![]() |
Ale byka walnąłem, ale miałem taką wenę, że zapomniałem jak to się piszę i skojarzyło mi się z harcerzem ( Wiem, że głupio, ale mówie, że na szybko :P ) i tak wyszło.
Topic: Patryiotyzm zamiast WF? Widać, że Giertych raczej za sportem nie przepada. Btw, nie lubicie się spocić, wymęczyć? Na tym polega sport, aby być aktywnym fizycznie a co za tym idzie, pocić się... Zotemut: No to rzeczywiście, cała armia... Prawie by się w jednym poście nie zmieściło! Teraz zauważyłem, mamy ich pełno! |
Cytuj:
|
Cytuj:
Mimo wielu cech negatywnych, są również i pozytywne i to one są ważniejsze, więc szkoła bez WF'u to jak szkoła bez.. Historii, Biologii, Chemi, Fizyki itp. |
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1158573645.317
Roman to spoko zią, szkoda, ze nie wie co robi. |
@Matek
Roman dba o elektorat, he, he, he. |
Wyobrazacie sobie co by bylo bez wf'u? wiekszosc ludzi tylko na wf'ie aktywnie spedza czas...
|
ze sie tak wyraze... no to przejebane... chyba ze wprowadzi te swoje "pomysly" dla rocznikow 89' i mlodszych, wtedy prosze cie bardzo ;] Na poczatku zlewalem na te jego wszystkie 'szlachetne idee', na zasadzie "skoro nie dotyczy bezposrednio mnie = mam to w dupie", ale teraz ten czlowiek na serio zaczyna mnie w*****ac ;]
O wlasnie, slowkiem wtracenia - zabawni jestescie, wszyscy wy ktorzy tak narzekacie na rzad ;] Mowicie zupelnie jak ludzie, ktorym by ten caly cyrk przeszkadzal. A tymczasem powiedzcie - jak na BEZPOSREDNIO WAS SAMYCH wplynela zmiana rzadu z sld na pis? I nie mowie tu o "dyskomforcie psychicznym", bo taki argument to o kant dupy rozbic. Ja osobiscie do momentu wprowadzenia Wielce Oswieconego Pana Ministra Romana G. nie odczulem najmniejszej zmiany - chleb nie podrozal/potanial, trawa nie zrobila sie bardziej/mniej zielona, pieniadze na ulicach dalej nie leza... gadanie ze to przez nich mlodziez ucieka na zachod tez jest bezsensowne - to byla tylko kwestia czasu kiedy mlodzi polacy rusza w sina dal, to by sie stalo bez wzgledu na to kto akurat by rzadzil - czy kaczor, czy donald. A, i jeszcze slow kilka na temat wuefow - tez zabawni jestescie ;] Jak sama nazwa wskazuje, jest to "wychowanie fizyczne", a nie "katowanie ucznia do momentu omdlenia". To, ile/jak/kiedy/gdzie bedziecie cwiczyc juz w duzej gestii zalezy od osoby nauczyciela oraz obiektow dostepnych dla/w szkole. Jak po w-fie macie sprawdzian - idzie sie do wuefisty/wuefistki, "prosze pani/pana mamy sprawe - po wuefie jest sprawdzian, prosimy o lajtowe zajecia tudej", przy rozsadnych nauczycielach problem z glowy. Zgodze sie z tym, ze w-f na poczatku dnia jest nieporozumieniem, ale coz - nie kazdemu da sie dogodzic, jedni maja wf na poczatku, zeby drudzy mogli miec na koncu, simple. Chyba ze kazdy bedzie miec na koncu i po 5 klas jednoczesnie na jednej sali chcecie sie tloczyc, kwestia gustu. No, to tyle. God, dawno tu nie machnalem posta dluzszego niz kilka linijek, starzeje sie... |
ktos tam mowil ze bez wf'u pozniej sie dziwia dlaczego tacy sportowcy sa ciency.
Tutaj moge sie zgodzic, bo od wf sie zaczyna, nauczyciel zauwazy ze jestes dobry z lekkoatletyki, z pilki noznej etc i on Ci proponuje abys poszedl na zawody, zapisal sie na dodatkowe lekcje lub do jakiejs szkolki pilkarskiej. I wtedy wlasnie wyrastaja mlodzi sportowcy |
@hoomik: co mi przeszkadza w zmianie? Romek... Bo jestem rocznik 89' i jak coś się nie zmieni w tym roku to biada mi, biada na maturze bo już sam nie wiem co lepsze...
|
Cytuj:
|
Ave Begger!
