Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe światy non-PvP (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=84849)

Uther92 15-07-2006 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Justysia_=*
Ehhi najlepiej by bylo jakby CipsoFt robil 2 swiaty non-pvp i 2 swiaty pvp...albo po jednym i narzekania by sie urwały..kazdy mial by cosik dla siebie :P

Ale IMHO światów pvp jest już troche...za dużo a napewno mniej niz non-pvp.

Rascal Alton 15-07-2006 11:12

@Justysia
Br'owi dał bym ocene (w skali 1-6) 3, polakowi 2.
Bardzo często(wiem z doświadczenia)br kradnie loota zwłaszcza na non pvp.
Świat Xerena wygląda jak non pvp każdy kradnie, jak go zabijesz to zaraz banda noobków sie na ciebie rzuci bo masz skulla.
Na non da sie grać zwłaszcza z paccem, robisz postmana, gran hur lub utani hur i szybko biegniesz do najbliższej skrzynki i wysyłasz.
Co do noobów wbijających sie na resp zgodze sie ale to tylko low lvle, np na soldy beda ci sie wbijac, ale na guardy już nie bo żaden wyższy lv nie chce mieć "odwzajemnienia"czyli jak on sobie będzie expic zeby nikt mu sie na resp nie wbił.

Alojzy Mamriel 15-07-2006 13:30

kiedy konczy sie konkurs sms ?? w tym niusie ze wczoraj (14 lipca) bo napisal ze jutro dnia 13 (moje uroidzinki ), a na sms.tibia.pl jest ze 15 lipca

Malios_ 15-07-2006 13:53

LOLz

Wg mnie... światy non-pvp to bezsens ;) ale co kto lubi 8o Ja poczekam na nowego PVP serva i wtedy wbije ;] ale i tak nie odrazu tylko po 2 tygodniach gdzieś B) bo i tak wcześniej to sobie nie pograsz xD tak jak tu jeden koleś powiedział z 1lvl na 2lvl godzine wbijał... n/c :confused:

cYa in Tibia :D

pijany rolnik 15-07-2006 13:54

teraz bedzie milo

Legolas Greenleafe 15-07-2006 14:00

Umówmy sie, ze jak wyjdzie jakis nowy swiat PvP to wejdzie jak najwiecej pl. Wtedy powybijemy br'ów. :D

Nataniel 15-07-2006 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rascal Alton
@Justysia
Br'owi dał bym ocene (w skali 1-6) 3, polakowi 2.
Bardzo często(wiem z doświadczenia)br kradnie loota zwłaszcza na non pvp.
Świat Xerena wygląda jak non pvp każdy kradnie, jak go zabijesz to zaraz banda noobków sie na ciebie rzuci bo masz skulla.
Na non da sie grać zwłaszcza z paccem, robisz postmana, gran hur lub utani hur i szybko biegniesz do najbliższej skrzynki i wysyłasz.
Co do noobów wbijających sie na resp zgodze sie ale to tylko low lvle, np na soldy beda ci sie wbijac, ale na guardy już nie bo żaden wyższy lv nie chce mieć "odwzajemnienia"czyli jak on sobie będzie expic zeby nikt mu sie na resp nie wbił.

Oj tak tak noobow łatwo sie pozbyc wystarczy miec paca i expic na tombach badz skarabach malo ktory noob posiada pacca, a jesli i my go nie mamy siedziec na silniejszych potworach a jak jakis lov lev przeszkadza to moze przypadkiem pasc od jakegos potworka ;] Cóż każdy sobie radzi jak potrafi mnie perspektywa gry na non pvp nie przeraza ale jednak wiem ze ciezsza tam gra jest. Mimo wszystko lepiej na non pvp pograc niz wiecznie zmieniac swiaty z powodu hunta lub wojny stracilem w ten sposob wiele postaci i mam tego dosyc chce sie ustatkowac. Przeciez chodzi o wspolna gre i zabawe mi wystarcza questy wspolne hunty na potworach, wojny i pk sa zbedne ;p
Do zobaczenia na Candii

