacerek :P. |
alkohol nałogiem, a tibia bogiem !!!!! :cup:
|
ja tez sie uzaleznilem mocno gralem kiedys 7miesiecy wtedy bylem na cyckach mama mi wtedy zalkazala grac juz teraz 8miesiecy nie gram w tibie ale przezywam ciagle szok psychiczny i ciagle szukam artykulow o tibi itd.
niewiem czemu mama mi zakazala grac nie zawalalem nauki mialem srednia 4,99 teraz mam 4,55(jak nmie gram) chcialbym sobie jeszcze w tibie pograc ;( |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:06. |