Po wczorajszej "prezentacji" kobeta ma u mnie malego plusika. Wyszla cala prawda o IV RP PiSu - przekupstwo, przekupstwo i jeszcze raz przekupstwo! A tak naganiali na SLD pomimo tego, ze nie potrafili nic udowodnic. Tak wszystkich przeciwnikow od komuchow wyzywali. Na pal z nimi i tyle. Zero litosci. Jak ktos nie wie niech PRZESLUCHA to co nagrala: http://wiadomosci.onet.pl/1409312,11,item.html |
Ja tam nagrań do słuchania nie widzę? o.O
Zostało także zarejestrowane jak poseł Chmielewski (Pis) próbował przekupić posłankę Sandrę Lewandowską oferując jej świetlaną przyszłość zarówno w wawce jak i na opolszczyźnie, skąd pochodzi. Możecie posłuchać tej rozmowy klikając here i hier. Mnie to raczej nie dziwi, wiadomo, że za darmo się nie zmienia partii. Dziwi mnie tylko to, że ujawnili to... |
PiSuary przedstawią "jedyną słuszną" wersję wydażeń jak to świeża maturzystka przyszła do Lipowiskiego z żądaniem stanowiska dla siebie oraz 5 kolegów plus zabezpieczenie "weksli" z kasy publicznej w zamian za przejście do PiS & c.o. Jednak Lipowski trzeźwo powidział że się musi skonsultować z Kaczyńskim który odmówił kategorycznie na żądania Begerówny. Więc jej odmówił i na dodatek nagrał wszystko na taśmę wido i ujawnił w "TerazMY". On jest bohaterem, ona skorumpowaną posłanką łapczywą na kase i władzę.
Ogólnie zuooooooooo. ps. już to zrobił sz.p. Marek Kuchciński : http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...2665&_ticrsn=5 |
|
Chcecie wiedzieć co z tą Polską?
Nic prostszego, wystarczy oglądać program Tomasza Lisa. |
Cytuj:
Zlekceważyło Samoobronę. Kaczyńscy chcieli sprowadzić Leppera i resztę do roli prostych automatów do głosowania. Problem w tym, że Samoobrona to są ludzie PROŚCI. Oni mają swoje proste zasady - jak mi mówisz, że dostanę białe, to dajesz mi białe, a nie czarne i próbujesz mi wcisnąć, że to jest białe, albo, że się źle zrozumieliśmy. Ba, już Kobuszewski z kabaretu Dudek w skeczu "Ucz się Jasiu" mówił, by nie obrażać robotnika, chłopa i inteligenta pracującego, bo stanowią siłę narodu. "Elita" w postaci klienta to zlekceważyła i dostała w pysk. Kaczki myślały, że Samoobrona to banda bezmózgowców i dostały w pysk. Odnośnie tłumaczeń PiSu - prawdę mówiąc, to nie dziwię się, że szukają desperackich linii obrony i pieprzą jak najęci, że to mistyfikacja i prowokacja Begerówny. Na sprawę w prokuraturze liczyć nie możemy, bo Ziobro (Miller miał jednak rację, nazywając go zerem) już postawił całą sprawę pod nożem. Najzabawniejsze jest to, że PiS wszystkiego się ładnie wypiera - kiedy zaś Teraz My! ujawniło taśmy z kongresu PO, całe Prawo i Sprawiedliwość garnęło się do Morozowskiego i Sekielskiego z pochwałami. Jestem ciekaw, czy tym razem też będą tacy rozrzutni w pochwałach. ;] |
Hehe. Niezle ta Beger namieszala :D
|
Brawo dla Beger za odwagę, w końcu ktoś sprzeciwstawił się w zdecydowany sposób "brudnoPiSowi". Tak jak Lepper powiedział dziś; gdyby zdarzyło się to w innej partii odrazu trafiło by to do prokuratury, CBA, zwołano by Komisję Śledzczą itd. ale jak ujawniono że u nich coś takiego się dzieje to bagatelizują problem w śmieszny sposób. Czytając fora, odrzuca mnie jak niektórzy dalej twardo stoją za PiSem, mówiąc jak to opozycja próbuje zniszczyć "naprawianie Polski" rotfl ^^ PiS i Kaczyńscy - DNO !!
|
Ekhmm... Koalicjo... Wal się... szybko i doszczętnie
Mam nadzieję, że szybko upadnie :) I plusik dla Beger. A do hipokryzji PiSu się już przyzwyczaiłem. |
Beger mnie czymś zaskoczyła. Pozytywnie. Wszystkiego bym się spodziewał, ale tego nie.