Qurak 15-07-2006 14:41

Ja jednak mimo wszystko uwazam ze swiatow non-PvP jest za malo.. na zwyklych PvP nieraz widze po 600 kiedy to na non-PvP jest ich 800-900.. wiadome zwykle PvP tez by sie przydaly szczegolnie ze ostatnio CipSoft nie spieszy sie z wypuszczaniem nowych swiatow.. byly czasy ze swiat wychodzil co najmniej raz w miechu.. teraz czeka sie nawet po 5 miechow na swiat na ktory potem aby sie wbic to jest masakra tak jak bylo np w przypadku Kyra.. no nic moze tak jak z petycja o tibie pod linuxa trzeba by wystosowac taka petycje do CipSoftu o wypuszczanie wiecej swiatów:P

pozdro

Duch Guardi 15-07-2006 14:59

Qurak - zgadzam sie z tobą jest zamało światów non pvp

arrtturrekk 15-07-2006 15:01

Wkoncu No-pvp Jupi Jupi No - Pvp Rox !!

Jacko 15-07-2006 16:04

W końcu ! Lece na facu na Candie XD

Rascal Alton 15-07-2006 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nataniel
Oj tak tak noobow łatwo sie pozbyc wystarczy miec paca i expic na tombach badz skarabach malo ktory noob posiada pacca, a jesli i my go nie mamy siedziec na silniejszych potworach a jak jakis lov lev przeszkadza to moze przypadkiem pasc od jakegos potworka ;] Cóż każdy sobie radzi jak potrafi mnie perspektywa gry na non pvp nie przeraza ale jednak wiem ze ciezsza tam gra jest. Mimo wszystko lepiej na non pvp pograc niz wiecznie zmieniac swiaty z powodu hunta lub wojny stracilem w ten sposob wiele postaci i mam tego dosyc chce sie ustatkowac. Przeciez chodzi o wspolna gre i zabawe mi wystarcza questy wspolne hunty na potworach, wojny i pk sa zbedne ;p
Do zobaczenia na Candii

Zgodze się z tobą ja teraz chce grać 4fun a żeby nie wyłapać zaraz hunta trzeba być w dobej guild, a żeby być w dobrej guild trzeba być pg(minimum 10h dziennie)
@Qurak
Nie może być tak, pomyśl co będzie gdy by servery tak szybko wychodzily, jak by było 200 servów to po 100 ludzi na servie Oo, robisz ekipe 40 osób i serv jest twój(troche mała, na nowe servy[ktore miały wyjsc jako normal pvp] robiono ekipy 100 osobowe).

Jacko 15-07-2006 16:16

Ci którzy czekają na pvp mogą być prawie pewni, że będzie on w grudniu (patrząc jak wychodzą ostatnio serwery).

Qurak 15-07-2006 16:16

Rascal spoko ale tak bylo ze wychodzily tak czesto servy.. potem CipSoft dal se siana i jak wypuscili Kyra to widziales jakie zamieszanie bylochodzi mi poprostu zeby rozluznili troche napiecie i nie wypuszczali raz na pol roku 2 servy non-PvP potem PvP tylko np 4 servy non-PvP za miecha 4 PvP i dopiero przerwa na pol roku bo po pierwsze za duzy scisk jest na non-PvP a ja go juz wypuszcza to ludzie sie szczepia o to ze powinny wyjsc PvP.. chyba rozumiesz o co mi chodzi

lisek1050 15-07-2006 16:24

No macie całkowitą rację :) Za mało Swiatów non pvp :) Mogli by CipSoft postarać sie o troszku więcej :) (Nie wymagam) No ale... ) muszą być spox nazwy :)8o

Xaaroo 15-07-2006 17:28

;] konkurs sms

Mam nadzieie ze uda mi sie wygrac w konkursie sms...chcial bym pacc bo nigdy nie mialem :P mam tylko 1 pytanie jezeli ktos mogl by mi odpowiedziec? czy jutro bedzie tylko koniec konkursu czy wyniki losowania?

Alojzy Mamriel 15-07-2006 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xaaroo
Mam nadzieie ze uda mi sie wygrac w konkursie sms...chcial bym pacc bo nigdy nie mialem :P mam tylko 1 pytanie jezeli ktos mogl by mi odpowiedziec? czy jutro bedzie tylko koniec konkursu czy wyniki losowania?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sms.tibia.pl
Obecna edycja trwa od 01-07-2006 20:34 do 15-07-2006 21:00.

lecz w newsie jest napisane ze edycja konczy sie 14 lipca (patrz na date newsa). tez mam nadzieje ze wygram, fajnie bedzie jak ty tez wygrasz. w nastepnej wysle 5 sms

Xaaroo 15-07-2006 20:50

Dzieki alozy

i tobie nawzajem powodzenia...ale to nie jets napisane ze 14 lipca :P bo pisze na dole...ostatnio edytowany 14 lipca...czyli ten dopisek byl na 15 ;]...puscilem prawie 10 sms...powodzenia wszystkim...i sobie :Di chodzi mi o to...czy wyniki losowania beda 15.07 o 21 czy to tylko zakonczenie...ze nie mozna juz wysylac...?

Caskul 15-07-2006 21:10

Oczywiscie co nowe to dla pacc. A gdzie cos dla FACC !!?! X(

ehhh.. no ale cuzz..:)

Xaaroo 15-07-2006 21:38

eh..

Strasznie sie boje...za pare chwil wylania zwyciezcow konkursu...naprawde bardzo chce wygrac pewnie tak jak kazdy...
;(

Master Mind 15-07-2006 22:09

Litości =.= Po co komu jeszcze 2 servy noob-pvp ? =\\\\

Nataniel 15-07-2006 22:30

Każdy chce PvP bo przenosi sie z innych starszych serwerow jedne sie wyludniaja by zasiedlic nowe ale graczu juz nie przybywa w tak wielkim tepie jak dawniej wiec co Cipy maja zrobic z serwerami na ktorych ludzie graja zadko i jest ich coraz mniej skasowac? To by bylo nie fer dla graczy ale serwery nie moga powstawac w nieskonczonosc bo wyjdzie na to ze bedzie 100 graczy na jednym serwerze a to by byl zamół.
Jak widac non pvp trzymaja duzo wiecej graczy niz pvp poniwaz nie odchodza z powodu hunta od innych graczy wiec wcale sie nie dziwcie ze co chwile nie powstana nowe serwery teraz bedzie to coraz zadziej az pewnie wogole przestana powstawac

Sorry Rascal Alton ale dopiero teraz zauwazylem ze cos po tobie powtorzylem, chyba sie nic nie stanie ;p

szachu13 15-07-2006 23:39

Kiedy Pvp?

Jesli te pytanie zostalo juz zadane to sorki! Kiedy bede jakies nowe swiaty pvp? Aha! Jeszcze jedno! Jesli jest ktos kto bedzie chcial grac na nowym swiecie i stwozycz potezna gildie np. "Mac'mannusy" na Solerze to prosze pisac! Bo chcialbym cos takiego z kolegami zrobic... moje gg 8785623

Pzdr.

Rascal Alton 16-07-2006 00:31

@up
Oo od kiedy tutaj pracuje ktoś z Cip coftu?
Człowieku nikt tu nie jest jasnowidzem servy wyjdą kiedy Cipom sie bezie podobało.

szachu13 16-07-2006 02:55

Ok!! Co sie denerwujesz czlowieku? Myslalem, ze moze gdziec cos na ten temat pisze, albo cos juz wiadomo, a Ty na mnie najezdzasz... X(

Mati66 16-07-2006 06:50

Nie wiem czemu tak sie wkurzać..przecież pvp jest mnustwoX(
a non-pvp można policzyć na palcach...
więc fani pvp troche poczekają :p heheh:D :D

szachu13 16-07-2006 09:53

Ale ja potrzebuje FRESH Server :P Jest jakas szansa zebym sie dowiedzial kiedy bedzie??