|
Wielka mi to sensacja, przeciez wiadomo o tym juz od dawna, ale jak widac ludzie zeby to zauwazyc musza obejrzec to w TVN ... pathetic
|
Cytuj:
Masz podniete ze inni sie z tego zrodla dowiaduja??? |
Eh wczorajsze "przeprosiny" J. Kaczyńskiego są żałosne ... najpierw przez 2 dni wmawiali że to nie było nic złego, juz nawet nie mówiąc o korupcji "bo przeciez to była prowokacja i spisek", a teraz jak mu się pali grunt pod nogami to przeprasza.
|
Cytuj:
Gdyby to zrobilo PO to by sie pluli po sadach. LOL! Gdyby to zrobila inna partia niz PiS by sie po sadach walali :D |
Ten kraj schodzi na psy -.-' nie, nie na psy na kaczki(?). To co sie dzieje przed wyborami to narazie nic. Jednak to co robi PiS zeby tylko utrzymac sie u wladzy to prawie szczyt. Rozumiem, ze w innych krajach tez sa afery ale przynajmniej premier/prezydent nie mowia, ze przekupywanie poslow jest normalne a notarialnie potpisany dokument jest nielegalny.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Teraz mam zabawe ze sluchania przeprosin PiS-u itp. Jak to ktos tam wczesniej wspomnial: Cytuj:
Aha :P |
Według mnie ten rząd jest bezsensu...
Cytat:"zwykły bełkot Rywina doprowadził do wielkiej afery" <Beger Więc w takiej sprawie powinno nie być żadnej dyskusji... Ziobro wykręca się non stop i nie rozpoczyna tej sprawy.... A co robi specjalny organ który jest odpowiedzialny za zwalczanie korupcji (biuro antykorupcyjne) nic siedzi cicho... Żerują na naszym groszu i się o*******ają <- inaczej tego sformułować nie moge... A co do wypowiedzi Mojzeszowicza Wkurzyło mnie najbardziej zdanie w którym powiedział że kosztami obciąży się sej m , a co za tym idzie kieszenie nas ... podatników. |
Jaki ten rzad jest taki jest. Nie zmienimy go az do wyborow (chyba).
Odrazu mowie: Jezeli bedzie jakis kandydant ktory zaoferuje legalizacje marihuany w Polsce to na 300% na niego zaglosuje. A dlaczego na 300%? Podpisze sie za Starsza i brata no i siebie 8o A po za tym gdyby PO bylo przy wladzy to by sprzedawali wszystko co polskie. Slyszeliscie cos takiego jak prywatyzacja? Sprzedaja wszystko zagranicznym inwestora ktorzy daja prace polskim obywatela za najnizsza srednia krajowa a sami biora za to krocie i wyworza do swojego kraju. A Ci co sie czepiaja Moherowych to maja troche racji ale i tez troche nie maja. poza tym ze sluchaja RM to maja wieksze doswiadczenie w zyciu niz my. I chyba lepiej wiedza co dla nich i ich rodzin lepsze. Kazdy slucha tego co mowia w radiu, tv i co pisza w gazetach i sa za tym co uslysza. Ale nikt nie slucha samego siebie. Te wszystkie artykuly, wywiady itp to poprostu sa ataki na rzad. Nikt sie nie zastanawial czemu gdy PO bylo w rzadzie gora, takich atakow bylo naprawde nie duzo. A PiS, oni przynajmniej proboja zmienic gospodarke wewnetrzna, edukacje, rolnictwo (wymienilem tylko te trzy bo one najczesciej sa atakowane). Wiec zastanowcie sie wszyscy co jest dla was najlepsze a nie najlepsze dla politykow. Bo wiekszosc z was nie zostanie milionerami bo zrobili w zyciu wielki interes albo wielki przekret, bedziecie szaraczkami ktorzy beda chodzic do pracy od poniedzialku do soboty po 8 godzin dziennie i chyba nie chcecie dostawac 800zl na reke. To tyle co mam do powiedzenia, czekam na szyderstwa, bluzgi itp tylko dlatego ze mam inne zdanie niz wy.:] |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Obudzcie sie ludzie, zyjemy w kraju gdzie wybory sa tylko po to, zeby zaszpanowac billboardami, poczekac az ciemna masa pojdzie do wyborow zaglosowac przeciw oplutemu przez nas przeciwnikowi, nastepnie przejac wladze, zatkac ludowi usta igrzyskami, a zanim sobie przypomni o chlebie beda nastepne wybory. Czas pomiedzy nimi mozemy sobie wypelnic czymkolwiek, byleby niczego powaznego nie popsuc, uzyskamy bowiem bardzo mocna karte przetargowa ' nasze rzady byly dobre bo popsulismy mniej niz poprzednicy '. A glupi narod i tak w to uwierzy, albo wyjedzie za granice oddajac wybor w rece prawicowego betonu. |