Rascal Alton 16-07-2006 18:10

Nie, nie masz szans sie dowiedzieć.

Oskaliber 17-07-2006 01:33

szachu13, masz w sigu jakies noobom stop a sam jestes jednym z wiekszych noobow jakich widzialem :/

Celoz 17-07-2006 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master Mind
Litości =.= Po co komu jeszcze 2 servy noob-pvp ? =\\\\

a wyobraź sobie p accana który na swiecie pvp który gra 48 godzin na dobe, w ciągu tygodnia nabija ~75 lvl i czeka na F Accow którzy dopiero po tymże tygodniu moga grac, potem wychodza na main i tem pacc ich zabija? -.-' pvp sux! mam na pvp tylko jedna postac bo mnie kumple prosili

topic: ile jeszcze? ;( nie moge sie doczekac!!!

Osaczony 17-07-2006 08:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz
a wyobraź sobie p accana który na swiecie pvp który gra 48 godzin na dobe, w ciągu tygodnia...

Hmm 48 godzin na dobe to chyba nie u nas na ziemi :s ... Skąd pochodzisz nieziemska istoto ?

Xzbitelx 17-07-2006 09:47

Witam, mam takie małe pytanko jak już bylo zadawane to przepraszam i proszę o odpowiedz. Kiedy darmowi gracze bedą mogli grać na nowych swiatach no-pvp.

Justysia_=* 17-07-2006 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzbitelx
Witam, mam takie małe pytanko jak już bylo zadawane to przepraszam i proszę o odpowiedz. Kiedy darmowi gracze bedą mogli grać na nowych swiatach no-pvp.

powiem tak.. bylo to pisane jush setki razy...
ale bede mila...
facce zostana wpuszczone po okolo 7 dniach od powstania serwera...

Seilla 17-07-2006 11:58

Według Erig.net save na Menerze jest o 11.00, a tymczasem o tej godzinie save'a nie było :/ Zwykle podają tam sprawdzone informacje, więc się zdziwiłam. Czy ktoś wie kiedy na 100% jest na Menerze save?
Btw. Luminera też jest amerykańskim serverem non pvp i jest dość nowa i tam jest o 11.

Rogue 17-07-2006 13:31

Tak :d

Teraz tylko czekam aż FACC beda mogli wejśc ;] Tymczasem mysle nad profesja :)

noobowaty mistrz 17-07-2006 13:36

Fajnie, ze non-pvp. Bedzie wreszcie gdzie runki porobic. ;)

Xzbitelx 17-07-2006 14:30

ja to tylko czekam do 20 lipca:) i bede gral non-stop <jupi> :)

Każdy_ponad_Każdy 17-07-2006 14:39

Szkoda że nie PVP.

Extra !!! Non pvp !! Nareszcie na Asterze będzie mniej ludzi bo 3/4 pójdzie na te światy.Ja osobiście wolała bym by zrobili jakiś świat pvp.Nudno mi już na novej itp.:(

Harry Xin 17-07-2006 15:19

Serio?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Każdy_ponad_Każdy
Extra !!! Non pvp !! Nareszcie na Asterze będzie mniej ludzi bo 3/4 pójdzie na te światy.Ja osobiście wolała bym by zrobili jakiś świat pvp.Nudno mi już na novej itp.:(

Zawsze możesz założyć sobie postać na innym pvp. Prócz Antici wszystkie inne światy są młodsze. :p

Hunters-Head 18-07-2006 18:04

dobra już wiem ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:33.