Lepper dawno powinien się zajać tymo co najlepiej umie: blowkować drogi z rolnikami, do Zyty nic nie mam, usunać wf dać lekcje historii Polski-zupełna pomyłka (mino tego iż lekcje wf i tak wyglądaja marnie , przyjdzie koleś, rzuci piłke i grajcie-nie wszędzie ale w 90% szkół),już ktoś pisał, ale i ja napisze w 1 klasie liceum nic innego nie ma na hipie jak historia Polski, ogólnie polski rząd sux-jedyne co mi sie podoba to że pomysł na wprowadzenie mundurków, ja tam lubie chodzić w gangu. :P
Cytuj:
|
Cytuj:
I odnośnie takich podwyżek etc. - w wielu wypadkach jest to ratowanie jednostek kosztem całego narodu. Bo skąd się biorą miliardy na rolników? Z podatków. Na marginesie mówiąc rolnik nigdy nie jest zadowolony. Albo za małe plony, i nie ma czego sprzedać, albo za duże plony, i nie może sprzedać, bo za mało dają. I w ten sposób - 'podarunki' dla rolników, wspieranie stoczni, kopalń [nie sztuką jest wyprodukować coś (np. wydobyć węgiel), sztuką jest to sprzedać] - mamy zadłużenie w wysokości ~52% PKB. Ponoć gdzieś jest zapisane, że nie może przekroczyć 60%. Zbliżamy się do bankructwa, panowie. Radzę nie trzymać pieniędzy w bankach (bodaj w Argentynie była taka sytuacja, nie chce mi się pisać, gugle Twoim przyjacielem xD)... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dwie sprawy. Po pierwsze taki nauczyciel uczy wedle programu ktory narzuca mu ministerstwo edukacji (zeby nie bylo ze w szkole x dzieci maja 5 z informatyki bo maluja w paincie a w szkole y maja 2 bp nie potrafia skompilowac jadra linuxa). Po drugie, rolnicy byli, sa i beda wiecznie niezadowoleni. Przyklad, lato upalne i wilgotne, rolnicy zbieraja rekordowe ilosci zboza z hektara, ale ci co zasiali kapuste czy cos placza ze kleska zywiolowa i chca pomocy od panstwa (bo sie nie ubezpieczyli), za rok mamy ciagle opady i wichury, zboze lezy na ziemi i rolnicy placza ze nie zbiora nawet 20% tego co przewidywali, ale ci od kapusty to maja 200% normy. i tak dalej, rolnictwo jest tak obszernym dzialem gospodarki ze nie da rady kazdemu dogodzic, a w polsce mamy do czynienia z paradosem ze jeden rolnik tu sobie zasieje zyto, tam posadzi ziemniaczki, za stodola ma 20 jablonek i 10 gruszy tu wypasie 3 krowki a w oborze ma 4 swinki,, 10 kur lata po zagrodzie i on jest szczesliwy, na zachodzie taki rolnik ma cale gospodarstwo nastawione na jeden rodzaj oferowanego dobra, np ma tylko zyto, i wie co z tym zbozem trzeba robic, ma specjalistyczny sprzet (bo np nie kupil maszyny do kopania ziemniakow lub dojarki dla krow) |
Cytuj:
Co do rolników - niezależnie od tego, czy mają właśnie duże plony czy małe, i tak są niezadowoleni wszyscy (odsyłam do poprzedniego posta). To znaczy u nas, w Polsce, tak jest. Jeśli kukurydza latoś obrodzi, to niewesoło bo mały zarobek, jeśli nie obrodzi, to niewesoło bo mało na sprzedaż. |
Myśle ,że system dwupartyjny w Polsce by sie przydał.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Ad. Begerówny A propo tej afery, póki jeszcze można gadać (bo Polska idzie w dobrym kierunku, cholera, bójmy się!)... Ponoć jest urząd antykorupcyjny. Po kiego wała go tworzyli, skoro teraz go nie używają? |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:17. |